Christine Drage

www.christinedrage.blogg.no

Hvorfor jeg ikke kan fordra nyttårsaften

Hvert nyttår skjer det samme. Mennesker med lite hjerneceller skyter opp fyrverkeri flere dager før nyttårsaften, og torturerer små dyresjeler rundt om i hele verden. Fyrverkeri er kanskje magisk for noen å se på, men hva med alle dyrene som ikke har muligheten til å forsvare seg? Nå er det jo sånn at fyrverkeri på nyttårsaften er en tradisjon som vi aldri kommer til å kunne bli kvitt, uansett hvor mange mennesker og dyr som har blitt skadet opp igjennom årene. Det jeg ikke skjønner og aldri vil klare å akseptere er hvorfor feiringen må begynne flere dager i forveien, og vare i over 10 timer på selve nyttårsdagen. 


I dag hørte vi første fyrverkeri allerede rundt 13.00 tiden, hvor det ble fyrt av fire - fem skudd i parken like ved der vi bor. Etter klokken 17.00 har det blitt fyrt opp kontinuerlig med fyrverkeri, med ikke lengre pauser enn maksimalt 10 minutter. Tispen i huset har vært et totalt nervevrak de siste to ukene, på grunn av flere idioter i nabolaget som ikke klarer å vente til selve nyttårsdagen med å skyte opp fyrverkeriet. Det sliter henne mentalt ut, samtidig som det gjør oss fysisk slitne. I kveld har det vært ekstremt og det virker som om hun ikke klarer å finne et trygt sted å gjemme seg. Etter å ha hatt henne innestengt på badet og vaskerommet, har hun nå blitt forflyttet til boden som er det mørkeste og minste rommet. Der ligger hun og hører på meditasjons musikk på maksimal styrke.

Når galskapen som heter nyttårsaften skal bli så ekstrem, er det vanskelig for dyreeiere å feire eller glede seg over dagen. Når all energi går til å bekymre seg over familiemedlemmet som ikke forstår hva det er som skjer. I fjor var tispen paranoid igjennom hele januar, og det var vanskelig å få henne med ut på turer. Om vi i det hele tatt klarer å få henne utenfor i morgen for å gå på do, så er det fantastisk i seg selv. 

Nyt kvelden og kos deg med å feire nyttårsaften sammen med venner, familie, god mat og champagne. Bare tenk deg om når du skyter flere tusen kroner bokstavelig talt rett ut i luften for, underholdningens skyld. Det finnes bedre alternativer som plager færre, koster mindre og som gir deg mer glede på sikt. Med det sagt så gleder jeg meg veldig til å legge 2016 bak meg og til en ny start i det nye året. 

Godt nyttår.

#mammablogg #fyrverkeri #baby # blogg #nyttår

Et skryte innlegg

I dag følte jeg på for å skryte litt over den flinke storesøsteren vi har her i familien, som har akseptert den lille som en del av flokken vår. Selv om storesøster er en hund, ser hun ikke på oss som forskjellige raser, hun ser på oss som en samlet familie. Lana er en utrolig snill og tålmodig hund, som godtok alle forandringene i livet vårt når jeg ble gravid.

Hun godtok at mamma ikke var i stand til å gjøre like mye som før , og de gangene jeg var morgen syk og løp inn og ut på badet, så satt hun trofast ved siden av toalettet for å gi meg moralsk støtte. Fra å få lange turer på fjellet flere ganger i uken, så ble vi liggende på sofaen og kose i stedet. Turene ble kortere og kortere, likevel var hun glad for det hun fikk og alltid i et godt humør.

Når babyen kom hadde jeg lovet henne at det skulle bli mange lange turer på fjellet så fort mamma ble bra igjen, men så ble jeg jo aldri bedre. Hun får sine 2-3 turer ut om dagen, men ofte kommer vi ikke lengre enn utenfor blokken for å leke litt med ball. Heldigvis har vi en veldig sprek mormor i familien, som har tatt på seg de lengre turene sammen med hunden. Lana viste stor respekt ovenfor babyen helt fra den første dagen, og har en ærefrykt ovenfor henne.

Selv om babyen konstant prøver å komme seg bort til hunden, passer Lana alltid på å ha litt avstand fra henne. Når hun en sjelden gang kommer seg bort og tar tak i poten hennes eller lugger henne i pelsen, ser hunden forskrekket opp på meg og rygger litt bakover slik at babyen ikke skal få tak i henne igjen. Hun har aldri knurret, flekket tenner eller vist noen som helst form for aggresjon mot babyen. Og det er jeg så evig takknemlig for. Noe av det jeg bekymret meg mest for under svangerskapet var akkurat dette. Om jeg måtte omplassere hunden, familiemedlemmet vårt og vår trofaste følgesvenn.

Disse to jentene mine kommer nok til å bli veldig gode venner med tiden, og jeg er så stolt av den snille hunden vår.

#mammablogg #baby #familie #hund #barn #husdyr #blogg

Bonderomantikk

I morgen har vi vært på landet i en uke og skal reise hjemover igjen. Her i Sogn er det ufattelig vakkert med fjell og fjorder, kuer som beiter på markene og små røde gårder som vi kjenner igjen fra nasjonalromantikkens vakre malerier. Det har vært en kjempe fin ferie hittil og vi har kost oss mye alle fire. Den som har kost seg aller mest er nok frøkna på fire ben, som har fått opplevd ekte bonderomantikk den uken vi har vært her.

Vi leier et feriehus som hører til et gårdsbruk her ute, og på nabo gården bor det en skikkelig kjekk kar som ser ut til å ha vunnet hjertet til tispen vår. Han løper løs her ute på tunet og passer på at alt er slik det skal være, så da han fikk øye på den fagre jenten vår måtte han selvfølgelig undersøke dette nærmere. Heldigvis fant de to tonen fra første dag, og nå kommer han bort både to og tre ganger i løpet av dagen for å hilse på. Det er kjekt å se på når de leker sammen, hvor ren og uskyldig glede to gode venner kan ha sammen.

Vi har en hund som egentlig er relativt usosial og som bare har øyne for pinner og baller, så det har vært veldig kjekt å se henne komme så godt overens med en fremmed hund. Det kan ha noe å gjøre med den landlige luften og de grønne engene, men på denne ferien har i hvert fall hun fått oppleve skikkelig bonderomantikk. Så håper jeg hun ikke får altfor mye kjærlighetssorg når vi beveger oss hjemover igjen i morgen. En sommer flørt er gøy så lenge den varer, men akkurat som med sommeren så kommer de ofte til en litt for brå slutt.

Så er det ikke så veldig synd i henne heller da, for hun har jo en kjekkas hjemme i Bergen også. Snakk om å være en løs tispe... Men så har jo hunder ikke samme syn på kjærlighet og forhold som oss mennesker. Ingen hunder som lever i monogami om de får muligheten til å følge instinktene sine. Nei der er det stikk motsatt om det er en løpetid på gang...

Jaja, alt i alt har vi hatt en fin sommer alle sammen!Håper alle firbente der ute har hatt det fint de også, det er viktig å ikke glemme dyrene sine selv om ferie sesongen er her.

#husdyr #mammablogg #sommer #hund #ferie

Hun har fått seg en som forfølger henne

Vi har en nabo katt som kom til blokken vår for et par måneder siden, som fort fikk kallenavnet gatas skrekk. Første gangen jeg klarte å gå utenfor blokken med hunden etter fødselen, var katten der og satte fart rett mot oss. Jeg kjente hjertet stige opp i halsen da jeg så at katten var interessert i Lana. Akkurat da var jeg veldig ustabil på beina på grunn av bekkenløsningen, så ikke kunne jeg løfte hunden opp i armene om katten så skulle angripe heller (ja det har jeg dessverre gjort en gang tidligere).

Heldigvis ble det ikke noe slags mål den gangen, og det har heller ikke blitt det siden. I begynnelsen holdt katten seg på 1-2 meters avstand, og bare observerte henne. Litt etter litt tok han motet til seg og nå skal han helst hilse på henne hver gang vi går ut. Siden det eneste hunden min har øyne for og bryr seg om er baller, gir hun ikke mye oppmerksomhet til katta. Nå er den der nesten hver dag og ber om oppmerksomheten til Lana.

De krangler som hund og katt, er vist et ordtak. Her er det nok stikk motsatt. Skulle tro katten var blitt forelsket i hunden så ofte den slår følge etter henne og prøver å få kontakt med henne. Til og med når vi leker med ball i skogen bak blokken vår er katten der og løper etter hunden. Ikke det at hun bryr seg, hennes kjærlighet er nok for lengst gitt vekk til alle de store og små fine ballene hun får tak i.

#hund #katt #husdyr #kjæledyr

Jeg får aldri gå på do alene

Skal jeg være helt ærlig, så kan jeg ikke huske den siste dagen jeg fikk gå på do i fred. Det må ha vært før hunden kom i hus. Lana har fått det for seg at når noen sitter seg ned på do, så betyr det leke. Om det er meg, mamma eller gjester som kommer på besøk så skal hun være med. Om døren blir lukket før hun får muligheten til å snike seg inn, høres pipingen på den andre siden til noen åpner døren.

Å ha kjæledyr er fantastisk og jeg kunne ikke tenkt meg å bo uten dyr i hus, men privatlivet får du aldri igjen. Alle som har hund eller katt kjenner nok til dette problemet. Hvis døren til badet står åpent i løpet av dagen, samler det seg opp 2-3 baller og en bamse før kvelden kommer.

#dyr #hund #husdyr #familie

Hund på cellegift

Nå har hunden mistet så mye hår at det er flaut å gå tur med henne. Flere spør om hun er syk og om det er normalt at hun skal miste så mye pels. Det ser ut som om hun har kreft og går på cellegift. Hun er blitt skikkelig skabbete og fremdeles flyr det hår av henne når hun børstes.

Jeg pleier å ta henne opp i skogen bak blokkene der vi bor for å børste henne, og etter bare 10 minutter blir det nok til å strikke en genser. Det er nok flere ekorn som får ekstra fine reir nå til høsten.

Det første bildet er tatt for en måned siden og bilde nummer to i går. Nå ser det ut som to forskjellige hunder!

#hund #dyr #vår

Hund & baby

Å ha hund og en baby kan være veldig energi krevende, spesielt som alene mor. Heldigvis har jeg en fantastisk mamma som har hjulpet meg mye med å ta hunden på lengre turer når jeg ikke har vært i stand til det selv. Jeg var veldig sta på at jeg ikke ville omplassere henne når babyen kom, selv om det kom til å bli slitsomt.

Lana er nå fire år og en fantastisk snill og god hund. Hun har enormt med energi og vil konstant leke, men hun har skjønt at jeg ikke har like mye tid til henne nå som babyen er her. Jeg tror hun syns det er rart å ha baby, og kanskje ikke helt skjønner hva det er for noe enda. Men hun er veldig forsiktig og tørr bare så vidt å sleike henne på hånden av og til. Hittil har hun ikke vært så veldig sjalu, noe som jeg setter enormt pris på!

Jeg syns det er viktig for barn å vokse opp sammen med dyr, slik at de lærer fra begynnelsen av at alle levende skapninger har en verdi. Selv vokste jeg opp med en katt vi hadde helt til jeg ble 13, og var utrolig knyttet til den. Jeg håper at babyen og Lana vil kunne bli like gode venner med tiden.

#hund #baby #familie

Bekkenløsning + hund = dårlig kombinasjon

Å ha bekkenløsning er noe av det kjipeste jeg har vært igjennom. Det at jeg ble alene under svangerskapet og hadde en hund i tillegg har heller ikke gjort saken noe bedre. Jeg elsker hunden min, og hun er på en måte mitt første "barn". Hun har vært kjempe flink og tålmodig under hele svangerskapet, selv om det ble ganske korte turer på henne.

Nå som babyen er kommet ut burde bekkenet ha festet seg, men det sklir fremdeles ut av ledd flere ganger i uken. Jeg har mistet tellingen på hvor mange ganger jeg har sagt til hunden min at snart skal vi på lang tur, mamma må bare bli bedre først. Jeg tror hun har mistet troen på meg...

I mellomtiden er vi i hvert fall mye ute og leker, slik at vi alle tre får frisk luft. Lana har blitt vant til å gå på små trille turer, også leker vi med ball på en gammel forlatt fotball bane som bare ligger 5 minutter fra der vi bor.

Men vi gir ikke opp! Hver uke begynner jeg med å tenke at dette er uken jeg skal bli bra igjen! Og en dag må det jo stemme =)

#hund #bekkenløsning

Den forferdelige røyte sesongen

Det eneste jeg misliker med våren er den forferdelige røyte perioden hvor vinterpelsen skal av. Jeg har en blandings hund av to raser som begge røyter mye, noe som fører til ekstreme mengder med hår som skal av.

Jeg elsker hunden min, men jeg kan ikke fordra denne sesongen. Spesielt nå som jeg har en baby i tillegg. Det er veldig lite attraktivt å ha så mye hår i leiligheten. Nå har dette vart i ca 3-4 uker, så nå er det snart ikke mer hår igjen på hunden!

Hun børstes hver dag med en børste som skal fjerne det meste av løshår og under pelsen. Likevel er det masse å ta av hver gang. Det er skikkelig frustrerende, men ikke så mye annet som kan gjøres med saken. Av må det.

Neste vår vurderer jeg å bare barbere alt av om det blir like ekstremt, selv om det vil gjøre pelsen hennes dårligere.

Etter kun 10 min med børsting av pelsen så får jeg nok til å fylle opp en hel hundepose. Krysser fingrene for at dette er ferdig til over helgen, nå er pelsen blitt så tynn at jeg ikke forstår hvordan hun skal kunne miste enda mer.

Flere som har samme problem med hund?

#dyr #hund #vårproblemer

Christine Drage

Hei og velkommen til min blogg! Jeg er hovedsakelig en mammablogger men skriver også om helse, kosthold og produktene jeg selger. For kontakt eller samarbeid, send mail til christinedrage.itworks@gmail.com.

Kontakt meg

christinedrage.itworks@gmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits