Christine Drage

www.christinedrage.blogg.no

Vi har fått barnehage plass!

Etter mye frem og tilbake forandret jeg søknaden om barnehageplass til januar, i stedet for august. Egentlig vil jeg ikke ha henne i barnehage før hun er blitt en god del større, men jeg kjenner på meg at både hun og jeg trenger det. Nå viser det seg at hun allerede har fått plass i desember! Men siden hun bare er 10 måneder da har jeg ikke tenkt å la henne begynne skikkelig helt enda. I stedet kan vi dra sammen på besøk et par ganger, slik at hun kan leke og bli kjent med de andre i barnehagen.

Hvis alt går bra kan hun heller begynne litt mer i Februar når hun har blitt et år. Slik at jeg kan sitte meg ned og jobbe litt uforstyrret på dagtid. Datteren min er en ekstremt sosial person, som må ut og finne på noe hver dag. Hvis ikke blir hun helt forferdelig å ha med å gjøre. Det er faktisk ikke mulig å være hjemme en hel dag. Hun må enten ut på trilletur og få se på hunden leke og på naturen rundt seg, eller være med å besøke noen.

Selv om jeg har bekkenløsning så er det blitt enklere å dra ut og finne på noe med henne enn å være hjemme. For når vi er hjemme alene, blir hun så ekstremt klengete. Da snakker vi ikke om å bare sitte på fanget og kose. Skal jeg på do må hun bæres med inn på toalettet og helst sitte på fanget. Skal jeg vaske opp etter frokost, lunsj eller middag så må hun sitte rett ved siden av meg og helst kaste det jeg prøver å rydde på gulvet. Skal jeg gå fra rommet for å hente noe så hyler hun om hun ikke ser meg et lite øyeblikk. Helst vil hun at jeg skal bære henne hele dagen. Og akkurat det går ikke når man har bekkenløsning.

Derfor vil jeg prøve å få henne til å like barnehagen, slik at hun kan være der et par timer midt på dagen og få ut litt energi. Egentlig synes jeg det er fryktelig skummelt å etterlate henne hos folk hun ikke kjenner. Hun er jo blitt vant til familie vikaren vi har som passer hun når jeg er hos behandling. Men det å ha henne i barnehage med mange andre barn og voksne er noe helt annet. Spesielt når hun ikke klarer å snakke skikkelig eller gå.

Siden jeg er hjemmeværende har jeg i hvert fall muligheten til å la henne bli skikkelig trygg på barnehagen og de som jobber der, før jeg lar henne være der alene. Jeg har jo lest om mange som har barna sine i barnehagen før de fyller året, hvor det har gått helt fint. Så vi får bare prøve det ut og ta en uke om gangen.

#mammablogg #baby #familie #barn #barnehage #alenemor #kronisksyk

    . . .

Katrine

11.11.2016 kl. 20:55
Godt med barnehage plass, blir nok godt for dere begge :))

Christine Drage

11.11.2016 kl. 20:58
Katrine: Tusen takk :))

Victoria Larsen

11.11.2016 kl. 22:04
Så godt! God helg :)

Christine Drage

11.11.2016 kl. 22:05
Victoria Larsen: God helg til deg også! :)

Marianne

11.11.2016 kl. 22:06
Ååå, gratulerer med barnehageplass! Så deilig! :D det blir nok kjekt og godt for begge to! Jeg kjenner til den med at det ikke går an å være hjemme en hel dag, for DA blir lillegull rastløs og kjeder seg lett, og da blir hun såå klengete og "sytete" :P

Jeg skjønner godt at du føler på det at du ikke har lyst å sende henne i bhg hvor det er masse folk hun ikke kjenner eller er trygg på! Men det kommer helt sikkert til å gå kjempe fint. De får jo ofte én person å forholde seg til i starten, slik at de skal ha en de kan være trygg på, og det synes hvertfall jeg var kjempefint med tanke på Emma Oline. Det har gått veldig fint for oss, og det er flere av de voksne hun strekker armer til når hun kommer i barnehagen <3 det går gjerne finere enn vi tror på forhånd, og jeg er sikker på hun kommer til å kose seg med de andre barna siden hun er en sosial jente :) men bruk den tiden du trenger så dere begge får en rolig tilvenning :D

Christine Drage

11.11.2016 kl. 22:13
Marianne: Hehe ja, i de fleste tilfeller så er det jo verre for oss enn hva det er for dem... mitt problem er vel at jeg er en fryktelig hønemor ! Jeg må vite hva hun gjør på til en hver tid og at hun har alt hun trenger. Jeg kommer nok til å bli et vrak de første gangene hun skal være alene i bhg, men det er jo et steg vi alle må komme oss igjennom ! Håper hun vil trives like mye som Emma Oline :)
Christine Drage

Hei og velkommen til min blogg! Jeg er hovedsakelig en mammablogger men skriver også om helse, kosthold og produktene jeg selger. For kontakt eller samarbeid, send mail til christinedrage.itworks@gmail.com.

Kontakt meg

christinedrage.itworks@gmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits