Christine Drage

www.christinedrage.blogg.no

Min kjærlighet for det mystiske

Alle som kjenner meg vet at jeg elsker serier og at jeg er en stor film entusiast. For noen høres det sikkert ut som om jeg ser litt for mye på serier, men det er så og si den eneste hobbyen jeg kan ha når den lille sover og krever at jeg skal ligge i sengen ved siden av henne. De siste ukene har jeg fått en kjærlighet til krim serier, slik som NCIS, Castle og Bones. Slike serier som har gått på TV i evigheter, men som vi kun ser på en gang i blant uten å virkelig få med oss bakgrunnen til karakterene

Nå har jeg begynt å se på serien Castle fra første sesong (sesong 1-7 er tilgjengelig på Viaplay), og jeg må si at jeg er ganske positivt overrasket over serien. Den handler om en krim forfatter med navnet Richard Castle som skygger en politi kvinne for å få inspirasjon til sin neste bokserie. Altså blir han med på de forskjellige sakene denne politi detektiven jobber med, og hjelper henne med å finne frem til morderen i hver sak.

Som de aller fleste bloggere som tar blogging seriøst, så elsker jeg å skrive. Ikke for å fortelle hvilke klær jeg går med fra dag til dag, eller hva jeg spiste til frokost, men virkelig skrive. Jeg elsker å skrive historier, små noveller, dikt, sang tekster og artikler. Det er nok en stor del av grunnen til at jeg valgte å begynne å blogge, nå som jeg tilbringer utrolig mye tid hjemme sammen med en liten baby som for det meste vil sove.

Er det noe jeg har lyst til å få til i løpet av min tid her på jorden, så er det å skrive og publisere en god bok. Ikke disse såkalte selvhjelp eller fakta bøkene som er den nye trenden blant bloggere i dag, men en skikkelig skjønnlitterær fiksjons bok. Jeg elsker å skrive, og jeg har en ganske vill fantasi. Om jeg skal velge en sjanger jeg har lyst til å skrive så må det enten bli eventyr eller krim. Dette er jo to vidt forskjellige sjangre, men jeg elsker å lese bøker innenfor begge og kunne derfor tenkt meg å skrive innenfor begge sjangrene. Hittil har jeg skrevet ned utrolig mange ideer, hvor jeg allerede har skrevet et par kapitler ut ifra noen av dem. Problemet mitt er at jeg stadig kommer opp med nye ideer og dermed sporer av fra det jeg holder på med.

Gi meg et par år, så skal jeg ha en skikkelig god historie å fortelle som jeg håper dere vil like å lese.

#mammablogg #bok #forfatter #serier #tv

Netflix, HBO eller Viaplay?

Hvilken tv-streaming tjeneste er den beste? De siste årene har tilbudet om ulike TV-Streamings tjenester blitt større og større, og de aller fleste ungdommer der ute betaler for minst en av de mest populære. I Norge er det ingen tvil om at det er Netflix, HBO Nordic og Viaplay som er blant de mest populære, men hvilken av dem er den beste?

Netflix var den første streaming tjenesten til å bli skikkelig populær, og jeg har selv betalt for den månedlig siden den kom ut i Norge i 2012. For bare 89kr i måneden får du et stort utvalg av filmer og TVserier, men det beste med denne tjenesten er at de kommer ut med en god del gode og originale Netflix serier. Slik som Orange is the New Black, Orphan Black, Marco Polo og Stranger Things. I tillegg så fungerer denne tjenesten på mange forskjellige enheter, og ved å bare betale et par kroner ekstra i måneden kan du bruke tjenesten på flere steder samtidig. Altså kan den deles med familie medlemmer og venner. Netflix er også super på å oppdatere siden månedelig med nye serier og filmer. Best serie: Orphan Black

HBO Nordic er absolutt fantastisk på nye serier og rask tilgjengelighet. Blant de beste seriene som da ikke er tilgjengelige på andre streamings tjenester finner du Game of Thrones og Viking. Når nye sesonger kommer ut i Amerika er denne tjenesten vanligvis under 24 timer etter. På tjenesten er det også et stort utvalg av eldre HBO serier slik som klassikerne The Sporanos og Sex and the City. Det eneste negative med denne tjenesten er at kvaliteten varierer litt, men den er absolutt til å anbefale. Det er den rimeligste streamings tjenesten hvor du kun må betale 79kr i måneden. Best serie: Game of Thrones

Viaplay er den med best utvalg av nye amerikanske filmer og har fra denne sommeren også gjort en eksklusive avtale om filmrettigher med Nordisk Film, for dem som er interessert i norske filmer. Denne tjenesten har best utvalg blant filmer og serier for barn, og får et stort pluss på grunn av nedlastnings muligheten som gjør det mulig å laste ned filmer fra tjenesten slik at de kan sees offline. Denne streamings tjenesten har også en mulighet for sport, for dem som er interessert i det. En pakke med film og serier koster 99kr i måneden og skal du ha Viaplay Sport i tillegg blir det 199kr. Best serie: Outlander.

Jeg abonnerer på alle streamings tjenestene over, siden det er forskjellige serier og filmer å finne på dem alle. Akkurat nå blir de ikke like mye brukt som de var under svangerskapet, så jeg burde vel stoppe en eller to av dem og spare pengene der. Om jeg blir tvunget til å bare velge en jeg kan beholde, ville jeg nok gått for Netflix siden der oppdateres det jevnlig med nye filmer og serier. Det finnes også en mulighet hvor du kan skaffe deg den amerikanske Netflixen, som gjør at et større og bedre utvalg blir tilgjengelig. Men når Game of Thrones starter igjen er det rett tilbake til HBO!

#film #serier #anbefaling #mammablogg #blogg #netflix #viaplay #hbo

Kunsten å lese

Jeg er en ekstrem lesehest. Elsker å lese, og har vel gjort det helt siden jeg lærte meg kunsten å lese på barneskolen. Som liten slet jeg mye med å få til teknikker slik som skjønnskrift, rettskrivning og høytlesning. Noe av det verste jeg viste på barneskolen var å bli bedt om å lese høyt for de andre i klassen, på grunn av at jeg var så dårlig til det. Utover ungdomsskolen fant vi ut at jeg hadde ADD, noe som gjør at jeg har litt større vanskeligheter enn andre til å lese og skrive. Likevel har jeg sørget for at det ikke skal kunne hemme meg på noen som helst måte i hverdagen.

Jeg lærte meg selv til å bli bedre i høytlesning med å lese høyt for meg selv og kattene vi hadde hjemme, og ganske så fort fikk jeg også en stor kjærlighet til bøker. Det finnes jo så utrolig mange fantastiske og spennende historier der ute, som bare venter på å bli lest! Den aller første boken jeg skikkelig forelsket meg i var faktisk Harry Potter. Jeg ble så avhengig av disse bøkene at det var nervepirrende å måtte vente til forfatteren klarte å skrive den neste... Og så i tillegg vente på oversettelsen til norsk! Jeg ble så lei av å vente at jeg begynte å lese de på engelsk, og hver gang en nye bok kom ut kjøpte jeg den på engelsk så snart det var mulig. Slik fikk jeg utviklet engelsken min ganske tidlig, og jeg lærte å bli glad i språket. Siden jeg var i en alder av 10-11 så var det ikke alle ordene jeg forstod meg på, men det var nok til å skjønne handlingen og elske det jeg leste.

Det føles litt som om bøker har havnet i bakgrunnen etter at TV-serie bølgen kom, men det er viktig å ikke glemme at det å lese også er en fantastisk hobby. Spesielt når det kommer til små barn! Da finnes det ingen bedre læreformer enn lesing. Forskning har vist at de som leser mye for barna sine fra en tidlig alder får barn med et større ordforråd og som lærer å lese og skrive raskere. Her hjemme leser jeg for den lille både på norsk, engelsk og portugisisk (faren er fra Portugal, så jeg vil gjerne lære henne det språket også selv om han er ute av bildet). I et lite håp om at hun vil klare å forstå alle språkene uten å bli altfor forvirret.

#mammablogg #barn #baby #bok #lesing #foreldre #barn #livetsommamma #blogg #hobby

Ny Harry Potter bok!

På tirsdag var jeg ute og spiste med en venninne, og kom over denne boken mens vi gikk igjennom kjøpesenteret. Først så jeg bare navnet Harry Potter mens vi var på vei forbi bokhandelen, men så plutselig så jeg en undertittel jeg ikke kjente igjen og måtte stoppe opp og gå tilbake. The cursed child. What? Er det så lenge siden jeg har lest disse bøkene at jeg har glemt titlene eller er det faktisk kommet ut en ny bok?

Jeg røsket boken til meg og kjente gåsehud spre seg langs armene mine, så giret ble jeg faktisk. Som du sikkert kan forstå av dette innlegget er jeg en ekstremt stor Harry Potter fan. Bøkene og filmene har vært en så stor del av barndommen min. Når jeg så den siste filmen som kom ut i 2011, begynte jeg faktisk å gråte da den var ferdig. Det føltes som om en viktig del av barndommen min var kommet til en ende, noe den faktisk gjorde. For noen er det sikkert litt rart, men når du vokser opp med noe som hele familien koser seg med og har hatt som tradisjon i flere år, så får det en spesiell betydning.

Jeg har fått med meg at det er en ny Harry Potter film skrevet av J.K. Rowling som skal komme ut i år og at det har vært snakk om en ny bok som skulle fortsette hvor handlingen av den siste boken/filmen ble avsluttet. Altså 18 år senere, men at den allerede var kommet ut hadde jeg ikke fått med meg. Jeg har nok vært litt i min egen "babyboble", slik at alt utenfor denne boblen min har blitt glemt og nedprioritert. Men det var altså denne boken jeg fant.

Så i går har jeg vært innestengt i min egen Harry Potter verden igjen (når babyen sover selvfølgelig). Når jeg har fått lagt den lille engelen min pleier jeg å legge meg ned i badekaret for å slappe av og puste ut litt. Det er liksom mitt egent fristed. Så her ligger jeg om kveldene og leser om barna til Harry Potter og føler meg gammel.

Boken er ikke akkurat slik som jeg hadde forventet, siden den er skrevet som et tester stykke. For de som aldri har lest et teater manuskript, er det da delt inn i Scener, Forskjellige deler og replikkene til skuespillerene blir fremhevet. Det er altså ikke det samme som å lese en vanlig bok, og fra de forskjellige scenene så hopper handlingen veldig. I denne boken er det hele år de hopper over, noe som jeg ble litt skuffet over. Helst kunne jeg tenkt meg å følge barna i 7 hele år på Hogwarts slik som vi gjorde med de originale karakterene. Anyway, det hadde vel blitt å melke ideen litt for mye. Boken er å anbefale likevel, så har du litt tid til overs kan du slå deg ned på sofaen og kose deg i den magiske verden som er Harry Potter.

Her kan du btw se traileren på den neste Harry Potter filmen som kommer i November:

Fantastic Beasts and Where To Find Them .

Er du en Harry Potter fan? Hvilken film/bok likte du best?

#mammablogg #blogg #livetsommamma #harrypotter #bok #film #sciencefiction

Pokémons tar over verden

Det er helt utrolig hvor raskt denne Pokemon-bølgen har slått igjennom rundt om i hele verden. Jeg synes faktisk at det er litt skremmende. Selv er jeg en av de få resterende normen, som ikke har lastet ned spillet.

Den eneste grunnen til det er at jeg kjenner meg selv godt nok til å vite at jeg ville blitt avhengig. Jeg er en enormt stor fan av den originale Pokemon serien, og elsket å se på det da jeg var yngre. Bare for litt over 3 år siden så jeg faktisk hele første sesong om igjen på YouTube, på grunn av at jeg kom på hvor morsomt jeg syntes det var. Som alle andre på barneskolen samlet jeg også på Pokemon kort, selv om jeg ikke helt var med i spillet. Jeg byttet ut alle stjerne kortene med de søte baby utgavene av pokemonene, så egentlig ble jeg vel rundlurt av guttene med mer peiling på kortenes verdi enn meg....

Men altså så tilbake til nåtiden. Over alt hvor vi går, er det folk som nå spiller PokemonGo. På bussen sitter folk med nesene gravd dypere ned i telefonene sine enn vanlig, men det utrolige er også at dette spillet er en god samtale åpner mot fremmede. Både barn og eldre på bussen begynner å snakke sammen om spillet, og sammenligne hvor langt de er kommet og hvor mange Pokémons de har. Ingen eldre ville tatt tid til å snakke med 10-11 åringer på bussen før, bare for å være vennlige (med unntak av pedofile da), men det skjer altså nå.

Denne Pokemon galskapen har ført folk nærmere hverandre, selv om vi skulle trodd at spillegalskapen ville gjort samfunnet enda mer usosialt. Neida, dette er vist et spill som tvinger deg ut av komfort sonen og opp av godstolen for at du skal komme frem i spillet. Det er egentlig litt genialt, og jeg må kjempe imot alle mine naturlige instinkter for å ikke laste ned spillet selv. Jeg har rett og slett ikke tid til det, og vil ikke at et spill skal stjele oppmerksomheten min fra den lille datteren jeg har. Da får vi heller spille det sammen når hun er blitt en god del større og alle andre har rundet spillet.

Lykke til der ute, til alle spillegale Pokemon trenere!

#gaming #pokemongo #samfunn #mammablogg

SKAM sesong 3

I dag kom endelig promoen til SKAM sesong 3 ut på NRK p3. Jeg var litt sen til å hive meg på denne serie bølgen, så jeg så alle episodene i ett kjør rett etter siste episode i sesong 2 kom ut. Som de aller fleste synes jeg denne serien var ganske avhengighets skapende og gøy å få med seg, spesielt kjærlighets dramaet til Noora og William. Det er noe med det å se på andres drama og problemer som både er avslappende og underholdende.

Den nye promoen kan du se her: SKAM Sesong 3 .

Sesong 3 ser altså ut til å handle om Isak, noe som kan bli interessant i seg selv siden karakteren hans virker som en forvirret tenåring med ganske mange problemer. Allerede i slutten av sesong 1 kom spørsmålet om Isak var homofil opp. Det blir spennende å se hvordan serien kommer til å ta for seg hans problemstilling og hvordan samfunnets unge (herregud, jeg er jo fremdeles ung men nå tenker jeg i første omgang på videregående elever som er seriens målgruppe) kommer til å reagere. Etter sesong 2 hvor Noora ble utsatt for hevn-porno var det veldig mange som kom frem med lignende historier, der av dem mest kjente også Sophie Elise.

Det er veldig interessant å se at en serie kan gi unge mot til å uttrykke seg selv, men det viser jo også hvor viktig og stort sosiale medier er blitt.

Anyway, sesong 3 av SKAM kommer til høsten og jeg gleder meg til mer drama!

#skam #serier #vgs

Blodig brillianse

Dette blir et raskt innlegg fylt med ærefrykt over sesong finalen i Game of Thrones. Jeg elsker serier, virkelig elsker, synes dem er mye bedre enn filmer. Med serier kan du følge et eventyr over en lengre tids periode hvor du også får se karakterene vokse inn i rollen sin. I tillegg er det ikke over bare etter 2-3 timer, neida vi kan faktisk kaste vekk hundrevis med timer av livet vårt foran en TV-skjerm. Genialt ikke sant? Og når sesongen er over kan du glede deg i månedsvis til neste sesong kommer ut, hvor du teller ned dagene akkurat slik som små barn gjør før julaften.

Jeg har virkelig møtt min make når det kommer til serien Game of Thrones. Den er bare helt genial og jeg lovpriser den fantastiske og sadistiske mesterhjernen til George R.R Martin. Jeg skal prøve å ikke gi noen spoilere om det er noen lesere her ute som faktisk ikke har sett Game of Thrones enda, men herregud så mye som skjer i sesong 6! Nå er jeg nettopp ferdig med siste episode i sesong 6, og jeg gleder meg som et lite barn med tanken på sesong 7. Selv om den ikke kommer ut før en gang i 2017.

Game of Thrones er en serie som tar for seg virkelig alt om du er interessert i sjangeren fantasy og science fiction. Det er spenning, drama, kjærlighet, intriger, magi og mystiske vesner, kriger, religion og død. Haugevis med død faktisk. Jeg skal ikke gå i detaljer men hittil har 16 av de viktigste hoved personene død hittil i serien, og krigen er langt ifra over. Dette i seg selv er veldig spesielt ved en serie, vanligvis har hovedpersonene vært nødt til å holdes i livet for å holde seer-tallene oppe.

"When you play a game of thrones you win or you die"

Kort fortalt for dere som ikke vet hva Game of Thrones handler om (er det virkelig noen der ute som ikke har fått med seg serien enda?!?), handlingen befinner seg i en oppdiktet verden av GRRM hvor hoved plottet handler om hvem som skal styre kongeriket. Det er syv kongeriker og flere familier som tar opp kampen om hvem som har rett til å sitte på jerntronen. Denne serien er bare helt fantastisk, jeg har aldri klart å føle så mye på en gang ved å bare se på en TV-skjerm, men her har jeg altså ledd, grått, hylt, sukket og hatt flere milde raseri utbrudd over seriens vendinger.

Skal du være mye hjemme i sommer anbefaler jeg deg på det sterkeste å skaffe deg en HBO Nordic konto, hvor du nå kan få sett alle de 6 sesongene til Game of Thrones.

#serier #gameofthrones #got

SKAM - norsk tenårings serie som tar Norge med storm

Ja da har jeg også hevet meg på denne SKAM bølgen. Først tenkte jeg at dette blir for tragisk, å se på en serie som følger en gruppe tenåringer igjennom videregående skole, med alt det dramaet det innebærer. Vi har jo alle vært der selv, hvorfor skal vi gidde å se på andre som sliter seg igjennom disse tre ufattelig lange skole årene?

Det som til slutt gjorde at nysgjerrigheten min tok overhånd, var vel at venninnene mine begynte å snakke om denne serien også. Venner jeg har som ikke har halvparten av min entusiasme når det kommer til TV- serier, og som meget sjeldent er med på å diskutere en serie sammen med meg. Da ble det for mye for meg og jeg måtte komme til bunns i denne SKAM galskapen. Voksne fornuftige mennesker i 30-40 års alderen sitter hjemme og diskuterer en serie ment for tenåringer, hvor de debatterer om de to hoved personene i sesong to. Siden det er sesong to alle snakker om, sesongen som følger Nora i venne gjengen, begynte jeg rett i sesong to for å finne ut hva det er som gjør denne jenta så spennende å følge.

For det første er skuespilleren som spiller Nora utrolig pen, samtidig som karakteren er en sterk feministisk og fornuftig person. Hun faller for den typiske badboy karakteren i serien, selv om all fornuft sier at hun burde holde seg unna han. Både på grunn av at bestevenninnen er forelsket i han, samtidig som han sender ut enorme mengder meg kontrollerende faresignaler. Dette i seg selv gir et utgangspunkt for en suksessfull drama serie. De fleste av oss som har gått på videregående skole i Norge kan kjenne seg igjen i serien og gjerne se seg selv i en av karakterene. Venne gjengen består av en gruppe veldig ulike jenter, der du finner den tøffe gutte jenta, jenta med lav selvtillit som drømmer om å være populær, den selvstendige og fornuftige jenta, den ærlige og selvsikre jenta og den jenta usikre jenta som ofte tar feile avgjørelser.

Denne serien er nok blitt så populær som den er, på grunn av at mange kjenner seg igjen i serien. Samtidig som alle elsker å se på drama som ikke omhandler sitt egent liv. Det finnes ikke noe mer avslappende en å se på andres problemer, slik at vi glemmer våre egne. I tillegg har produsenten av serien vært flink til å velge ut skuespillere som passer perfekt til den rollen de skal spille. Jeg må ærlig talt si at jeg har blitt hooket på denne serien, og følger spent med på forholdet til Nora og William. Serien er morsom, avhengighetsskapende og fullstappet med tenårings drama. Alt i alt, veldig god underholdning.

#skam #tvserie

White Walkers VS the Walking Dead

Om du følger med på de mest populære TV-seriene som går i dag, ser du på både The Walking Dead og Game of Thrones. Begge seriene havner under sjangeren Sience Fiction, men er ganske forskjellige i omfang. Det seriene har til felles er at de døde kommer tilbake til livet i begge. Nå skal vi se på hvem av disse levende døde skapningene det hadde vært verst å møte på.

I The Walking Dead har vi Walkers, som enkelt og greit er deres navn på Zombier. Hele serien er basert rundt en Zombie Apokalypse, hvor vi følger historien til de som overlever. Disse zombiene i serien har en flokk mentalitet med liten hjerne. Det ser ut til at de stort sett drives av dyriske instinkter og tenker ikke lengre enn sitt neste måltid. Siden de får den næringen de trenger, om man kan kalle det næring, fra levende kjøtt og organer, utgjør de altså en stor trussel for de resterende menneskene. Disse skapningene blir stadig flere, siden ikke bare alle som har blitt bitt går igjennom en forandring hvor de blir en av de levende døde. Nå bli alle som dør, uansett hvilken måte de dør på gjort om til en zombie. Heldigvis er det ikke vanskelig å drepe disse vanskapningene, så lenge du har et skarpt nok objekt eller en pistol er alt du trenger å gjøre å spidde dem rett igjennom hjernen eller halshugge dem. Da dør de, altså ikke levende død, men død død.

Mens i Game of Thrones er det the White Walkers og såkalte Wights som er mareritt figurene. De har mer en birolle i serien, i hvert fall foreløpig. Hvorfor de er der og hva de vil, har enda ikke kommet frem i serien. Det vi har fått vite så langt i serien er at de ikke ser ut til å ernære seg av mennesker, men at de har mye imot dem. De deles inn i to grupper, hvor White Walkers er øverst på næringskjeden og ser ut til å både være oppegående og smarte. Også har vi Wights som er deres underordne og er på mer lik linje med the Walkers fra TWD. Wights kan kun drepes ved å brenne dem, om de blir knivstukket eller halshugget kan de fortsette å fungere som vanlig. The White Walkers er litt vanskeligere å drepe, siden de ikke kan drepes med hverken ild eller vanlige våpen. Kun våpen som blir laget av drageglass eller valyriansk stål kan få stoppet dem. Dette er det tydeligvis ikke så lett å få tak i.

Så hvilken av disse bad ass monstrene ville du fryktet mest? Jeg tror jeg må gå for The White Walkers. De er mer mystiske, vanskeligere å drepe og større utfordring siden de er langt mer oppegående en Walkers.

#serier #thewalkingdead #gameofthrones #walkers

Hvorfor skal du se serier du allerede har sett om igjen?

Jeg har alltid hatt en stor lidenskap for film, og under graviditeten vokste den enda mer og da spesielt til serier. Filmer er over så fort, med mindre det er snakk om trilogier, Star Wars eller Harry Potter da så klart. Det å vite at det kommer en fortsettelse og at vi har noe å se frem til og glede oss til er alltid kjekt. Når jeg først faller for en serie er det karakterene og handlingen jeg blir forelsket i. Det er alltid så utrolig trist når en serie blir kansellert, uansett om det er etter andre sesong eller etter den syvende. Om man først har begynt å følge med på en god serie vil man helst at den aldri skal ta slutt.

Mine favoritt serier er Buffy the Vampire Slayer og Game of Thrones. Det er minst 10 andre serier jeg følger og elsker i tillegg til disse, men det er noe spesielt med disse to som har gjort at akkurat disse har havnet på topp. Buffy har jeg nå sett 10 ganger fra begynnelse til slutt, altså alle de 7 sesongene. Hver gang syns jeg det er like trist å bli ferdig med siste sesong. I tillegg som den geeken jeg er, kjøpte jeg også de to tegneserie sesongene som bygger videre på der TV-serien avsluttet. For dere som er en Game of Thrones fan, så vet dere at sesong 6 er i full gang med ny episode hver mandag på HBO Nordic. De første tre sesongene har jeg sett tre ganger, sesong fire og fem har jeg sett to og nå ser jeg sesong seks for første gang, samtidig som jeg har begynt på igjen på sesong en.

Hvorfor skal man gidde å se en sesong man allerede har sett på nytt igjen? Vel, den første gangen du begynner på en serie, kjenner du ikke til karakterene og følger med uten noen spesifikk mening om det som skjer før langt ute i serien. Neste gang vet du hvilke karakterer du liker og hvem du er i mot, og vil se alt i et helt nytt perspektiv. Den tredje gangen vet du når hva kommer til å skje, og kan slappe av mer slik at du legger merke til de små detaljene du overså den første gangen. Om jeg har sett en sesong to ganger, eller fem ganger er det alltid noe nytt jeg legger merke til. Enten det er en feil i kulissene man aldri har tenkt over, eller om det er en liten kommentar som plutselig gir så mye mer mening nå som du vet hva som vil skje.

Så har du tid, om du enten er syk eller kjeder deg, så sett deg godt til rette og start favoritt serien din forfra.

Så fort datteren min begynner å bli mer opplagt og vil leke får jeg nok bytte ut TV-seriene mine med Disney filmer. Jeg gleder meg faktisk veldig til å se dem forfra igjen, alle sammen. Det er et par år siden sist!

#tvserier #buffy #got #gameofthrones #film

Buffy the Vampire Slayer

Jeg er en stor film geek, og spesielt når det kommer til serier. Hvor mange serier jeg har sett hittil har jeg mistet tellingen på, men min absolutte favoritt er Buffy the Vampire Slayer. Dette er en serie fra 90'tallet som inneholder alt, og blir elsket av stort sett alle.

Serien bygger videre på filmen fra 80-tallet med samme navn, men med nye skuespillere. I filmen brente Buffy ned den gamle skolen sin som var under angrep av vampyrer og serien begynner med at de har flyttet til byen Sunnydale, for å holde Buffy vekke fra problemer.

Vi følger Buffy og vennene hennes i kampen mot ondskap, mens de prøver å balansere livet som skole elever og redde verden.

10 grunner til at Buffy er perfekt underholdning:

1. Buffy er en av de første seriene som er basert rundt en sterk kvinnelig karakter. Buffy er tøffere enn alle de mannlige rollene i serien og trenger i motsetning til de fleste kvinnelige hoved karakteren ikke å bli reddet.

2. Buffy er det perfekte forbildet for tenårings jenter. Serien har god moral og tar også opp flere viktige temaer blant ungdommer, derav mobbing, ulike form for press, forvirring rundt seksualitet og hvor viktig det er å ha venner.

3. Seriens mange fantastiske karakterer. Alle skuespillerene ble valgt ut med stor omhu og passer perfekt i akkurat den rollen de spiller.

4. Seriens kreativitet. Vi slutter aldri å bli overrasket når det kommer til Buffy og de ulike "plot twist" som serien tar opp igjennom sesongen.

5. De latterlige vampyr ansiktene. Når du ser første episode av Buffy, komme du faktisk til å bli sjokkert over hvor dårlige vampyrene ser ut i forhold til nå tidens Twilight og Vampire Diaries. Ha i baktanke at vampyrene var lagd for å være skremmende og komiske på en og samme tid, og at da serien ble laget på 90-tallet var det ikke forventet at den skulle bli en like stor suksess som den ble. Derfor var det et budsjett de måtte holde seg innenfor og vampyrene ble nedprioritert.

6. Den store variasjonen blant monstre og skurker i serien. Selv om vampyrene er hoved problemet finnes det ingen ende på alle de forskjellige demoner og ondskapsfulle vesner gjengen må kjempe mot.

7. Alle komiske innslagene. Er det noe Buffy er kjent for så er det de geniale kommentarene hun kommer med mens hun bekjemper ondskap.

8. Serien viser hvor vanskelig det kan være å finne sin plass her i verden, og at det ikke er enkelt å vokse opp.

9. Den forbudte romansen mellom Buffy og Angel. Alle elsker en håpløs kjærlighets historie. Hva er vel bedre enn en vampyr dreper som blir forelsket i en vampyr med sjel?

10. Med å sloss mot ondskapen, kjemper også Buffy og vennene hennes "monstre" vi alle møter på et sted i livet. Alt fra urettferdig behandling, seksuelle overgrep, ensomhet og død.

Om du er en av dem som ikke har sett denne fantastiske serien før, kan du finne traileren til sesong en her og alle 7 sesongene finner du på Netflix.

#serier #film #buffythevampireslayer

Netflix avhengig

Det er ingen hemmelighet at barn og unge ser ufattelig mye på TV-serier. De siste årene har antall serier som kommer ut i året økt, samtidig som det blir enklere for oss å følge med på serier nå som de alle blir samlet på en nettside. Sider slik som Netflix, Viaplay og HBO Nordic blir stadig mer populære og får flere og flere kunder hvert år. TV-serier er en av de største samtale emnene på skolen, og om du ikke fikk med deg den nyeste episoden av the Vampire Diaries eller the Walking Dead, så henger du utenfor samtalen. 


 

Jeg er selv en stor fan av mange forskjellige serier, og foretrekker nesten å ha et "Netflix maraton" fremfor å gå på kino. Etter at jeg ble gravid, singel og fikk bekkenløsning må jeg innrømme at jeg har brukt litt for mye tid inne på Netflix. Så mye at jeg fikk sett alle seriene innenfor de kategoriene som interesserte meg og lagde en konto på HBO Nordic i tillegg, slik at jeg skulle få tilgang til enda flere! Jeg er ikke stolt av det, men jeg vet det er mange der ute som har det enda verre enn meg. Mange unge ber om hjelp til TV-serie avhengigheten sin på grunn av at det går ut over både skole, jobb og sosial livet. Hva er det som har gjort at vi søker tilflukt i disse seriene, hvor livet til hoved karakterene er så viktige at vi glemmer vårt egent? 

I mitt tilfelle var det først et tidsfordriv, med kraftig bekkenløsning var det relativt lite jeg kunne finne på. Hver gang jeg gikk ut eller skulle finne på noe løsnet bekkenet og jeg måtte humpe meg av gårde til fysioterapaut for å få det satt på plass igjen. Så da ble det Netflix og hekling. Nå ser jeg på serier mens jeg ammer og mater datteren min, mest for å klare å holde meg våken. Jeg sliter med å stå opp hver gang hun skal amme om natten, så da hjelper det å ha noe å se på. Mine favoritt serier er hittil Buffy the Vampire Slayer, Game of Thrones, Vikings og Orphan Black. Hvilke serier liker du å se på?

Christine Drage

Hei og velkommen til min blogg! Jeg er hovedsakelig en mammablogger men skriver også om helse, kosthold og produktene jeg selger. For kontakt eller samarbeid, send mail til christinedrage.itworks@gmail.com.

Kontakt meg

christinedrage.itworks@gmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits