Christine Drage

www.christinedrage.blogg.no

Heklet babykjole med blomster

I går hadde jeg en liten photoshoot hjemme med babyen min, hvor hun hadde på seg den vakre blomsterkjolen jeg heklet til navnedagen. Jeg har ikke lagt ut så mange bilder med den enda siden jeg følte at de bildene vi tok på navnedagen ikke fikk frem kjolen slik jeg ville. Så da ble babyen pyntet og plassert på kjøkkenbordet. Hun digger oppmerksomheten, så det ble en del herlige bilder!Jeg brukte omtrent en uke på å lage denne kjolen, og kunne ønske jeg hadde planlagt litt bedre på forhånd. Siden kjolen ble ferdig natten før navnedagen skulle være! Som alltid er jeg litt sen ute med å bestemme meg for ting, og når jeg ikke følte at jeg fant den perfekte kjolen til henne i butikkene uken før navnedagen, bestemte jeg meg for at jeg skulle lage den selv. Og fin ble den! Jeg må faktisk skryte litt av meg selv og si at det er den fineste kjolen jeg har laget hittil. Nå holder jeg på med å hekle Halloween kostymet til Freya, og etter det så blir det en julekjole! Det er så kjekt å ha noe håndarbeid å holde på med om kveldene, og jeg elsker så absolutt å hekle. Denne kjolen var faktisk ikke så veldig vanskelig å lage, men det tar jo litt tid. Spesielt med blomstene. Det triste er jo at det ikke kommer til å være mange ganger hun får sjansen til å bruke den, siden hun vokser så fort. Kjolen er midt i mellom 68 og 74, men jeg tror ikke jeg klarer å selge den, selv om den snart blir for liten. Det er jo kjekt å ta vare på noe av det jeg lager slik at hun kan få arve det en gang om det blir aktuelt. 

Kjolen er laget av bomullsgarn og mønsteret fant jeg på underveis.

#baby #familie #håndarbeid #hekling #kjole #mote #fashion #mammablogg #crochet #crocheting 

Heklet baby klokke

Det er så kjekt å holde på med håndarbeid om kveldene nå som babyen har fått en fast leggetid. Jeg har så utrolig mange ting jeg har lyst til å lage. Nå har jeg nettopp laget ferdig en leke klokke til den lille babyen min. Jeg heklet en kopi av Daniel Wellington klokken min, som den lille alltid skal sleike på eller dra i når jeg går med den. Hun er utrolig fasinert av klokker, noe jeg tenker meg at de fleste babyer er. Så da fant jeg på at jeg skulle lage en baby klokke!

Denne klokken var kjempe enkel å lage, og det tok ikke lang tid i det hele tatt. Den kan lages på en kveld om du har tid til å sitte med hendene i fanget og jobbe litt. Alt du trenger er garn i den fargen du ønsker at klokke reimen skal være, en hekle nål, sy nål og enten en gull eller sølv trå til selve klokken. Jeg hekler alltid med bomullsgarn om jeg lager noe til babyen, slik at hun kan gnage så mye hun vil på det jeg gir henne. Lager du en til litt større barn går det nok fint med andre type garn også. Så nå har den lille jenten min fått sin egen klokke, som hun kan leke med når hun plutselig husker at den er der på armen hennes! Kjempe morsomt samtidig som hun ser ekstremt søt ut med en klokke på armen

.

Også er det selvfølgelig ekstra kjekt med alt man lager selv!

#mammablogg #mamma #blogg #håndarbeid #babyklokke #hekling #crochet #danielwellington #baby

 

Hjemmelaget kosebamse

Det er kjempe kjekt å lage ting til babyen selv, både klær og leker. Min favoritt metode er definitivt hekling, siden det er den formen for håndarbeid jeg mestrer best. Uken før fødselen ble jeg ferdig med min første kosebamse til den lille frøkna min, som hun nå er veldig glad i. 

Bamsen skal forestille en pusekatt, selv om ansiktet kanskje kunne ha blitt litt bedre. Den hadde nok blitt bedre om jeg hadde brukt perler eller knapper til øyne, men da kunne hun aldri ha lekt med bamsen uten oppsyn. Siden hun tar alt i munnen er det best med deler som ikke kan rives av. Til å være mitt første forsøk på en kosebamse så er jeg fornøyd med resultatet! Det er kjempe kjekt å hekle, i tillegg til at det er veldig enkelt når man først har fått inn de grunnleggende teknikkene. Da er det kun fantasien som setter grenser for hva som kan lages! 


Er du glad i håndarbeid? Hva liker du å lage?

#mammablogg #baby #livetsommamma #alenemor #hekling #håndarbeid

Baby sko på hjernen

Da jeg ble gravid tok jeg opp igjen heklingen og heklet haugevis med klær. Jeg elsker å holde på med håndarbeid og det er utrolig avslappende. Men så kom babyen da og både armer, hender og fingre har vært travelt opptatt med alt annet. Denne uken fikk jeg virkelig tid til å begynne på igjen med et prosjekt, nå som frøkna sover mye mer på dagtid og er blitt flink til å underholde seg selv i babygymmen.

Disse tøflene er kjempe enkle å lage, tar kort tid og blir veldig fine. Jeg har aldri lært å følge oppskrifter så jeg har dessverre ikke en jeg kan legge ut. Når det er noe jeg vil lage så søker jeg etter bilder på Pinterest og i Google, hvor jeg hermer etter bildene eller finner på ting underveis. Jeg er en god copycat når det kommer til håndarbeid.

Siden alle tøflene jeg lagde til henne under svangerskapet er blitt for små, lagde jeg et nytt par vi kunne ta med oss på hytteturen. Jeg begynner alltid på samme måte og hekler begge skoene samtidig for å sørge for at de blir like store.

Jeg elsker å hekle, og favoritten er blitt baby sko! Før brukte jeg 3 timer på å lage et par, men siden jeg nå blir avbrutt hver gang jeg setter meg ned tar det ca 3-4 dager før jeg har et par ferdig.

Liker du å holde på med håndarbeid?

#mammablogg #baby #babyklær #håndarbeid #hekling

Crocheting madness

Å hekle er både en fantastisk hobby å ha som tids fordriv, samtidig som du får noe produktivt ut av alle timene tilbragt i god stolen.

Under svangerskapet mitt lagde jeg ett baby teppe, 3 vester, 3 bukser, 5 baby jakker, 7 forskjellige baby luer og 8 par med inne sko og tøfler.

Siden jeg ikke hadde noen å måle klærne på under svangerskapet er det kjempe kjekt nå som ting endelig begynner å passe til lille jenta!

Baby uggs

I 9. klasse på ungdomsskolen hadde vi 6 uker med hekling i kunst & håndtverk, jeg husker at jeg ble skikkelig giret på det og forelsket meg fort i håndarbeid. Oppgaven vi fikk var å hekle en lue vi skulle få karakter på, og jeg tror vi hadde 1 mnd på oss til å gjøre den ferdig. Når innleverings tiden kom hadde jeg heklet ferdig 3 luer til meg selv samtidig som jeg hadde gjort oppgaven for min daværende kjæreste i tillegg. Vi fikk begge 6`er på luene.

Da jeg ble gravid tok jeg opp igjen heklingen og satt meg inn i å prøve ut forskjellige ting. Jeg har aldri klart å lese mønster, men jeg er veldig flink til å finne på ting. De siste 2 måneden av svangerskapet var jeg stort sett sengeliggende på grunn av bekkenet, så da brukte jeg mellom 4-5 timer om dagen på å ligge på sofaen og hekle. Det absolutt kjekkeste å lage var baby sko. Først og fremst på grunn av at de blir så ufattelig skjønne, men også på grunn av at det tar veldig kort tid å lage dem.Disse baby uggs`ene var det første paret med sko jeg lagde under svangerskapet som jeg ble fornøyd med. Siden jeg viste minimalt om babyer og baby klær da jeg ble gravid lagde jeg dem ut ifra hvor store føtter jeg trodde babyer har. Heldigvis ble de ikke for små, men heller litt store. Nå er datteren min snart 2 måneder, og disse baby uggs`ene passer perfekt.

 


 Baby sko er helt fantastisk kjekt å hekle! Nå som jeg vet hva som skal gjøres, bruker jeg omtrent 1 time på hver sko.
 

Christine Drage

Hei og velkommen til min blogg! Jeg er hovedsakelig en mammablogger men skriver også om helse, kosthold og produktene jeg selger. For kontakt eller samarbeid, send mail til christinedrage.itworks@gmail.com.

Kontakt meg

christinedrage.itworks@gmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits