Christine Drage

www.christinedrage.blogg.no

Hvorfor jeg ikke kan fordra nyttårsaften

Hvert nyttår skjer det samme. Mennesker med lite hjerneceller skyter opp fyrverkeri flere dager før nyttårsaften, og torturerer små dyresjeler rundt om i hele verden. Fyrverkeri er kanskje magisk for noen å se på, men hva med alle dyrene som ikke har muligheten til å forsvare seg? Nå er det jo sånn at fyrverkeri på nyttårsaften er en tradisjon som vi aldri kommer til å kunne bli kvitt, uansett hvor mange mennesker og dyr som har blitt skadet opp igjennom årene. Det jeg ikke skjønner og aldri vil klare å akseptere er hvorfor feiringen må begynne flere dager i forveien, og vare i over 10 timer på selve nyttårsdagen. 


I dag hørte vi første fyrverkeri allerede rundt 13.00 tiden, hvor det ble fyrt av fire - fem skudd i parken like ved der vi bor. Etter klokken 17.00 har det blitt fyrt opp kontinuerlig med fyrverkeri, med ikke lengre pauser enn maksimalt 10 minutter. Tispen i huset har vært et totalt nervevrak de siste to ukene, på grunn av flere idioter i nabolaget som ikke klarer å vente til selve nyttårsdagen med å skyte opp fyrverkeriet. Det sliter henne mentalt ut, samtidig som det gjør oss fysisk slitne. I kveld har det vært ekstremt og det virker som om hun ikke klarer å finne et trygt sted å gjemme seg. Etter å ha hatt henne innestengt på badet og vaskerommet, har hun nå blitt forflyttet til boden som er det mørkeste og minste rommet. Der ligger hun og hører på meditasjons musikk på maksimal styrke.

Når galskapen som heter nyttårsaften skal bli så ekstrem, er det vanskelig for dyreeiere å feire eller glede seg over dagen. Når all energi går til å bekymre seg over familiemedlemmet som ikke forstår hva det er som skjer. I fjor var tispen paranoid igjennom hele januar, og det var vanskelig å få henne med ut på turer. Om vi i det hele tatt klarer å få henne utenfor i morgen for å gå på do, så er det fantastisk i seg selv. 

Nyt kvelden og kos deg med å feire nyttårsaften sammen med venner, familie, god mat og champagne. Bare tenk deg om når du skyter flere tusen kroner bokstavelig talt rett ut i luften for, underholdningens skyld. Det finnes bedre alternativer som plager færre, koster mindre og som gir deg mer glede på sikt. Med det sagt så gleder jeg meg veldig til å legge 2016 bak meg og til en ny start i det nye året. 

Godt nyttår.

#mammablogg #fyrverkeri #baby # blogg #nyttår

    . . .

Victoria Larsen

01.01.2017 kl. 12:00
Jeg håper du hadde en fin feiring. Godt nytt år! :-)

Wenche - Glade Fotografer

01.01.2017 kl. 17:50
Jeg hater nyttårsaften så intenst at jeg nesten ikke klarer å forklare det. Jeg har kraftig angst når det gjelder disse rakettene som blir skutt opp rett utenfor stuedøren vår.

Av prinsipp ønsker jeg heller ikke andre godt nyttår, da jeg vet at endel av de som opplever årets nyttårsaften, ikke får oppleve det neste år og dette er vondt å tenke på.

Det er rart, men jeg har tenkt slik så lenge som jeg kan huske og får ikke til å endre denne negative følelsen til noe positivt. :)

Christine Drage

01.01.2017 kl. 18:36
Wenche - Glade Fotografer: Jeg forstår deg godt, det er unødvendig å gjøre et så stort drama utav dagen. Hvis flere hadde tenkt mer langsiktig og på konsekvensene av fyrverkeriet så hadde vi kanskje kunne forandret på den tradisjonen!

Kaja Øland

01.01.2017 kl. 20:39
At hunder er redd for fyrverkeri er stort sett eiers egen feil i de fleste tilfeller. Eiere duller med hundene sine når det er noe "farlig" eller "skummelt" og hundene får da en bekreftelse på faren. Ikke rart de blir redde da. Eiersvikt er grunnen og ingen annen. Det er alt for mange hundeeiere som ødelegger hundene siden de ikke har kunnskap og dyretekke. Hunden min har aldri fått noen som helst bekreftelse på at fyrverkeri eller torden eller andre høye lyder er farlige- og dermed går det henne rett forbi. Hadde jeg derimot koset masse med henne og dullet når det smeller og er uvær, vil jo hunden forstå at her er det noe farlig og dermed er det gjort. Man kan ikke skylde på noen andre enn seg selv mener jeg. Kunnskapsløst dyreplageri.

Christine Drage

01.01.2017 kl. 21:23
Kaja Øland: Det var jo en fryktelig smart kommentar om du hadde hatt den innsikten om "dyretekke" som du prøver å få frem. Det du skriver er Hund 101, noe fleste hundeeiere vet. MEN alle hunder er forskjellige akkurat slik som mennesker, og reagerer derfor forskjellig ved forskjellige situasjoner. Jeg har aldri dullet slik du skriver med hunden min når det har vært fyrverkeri eller torden, og det første året var hun helt normal. Så ble hun angrepet en dag av en annen hund, og fikk mildere adferdsproblemer etter denne hendelsen, hvor hun blant annet ble utrolig skvetten. Dette kommer sterkest frem nå under nyttårsaften. Så tenk deg litt om kanskje før du bringer frem ord som dyreplageri og eiersvikt. Kanskje du ikke vet så mye om hunder som du tror.
Christine Drage

Hei og velkommen til min blogg! Jeg er hovedsakelig en mammablogger men skriver også om helse, kosthold og produktene jeg selger. For kontakt eller samarbeid, send mail til christinedrage.itworks@gmail.com.

Kontakt meg

christinedrage.itworks@gmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits