Christine Drage

www.christinedrage.blogg.no

Happy Halloween fra oss

Så var den siste dagen i oktober kommet, dagen som de aller fleste kjenner til som Halloween. Jeg er en fan av alt som kan feires og som gjør hverdagen litt mer interessant. Derfor synes jeg at Halloween kan være både gøy og koselig, men det er jo selvfølgelig opp til hvordan hver og enkelt feirer den.

Halloween er en høytid som har blitt dratt litt for langt, de siste tiårene. Nå var det jo ikke slik at Halloween startet en gang for lenge siden av en gjeng med små unger som kom på slagordet "Knask eller Knep". Det er den nyere og amerikanske tvisten på feiringen som vi nordmenn har begynt å herme etter. Halloween var originalt en feiring for å markere overgangen mellom sommer og vinter. Det var faktisk en keltisk tradisjon, som ble tatt med til Amerika av irske og engelske innvandrere. Derfra har det eskalert så til de grader.

Folk feirer denne høytiden ganske forskjellig, og jeg er både for og imot feiring av Halloween generelt. Jeg er for utkledning og kostyme fest for dem som er gammel nok til å gå ut, og jeg er veldig for gravering av gresskar. Det er jo bare kjempe kjekt. Og jeg elsker Halloween filmer (ironisk nok er de fleste typisk amerikanske).

Det jeg ikke er særlig glad i er selve "Knask eller Knep" delen. Spesielt ikke nå etter at jeg har fått en baby. Nå ligger den lille og sover godt i sengen, men det har allerede blitt ringt på døren her hjemme hos oss to ganger. Om det bare hadde vært dørklokken som gikk av hadde nok frøkna klart å sove videre. Så har det seg sånn at vi har en hund her hjemme som absolutt mister all fornuft og disiplin når dørklokken går av. Det betyr at hun begynner å ule som om det skulle vært fullmåne, og bjeffer i ett sett til hun får hilse på vedkommende bak døren. Altså det er lite ideelt med en sovende baby i hus. Så nå har jeg koblet ifra ringeklokken slik at det ikke vil skje flere ganger i kveld! Blir ikke noe godteri å få her nei.

Throwback til de siste to Halloween feiringene mine, i 2014 og 2013. Jeg klarer faktisk ikke å huske hva jeg gjorde i fjor, så jeg tar det som et tegn på at det ikke skjedde noe spesielt den dagen! Jeg var jo gravid i andre trimester med bekkenløsning, så mest sannsynlig lå jeg på sofaen hjemme og spiste sjokolade!

Siden jeg elsker å hekle, så har jeg laget et Halloween kostyme til den vesle jenten min. Det er jo tross alt hennes første Halloween selv om vi ikke gjorde så veldig mye ut av det i år. For hva skal man finne på med en liten baby? Bortsett fra å kle dem ut i søte kostymer da, selvfølgelig!

Hva er dine tanker om Halloween?

#Halloween #baby #mammablogg #mamma #kostyme #familie #barn

    . . .

spisogspar

31.10.2016 kl. 21:13
Her har det vært skikkelig halloween stemning med ungene :)) Jeg har fått mer sansen for dette nå som ungene er blitt litt større og synes det er gøy :)) Så fine bilder av prinsessen <3

Christine Drage

31.10.2016 kl. 21:33
spisogspar: Så kjekt! Ja det blir nok litt mer å finne på når de blir større :) Tusen takk ! <3

Victoria Larsen

31.10.2016 kl. 21:51
Så koselig <3

Christine Drage

31.10.2016 kl. 22:14
Victoria Larsen: Tusen takk <3

hammergirl

01.11.2016 kl. 00:23
Bare vent om litt, så vill den fantastiske nydelige jenta de ut å gå halloween, og du må være med:)

Christine Drage

01.11.2016 kl. 20:57
hammergirl: Hehe jeg er redd for det! Det blir jo noe helt annet når man har barn i den alderen hvor det er kjekt å gå "Knask eller Knep" og "Julebukk". :)
Christine Drage

Hei og velkommen til min blogg! Jeg er hovedsakelig en mammablogger men skriver også om helse, kosthold og produktene jeg selger. For kontakt eller samarbeid, send mail til christinedrage.itworks@gmail.com.

Kontakt meg

christinedrage.itworks@gmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits