Christine Drage

www.christinedrage.blogg.no

I'm back !

Hei hei,

Nå er det evigheter siden jeg har blogget og følte at jeg burde ta meg tid til et lite oppdaterings innlegg! Sist gang jeg blogget var faktisk i Januar. Jeg tok meg en pause på grunn av at Facebook gruppen jeg jobber fra eksploderte og den har blitt prioritert. Livet mitt har vært en berg og dal bane helt siden den dagen jeg fikk vite at jeg var gravid, men nå snart 15 måneder etter fødselen begynner ting å stabilisere seg litt. 

Så hva er nytt? Jeg jobber nå fulltid med nettverksmarkedsføring som en selvstendig distributør for It Works, og på jobb fronten har det gått langt bedre enn forventet! Jeg elsker friheten det gir meg, og stor trives å jobbe med sosiale medier. Nå er jeg på full jakt etter leilighet, og håper at vi finner den rette for oss i løpet av våren. Helsen min er fremdeles mye opp og ned, men denne måneden begynner jeg på et rehabiliterings opplegg på den revmatiske poliklinikken som jeg gleder meg mye til. Hadde det ikke vært for smertene i bekkenet og at kroppen generelt føles vond, så hadde livet vært perfekt akkurat nå.

Den lille engelen min ble ett år i februar og vokser seg til og stor trives i barnehagen. Alt ble litt lettere etter at hun begynte i barnehagen, og det er en stor glede at hun har det så godt der! Hun er så utrolig blid og glad, og jeg er veldig heldig som har fått en så fornøyelig liten frøken!

Jeg skal prøve å få bloggen aktive nå fremover, og det vil komme innlegg litt oftere. Så følg med om du er interessert i å høre hvordan det går fremover!

For daglige oppdateringer kan du også legge deg til Facebook gruppen min:  https://www.facebook.com/groups/263146437355827/

Måneden som gikk #november

November.

Månedens beste øyeblikk
November har vært en veldig fin måned, jeg har fått god utbytte av de nye medisinene mine og orker å finne på mer ting i hverdagen. Denne månedens beste øyeblikk var da datteren min viste meg at hun er en liten spøkefugl. Nå er hun mer med på det vi gjør, og hun forstår så utrolig mye. Hun elsker tittei-leker og er en skikkelig tullefant. De gangene Freya ikke er klar til å legge seg, selv om det er tid for en lur, pleier jeg å fortelle henne et eventyr. Da ligger vi i sengen og bare koser oss sammen til hun blir litt mer trøtt. Siden det eneste eventyret jeg husker uten å ha en bok tilgjengelig er De tre bukkene bruse, så har jeg altså brukt dette eventyret mye. Så nå kan hun det utenat og for omtrent en uke siden begynte hun å tulle seg når "Trollet kommer". Hver gang jeg sier "Nå kommer jeg og tar deg" Hyler hun og biter meg før jeg klarer å "ta" henne. Og det er utrolig herlig! 

Månedens ord
Hittil har det ikke blitt sagt noen flere ord, så mamma er fremdeles øverst på listen.

Månedens opptur
Jeg har begynt på et nettbasert magasin journalist kurs, som jeg absolutt elsker! De siste ukene har jeg kriblet med ny inspirasjon og skrevet mye mer enn før. Det blir mindre innlegg på bloggen, siden jeg jobber med artikler jeg har tenkt å selge til ulike magasiner i stedet. Derfor blir det litt mindre oppdateringer enn vanlig, men jeg skal prøve å være mer aktiv nå i desember.

Månedens nedtur
Etter mange turer til forskjellige leger og fysioterapeuter har jeg blitt hevet på den ene diagnosen etter den andre. Det er litt fortvilende å sitte igjennom den samme samtalen om og om igjen hvor jeg må fortelle om alle plagene jeg har hatt etter fødselen.Til slutt har de vist kommet til en konklusjon om at jeg har diagnosen Bekhterev, så nå har jeg lest meg litt opp om hva det går ut på. Nedturen var å få høre at det jeg lenge har trodd var bekkensmerter, viste seg å være noe langt mer alvorlig som jeg må leve med resten av livet. Likevel prøver jeg å være positiv og se ting fra den lyse siden. Nå som jeg vet hva som er galt, kan jeg få riktig behandling for smertene.

Månedens bildeForventninger til neste måned
Nå som desember måneden er godt i gang er jeg full av forventninger. Jeg elsker julemåneden og alt som kan minnes om jul! Og siden dette blir den første julen sammen med den lille i hus, så gleder jeg meg ekstra mye.

Bring on the Chrismas Spirit! 

#baby #mammablogg #hverdag #familie

 

Julen starter ikke i oktober

Hvert år føles det som om julen starter før den skal. Det har blitt spesielt ille de siste 5-10 årene. Nå er ikke julen bare en høytid, som skal feires med venner og familie i desember. Julen er blitt til et pengemarked for bedriftene som stadig prøver å melke hva de kan i høytidens navn, lenge før desember er her og helt inn i det nye året.

Julen er min desiderte favoritt høytid, og jeg elsker alt fra å bake julekaker, se julefilmer, jule lunsj og jule middager, kjøpe julegaver og dekorere til julen. Men julen burde ikke begynne i oktober. Da forsvinner jo julestemningen før desember er her og før den egentlig skal starte. Allerede den første uken i oktober var det laget plass til julehyllen i matbutikken der vi bor, hvor det er fult av julegodteri og julekaker. Jeg merker at jeg nesten blir litt sint, siden jeg faktisk er en juleentusiast og får lyst til å kjøpe absolutt alt på den hyllen.

Oktober er en høst måned, der vi skal kose oss med fårikål, kakao og varme strikkegensere med høstmotiv på. Hyggelige ting som ikke er jule relaterte. Jeg har forståelse for dem som sprekker mot slutten av november, og selv har jeg nesten aldri klart å vente helt til første desember med pepperkaker og julebrus. Nå derimot går jeg inn for å respektere julen og juletradisjonene, og skal sørge for at jeg lærer datteren min at den som venter på noe godt, venter ikke på noe forgjeves! Jeg har tenkt å lage tradisjoner vi kan ha sammen, og som hun kan glede seg til hvert år når hun blir større. Og da må jo jeg som faktisk er den voksne først og fremst ha selvdisiplin, for å få det til å fungere. Så i år venter jeg til første desember med alt. Til og med julekakene (hjelp), så skal vi heller bake ekstra mye i desember og kose oss da.

Når det er sagt så gleder jeg meg sykt til min første jul sammen med datteren min! Den skal bli magisk, perfekt og helt spesiell, for nå har jeg en nydelig liten jente som vil bringe julemagien tilbake i hjemmet. Det er jo for barnas skyld at vi feirer julen, og de siste årene har det vært noe som har manglet. Siden alle i familien har blitt "voksen" eller kommet i tenårene. Så jeg gleder meg enormt til desember og til julefeiringen.

Er du glad i julen eller foretrekker du å holde deg vekke fra alt juledramaet?

#familie #mammablogg #jul #oktober #julen #høytider #feiring

Slitsomt å være aktiv på sosiale medier

Vi lever i de sosiale mediers gullalder. Alle som er noe der ute har en Facebook konto, Instagram, Snapchat, Twitter og gjerne en Blogg eller YouTube kanal i tillegg. Og alle disse skal altså oppdateres jevnlig. Helst flere ganger om dagen om man ønsker å beholde følgerne sine eller skaffe seg flere. Fra en morsom og uskyldig hobby som begynte å slå igjennom på markedet rundt 2010, er det å være aktiv på sosiale medier blitt en fulltidsjobb for flere.

Vi poster bilder, filmer og skriver om livene våre i håp om at noen der ute vil få øynene opp for akkurat oss, som om det er noe som gjør livet vårt bedre og mer spennende enn andres. Vi anstrenger oss for å prøve å komme på unike ting å skrive om, og forandrer på utseendet i håp om at vi vil få kommentarer på hvor vakre vi er. Det er slitsomt, det er arbeid, det er hvordan det er å være aktiv på sosiale medier.

Hver dag lages det nye blogger her inne på blogg.no, og hver eneste dag er det bloggere som har holdt på i 1 måned, 1 år eller flere år som slutter. Det tar tid å skrive innlegg, spesielt om man skal skrive noe av interesse for andre. Hvordan en blogg brukes er forskjellig fra person til person. Jeg har sett personer som bare poster et bilde for dagen, andre som skriver hva de spiste til middag i dag eller hva som skjedde på skolen og noen som bruker bloggen som et omløp for følelsene og tankene sine og skriver om personlige erfaringer. Og alle disse bloggene er helt greie, men langt ifra like interessante. Personlig klikker jeg kun to ganger inn på blogger av sistnevnte sort, med mindre det er noen som har en ekstremt spennende hverdag.

Det er personer som bruker en til to timer på å skrive et innlegg, to ganger om dagen. For så å oppdatere Instagram med et bilde, like andre bilder under samme kategori i en halvtime til en time, i håp om å få høye likes på bildet de selv la ut. For ikke å snakke om de som skal ta Snapchat av alt de gjør og legge det ut på My Storie. Det øyeblikket du innser at du gjør alt dette og ikke har et sosialt liv utenfor sosiale medier, er det tidspunktet du tar deg en pause.

Jeg bruker sosiale medier som en hobby, og oppdaterer når jeg har noe å skrive om. I stedet for å informere dere om hva jeg gjør på fra dag til dag velger jeg å skrive når jeg føler at jeg har noe på hjertet som jeg vil dele. I den siste tiden har jeg vært opptatt med filming og mye annet jeg prøver meg ut på, så da har dessverre bloggen blitt litt ned prioritert. Det er helt ok å være aktiv på sosiale medier, jeg elsker det selv så hvem er jeg til å klage på systemet vi alle jobber i. Det jeg prøver å få frem med dette innlegget er at det er helt greit å ta seg en liten pause en gang i blant, og nyte den virkeligheten som er rett foran oss. Vel med mindre du blir betalt for å skrive og har det som et levebrød, da får du bare bite i det og legge ut et antrekksbilde på en av dine dårlige dager.

#mammablogg #sosialemedier #mamma #forelder #blogg #familie #livetsommamma #bloggere #alenemor #blogging

Hvor ble det av sommeren?

Nå har jeg hatt skikkelig høststemning i over en uke, noe som egentlig er veldig trist siden sommeren egentlig skal vare ut august. De siste årene har jeg følt at sommeren i Bergen blir kortere og kortere. Det føltes nesten som om den var over den uken den startet. Jeg er utrolig glad i alle årstidene vi har her i Norge, eller jeg var i hvert fall det før da vi hadde skikkelige årstider.

Da jeg vokste opp hadde vi skikkelige årstider. Nå er det ikke så mange år siden jeg var liten, selv om det føles slik nå som jeg er blitt en mor. Da var det vår fra mars til mai, sommer juni-august, høst september-november og vinter desember-februar (selv om vinteren ofte kom litt før da også). Nå føles det nesten som om vi har havnet inne i en syklus av evig høst.

Noe av det jeg har likt best med Norge er de mangfoldige årstidene vi pleide å ha. Var det vår så kunne man høre fuglekvitter ute på tur, se blomstene spire og trekke inn den deilige duften av vår. Og om sommeren så var det sol og bading. Nå i det siste har det absolutt ikke fristet med å bade her i landet. Selv om vi kanskje får 2-3 dager på rad med sterk varme og sol, så er det langt ifra nok til å varme opp havet. Og høsten? Den varer vist fra juli til februar. Om vi nordmenn har lyst til å oppleve skikkelig sommer, er vi jo faktisk nødt til å dra utenlands. Flertallet av nordmenn har mangel på D-vitamin, på grunn av lite sollys her i landet. De som har stor mangel på D-vitamin har økt risiko for benskjørhet og sliter ofte med svake muskler. Det er faktisk så ekstremt at personer som sliter med benskjørhet får anbefalt av legen å ta seg en lengre ferie i et land med mer sol enn hva vi har her i landet.

Høsten er en kjempe koselig årstid, om den kommer når den skal komme. Men nå vil jeg ha sommer. Ikke har jeg mulighet til å reise utenlands heller på grunn av bekkenet mitt, så da sitter vi her da, og ser på vinden røske i trærne og regnet som faller hardt på vinduet. Dager som dette er jeg glad for å kunne være inne. Det ser ut til at dette blir en våt uke.

#mammablogg #bergen #blogg #livetsommamma

Vi har fått robot!

Til min mor sin bursdag kjøpte jeg en Irobot støvsuger fra Clas Ohlson. Det var meningen at hun skulle få den til bursdagen sin som er i august, men siden det er umulig å gjemme noe i leiligheten fra henne så fant hun den ganske fort. Så da var det like greit å gi den til henne nå. Lite vits i å ha en støvsuger i en boks hvor den ikke blir brukt, når det er bruk for den i hjemmet.

Det utrolig hva man kan få til med dagens teknologi. En støvsuger som jobber og "tenker" av seg selv er i hvert fall en av de bedre oppfinnelsene! Selv om min mor ikke helt har troen på at en maskin kan gjøre rent uten tilsyn av et menneske da. I går gikk hun og fulgte etter roboten vår og skulle passe på at den gjorde jobben skikkelig. Er ikke helt sikker på om hun er fornøyd enda, men siden jeg brukte en del penger på denne maskinen så er hun bare nødt til å bli vant til den. Alt som er nytt må man jo vende seg til over tid.

Støvsugeren jeg kjøpte er en Irobot Romba 772, og vi har hittil bare prøvd henne ut en gang. Den bråker litt mens den jobber og bruker lengre tid enn en vanlig støvsuger, men til gjengjeld kan vi altså bare sitte og se på at jobben blir gjort. I tillegg er det god underholdning for babyen som satt musestille og fulgte med på mens maskinen jobbet. Dessverre kan jeg ikke si at hunden ble like begeistret, siden hun har en stor frykt for støvsugere... Alt i alt er alle husets medlemmer på to bein fornøyde hittil!

Har du prøvd ut en Irobot? I så fall fikk dere gode resultater?

#mammablogg #elektronikk #irobot #livetsommamma #alenemor

Rosa baller på landeveien

Da var koffertene pakket, babyen plassert i babysetet og hunden festet i selen sin. Nå går turen tilbake til gode gamle Bergen, og vi håper på det sterkeste at bergensværet ikke venter på oss der hjemme. Noe jeg raskt la merke til på denne bilturen, var at disse hvite høyballene som dekker åkrene ved gårder på landet, var blitt forandret. Har du noen gang kjørt utenfor en storby i Norge så vet du hvilke høyballer jeg snakker om. Disse store hvite ballene som ser ut som gigantiske marshmallows (jeg kaller dem fremdeles marshmallows selv om jeg teknisk sett er voksen nå). Flere steder var disse høyballene altså blitt rosa. Mange steder var de også både hvite og rosa.

Som den nyskjerrigperen jeg er, måtte jeg selvfølgelig undersøke dette litt nærmere. Det viser seg at norske bønder rundt om i hele landet pakker høyballer inn i rosa til støtte for brystkreftforskning. Hittil er det blitt pakket inn rundt 200.000 høyballer i rosa plast denne sommeren for å sette fokuset på brystkreftsaken. Noe jeg selv synes er en fantastisk idé.

Bøndene som ønsker å være med på dette må betale 10 kroner ekstra for hver rull med rosa plastikk, men da går altså 30 kroner av kjøpet til brystkreft foreningen. Både produsenten av plastikken og Felleskjøpet som selger den donerer da også 10 kr hver. Jeg leste på nettet at det til sammen skulle bli rundt 300.000kr i sommer, som da går til brystkreftforeningen.

Det er en fantastisk mulighet til å støtte en god sak.

#mammablogg #sommer

Hva er kjærlighet?

Akkurat nå leser jeg boken Calendar Girl som omtaler kjærlighet på litt forskjellige måter. Vi definerer nok kjærlighet litt forskjellig alle sammen, utifra hva som passer for våre behov og vår personlige livsstil. Kjærlighet kan være dypt og intenst, eller den kan være varm og trygg. Det har nok mye å si hvilken person du er sammen med også.

Jeg tror ikke at det kun finnes en definisjon på hva kjærlighet er. Jeg kan komme med en definisjon ut ifra mitt egent ståsted, men det blir litt som å definere hva en religion er. Det er vanskelig å komme opp med noe som passer for alle. Kjærlighet for meg er den gode følelsen jeg får når jeg er sammen med en person som er uunnværlig for meg. Det kan være sammen med en av mine beste venner, når jeg holder datteren min i mine armer, mens jeg spiller yatzy sammen med min mor eller når jeg ligger i armene til en mann jeg har falt for.

Så er det den type kjærlighet som kommer og går da. Den vi tror er virkelig og tar pusten ifra oss i det ene øyeblikket , men som sakte forsvinner vekk i det neste.... Var det i det hele tatt kjærlighet vi følte? Kan det være ekte kjærlighet om det går over? Eller kanskje det bare var et svermeri, et øyeblikks svakhet for et vakkert utseende.

Tanken om kjærlighet gjør meg forvirret. Det er det vi alle ønsker og lengter etter, men veldig få av oss klarer å forstå seg på og enda færre skjønner når de faktisk har det. Flere ganger i løpet av livet tror vi at vi har funnet kjærligheten, men så viser det seg ofte å være begjær i stedet. Kjærlighetens bror. Jeg sier bror på grunn av at jeg ser for meg begjæret i maskulin form, mens kjærligheten ser jeg for meg som noe vakkert og feminint. Kjærlighet lyder så feminint når det uttales. Det flyter liksom lett fra tungen og blir tatt opp av vinden.

Nei nå ble jeg vist litt for poetisk her, kanskje jeg burde sitte meg ned og skrive et dikt i stedet for et blogg innlegg. Sånn går det når babyen sover og jeg lar tankene fly rundt av seg selv. Nå har jeg begynt å legge henne tidligere, så håper jeg hun ikke vekker meg for mange ganger i natt. Det er litt deilig å få kveldene tilbake da, å ha muligheten til å bare være seg selv sammen med sine egne tanker.

Hva tenker du om kjærlighet?

#mammablogg #forhold #samliv #kjærlighet

Hverdagskos i sommerferien

Noe av det kjekkeste med å reise til nye steder, er å finne koselige og gjerne litt spesielle plasser å spise. Jeg elsker å gå ut for å spise frokost, lunsj eller middag (spise generelt), men for at maten skal smake godt synes jeg at atmosfæren også må være koselig.

På denne turen har vi funnet mange vakre steder og her er de to fineste med best mat.

Denne koselige kafeen ligger i Bokbyen i Fjærland, hvor det var en nydelig utsikt utover fjorden som kunne nytes med uteservering.

Nr. 2 var en litt hipster men stilig restaurant i Sogndal, også med en nydelig utsikt fra uteserveringen. Dette stedet er helt perfekt for studenter med billig mat, alkohol servering og brettspill tilgjengelig.

Håper alle har hatt en fin ferie hittil <3

#mammablogg #baby #sommer #restaurant

Så var det den selvdisiplinen da

Nå er jeg i skikkelig ferie modus og har pause fra alt som finnes av dietter og strengt kosthold, altså kan jeg spise det jeg føler for når jeg føler for det denne uken. Jeg har hatt et veldig bra og sunt kosthold etter fødselen, og merker stor forskjell både på energi, vekt, humør og den generelle magefølelsen når jeg spiser sunt i forhold til når jeg spiser usunt.

Det er sant som det sies at vi føler oss mer opplagt av å spise sunt. For mye karbohydrater gjør deg tung i kroppen, for mye fett gjør deg kvalm og for mye sukker gjør deg først hyper etterfulgt av en dårlig nedtur... Altså er det beste for oss å finne en balanse i kostholdet. De siste dagene har jeg spist sjokolade, chips og kjeks og jeg kan helt ærlig si jeg har angret på det hver kveld. Ja det er kjempe godt der og da, men en halvtime etter føler jeg meg så tung og utilpass i kroppen. Derfor er det bedre å kutte opp litt gulrøtter, epler eller kjøpe inn druer å kose seg med.

Det er selvfølgelig lov å ta seg litt ekstra kosemat en gang i blant, uten å kjenne på skyldfølelsen. Meningen med dette innlegget er at jeg nå merker tydelig forskjell på kroppen, fra hvilke mat jeg putter i meg. Jeg foretrekker faktisk frukt fremfor små godt, på grunn av at jeg vet hvordan jeg kommer til å føle meg. Jeg har ofte hatt et problem med å bare ta en sjokolade bit, eller bare spise en håndfull med chips. Om jeg først begynner på noe, er det vanskelig å slutte før det er tomt! Selv om jeg da gjerne kunne spart meg for den vonde magefølelsen om jeg hadde avsluttet før det ble for mye... Vi har vel alle en gang hevet innpå med noe vi synes er ekstra godt, hvor vi ikke slutter før magesekken er blitt utvidet.

Jaja, jeg er i hvert fall klar over hva som er problemet mitt! Er det ikke et ordtak som sier noe sånt som at å innse problemet sitt er første steg mot forbedring?

Nå tror jeg faktisk at jeg skal ta å avslutte "ferie-kosen" litt tidligere enn hva som var planlagt, siden jeg merker at jeg har null kontroll om jeg får lov til å spise hva som helst. Jeg er en person som trenger strenge retningslinjer og regler for å klare å ha selvdisiplin. Det betyr at jeg faktisk har det best om jeg følger en spesifikk kostholdsplan, slik at jeg ikke plutselig går bananas og går opp 5 kg på en uke. Det hjelper nok også å ikke kjøpe inn halve butikken når man først får mulighet til å kose seg.

#mammablogg #kosthold #mat #sommer #blogg

Terrorismen skaper gode overskrifter

I dag våknet nok de fleste av oss opp med nyheten om terroren i Nice i Frankrike. Landet har nå fått gjennomgå flere terrorangrep det siste året, og jeg har virkelig ikke ord for det som skjer ute i verden. Jeg feller en tåre for alle pårørende både under dette terrorangrepet, det forrige og alle andre land som har mistet verdifulle menneskeliv.

Det er forferdelig uansett om det er en terror som skjer mot mennesker i Irak, Tyrkia, Frankrike eller Norge. Så lenge det bare er et menneskeliv som går tapt av andre grunner enn alderdom så er det en tragedie, uansett hvem det er eller hvor de bor. Det er ikke riktig. Vi blir kanskje ekstra opprørte nå når det skjer flere tragedier i Europa, på grunn av at vi har vært vant til en hvis trygghet her i vesten. Det betyr ikke at de andre livene som går tapt i krigene i øst er mindre viktig.

Jeg blir skremt av alt som har skjedd det siste året, og er faktisk veldig glad for at vi bare skal være i Norge i år. Det er skremmende når slike terror handlinger skjer på turist og feriesteder, på grunn av at det ikke er forventet. For veldig kort tid siden var det Tyrkia og nå er det Frankrike igjen. Nå i sommertider er det også mange nordmenn på ferie i Nice, på grunn av at byen tidligere har vært et nydelig og fredelig feriested. Selv har jeg en tante, kusine og fetter som skal reise hjem fra Nice i morgen kveld. Heldigvis har de oppholdt seg litt utenfor Nice, og i morgen er nok byen en av de tryggeste stedene å være på grunn av den økte sikkerheten som kommer etter et terrorangrep.

Måten mange av oss bearbeider følelser og takler tragedier på er å skrive om dem, spesielt da bloggere. Jeg har sett utrolig mange overskrifter i dag hvor terroren i Frankrike er hovedtema i innleggene. Noen har kanskje venner eller familie som da er på ferie i Frankrike, andre er bare opprørt over at noe slik har skjedd igjen og trenger et sted hvor de kan uttrykke følelsene sine. For hva er vel en blogg om det ikke er akkurat det?

#mammablogg #terrorinice #frankrike #prayfornice

Tanken om tidsreiser

Hvor/ Når ville du dratt om du hadde muligheten til å dra tilbake i tid? Er det noe du ville forandret på om det var mulig?

Etter den nye sesongen til Orange is the New Black satt jeg igjen med en tanke om tidsreiser. Om du ikke har sett den siste sesongen enda skal jeg ikke komme med noen spoilere, men det ble altså bygget en "tidsmaskin" i denne sesongen av en av seriens litt sære karakterer. Denne tidsmaskinen var med i flere episoder hvor mange av karakterene tenkte for seg hva de ville gjort annerledes om de hadde muligheten til å dra tilbake i tid.

Nok om det. Tanken om å dra tilbake i tid har alltid virker veldig fascinerende, og jeg har vel et lite håp om at noen med litt bedre anlegg for vitenskap enn meg en dag vil knekke den koden også. Etter å ha drøftet litt frem og tilbake på denne tanken er jeg ikke så sikker på om det er noe jeg ville ha forandret på, selv hvis jeg hadde hatt muligheten til det. Jeg har gjort nok av feil hittil i livet, hvor jeg akkurat der og da ville gjort hva som helst for å få en do-over slik at jeg kunne tatt andre valg i stedet. Likevel så har jeg jo klart å komme meg igjennom det, og det er som de sier at vi lærer av våre egne feil.

Hvis jeg ikke hadde tatt akkurat de valgene og avgjørelsene som jeg har gjort igjennom årene, så hadde nok ting vært annerledes nå og det er ikke sikkert at jeg den dag i dag hadde hatt verdens nydeligste datter hos meg. Så sånn sett ville jeg ikke ha forandret på noen av valgene jeg den gang var misfornøyd med. I stedet ville jeg gjerne ha dratt tilbake i tid for å opplevd en gang til noen av de gode og flott opplevelsene jeg har hatt. Jeg ville gjerne sett fødselen min utenfra (jeg gjør aldri det der en gang til selv altså), for å få se datteren min bli født fra et mindre smertefullt ståsted. Jeg ville gjerne dratt tilbake til Thailand igjen for å være med på alle de utrolige opplevelsene enda en gang. Og jeg ville ha dratt tilbake til mitt yngre selv og fortalt at jeg har mye godt i vente, selv om veien dit vil bringe meg en god del tårer.

Sånn, det var dagens tanker om dette temaet. Med alt godt og vondt så er jeg egentlig ganske fornøyd med livet mitt akkurat nå.

#mammablogg #tidsreiser #baby #fremtiden

Til deg som tisser på busstoppene

Kjære deg som tisser på busstopp i helgene.

Om du er en drittunge på 15-16 som har betalt fremmede for å kjøpe et par øl til seg og er dritings for første gang, eller en eldre man med blære problemer, så er det fremdeles ingen akseptabel unnskyldning for å urinere på offentlige busstopp.

For det første så er det ubeskrivelig ekkelt å sitte i en aroma av tisselukt når man venter på busstoppet. For mange er det OK å stå rett opp og ned i 10-15 minutter for å vente på en buss, men for en person med bekkenløsning slik som meg selv blir jeg tvunget til å sitte inne i busskuret sammen med ditt lille uhell.

For det andre er det faktisk ulovlig i Norge å urinere på offentlige steder. Blir du tatt i å urinere av politiet på steder du ikke burde, så får du faktisk et forlegg og vil bli tvunget til å betale mellom 4000-8000kr i bot. Er dette verdt det?

Og for det tredje så er du bare helt idiot om du tisser på et busstopp. Hørt om å gjømme deg bak et tre eller en busk, hvis du absolutt ikke klarer å vente med det til du kommer hjem? Busstoppet der jeg bor stinker piss etter hver eneste helg. Det slår aldri feil. Om jeg skal ta bussen en søndag eller mandag, så må jeg være forberedt til å sitte inne i et busskur med tomme øl flasker, cider og duften av gammel urin. Høres herlig ut ikke sant?

Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor dere konstant må urinere inne i busskuret. Det tar omtrent 1 min å gå bort til Efes (kebaben i området hvor jeg bor), hvor du helt sikkert kan få låne toalettet om du spør fint. Er jeg ekstremt uheldig slik at dette bare skjer på busstoppet der jeg bor, eller er det drittunger andre steder som driver med det samme?

Slutt å tiss inne på busstoppene!

Hvorfor er det så vanskelig å slå opp?

De aller fleste av oss har vært i et forhold, seriøst eller ikke seriøst, hvor personen du har vært sammen med plutselig begynner å trekke seg tilbake og gir deg mindre og mindre oppmerksomhet. Spesielt hos mannfolk er dette et tegn på at han ikke er like interessert i deg. I stedet for å gjøre det riktige i en slik situasjon og slå opp selv, vil det naturlige for flertallet av menn være å gi deg mindre oppmerksomhet, være utro eller behandle deg dårligere slik at det faktisk ender opp med at du er den som ender forholdet. Hvorfor har det blitt slik?

Selvfølgelig gjelder dette ikke alle forhold, men altfor mange ender faktisk på denne måten. Når sluttet menn å oppføre seg som menn? Jeg forstår at det kan være ubehagelig å slå opp for noen. Om den du slår opp med fremdeles er forelsket i deg kan det blir tårer og drama, mens om du får personen til å like deg mindre og slå opp selv vil du slippe unna med bare et for en drittsekk stempel. Likevel er dette ikke riktig for kvinner som konstant prøver å tolke signalene til mannfolka. Viser de mindre oppmerksomhet er det første vi tenker at det er noe galt med oss. At vi selv må forandre oss eller gjøre noe for å få oppmerksomheten tilbake. Dette er ikke riktig.

Så er det dem som er sammen med noen de ikke liker eller ikke liker godt nok til å se for seg en fremtid med den de er sammen med. Hvorfor i all verden vil du være i et forhold da? Når du vet at det kommer til å ta slutt? Nei det forstår jeg bare ikke. For det første er du bare helt idiot, tenk om den rette for deg plutselig dukker opp også er du sammen med en du vet det aldri kommer til å skje noe mer med. For det andre står du i veien for den personen du dater. Det beste er bare å ende forholdet slik at begge to kan få sjansen til å møte den rette.

Er du den type person som ikke liker å slå opp med andre, og finner på idiotiske årsaker for å slippe unna? Så skjerp deg. Det er ikke ok.

#forhold

Ikke undervurder bananen

Bananen er lenge blitt altfor undervurdert. Den er det perfekte mellommåltidet, samtidig som bananen kan brukes i veldig mange matretter. Når en banan er skikkelig moden, er den faktisk brun og er like grei å spise som de gule og grønne. Jo mer moden en banan blir, jo høyere stiger sukkernivået i bananen. Det er også da den er enklest å bake med. Du kan kutte ut store mengder av sukkeret i en oppskrift med bananen, som er en kilde til naturlig sukker.

Det har vært en del snakk om at banan og druer ikke er så sunne som vi gjerne vil ha det til, på grunn av det høye sukker nivået i disse fruktene. Jeg leste en artikkel av Birger Svihus som da er en ernærings professor som hevder at det er mer sukker i en banan enn hva det er i en Coca-Cola. Dette er riktig i seg selv, men så er det enormt stor forskjell på naturlig sukker og sukker som har blitt bearbeidet. For dere som tror at det nå er bedre å drikke Cola enn å spise banan, så er det veldig feil... Både sukker og karbohydrater er næringsstoffer vi trenger på lik linje med proteiner og fett. Da er det bedre å sjekke opp i hvilke kilder det er du får i deg disse næringsstoffene fra.

Bananen er en trygg kilde til sunne kalorier og naturlig sukker. Det er derfor bra å ha bananen i kostholdet sitt. Men som alle andre matretter og ingredienser, så skal det ikke overdrives.

En banan kan brukes til så utrolig mye forskjellig, her er mine favoritter:

🍌 Banan pannekaker/ protein pannekaker

🍌 Banan brød

🍌 Frokostblanding med banan

🍌 Banan is

🍌 Smoothie med banan

🍌 Banan muffins

Det finnes hundrevis av gode oppskrifter som ligger ute på nett, med hva du kan bruke din overmodne banan til! Jeg foretrekker selv mine egne protein pannekaker.

Oppskrift på protein pannekaker finner du her.

#banan #helse #kosthold

Hvorfor bartending er det beste yrket

Å jobbe som bartender tenker du nok er en fin deltids jobb, hvor du kan jobbe i helgene og studere i hverdagen. Til du er ferdig utdannet og kan skaffe deg en skikkelig jobb. Mange ser på bartenderen som en kul person om du er i begynnelsen av tyve årene, og som en person som har kastet vekk livet sitt om de fremdeles arbeider bak baren etter tredve årene. Realiteten er at det er mange som faktisk studerer for å kunne bli en bartender, med et ønske om å drive med dette i mange år.

Det er ikke et lett yrke som passer for den delen av arbeidsklassen som ønsker å gjøre minst mulig arbeid og få mest mulig penger.

Å jobbe som en profesjonell bartender, krever kunnskap, tålmodighet, utholdenhet og en utadvendt personlighet. Det er ikke en jobb du kan gi 10% i og forvente et bra resultat, helst må du være 100% på eller mer til en hver tid for å kunne tilfredsstille alle. Du må være flink til å takle press og jobbe i et raskt tempo. Til gjengjeld vil di bli kjent med ufattelig mange mennesker og få et enormt sosialt nettverk.

Hva jeg savner mest med å jobbe som bartender:

🍸 Det sosiale med jobben.

Jeg savner veldig det å møte så mange forskjellige mennesker på en dag. En del av jobben er å bli kjent med kundene slik at de vil komme tilbake til akkurat din bar. Når kundene dine stopper deg opp på gaten og spør om du blir med ut en kveld, vet du at du gir en god service!

🍸Å konstant bli utfordret med mulighet til forbedring.

Som bartender finnes det ingen grense for hvor mange oppskrifter på drinker du kan lære deg. Etter at du har arbeidet en stund kan du også begynne å eksperimentere på egen hånd, og mikse dine egne drinker. Det å kunne presentere sine egne cocktails og få gode tilbake meldinger er en fantastisk følelse.

🍸Musikken og utelivet.

Jeg har alltid elsker utelivet, men er bedre på baksiden av baren enn på fremsiden. Slik husker jeg alt hva som skjer hver kveld, og får fremdeles være med på alt det morsomme med mine venner. Samtidig som jeg blir kjent med mange fantastiske DJs og kan høre på kul musikk hele kvelden.

🍸Kollegaene.

Det er en spesiell type mennesker som blir suksessfull som bartender, og blir i bransjen mer enn et år. Det å kunne jobbe sammen under stort press, forstå hverandres tegnspråk når musikken er for høy til å prate og avslutte dagen med et smil på leppene er en fantastisk ting.

🍸Tips.

Som bartender får du ofte mye tips om du er flink i jobben din. Siden jeg jobbet både som bartender og i restaurant, klarte jeg fint å leve på tipsen min i måneden og kun bruke lønningen på husleie/ sette resten inn på spare konto. Jeg fikk rundt 1000kr kontant i tips i uken, som jeg brukte på kaffe, mat, buss og diverse jeg måtte trenge.

🍸Arbeidstiden.

Jeg var faktisk veldig fornøyd med å jobbe om nettene! På den måten kan jeg nyte morgningen med kaffe og slappe av, sole meg om det er fint vær eller gå for frokost/lunsj med noen venninner. Når ettermiddagen eller kvelden kom var det tilbake i baren og klar for festen.

#bartending #uteliv #jobb

Første 17.mai feiring med baby

Da var 17. Mai vell overstått i år også. Og Bergens været var selvfølgelig på plass etter en uke med bare sol. Vi dro inn til byen etter at toget var ferdig å marsjere, slik at vi skulle klare å komme oss frem med barnevognen. Det gikk bedre enn forventet, siden vi gikk bakveien gjennom byen bort til Fløybanen.

Oppe på Fløyen hadde vi koldtbord til lunsj, og babyen var med på fanget. For å være hennes første 17. Mai med masse liv og leven rundt henne, oppførte hun seg kjempe fint. Jeg er så glad for at jeg har fått en slik rolig og snill prinsesse som aldri griner og klager. Flere av de andre babyene og små barna som var der, både bråkte, gren og gjorde foreldrene sine flaue. Da blir jeg litt ekstra stolt over jenta mi.

Det har vært en slitsom dag for både store og små, men slik pleier jo sånne dager alltid å være. Neste år blir nok kjekkere med at datteren min er litt mer med på ting, og vi kan begynne tradisjonene med gassballng, tivoli, pølse og is.

Håper alle har hatt en fin feiring!

#familie #17mai

Begynner dagen med en deilig 17.mai frokost

Så var 17. mai kommet i år også. Gratulerer med dagen til alle der ute!

Nå er 17. mai frokosten overstått og alle er glade og fornøyde. Det er alltid koselig å pynte litt ekstra og gjøre det hyggelig, spesielt med god mat. Det er nå kø på badet for å pynte seg ferdig, så jeg og babyen leker på gulvet. Vi blir nok de raskeste i år siden vi ikke skal ha bunad på. Men fin blir vi.

Ønsker alle en riktig god dag med masse kake og is :-)

#17mai #familie #frokost

Første glass vin på 11 måneder

I kveld var jeg ute og spiste med beste venninnene for første gang uten babyen. Den lille frøkna ble hjemme med mormor, slik at jeg fikk muligheten til å ha litt mamma tid alene. Det gikk faktisk kjempe fint, selv om jeg sendte en god del meldinger under bordet, for å sjekke at alt stod bra til med dem der hjemme.

Vi spiste på Jacob Aal, hvor jeg sikkert har vært 4-5 ganger fra før av og spist det samme nesten hver gang! Er vist litt av et vane dyr jeg, liker jeg noe så pleier jeg stort sett å holde meg til det. Vi bestilte Entrecôte alle tre og ble strålende fornøyd med maten. Det var også veldig kjekt å få bruke mer enn fem minutter på å spise, og det at jeg for en gangs skyld fikk brukt begge hendene uten en baby på fanget var også en fin opplevelse.

Jeg og en av venninnene mine delte en flaske hvit vin, mens den andre foretrakk drinker. Alt i alt en kjempe kjekk kveld! Siden jeg skulle hjem og legge babyen min, holdt jeg meg til to og et halvt glass. Det er noe fantastisk deilig med hvit vin, og jeg kunne nok hatt både en og to flasker til om jeg ikke hadde hatt den lille hjemme. Selv om man helst skal drikke hvit vin med lyst kjøtt og rød vin med rødt, så foretrekker jeg hvit vin til alt.

Det var veldig koselig å være ute, spesielt med venner man alltid har det kjekt sammen med. Tror vi kom frem til at vi har vært venner i 16-17 år nå, noe som er fantastisk bra med tanke på at vi et helt i begynnelsen av tyve årene.

Når middagen var vel på plass og glassene tomme, dro de andre til et student sted i byen og denne mammaen hjem til sin lille. Det er kjekt å være ute, men det er ingenting som kan måle seg med å ligge i sengen og kose med sin egen.

#familie #uteliv #venner #vin

Romantiske filmer skaper for høye forventninger

Som de aller fleste jentene der ute, har jeg alltid vært glad i kjærlighets filmer og jeg elsker å lese romaner. Spesielt er jeg glad i litt eldre filmer, helst med handling fra før 2000'tallet. Og romanene jeg leser er helst enda eldre.

Alle liker å drømme seg vekk fra hverdagens problemer, med enten en god bok i sengen eller en kveld på sofaen med en romantisk komedie og drama. Det finnes ikke noe mer avslappende en å se på andres problemer, slik at vi glemmer våre egne!

Men dessverre er det ikke mange av de filmene og bøkene vi leser i dag som er aktuelle i dag. Romanse er en døende sjanger i virkeligheten, og har gjort det slik at flertallet av ungjenter som først kommer i et forhold har altfor høye forventninger. Om det så er din første kjærlighet eller den femte, så er de vanligvis ingenting i forhold til fiksjons figurene vi sammenligner dem med.

Vi har nok alle blitt forelsket i en fiksjons karakter en eller annen gang i livet. Jeg husker mitt første "crush" var på Johnny Depp i filmen Pirates of the Caribbean (greit nok så spilte han ikke en romantisk og kjærlig karakter, men karismatisk og sjarmerende var han). Og etter han ble det flere av Jane Austins herlige karakterer, der av Mr. Darcy i Stolthet & Fordom. Min første kjæreste fikk jeg i 9'ende klasse på ungdomsskolen og vi var sammen i hele 4 år. Han var en fantastisk og skjønn gutt, men med ikke et eneste romantisk ben i nesen. Så han fikk gjennomgå en del på den fronten.

Om vi som kvinner hadde gått inn i nye forhold med lavere forventninger, hadde nok flere av dem kanskje vart lengre også. Er det ikke bedre å bli positivt overrasket, enn å møte skuffelser igjen og igjen? Om jeg velger å gå inn igjen i et forhold igjen vil jeg prøve å kontrollere forventningene mine. Menn er ikke perfekt, kvinner er ikke perfekt og virkeligheten er ikke slik som på film.

#romanse #samliv #forhold #kjærlighet

Dating på 2000-tallet er tragisk

I den tiden vi lever i nå, er det altfor lett å "få seg noe" og enda lettere å innlede et nytt forhold i stedet for å kjempe for det vi allerede har. I løpet av de siste ti-årene har forhold blitt en slags bruk og kast opplevelse, der man gjerne innleder til et nytt forhold og har det kjekt med en person et par ganger, men helst ikke noe mer.

Med apper som Tinder og Happn, er det ikke vanskelig å skaffe seg en date. Dessverre brukes de helst til kortsiktige forhold, hvor det fysiske er det eneste som betyr noe. Her er det ikke mye romanse inne i bildet, og heller ikke "hederlige intensjoner" fra de fleste menns side.

Det samme gjelder menn som sjekker deg opp en kveld på byen. Som de fleste single jenter, drømmer vi om et skikkelig forhold, helst med mye romanse og kjærlighet. Og er det en stund siden du har vært sammen med noen, tar det som oftest ikke lang tid før du blir sjarmert i senk av litt oppmerksomhet, kjærtegn og ord som skaper forventninger. I desperate øyeblikk hvor ølbrillene kontrollerer hva du ser og føler, kan det av og til føles som om du har møtt den rette i tillegg. Nå er jakten over, og du kan gi deg fullstendig over til denne fantastiske personen som har kjøpt 5 øl og 3 tequila shots til deg. Når dagen derpå kommer, merker du fort at drømmeprinsen ikke var så vakker som du trodde og i hvert fall ikke like sjarmerende bakfull.

Hva skjedde med lange dype samtaler, romantiske middager og utflukter, hvor vi rekker å bli kjent med hverandre først? Livet før man begynte å bruke nattelivet for å sjekke hverandre ut og finne sin utkårede for kvelden? Og disse datings appen som like gjerne kunne hatt navnet "gratis ubetinget sex" apper?

Jeg er nok veldig gammel dags av meg, og hadde nok passet bedre inn om jeg levde for hundre år siden om ikke enda lengre tilbake i tid. Se for deg hvordan dine besteforeldre møttes en gang på 1900-tallet. Tror du de hadde sex første gang de møttes? Tror du at din bestefar brukte replikker som "Faen du ser deilig ut i den kjolen" eller "Du har en jævlig digg rumpe", for å få oppmerksomheten til din bestemor? Om han hadde gjort det, kan jeg love deg at du ikke hadde vært her den dag i dag. Mest sannsynlig spurte han om han kunne få lov til å betale middag for henne en dag, slik at de kunne bli mer kjent med hverandre. Og om daten ble vellykket ville de sette opp en ny, og en ny igjen og igjen etter det. Kanskje om din bestemor ikke var en veldig tradisjonell dame ville de ha sex før ekteskapet, men ikke før de var sikre på at de ville være sammen med hverandre og bare hverandre resten av livet.

Ingen liker å være alene, og vi kvinner har fått en tendens til å desperat ta det første og beste vi kommer over for å slippe å føle oss så ensomme. I noen tilfeller møter vi på den rette til det rette tidspunktet og alt ordner seg. Men for å komme dit er det som oftest en haug med drittsekker og egoistiske mannfolk vi må brøyte oss igjennom. Nå er jeg litt stygg mot mennene der ute og putter dem alle under samme kategori, det finnes jo selvfølgelig jenter som bare er ute etter one nights stand også.

Selv foretrekke jeg å være singel i stedet for å være sammen med menn som ikke ønsker å jobbe for et bra forhold. For et forhold er mye arbeid, og det blir ikke bra med mindre begge parter ønsker at det skal fungere og jobber for det.

#forhold #sex #samliv #dating

Nye fraværs regler og skole streik

I går var det nasjonal streik mot de nye fraværs reglene som er blitt satt for skole året 2016/17 og over ti tusen skole elever i landet skulket skolen for å være med i streiken.

Den nye regelen som det streikes mot er innført av kunnskapsministeren Torbjørn Røe Isaksen og går ut på at alle som har mer en 10% udokumentert fravær vil da ikke få halvt års karakter eller standpunkt karakter i faget. Dette er en regel som blir gjeldende fra høsten, i hele Norge. Hadde denne regelen vært gjeldende mens jeg var videregående elev, hadde jeg aldri kommet meg videre fra første året på vgs.

Det at denne regelen blir innført i håp om å redusere skulk på norske skoler er forståelig, men den kommer nok til å ha motsatt virkning i praksis. Skulk har, og vil alltid være et problem i skolen. Blir reglene for strenge vil nok flere skulke i protest i tillegg, slik som i dag. Reglene som gjelder for skole elever blir bare strengere og strengere hvert år, uten at de medfører til mye langvarig forandring når det kommer til elevenes oppførsel.

Selv er det et par år siden jeg gikk på videregående, og jeg droppet også ut av skolen 5 måneder før det siste skoleåret var ferdig. Jeg tror jeg hadde opp imot 45% skulk, hvor minst 35% var udokumentert. Til slutt fant jeg ut at det var like greit å slutte, siden jeg slet mye med depresjon og kom ingen vei med skolen på den tiden. Det er flere elever enn hva vi tror som sliter på skolen, og det er ikke alltid at man kan få en gyldig dokumentert grunn til å ikke møte opp på skolen.

Selvfølgelig burde de som bare skulker for å kunne dra på senteret eller for å bli hjemme å game, få konsekvenser for sin latskap. Dessverre vil nok denne nye regelen heller gå ut over de svakeste elevene som ikke tørr å be om hjelp til sine problemer fra verken skolen eller familien.

Nå er det faktisk så høye tall som 1/3 av alle videregående elever som dropper ut av skolen, og stort sett er det på grunn av psykiske lidelser de ikke får hjelp til. Med denne nye regelen som skal "fange" alle skulkerne kommer nok antall elever som dropper ut, til å stige til nærmere 1/2 på kort tid. Presset er alt for stort for skole elever. Ved å sette nye regler som dette tvinger kunnskapsministeren de elevene som faktisk sliter så sterkt med depresjon, men prøver å klare seg igjennom skole året så godt de kan, til å droppe ut.

Ja det hjelper å være blant andre mennesker og henge med i samfunnet om du sliter med depresjon, men da må du ha kommet til selvrealiserings stadiet ved depresjonen som gjør at du vil kjempe for å komme deg ut av det. Det hjelper lite å sitte på skolebenken og prøve å følge med når alt er som mørkest. Da er det ingen kunnskap som kommer inn likevel. Og enda verre er det å sitte i friminuttene og se på alle glade og "normale" elever som ler og spøker, når du selv ikke orker/ klarer å være med. Det som faktisk hjelper da er en samtale med psykolog og en dag eller to hjemme, hvor du gjør noe som faktisk kan snu humøret rundt litt. Slik at du vil klare å følge med når du faktisk kommer på skolen igjen.

#skole #vgs #streik #psykiskelidelser #barn

NÅR MAN DRAR LIKESTILLINGEN FOR LANGT

Det er ingen tvil om at det er stor forskjell om man er mann eller kvinne i denne verden. Helt siden tidenes begynnelse, om du så tror på Adam og Eva eller The Big Bang, har det vært store forskjeller i hvilke oppgaver som ble fordelt mann og kvinne. Jeg er 100% for likestilling, spesielt når det gjelder arbeid og lønn. Om du så er mann eller kvinne, burde det være en selvfølge at du får betalt det samme om du gjør den samme jobben.

I går var det en sak på nyhetene om to jenter på 12 år som gikk til stortinget med en klage. Saken var altså at de følte at emotikon (smile fjesene) vi har på mobilen og Facebook, var kjønnsdiskriminerende. De begrunnet dette med at alle emotikon som skulle forestille jenter, var da sterkt kjønns preget. Alternativene vi har å velge mellom blant jente emotikoner er da enten sminke, klær, en flamenco danser og en brud. Ønsket til disse to jentene var da å få noen tøffere jente emotikoner. Det er urettferdig at det kun finnes mannlige brannmenn, politi og osv.

Jeg synes helt ærlig at dette blir for drøyt. Om du har lastet ned de nyeste IOS oppdateringene på mobilen, kan du selv gå inn og se forandringene som er blitt gjort etter ar folk har sent inn klager om at emotikoner var rasistiske og imot homofile par forhold. Nå kommer de med farge alternativ fra lys til svart, og du kan velge om du vil ha gutt+jente, gutt+gutt og jente+jente emotikon par, ut ifra ditt seksuelle standpunkt.

Nå kan vi selv velge hvilke hudfarge det skal være på de fleste emotikoner vi sender. Noe som kan være kult det, men er vi ikke mer rasistiske om vi faktisk har valget mellom hvilke farger vi skal bruke og velger å sende en hvit "thumbs up" i stedet for den svarte?

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Det var jo faktisk enklere når vi bare hadde et valg før. Om jeg poster en hvit emotikon istedenfor en annen farge på Facebook, er jeg nesten redd at folk skal tro jeg er rasistisk. Nei da blir det enklere å bare velge de gule... Så får jeg krysse fingrene for at asiaterne ikke har noe imot det da.

Nå blir vel det neste at vi får alternativer mellom brannmann/branndame, politimann/ politidame , kvinnelig brud og mannlig brud. Hadde ikke forundret meg om det er noen tullinger der ute som klarer å få presset på at ulike jobb titler skal forandres også. Snart må vi vel begynne å si "brannmenneske" og ikke brannmann. Ønske om likestilling begynner å spore på ville veier.

I stedet for å stresse over at emotikoner er diskriminerende på grunn av den ene og andre grunnen, burde oppmerksomheten heller rettes mot at det fremdeles er mange arbeids plasser hvor menn får betalt mer en kvinner for den samme jobben som blir gjort. At kvinner fremdeles opplever seksuell trakassering på arbeidsstedet og at menn fremdeles blir favoritisert til enkelte jobb stillinger. Når dette er blitt fikset opp i, kan oppmerksomheten heller bli flyttet til hvilke smilefjes dere sender til hverandre i undervisningen for å uttrykke frustrasjon og kjedsomhet.

#likestilling #forhold #samliv #familie

Hvorfor ignorerer vi faresignalene?

Vi kvinner har alltid hatt et problem når det gjelder hvilke menn vi faller for. I mange forhold hvor alt begynner bra og det kan kjennes ut som om vi har truffet den rette, snur det seg plutselig så brått at vi ikke vet hva vi gjorde galt. Når mannen begynner å trekke seg unna og sender ut signaler om at han ikke lengre er like interessert, burde vi akseptere det og ende forholdet.

Dessverre ligger det ikke i blodet til de fleste av oss å bare gi opp når ting blir mer vanskelig. Det skumle er at mange kvinner ser på det som en utfordring og blir faktisk mer interessert i forholdet når mannen trekker seg vekk. Hva gjorde jeg galt? Hvorfor er han ikke like interessert i meg lengre? Dette er tanker vi alle har hatt eller kommer til å oppleve i et forhold. Automatisk begynner vi å prøve å fikse opp i "feilen", og forandre på oppførselen vår. Mange kvinner blir også mer underdanige og føyelige, i håp om å tilfredsstille mannen.

Dette fungerer faktisk relativt sjeldent, i så fall er det ikke et veldig sunt forhold du har å se frem til. Når du merker at du har begynt å forandre deg for å kunne klare å tilfredsstille partneren din, burde det gå opp et lys for deg. Om de bare hadde slått opp med oss hadde det ikke vært så gale. Et par uker, kanskje måneder med hjerte smerte, også kunne vi gått over til den neste. Det er veldig få menn som bare slår opp når de mister interessen, hvorfor kan vi bare gjette oss til. Noen av de er da utro, mens andre bare gir oss mindre og mindre oppmerksomhet eller til og med blir stygg mot oss i håp om at vi vil slå opp med dem i stedet.

Er det tårene de er redd for? Jeg klare bare ikke å forstå hvorfor noen kan gidde å være sammen med en person, som de har mistet interessen for? Det beste for alle er jo da så klart å gjøre slutt på forholdet. Nei de aller fleste av oss har nok vært i en slik situasjon, hvor det første vi tenker er: Hva er galt med meg? Ikke døm deg selv for fort, følg med på signalene han sender ut. Og om han ikke tar tid til deg, vil møte familien din eller viser kjærlighet og omsorg, så ikke prøve å forandre på deg selv slik at han kanskje vil det. Liker han deg ikke for den du er, er han ikke verdt å være sammen med. Ta signalene for det de er, og slå opp før ting blir verre

#forhold #samliv #kjærlighet

.

Alt er bedre når vi er sammen

I dag har vært en strålende dag, med sol, venner, grilling, hund og baby ! Alle mine favoritter på en og samme dag. Vi Bergensere har en tendens til å samle oss som saueflokker ved berg og bade plasser de dagene det faktisk blir sol. Vi som bor i Bergen lærer å gjøre det meste ut av de solskinnsdagene vi får, siden det kan være lenge til den neste. Som hundeeier prøver jeg alltid å dra til steder der jeg kan ha hunden min med, slik at hun slipper å måtte ligge hjemme alene. Spesielt på dager som denne.

Jeg har vært veldig lite sosial etter fødselen siden jeg har hatt så mye problemer med bekkenet, så det var deilig å få komt seg ut. Det hjelper også med frisk sjø luft! Jeg er så glad for at jeg har en så god og snill baby som liker å være med på ting. Hun er skikkelig sosial og trives nesten bedre når hun får vært med ut en tur, enn om vi er hjemme hele dagene. Alt blir så mye bedre når hun er med meg. Selvfølgelig måtte hun være mest i skyggen i dag, men jeg ser frem til hun blir såpass stor at hun begynner å leke i vann kanten og vi kan bygge sand slott på badestrender og leke sammen.

Innkjøp til familien

I dag kom jeg meg endelig ut for å kjøpe inn litt ting vi trengte. Jeg har lenge hatt en mobil som har vært døende, så det var på høy tide å bytte den ut før den sluttet fullstendig å virke. Som den iPhone snobben jeg er valgt jeg iPhone 6 denne gang. Forskjellen mellom 6 og 6s var så minimal at jeg ikke følte det var vits i å betale 1000kr ekstra for den.

Jeg kjøpte meg en iPad mini 4 også siden jeg først var komt meg bort på Elkjøp, og siden jeg har vært så flink til å ikke bruke penger på meg selv de siste månedene.

Nå kan jeg endelig ligge i sengen og se på Netflix! #lukshusproblemer

Til babyen som ikke vil amme fra brystet kjøpte jeg inn et par nye flasker siden vi bare hadde 2 fra før av som hele tiden måtte kokes om igjen.. Tror jeg koker de flaskene hennes sånn 2-3 ganger om dagen, så skal bli deilig å ha litt flere å bytte mellom.

Og så til storesøster kjøpte vi inn litt lørdags godt og en kam som skal hjelpe på å få fjernet all den under pelsen som nå skal av. Hun røyter helt ekstremt mye nå for tiden, noe som ikke er positivt med baby i hus. Så da får vi håpe dette hjelper.

Hjemmelaget Islatte

Som en bartender på mamma permisjon har det blitt enormt lite miksing av drinker de siste månedene og shakeren min har dessverre bare stått og samlet opp støv. Jeg elsker å lage drinker og det å være bartender, men den siste tiden er det eneste jeg har fått muligheten til å mixe vært baby flasker med mors melk og NAN.

Heldigvis begynner det å bli varmere ute og jeg kan bytte ut den vanlige latten med en forfriskende Islatte !

Å lage hjemmelaget Islatte er kjempe enkelt, den kan lages på både vanlig kaffe og espresso, men jeg anbefaler sterkt espresso om du har en espresso maskin hjemme.

Alt du trenger er:

En Shaker

5-6 isbiter

1 shot med espresso/ 4 cl sterk kaffe

6 cl melk

Hell alle ingrediensene i Shakeren og rist hardt i 4-5 sekunder. Hell innholdet i et high ball glass / stort latte glass og server.

Perfekt til å nytes i solen på varme dager! Om du er en kaffe elsker slik som meg, men sliter med å drikke varme drikker på varme dager, må du prøve å lage deg en Islatte.

Sol i Bergen

Det er så fantastisk deilig når solen endelig kommer frem etter en lang og kald vinter. Våren er definitivt min favoritt årstid, luften blir varmere, vinter klærne pakkes vekk og kaffen kan nytes på terrassen igjen.

Siden jeg har vært gravid med bekkenløsning har det ikke blitt så mange store turer med hunden i høst og i vinter, så i vår og til sommeren har jeg lovet henne at vi skal tilbringe så mye son mulig av tiden vår ute i naturen. Bekkenet mitt holder fremdeles på å gro, så jeg må nok vente et par uker til før jeg kan begynne å trene og gå på fjellturer.

Heldigvis har vi flotte natur området rett utenfor der vi bor, en fin park med flere benker og mange fotball baner i nær området. Så nå er vi ute minst en times tid på formiddagen og leker, mens babyen sover i vognen sin.

Håper alle får en fin dag i solen!

Protein rundstykker

Jeg har alltid vært enormt glad i å bake, men etter fødselen har jeg prøvd å få en litt sunnere livsstil. Dermed har søtsaker blitt byttet ut med frukt og grønt.

Heldigvis finnes det mye man kan lage som både er sundt og godt. Det finnes mange forskjellige oppskrifter på protein rundstykker, men disse er definitivt min favoritt.

Du trenger:

1 stor boks med Cottage Cheese

350g havregryn

1 dl hvetemel

2 dl spelt

3 egg

2 ts bakepulver

1 ts salt

1 ts basilikum

Alt skal blandes sammen, og kan stekes med en gang. Sett ovnen på 200 grader og la dem steke i 25 minutter.

Smaker best helt ferske, men er også kjempe gode om de fryses ned samme dag.

Kan nytes med god samvittighet!

Introduksjons innlegg: Hvem er jeg?

Mitt navn er Christine Drage, jeg er 21 år og nylig blitt mamma. Jeg har en absolutt nydelig datter som nå er 1,5 måned gammel. Graviditeten var derimot ikke planlagt og jeg fikk livet mitt snudd på hodet i fjor sommer.

På dette tidspunktet jobbet jeg som barsjef og bartender i en brasiliansk bar inne i Bergen sentrum og restauranten Brazil Churrascaria, hvor jeg var i et veldig ustabilt forhold til han som på den tiden var manager i restauranten.  Vi hadde vært sammen litt av og på i omtrent et år da jeg fant ut at jeg var gravid. Akkurat i den perioden jeg fant ut at jeg var blitt gravid, var vi «på» igjen som man kan kalle det. Forholdet vårt var veldig komplisert og sikkert mer innviklet en hva det hadde trengt å være. Den eneste grunnen til at det fungerte slik som det gjorde var vel at vi begge jobbet heltid, mye overtid og at det ble ofte sene kvelder sammen.

Selv om vi hadde vært sammen i omtrent et år, innså jeg da jeg ble gravid at vi egentlig ikke kjente hverandre. Jeg trodde jeg visste hvem han var og innbilte meg at jeg var lykkelig og forelsket, men da jeg fortalte at jeg var blitt gravid viste det seg at han var en helt annen person enn den sjarmøren jeg hadde falt for. Han prøvde i flere uker å tvinge meg til å ta abort, noe jeg alltid har vært imot og noe han selv var fullstendig klar over. Så da bestemte jeg meg for at jeg skulle klare å være alene mor, noe som i dag er den smarteste avgjørelsen jeg har tatt!Etter ni måneder med slit og tårer fødte jeg en liten engel, som har gitt meg mer mening med livet denne måneden jeg har kjent henne, enn hva jeg har hatt tidligere.
Vi bor nå sammen med min mor, som har vært en fantastisk støtte for meg hele livet og spesielt under graviditeten. Målet nå er å klare å spare opp nok penger til at jeg kan ta opp lån i 2017 og kjøpe en skikkelig leilighet til meg selv og datteren min. Jeg jobber nå som selvstendig næringsdrivende og er distributør for firmaet It Works!, hvor jeg selger fantastiske sunnhets og helse produkter

Denne bloggen kommer først og fremst til å handle om livet som alene mor, men også hvordan det er å ha sin egen businessen, mine interesser og kreativ skrivning.

Ny blogg!

Velkommen til blogg.no! :)

Dette er det aller første innlegget i din nye blogg. Her vil du finne nyttig informasjon, enten du er ny som blogger eller har blogget før.

Trenger du litt starthjelp finner du våre hjelpesider her: http://faq.blogg.no/, og vår engasjerte supportavdeling er tilgjengelig (nesten) 24/7.

Bloggen
Ønsker du å gjøre den nye bloggen din litt mer personlig anbefaler vi at du fyller ut profilinfo, og velger et design som passer til deg. Vil du bare komme i gang med bloggingen kan du starte et nytt innlegg.

Hashtags
Blogg.no bruker hashtags for å samle innlegg som handler om samme tema. Hashtags gjør det lettere å finne innlegg om akkurat det temaet du søker. Du kan lese mer om hashtags her: http://hashtags.blogg.no/

Andre nyttige sider
Infobloggen: http://info.blogg.no/
Vårt regelverk: http://faq.blogg.no/infosider/retningslinjer.html
Vilkår for bruk (ToS) og integritetspolicy: http://faq.blogg.no/?side=omoss

Nå som du har lest dette innlegget kan du redigere det eller slette det. Vær dog oppmerksom på at det alltid må være minst ett innlegg i bloggen for at den skal fungere - det er for eksempel ikke mulig å redigere designet uten at det finnes innlegg i bloggen.

Når du skal logge inn neste gang kan du gjøre det fra vår forside på http://blogg.no/.

 

Vi håper du vil trives hos oss!

hilsen teamet bak
blogg.no

 

blogg.no | logg inn | hjelp | regelverk | vilkår | om oss | kontakt oss | infobloggen

 

Christine Drage

Hei og velkommen til min blogg! Jeg er hovedsakelig en mammablogger men skriver også om helse, kosthold og produktene jeg selger. Jeg er en kronisk syk alenemor, som prøver å få hverdagene til å gå rundt. For kontakt eller samarbeid, send email til christinedrage.itworks@gmail.com.

Kontakt meg

christinedrage.itworks@gmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits