Christine Drage

www.christinedrage.blogg.no

Verdens enkleste Julekake!

I går ble den lille prinsessen min 10 måneder, og i den anledning lagde jeg en Pavlova kake med en jule vri, til familie besøket. Jeg må si den både smakte og så utrolig god ut, og ga rikelig med julestemning.

Pavlova kaker er kaker som passer til alle anledninger, som er lette å lage og som faller i smak hos de fleste. Det er også godt med en litt friskere kake blant alle søtsakene i julen. Så er det heller ikke en feil at kaken er glutenfri!

Så her kommer min super enkle oppskrift på en vakker Pavlovakake til jul:

Til marengs bunnen trenger du:

3 Store eggehviter

1,5 dl sukker

Et par dråper med sitron

Til fyllet trenger du:

1 Kremfløte

Valgfri blanding av bær, jeg brukte bringebær, rips og blåbær.

Grønn konditor farge.

Melis

Sett ovnen på 115 grader. Visp ingrediensene sammen med høy hastighet til blandingen er blitt så fast at du kan snu bollen over hodet, uten at noe renner ned i håret.

Så former du marengsen etter ønsket form, jeg valgte en krans siden det gir meg mer julestemning enn en vanlig rund kake. For at kremen ikke skal renne over på sidene anbefaler jeg å lage en liten grop i midten av kransen, før steking. Stek bunnen i ovnen i ca 45 minutter, og la bunnen stå igjen i ovnen til den er helt avkjølt. Jeg pleier å la marengsen stå i ovnen helt frem til den skal dekoreres og serveres.

Sett av ca 15 minutter før kaken skal serveres hvor du begynner med å lage krem ut av kremfløten. Separer en liten del av kremen i en skål, hvor du blander inn den grønne konditor fargen. Den hvite kremen plasserer du pent i gropen du lagde før kaken gikk i ovnen, til du får ønsket høyde. Legg farge blandingen til sides, mens du dekorerer kaken med bær.

Jeg brukte en Wilton 2D kake tip for å forme de grønne "blomstene" som da skapte litt kontrast i kakepynten. Av en eller annen grunn synes jeg at rips gir kaken litt mer jule stemning, så anbefaler å pynte med det!

Kjempe fornøyd med en enkel og klassisk julekake!

#kake #blogg #kakeblogg #jul #julestemning #julebakst #mammablogg

    . . .

Victoria Larsen

19.12.2016 kl. 20:07
Ser jo helt nydelig ut!! :D

Christine Drage

19.12.2016 kl. 20:47
Victoria Larsen: Tusen takk Victoria ! :)

hammergirl

20.12.2016 kl. 02:42
Min favoritt kake, har aldri laget den før, men nå skal jeg prøve. Tusen takk

Christine Drage

20.12.2016 kl. 08:17
hammergirl: Så kjekt! Håper det går bra, den er veldig lett å lage så lenge du steker den riktig og passer på at bunnen er blitt klad før du løfter den :) Selve bunnen kan du lage kvelden før om du skal ha kaken til formiddagen, eller på morgen om du skal servere den til kvelden
Christine Drage

Hei og velkommen til min blogg! Jeg er hovedsakelig en mammablogger men skriver også om helse, kosthold og produktene jeg selger. For kontakt eller samarbeid, send mail til christinedrage.itworks@gmail.com.

Kontakt meg

christinedrage.itworks@gmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits