Christine Drage

www.christinedrage.blogg.no

Velvære og kvelds spa

Som en alene mor blir det ikke mye alene tid, eller såkalt mammatid og avslapning. For det meste er babyen med meg over alt, men heldigvis er hun en enkel jente å legge. Da blir det mulig for meg å kose meg litt ekstra før jeg også kryper til sengs.

Jeg er helt besatt av bade såper, og elsker alt med duft og farge. Den beste investeringen jeg har gjort hittil var da jeg kjøpte badekaret. Det gjorde jeg måneden etter at jeg fant ut at jeg var gravid, som en gave til meg selv. Siden jeg regnet med at den nye tilværelsen som en mor kom til å bli veldig slitsom, ville jeg slappe av mest mulig under svangerskapet. Jeg angrer ikke et sekund på det.

Har du et badekar er det enkelt å ha en velvære kveld hjemme. Såpene og bade skummet jeg kjøper er alltid hos LUSH, hvor alle produktene er økologiske og blir laget i butikken. De har et fantastisk utvalg av produkter, og jeg kjøper også shampoo, conditioner og body lotion derfra.

Litt hverdags luksus er det kjekt å unne seg av og til.

#spa #velvære #relax #inspirasjon

❗Uansvarlige foreldre❗

Lørdag den 28. Mai var det en ulykke i en dyrehage i Cincinnati i Amerika, hvor en 4 år gammel gutt skal ha klart å klatre over det avstengte området og kommet seg igjennom gjerdet hvor gorillaene bodde. Alt dette skjedde mens foreldrene ikke viste oppmerksomhet til sønnen sin og passet på hva den lille gutten gjorde på. Det er helt utrolig at noen foreldre kan være så ansvarsløse at de lar en så liten gutt som ikke har utviklet tanker for konsekvenser enda, løpe rundt alene i en dyrehage.

Gutten var alene med en 12 årig Gorilla i mange minutter, hvor gorillaen skal ha lekt med gutten og dratt han rundt om i vannet. Gorillaer er som de fleste vet en utrydningstruet art, og det er ikke mange igjen av dem her på jorden. Som resultat av foreldrenes uansvarlighet måtte gorillaen skytes for at dyreparkens medarbeidere skulle klare å redde den lille ungen. På grunn av at disse foreldrene ikke klarte å passe bedre på barnet sitt, ble en ellers ufarlig og utrydningstruet gorilla avlivet og sønnen deres havnet på sykehuset. Heldigvis ble ikke gutten alvorlig skadet, men at en så sjelden art måtte skytes på grunn av uansvarlige foreldre er en tragedie.

Etter denne ulykken har det vært mye snakk om mordet på gorillaen Harambe og at foreldrene burde betale for skaden. Jeg er helt enig i at det er foreldrene som har skylden for denne tragiske ulykken og at det burde være en vis konsekvens for dem. Selv om det må ha vært traumatisk nok i seg selv med å vitne sønnen sin i en slik situasjon. Mer om saken og en kort videosnutt av ulykken kan du se her.

Ta ansvar for barna dine og vær til stedet når du er sammen med dem!!!

#foreldre #barn #oppdragelse #ulykke

En sosial baby

Som gravid leste jeg mange skrekk historier om babyer som holdt foreldrene våkne hele natten, fikk kolikk og andre problemer som bidro til at barseltiden ble veldig slitsom.

Heldigvis fikk jeg en utrolig snill liten baby, med godt humør og sovehjerte. Det har kun vært to netter hun har vært vanskelig, og det var på grunn av et bleieutslett jeg fant ut av litt sent. Nå er hun stort sett blid og glad så lenge hun har en ren bleie på og fått mat i magen. Hun liker veldig godt å få være med på ting, og elsker å bare se og følge med på livet rundt seg. Jeg er glad for at hun er såpass enkel å ha med seg, uansett om det er på biltur eller om vi bare skal innen butikken for å handle inn litt matvarer. Små barn generelt liker vel å følge med på det som skjer, spesielt om det er noen nye mennesker eller lyder rundt dem.

Datteren min er med på kafé besøk, fysioterapaut, akupunktur, shopping, trilletur, og hjemme besøk. Hun er egentlig mer sosial enn det jeg er! Det merkes fort på henne at om det ikke har skjedd noe en dag, hvor vi bare er hjemme hele dagen. Da blir hun veldig rastløs og er vanskeligere å underholde.

I dag har hun fått vært med til fysioterapauten og har kost seg skikkelig. Jeg pleier å gå sammen med min far siden han kjører, og er hun våken får hun leke litt etterpå. De fleste der borte begynner å kjenne oss nå, siden vi har vært der så ofte etter fødselen. Hun nyter all oppmerksomheten hun får.

Men det aller kjekkeste er å dra på biltur! Helst skal musikken være på for fullt, da sovner hun i løpet av de første fem minuttene. Merkelig det der, men de fleste små barn er vist glad i å kjøre bil.

#familie #baby #barn #bekkenløsning

Flower Power - Blomster magi på Arboretet

For en fantastisk fin blomsterpark! Bare litt over en halvtime fra Bergen sentrum med buss, finner du Arboretet blomster park.

Hele området er på til sammen 600 mål, og består av flere forskjellige hage områder. Alt fra en Rhododendron hage til en asiatisk hage med flere elementer fra japansk hagetradisjon og blomster skjønnheter hentet fra Japan. Siden jeg sliter litt med å gå fikk jeg ikke sett alt denne gangen, men de stedene jeg klarte å komme meg bort til var utrolig vakre. Akkurat nå er den perfekte årstiden til å besøke Arboretet, nå som blomstene er i full blomstring.

Til sammen er det over 5000 planteslag, så det perfekte stedet for alle plante og blomster entusiaster!

Selv er jeg utrolig glad i den grønne og vakre naturen vi har her i Norge. Alt er så friskt og fint på denne årstiden at det er fantastisk herlig å være ute. Ekte medisin for sjelen.

I morgen er faktisk Arboretets dag, og det skal være mange forskjellige aktiviteter der ute for både store og små. Så om du bor i Bergen og ikke har noen planer for morgendagen anbefaler jeg deg å ta turen dit.

#Arboretet #Bergen #sommer #hage #blomster #familie

Datteren min er en heldig baby

Hvem elsker ikke å få gaver? Det er helt utrolig hvor mange fine gaver datteren min har fått av venner, familie og kjente. Både til babyshoweret og ved fødselen. I dag fikk hun enda en gave av min mor sin kollega. Det er morsomt å se på hvor nyskjerrig hun blir når jeg holder på med ting, men konseptet med en gave er hun nok for liten til å forstå enda. Da blir det gøyere når hun fyller et år og mer!

Det merkeligste er at jeg blir så giret når det er gaver vi får til henne. Å åpne datteren min sine gaver er mye kjekkere enn det har vært å åpne mine egne til bursdager og slikt. Jeg blir bare så takknemlig for at det er så mange som tenker på henne og har lyst å gi den lille jenten min noe fint.

Selv om jeg er alene med henne, så føler jeg at hun aldri kommer til å mangle noe. Hun har så utrolig mange som bryr seg om henne at hun aldri kommer til å få for lite oppmerksomhet. For ikke å snakke om klær og leker! Hun har allerede 3 ganger så mye klær som det jeg har i skapet, og både hennes seng og min full av kosedyr og bamser. Kjærlighet og oppmerksomhet får hun nesten for mye av, om det er mulig, og kose gjør vi hele dagene.

I dag fikk hun en fin liten kattebamse og et klassisk lekestativ hun kommer til å kose seg masse med når hun blir litt større.

#familie #baby #barn

Hun fikk smake vannmelon først

Når babyer er blitt 4 måneder kan vi introdusere dem for baby grøt og begynne litt etter litt med mer spennende mat. I dag lot jeg henne smake på vannmelon for første gang selv om hun ikke er 4 måneder enda. Siden hun ikke har tenner kan hun ikke akkurat ta et stort jafs av frukten, men hun likte veldig godt å sleike i seg saften.

Vannmelon består jo stort sett av vann og sukker og er både naturlig og sunt. Å bare drikke varm melk i denne sommervarmen vi har nå, kan ikke være særlig godt.

Jeg prøvde å gi henne litt avkjølt kokt vann, men det ville hun absolutt ikke ha. Så å få sleike litt på en vannmelon er nok godt i varmen!

Hva er bedre enn deilig oppskjært frukt om sommeren?

#sommer #baby #familie #barn

Sunn og god middag

Har du litt god tid til å lage mat, kan du lage kjempe mye som er sunt og godt. Dag to i detox dietten min lagde jeg en skikkelig god fiske middag med ferske grønnsaker. Fisk er sunt og godt samtidig som du kan lage mange spennende middager.

Grønnsakwok av Paksoi, ruccula, spinat, løk og cachu nøtter

Laks i ovnen med gulrot, brokkoli, tomat og selleri.

Jeg er veldig glad i å spise, da er det godt å kunne spise med god samvittighet !

#foodlovers #mat #sunt #fisk

Leter etter en god baby fotograf

Jeg har veldig lyst til å ta med babyen til en baby fotograf slik at jeg kan få tatt noen profesjonelle bilder av henne, mens hun fremdeles er den lille babyen. Det må selvfølgelig være en fotograf i Bergen, og helst i sentrum eller Åsane slik at det ikke er så vanskelig å komme seg dit.

De jeg har funnet som har lokaler i sentrum er:

- Fotograf Hans Jørgen Brun

- Fotograf Silje Holte

- Studio 1 Fotografene

- Fotograf Reimers

De andre jeg har funnet ligger lengre vekke fra byen. Har du noen erfaring med noen av disse fotografene?

Eller noen andre fotografer å anbefale? Det viktigste for meg er at fotografen er god og at lokalet er enkelt å komme seg til, slik at jeg med barnevogn og bekkenløsning klarer å komme meg inn.

Finnes det noe herligere en baby bilder?

#baby #fotograf #barn #bergen #familie

Fordelen med å få barn

Fordelen med å få barn er at jeg får en unnskyldning til å gjøre alle de barnslige tingene jeg egentlig elsker! Så snart hun begynner å gå, finnes det ingen begrensninger på hva vi kan finne på.

Jeg gleder meg til å ta henne med på Akvariet her i Bergen, Dyreparken i Kristiansand, Kongeparken i Stavanger, Tusenfryd i Oslo og alle de kjekke badeland og vann parker rundt om i landet. Jeg har alltid hatt utrolig lyst til å reise til Disneyland, både den i Paris og i Amerika, men det har aldri passet å dra. Så nå er det nummer en på listen, hun må bare få bli et par år eldre først.

Før vi reiser må vi selvfølgelig se igjennom ALLE de originale Disney klassikerne. Vi har allerede begynt med de gamle Mikke Mus & gjengen kortfilmene, noe som har vært en suksess hittil. Tror hun synes alt som lager lys og lyd er spennende.

Mine Topp 10 Disney filmer er:

1. Løvenes Konge (den første filmen)

2. Den lille Havfruen

3. Peter Pan

4. Aladdin

5. Tarzan

6. Tornerose

7. Alice i Eventyrland

8. Hercules

9. Lady og Landstrykeren

10. Toy Story

Det er så mye kjekt vi kan finne på sammen med barn! Bare det å lage sand slott og leke på lekeplassen gleder jeg meg til. Selvfølgelig er det veldig deilig å ha baby, men det skal bli kjekt når hun er stor nok til å være med på ting!

#barn #baby #familie #disney

12 dagers detox diett

Når man går gravid er det en selvfølge at man legger på seg en del under svangerskapet. Jeg gikk opp 26 kg til sammen på 9 måneder, og hadde håpet at jeg ville bli kvitt disse kiloene på 9 måneder etter fødselen. Det blir vist ikke så enkelt som jeg forestilte meg, når jeg sliter med bekkenløsning og ikke får lov til å trene.

Jeg bruker noen fantastiske body wraps produkter, som tømmer kroppen for avfallsstoffer. Sammen med et sunt kosthold strammer de opp og toner det området du vil bruke dem på. Så i dag har jeg begynt på en veldig streng 12-dagers diett. En kur med disse body wrapsene tar 12 dager, det er da 4 wraps jeg skal bruke med 72 timers mellomrom for optimalt resultat.

Hva jeg kan spise:

- Ferske grønnsaker og frukt

- Ris

- Havre

- Melkeprodukter som inneholder 2% Fett eller mindre

Hva jeg ikke kan spise:

- Hvete produkter / Bakverk

- Pasta og Potet

- Søtsaker og sukker

- Juice, brus, alkohol & kaffe

Å gå på en veldig streng diett over lengre tid, vil gjøre at de fleste av oss blir altfor utålmodige og går på en kraftig smell. Så derfor begynner jeg med 12 dager og ser hvordan det går! Nå har jeg jo også mye mer tid til å kunne lage god og sunn mat fra bunnen av, så da blir det litt enklere.

Så til dagens sunne måltid:

Frokost: Omelett med grønnsaker & salat

Lunsj: Protein Pannekaker med Kesam & blåbær

Middag: Grønnsakwok & Ris

Så langt så bra! Sunn mat er jo veldig godt, og vi trenger alle mer av frukt og grønt.

#mat #sunnhet #diett

10 ting jeg hatet med å amme

Å amme skal være en koselig og kjekk erfaring en kvinne har sammen med sitt barn, men for meg ble det helt motsatt. For det første klarte datteren min aldri å ta skikkelig fra brystet så jeg ble konstant sår, og for det andre så skrek hun hver gang vi prøvde som om det var uutholdelig for henne. Så her kommer topp 10 jeg mislikte med ammingen.

1. Brystbetennelse

Jeg fikk veldig lett brystbetennelse, noe som gjør ufattelig vondt. Den eneste måten å bli kvitt det på er ved å få barnet til å amme mye slik at det skal løse seg opp.

2. Brystspreng

Når barnet ikke klarer å tømme brystet skikkelig får man ofte brystspreng. Da blir det produsert for mye melk og det kjennes bokstavlig talt ut som om brystene skal sprenge.

3. Upraktisk

Det er veldig upraktisk å full amme. De sier at babyer skal amme hver tredje time, noe som er slitsomt nok i seg selv, men det er få babyer som holder seg innenfor den normalen. Sannheten er at du kan bli sittende å amme 2-3 ganger i timen eller i over en time i strekk. Da er det ikke så lett å få i seg mat og å komme seg på do.

4. Tabu

Amming har vært et så stort tema det siste året og for mange er offentlig amming et tabu. De synes det er ekkelt og kvinner som ammer i offentligheten kan bli snakket til og sett ned på. Det gjorde at jeg aldri turte å amme ute, i tillegg til at min baby skrek noe forferdelig hver gang vi prøvde da.

5. Klær

Jeg hatet å gå med klær når jeg skulle amme, havnet ofte opp å bare gå i amme bh her hjemme. Fikk vi besøk måtte jeg skyndte meg å kle på meg, haha.

6. Mat

Når man ammer er det enkelte matretter eller ingredienser man må holde seg unna, siden dette kan gå over i melken og babyen kan reagere på det. Derfor blir det lite krydder og smak på maten.

7. Amme BH

Ingen av BHene mine passet eller var behagelig å gå med, så da måtte jeg ut å kjøpe amme BH eller bare nøye meg med å gå i store sports BH i stedet.

8. Stillinger

Det finnes ikke en behagelig amme stilling når man har bekkenløsning. Ikke klarte jeg å ligge i sengen og amme heller, siden bekkenet løsnet hver gang jeg lå på hoftene.

9. Pumping

Hvis brystene ble for fulle og babyen ikke ville ta, måtte jeg pumpe ut melken selv enten ved håndpumping eller en bryst pumpe. Begge deler var ubehagelig og tidskrevende.

10. Alkohol

Det er jo en selvfølge at man ikke kan drikke alkohol når man ammer. Og er du en småbarns foreldre burde du heller ikke drikke mye alkohol av flere grunner. Men et glass vin til maten har jeg savnet!

#baby #amming #mamma #foreldre

Når er det OK å introdusere barn til teknologi?

Det er ingen tvil om at vi lever i teknologiens gullalder. I min mor sin generasjon kom TV'n, i min generasjon har vi hittil fått mobiltelefonen, bærbar PC og nettbrett, så hva blir det neste?

Jeg fikk min første mobil når jeg var 12 år gammel, om jeg ikke tar helt feil. Det var en liten Samsung med klosser til taster, og den overlevde så og si alt! Hvor mange ganger den havnet i bakken er umulig å si, den havnet i toalettet minst to ganger og flere ganger ble den et objekt for min frustrasjon, hvor den traff veggen og overlevde. Nå ser jeg små barn i 5-6 års alderen som går rundt med den nyeste iPhone og tar selfies. Halvparten av dem har sikkert Instagram, Snapchat og Facebook i tillegg. Hadde jeg hatt en så dyr telefon på den alderen, ville det kostet foreldrene mine mange tusen i uken.

Som en fersk mamma selv, skjønner jeg behovet for å ønske å nå barnet sitt til alle døgnets tider. Og hvilken bedre måte å gjøre det på enn med en mobil telefon? Men jeg vil aldri la datteren min få en så dyr mobil, i en så useriøs alder. Da ønsker jeg heller at de gamle mobiltelefonene kommer på markedet igjen slik at de små kan få bruke dem, til de lærer seg verdien av hva det er de bruker.

Også er det TV og nettbrett, som mange av oss også bruker daglig. Er det greit å ha TVn på om kvelden, og sitte med babyen på fanget og slappe av? I følge helsesøsteren min burde vi ikke holde på med elektronikk rundt barnet. Jeg er helt enig i at man ikke skal sitte og holde på med mobilen eller se på film osv hvis barnet er våken og søker kontakt. Men er det gale å se på ting sammen med babyen om hun er interessert selv ? I dag fant jeg frem Mikke Mus på nettbrettet mitt og koste meg i stolen med henne. Hun fulgte med en god stund og lagde masse kose lyder og slo på skjermen, helt til hun ble lei og ville finne på noe annet. Babyer tiltrekkes sterke lyder og lys, så da må det vel være gøy for dem å se på barne filmer med musikk og fine farger også? Selv om de ikke skjønner hva det er de ser på.

Har noen andre erfaring med hva som er bra og hva som er ikke? Jeg vil jo selvfølgelig ikke gjøre henne om til en unge som begynner og skrike og grine om hun ikke får se på TV. Og heller ikke at hun skal sitte inne i 8 timer om dagen og se på Netflix. Men om vi gjør det sånn av og til for å slappe av sammen kan det vel ikke skade?

Hverdagen vår består av å få flaske, leke i babygymmen, gå litt rundt i leiligheten, en trilletur om dagen, mer mat, mer leking og masse kos. Hun blir veldig rastløs om vi gjør en ting altfor lenge, så da er det kjekt å ha litt forskjellig å variere mellom.

#baby #barn #familie #teknologi

Hva er ekte kjærlighet?

Det er veldig enkelt å bli forelsket eller betatt av noen. Om det så er i en karakter du har sett i en film eller i en du går i klasse sammen med, så kjennes den første forelskelsen alltid ut som om du har funnet the one . Hvor gammel må vi være for å være sikker på at det vi føler nå, akkurat nå, er ekte kjærlighet?

Min første forelskelse var i Peter Pan (den originale tegneserie figuren), hvor gammal jeg var kan jeg ikke huske helt sikkert, men jeg lånte filmene på biblioteket sikkert to ganger i måneden om ikke mer. Jeg syntes at han bare var fantastisk! Han kunne fly, han var tøff og jeg ville være som han. Det at han faktisk var en tegneserie figur lot ikke til å være et problem i hodet mitt akkurat da. Seinere var det Captain Jack Sparrow som ble objektet for min kjærlighet, og jeg var vel forelsket i Johnny Depp frem til jeg fikk min første kjæreste på ungdomsskolen. Vel, skal jeg være helt ærlig så gikk vel den forelskelsen aldri over!

Han jeg ble sammen med på ungdomsskolen var jeg sammen med i omtrent fire år, og han var min første når det kom til alt. Uansett hvor mye problemer vi hadde opp igjennom årene i forholdet, klarte jeg aldri å tenke helt klart over situasjonene. Jeg var bombesikker på at jeg elsket han av hele mitt hjerte og at det derfor måtte være oss to, til og med et år etter at vi hadde slått opp. Også ble jeg plutselig forelsket i en annen, og glemte alt om min den gang da største kjærlighet. Hver gang jeg har falt for noen har jeg vært så sikker på at jeg elsket dem, helt til det var over og jeg ser tilbake på forholdet. Nå er jeg ikke engang sikker på om jeg vet hva ekte kjærlighet skal føles som. Jeg kan telle forholdene jeg har hatt til menn på en hånd, og ingen av dem kan anses som vellykket.

Har du noen gang lent deg tilbake, lukket øynene og prøvd å definere kjærlighet? Hvem er den første personen som dukker opp i tankene dine? Hvilke minner er det som kommer strømmende tilbake? Hver gang jeg prøver, er det kun en eneste person som kommer til mine tanker. Og det er datteren min. Hennes smil, lukten, de små føttene og hendene hennes... Før jeg fikk henne, tror jeg faktisk at jeg aldri har elsket noen.

Kan noe være ekte kjærlighet om det går over av seg selv? Vil ikke det heller si at man har vært veldig betatt av en person og idealisert dem? Jeg vet at jeg har en tendens til å romantisere dem jeg er i et forhold med, noe som gjør at de i mitt hode blir så utrolig mye bedre enn hva de egentlig er. Og med en gang jeg ser dem for hva de virkelig er, dør romansen like fort som den kom. Sånn sett er det vel min egen feil at ingen av forholdene mine har fungert, når jeg ikke tar meg tid til å bli kjent med dem. Jeg blir forelsket i ideen om kjærlighet, før jeg rekker å bli kjent med personen jeg er sammen med.

- Love is not love which alters when alteration finds William Shakespeare

Når jeg ser tilbake på bilder fra gamle forhold, ser jeg veldig lykkelig og forelsket ut. Men så tok jeg aldri bilder av alle kranglene vi hadde og alle de gangene jeg ble såret. Vi tar kun vare på minner som får oss til å føle noe positivt. Jeg klarer ikke å definere hva ekte kjærlighet er, men om jeg skal prøve må det være den varme følelsen som sprer seg ut i hele kroppen når jeg ser på datteren min.

#kjærlighet #familie #love

European Bartending School

Sommeren 2013 reiste jeg til den fantastiske øyen Kos i Hellas, for å gå på den Europeiske Bartender Skolen. Det var både en av de smarteste investeringene jeg har gjort hittil og en fantastisk opplevelse. Den Europeiske Bartender Skolen er en skole som trener opp fremtidens bartendere. Om du har lyst til å ha en sosial og gøy jobb, samtidig som du kan jobbe hvor som helst i verden, er bartender yrket for deg.

 

Jeg har hatt utrolig mange og forskjellige jobber for å bare være 21 år gammel. Det har aldri vært vanskelig for meg å skaffe meg en jobb, hoved problemet har alltid vært at de ikke har vært givende eller nok utfordrende. Helt til jeg begynte med bartending. Du kommer i et miljø med mange sosiale mennesker, og det er alltid rom for å utvikle seg selv. Selvfølgelig må du være glad i utelivsbransjen og klare å jobbe bra under press for å kunne lykkes og trives.

Den Europeiske Bartender Skolen har skoler på 24 forskjellige destinasjoner, altså kan du slå sammen bartender utdanningen din med en eventyrlig opplevelse. De mest populære skolene ligger på øyen Kos hvor jeg gikk, og en øy i Thailand med navn Phuket. Etter at jeg var ferdig med bartender utdannelsen på Kos, fikk jeg meg først en jobb i Lanzarote hvor jeg jobbet i 3 måneder før jeg dro ned til Thailand for å arbeide for skolen der nede. Begge destinasjonene er helt fantastiske og absolutt til å anbefales.

Bartender kurset varer kun i en måned, hvor du vil lære det aller viktigste med å være en bartender og de mest populære drinkene.
Fagene de har på skolen og pensumet er det samme på alle destinasjonene:

 • Free Pour
 • Flairing
 • Alkohol historie
 • Kunnskap og miksing av drinker

Skolen er fra mandag - fredag 09.00 til 16.00, og i helgene er det forskjellige utflukter og aktiviteter du kan være med på. På kurset mitt ble jeg kjent med mange fantastiske mennesker fra alle verdens kanter, og vi holder fremdeles kontakt med hverandre den dag i dag.

Det ble mye alkohol og galskap, men også en av de beste opplevelsene jeg har vært med på. På slutten av kurset må du ha eksamen i alle fagene for å kunne bestå. Så det blir både mye morro og arbeid på en og samme tid. Hadde jeg hatt muligheten til det, ville jeg gjerne ha tatt kurset en gang til for å friske opp enkelte ting og for å få vært med på det sosiale enda en gang. 
Består du alle fagene får du et sertifikat som du kan ta med deg til fremtidige arbeids plasser. Å begynne å jobbe som bartender uten noen som helst erfaring er nesten umulig, siden alt foregår så hektisk bakom de fleste barer. Så å ta kurset er en stor fordel for dere som kunne tenkt dere å prøve ut bartender yrket!


#bartender #EBS #utdanning


 

White Walkers VS the Walking Dead

Om du følger med på de mest populære TV-seriene som går i dag, ser du på både The Walking Dead og Game of Thrones. Begge seriene havner under sjangeren Sience Fiction, men er ganske forskjellige i omfang. Det seriene har til felles er at de døde kommer tilbake til livet i begge. Nå skal vi se på hvem av disse levende døde skapningene det hadde vært verst å møte på.

I The Walking Dead har vi Walkers, som enkelt og greit er deres navn på Zombier. Hele serien er basert rundt en Zombie Apokalypse, hvor vi følger historien til de som overlever. Disse zombiene i serien har en flokk mentalitet med liten hjerne. Det ser ut til at de stort sett drives av dyriske instinkter og tenker ikke lengre enn sitt neste måltid. Siden de får den næringen de trenger, om man kan kalle det næring, fra levende kjøtt og organer, utgjør de altså en stor trussel for de resterende menneskene. Disse skapningene blir stadig flere, siden ikke bare alle som har blitt bitt går igjennom en forandring hvor de blir en av de levende døde. Nå bli alle som dør, uansett hvilken måte de dør på gjort om til en zombie. Heldigvis er det ikke vanskelig å drepe disse vanskapningene, så lenge du har et skarpt nok objekt eller en pistol er alt du trenger å gjøre å spidde dem rett igjennom hjernen eller halshugge dem. Da dør de, altså ikke levende død, men død død.

Mens i Game of Thrones er det the White Walkers og såkalte Wights som er mareritt figurene. De har mer en birolle i serien, i hvert fall foreløpig. Hvorfor de er der og hva de vil, har enda ikke kommet frem i serien. Det vi har fått vite så langt i serien er at de ikke ser ut til å ernære seg av mennesker, men at de har mye imot dem. De deles inn i to grupper, hvor White Walkers er øverst på næringskjeden og ser ut til å både være oppegående og smarte. Også har vi Wights som er deres underordne og er på mer lik linje med the Walkers fra TWD. Wights kan kun drepes ved å brenne dem, om de blir knivstukket eller halshugget kan de fortsette å fungere som vanlig. The White Walkers er litt vanskeligere å drepe, siden de ikke kan drepes med hverken ild eller vanlige våpen. Kun våpen som blir laget av drageglass eller valyriansk stål kan få stoppet dem. Dette er det tydeligvis ikke så lett å få tak i.

Så hvilken av disse bad ass monstrene ville du fryktet mest? Jeg tror jeg må gå for The White Walkers. De er mer mystiske, vanskeligere å drepe og større utfordring siden de er langt mer oppegående en Walkers.

#serier #thewalkingdead #gameofthrones #walkers

Hvorfor skal du se serier du allerede har sett om igjen?

Jeg har alltid hatt en stor lidenskap for film, og under graviditeten vokste den enda mer og da spesielt til serier. Filmer er over så fort, med mindre det er snakk om trilogier, Star Wars eller Harry Potter da så klart. Det å vite at det kommer en fortsettelse og at vi har noe å se frem til og glede oss til er alltid kjekt. Når jeg først faller for en serie er det karakterene og handlingen jeg blir forelsket i. Det er alltid så utrolig trist når en serie blir kansellert, uansett om det er etter andre sesong eller etter den syvende. Om man først har begynt å følge med på en god serie vil man helst at den aldri skal ta slutt.

Mine favoritt serier er Buffy the Vampire Slayer og Game of Thrones. Det er minst 10 andre serier jeg følger og elsker i tillegg til disse, men det er noe spesielt med disse to som har gjort at akkurat disse har havnet på topp. Buffy har jeg nå sett 10 ganger fra begynnelse til slutt, altså alle de 7 sesongene. Hver gang syns jeg det er like trist å bli ferdig med siste sesong. I tillegg som den geeken jeg er, kjøpte jeg også de to tegneserie sesongene som bygger videre på der TV-serien avsluttet. For dere som er en Game of Thrones fan, så vet dere at sesong 6 er i full gang med ny episode hver mandag på HBO Nordic. De første tre sesongene har jeg sett tre ganger, sesong fire og fem har jeg sett to og nå ser jeg sesong seks for første gang, samtidig som jeg har begynt på igjen på sesong en.

Hvorfor skal man gidde å se en sesong man allerede har sett på nytt igjen? Vel, den første gangen du begynner på en serie, kjenner du ikke til karakterene og følger med uten noen spesifikk mening om det som skjer før langt ute i serien. Neste gang vet du hvilke karakterer du liker og hvem du er i mot, og vil se alt i et helt nytt perspektiv. Den tredje gangen vet du når hva kommer til å skje, og kan slappe av mer slik at du legger merke til de små detaljene du overså den første gangen. Om jeg har sett en sesong to ganger, eller fem ganger er det alltid noe nytt jeg legger merke til. Enten det er en feil i kulissene man aldri har tenkt over, eller om det er en liten kommentar som plutselig gir så mye mer mening nå som du vet hva som vil skje.

Så har du tid, om du enten er syk eller kjeder deg, så sett deg godt til rette og start favoritt serien din forfra.

Så fort datteren min begynner å bli mer opplagt og vil leke får jeg nok bytte ut TV-seriene mine med Disney filmer. Jeg gleder meg faktisk veldig til å se dem forfra igjen, alle sammen. Det er et par år siden sist!

#tvserier #buffy #got #gameofthrones #film

Vaksinasjon av barn, for eller imot?

I dag var jeg på helsestasjonen med prinsessen og hun fikk sine første vaksiner. Jeg bestemte meg for å følge det normale vaksinasjons programmet som blir anbefalt for barn i Norge. Så i dag fikk hun sine to første vaksiner mot difteri, stivkrampe, kikhoste, poliomyelitt og hib-infeksjon i låret.

Første dagen jeg var på helsestasjonen med babyen spurte de om jeg ville at hun skulle vaksineres eller ikke. Helt ærlig trodde jeg ikke at vi hadde noe valg i det, barn må vel vaksineres mot sykdommer? De aller fleste velger å gå med det vanlige vaksinasjons programmet, men det er altså foreldre som også velger å ikke vaksinere barna sine.

Jeg har googlet litt rundt for å prøve å finne ut hvorfor og om bivirkningene barnet kan få av vaksinen er verre en selve sykdommene de vaksineres mot. Bivirkninger slik som nedsatt matlyst, uro, feber, mye gråt og irritabilitet kan oppstå hos 1 av 10 barn som blir vaksinerte. Jeg kom også over en gammel artikkel fra VG om en kvinne som fortalte at en hun kjente mistet barnet sitt i krybbedød natten etter barnets første vaksine. Når man leser slik blir man selvfølgelig redd og skeptisk med en gang. Så er det snakk om at mange av vaksinene inneholder tungmetaller som reduserer immunforsvaret og kan gi flere infeksjons sykdommer på sikt.

Enkelte argumenterer med at vaksiner ikke er naturlige og at vi ikke burde sprøyte gift inn i kroppen på barna våre. Vaksiner er kanskje ikke naturlige, men barnedødeligheten var jo enormt mye større før, så altså må det ha vært noe inne i disse sprøytene som virker? Selv fikk jeg alle barnevaksinene og utviklet meg normalt. Jeg har fått allergi mot det ene og det andre, men det er jo umulig å vite om det er på grunn av at jeg vaksinerte meg eller noe helt annet.

Datteren min har vært veldig urolig siden vi kom hjem, og jeg har nesten ikke fått i henne mat i ettermiddag og i hele kveld. Det eneste hun ville var å ligge med hodet i nakke kroken og hvile på brystet mitt. Nå har hun endelig sovnet i sengen ved siden av meg, men hun ville fremdeles ikke ha noe mat. Så spørs om hun blir veldig sulten i natt. Etter en slitsom dag med mye trøstig og kos angrer jeg nesten litt på at jeg valgte å ta vaksinene, men de skal jo være for det beste for barnet. Disse bivirkningene skal også være relativt lette og milde i forhold til sykdommene barna vaksineres mot. Og forhåpentligvis er det gått over til i morgen. Så nå får jeg bare se hvordan det går med henne og ta en dag om gangen. Neste vaksine er ikke før om 2 måneder, så jeg har i hvert fall litt tid til å lese meg bedre opp og bestemme meg for hva jeg vil før den.

#barn #baby #foreldre #vaksine

Buffy the Vampire Slayer

Jeg er en stor film geek, og spesielt når det kommer til serier. Hvor mange serier jeg har sett hittil har jeg mistet tellingen på, men min absolutte favoritt er Buffy the Vampire Slayer. Dette er en serie fra 90'tallet som inneholder alt, og blir elsket av stort sett alle.

Serien bygger videre på filmen fra 80-tallet med samme navn, men med nye skuespillere. I filmen brente Buffy ned den gamle skolen sin som var under angrep av vampyrer og serien begynner med at de har flyttet til byen Sunnydale, for å holde Buffy vekke fra problemer.

Vi følger Buffy og vennene hennes i kampen mot ondskap, mens de prøver å balansere livet som skole elever og redde verden.

10 grunner til at Buffy er perfekt underholdning:

1. Buffy er en av de første seriene som er basert rundt en sterk kvinnelig karakter. Buffy er tøffere enn alle de mannlige rollene i serien og trenger i motsetning til de fleste kvinnelige hoved karakteren ikke å bli reddet.

2. Buffy er det perfekte forbildet for tenårings jenter. Serien har god moral og tar også opp flere viktige temaer blant ungdommer, derav mobbing, ulike form for press, forvirring rundt seksualitet og hvor viktig det er å ha venner.

3. Seriens mange fantastiske karakterer. Alle skuespillerene ble valgt ut med stor omhu og passer perfekt i akkurat den rollen de spiller.

4. Seriens kreativitet. Vi slutter aldri å bli overrasket når det kommer til Buffy og de ulike "plot twist" som serien tar opp igjennom sesongen.

5. De latterlige vampyr ansiktene. Når du ser første episode av Buffy, komme du faktisk til å bli sjokkert over hvor dårlige vampyrene ser ut i forhold til nå tidens Twilight og Vampire Diaries. Ha i baktanke at vampyrene var lagd for å være skremmende og komiske på en og samme tid, og at da serien ble laget på 90-tallet var det ikke forventet at den skulle bli en like stor suksess som den ble. Derfor var det et budsjett de måtte holde seg innenfor og vampyrene ble nedprioritert.

6. Den store variasjonen blant monstre og skurker i serien. Selv om vampyrene er hoved problemet finnes det ingen ende på alle de forskjellige demoner og ondskapsfulle vesner gjengen må kjempe mot.

7. Alle komiske innslagene. Er det noe Buffy er kjent for så er det de geniale kommentarene hun kommer med mens hun bekjemper ondskap.

8. Serien viser hvor vanskelig det kan være å finne sin plass her i verden, og at det ikke er enkelt å vokse opp.

9. Den forbudte romansen mellom Buffy og Angel. Alle elsker en håpløs kjærlighets historie. Hva er vel bedre enn en vampyr dreper som blir forelsket i en vampyr med sjel?

10. Med å sloss mot ondskapen, kjemper også Buffy og vennene hennes "monstre" vi alle møter på et sted i livet. Alt fra urettferdig behandling, seksuelle overgrep, ensomhet og død.

Om du er en av dem som ikke har sett denne fantastiske serien før, kan du finne traileren til sesong en her og alle 7 sesongene finner du på Netflix.

#serier #film #buffythevampireslayer

Klarer ikke å bære min egen datter

I dag sliter jeg med å gå. Bekkenløsning er en sykdom man kan få som følge av graviditeten. I et svangerskap blir kroppen full av hormoner. Et av hormonene kroppen lager når vi er gravide får bein og ledd til å bli løsere, da spesielt bekkenet slik at det skal bli lettere å føde når fødselen starter. Hos noen løsner ikke bekkenet før selve fødselen er i gang, mens hos andre kan det komme tidligere i svangerskapet. Symptomer på bekkenløsning er sterke smerter i ryggen og da spesielt gangvansker. Som regel skal bekkenet feste seg selv etter fødselen, men hos meg har det ikke skjedd enda.

Det er ikke vanskelig å få festet bekkenet på plass ved hjelp av en god fysioterapaut, men det er veldig vanskelig å holdet det der slik at det skal få tid til å gro. I går løsnet bekkenet mitt igjen etter 4 dager på plass. Det ble nok for mye bevegelser på 17. Mai slik at jeg overbelastet meg litt for mye. I dag klarer jeg så vidt å gå. Dager som dette er veldig slitsomme, med tanke på at jeg er aleine med en baby og en hund.

Det sliter ikke bare fysisk med å ha disse plagene, når man går over lengre tid med smerter og føler seg hjelpeløs, sliter det også på det psykiske. Jeg klarer ikke å bære min egen datter, når bekkenet har løsnet. Jeg er redd for at jeg skal miste henne i bakken om foten svikter. Så da blir vi hele dagen i sengen, til min far kan komme fra jobb og kjøre oss til fysioterapauten. Min mor jobber fulltid og lange dager, så hun kan heller ikke være her hele tiden for å hjelpe. Jeg skifter bleiene hennes i sengen, siden jeg ikke tørr å bære henne til stellebordet når ryggen er på det værste. Hun får også flaske i sengen, og enkelte dager har hun pysjamas på helt til min mor kommer hjem.

Det er veldig slitsomt å ikke kunne klare å ta seg av sitt egent barn. Smerten kan jeg tåle så lenge det bare går ut over meg selv, men jeg føler meg som en dårlig mor når jeg ikke klarer å leke med henne og gi hun den oppmerksomheten hun fortjener. Jeg hater å være syk. Datteren min er så fantastisk og snill, og hadde fortjent en mor som var frisk og kunne ta seg av henne og en far som hadde brydd seg om henne. Jeg vil så gjerne gi henne hele verden, men jeg klarer det ikke alene.

Mitt hjerte går ut til alle mødre som har det tøft eller har hatt det vanskelig etter fødselen, vi vil jo alle kun det beste for våre barn. I dag er datteren min blitt 3 måneder, jeg håper og ber til alle gudene jeg egentlig ikke tror på, at jeg må bli bra igjen i løpet av den neste måneden.

#bekkenløsning #familie #baby

Første 17.mai feiring med baby

Da var 17. Mai vell overstått i år også. Og Bergens været var selvfølgelig på plass etter en uke med bare sol. Vi dro inn til byen etter at toget var ferdig å marsjere, slik at vi skulle klare å komme oss frem med barnevognen. Det gikk bedre enn forventet, siden vi gikk bakveien gjennom byen bort til Fløybanen.

Oppe på Fløyen hadde vi koldtbord til lunsj, og babyen var med på fanget. For å være hennes første 17. Mai med masse liv og leven rundt henne, oppførte hun seg kjempe fint. Jeg er så glad for at jeg har fått en slik rolig og snill prinsesse som aldri griner og klager. Flere av de andre babyene og små barna som var der, både bråkte, gren og gjorde foreldrene sine flaue. Da blir jeg litt ekstra stolt over jenta mi.

Det har vært en slitsom dag for både store og små, men slik pleier jo sånne dager alltid å være. Neste år blir nok kjekkere med at datteren min er litt mer med på ting, og vi kan begynne tradisjonene med gassballng, tivoli, pølse og is.

Håper alle har hatt en fin feiring!

#familie #17mai

Begynner dagen med en deilig 17.mai frokost

Så var 17. mai kommet i år også. Gratulerer med dagen til alle der ute!

Nå er 17. mai frokosten overstått og alle er glade og fornøyde. Det er alltid koselig å pynte litt ekstra og gjøre det hyggelig, spesielt med god mat. Det er nå kø på badet for å pynte seg ferdig, så jeg og babyen leker på gulvet. Vi blir nok de raskeste i år siden vi ikke skal ha bunad på. Men fin blir vi.

Ønsker alle en riktig god dag med masse kake og is :-)

#17mai #familie #frokost

Første glass vin på 11 måneder

I kveld var jeg ute og spiste med beste venninnene for første gang uten babyen. Den lille frøkna ble hjemme med mormor, slik at jeg fikk muligheten til å ha litt mamma tid alene. Det gikk faktisk kjempe fint, selv om jeg sendte en god del meldinger under bordet, for å sjekke at alt stod bra til med dem der hjemme.

Vi spiste på Jacob Aal, hvor jeg sikkert har vært 4-5 ganger fra før av og spist det samme nesten hver gang! Er vist litt av et vane dyr jeg, liker jeg noe så pleier jeg stort sett å holde meg til det. Vi bestilte Entrecôte alle tre og ble strålende fornøyd med maten. Det var også veldig kjekt å få bruke mer enn fem minutter på å spise, og det at jeg for en gangs skyld fikk brukt begge hendene uten en baby på fanget var også en fin opplevelse.

Jeg og en av venninnene mine delte en flaske hvit vin, mens den andre foretrakk drinker. Alt i alt en kjempe kjekk kveld! Siden jeg skulle hjem og legge babyen min, holdt jeg meg til to og et halvt glass. Det er noe fantastisk deilig med hvit vin, og jeg kunne nok hatt både en og to flasker til om jeg ikke hadde hatt den lille hjemme. Selv om man helst skal drikke hvit vin med lyst kjøtt og rød vin med rødt, så foretrekker jeg hvit vin til alt.

Det var veldig koselig å være ute, spesielt med venner man alltid har det kjekt sammen med. Tror vi kom frem til at vi har vært venner i 16-17 år nå, noe som er fantastisk bra med tanke på at vi et helt i begynnelsen av tyve årene.

Når middagen var vel på plass og glassene tomme, dro de andre til et student sted i byen og denne mammaen hjem til sin lille. Det er kjekt å være ute, men det er ingenting som kan måle seg med å ligge i sengen og kose med sin egen.

#familie #uteliv #venner #vin

Ferdig med amming og nasjonal drikke dag

Nå er det omtrent 11 måneder siden jeg har drukket alkohol. For en uke siden sluttet jeg å amme, jeg ga det rett og slett opp etter å ha prøvd hver dag i to måneder å legge henne til. Å amme har vært en ubehagelig opplevelse fra min side, siden datteren min så absolutt ikke ville ha noe annet enn flasken sin. Så jeg er ikke så veldig trist for å ha tatt den avgjørelsen jeg gjorde. Nå har jeg klart å pumpe såpass med melk som jeg har fryst ned, at hun kan få et måltid med morsmelk om dagen frem til hun er litt over 5 måneder.

Siden det er 16. mai i dag skal jeg ut å spise med beste venninnene og for første gang ut av leiligheten uten babyen med meg. Jeg både gruer og gleder meg. Hun er jo selvfølgelig i gode hender sammen med min mor, men det er likevel litt skummelt å ikke konstant vite hvordan hun har det. Planen er å ta et glass vin til middagen siden 16.mai tross alt er vår nasjonale drikke dag, og kanskje et til etterpå før jeg drar hjem igjen. Jeg kan helt ærlig si at jeg ikke har savnet alkohol og festing like mye som jeg trodde at jeg ville, med tanke på hvor preget livet mitt var av utelivsbransjen før jeg ble gravid. Nå er det kjekkeste jeg kan gjøre å kose sammen med babyen min og se på film på kveldstid. Nå høres jeg vist ufattelig kjedelig ut. Det blir vel sånn for alle som er blitt småbarns foreldre.

I kveld skal jeg i hvert fall gjøre det beste for å kose meg med jentene, det blir jo litt deilig å kunne sitte igjennom en hel middag uten en baby på fanget som krever konstant oppmerksomhet. Og selvfølgelig vil det bli kjekt med vin og "voksen" prat også! Man blir litt hjernedød av å ha baby, haha.

Siden det er 17.mai i morgen, legger jeg til noen inspirasjons bilder som vil få deg i nasjonalistisk stemning!

#feiring #drikke #17mai #baby

Jeg får aldri gå på do alene

Skal jeg være helt ærlig, så kan jeg ikke huske den siste dagen jeg fikk gå på do i fred. Det må ha vært før hunden kom i hus. Lana har fått det for seg at når noen sitter seg ned på do, så betyr det leke. Om det er meg, mamma eller gjester som kommer på besøk så skal hun være med. Om døren blir lukket før hun får muligheten til å snike seg inn, høres pipingen på den andre siden til noen åpner døren.

Å ha kjæledyr er fantastisk og jeg kunne ikke tenkt meg å bo uten dyr i hus, men privatlivet får du aldri igjen. Alle som har hund eller katt kjenner nok til dette problemet. Hvis døren til badet står åpent i løpet av dagen, samler det seg opp 2-3 baller og en bamse før kvelden kommer.

#dyr #hund #husdyr #familie

Vi koser oss med å bade sammen

I går kjøpte vi badeleker til babyen. Selv om hun er for ung til å leke med dem nå, elsker hun å se på ting med sterke farger og enda bedre er det om de lager lyd i tillegg! Jeg prøvde dette ut i kveld, og hun hadde det kjempe kjekt. Vi bader alltid sammen, og hun plasket og sprellet så det ble vått opp etter både veggene og gulvet.

Å bade sammen med barnet er en fin og koselig aktivitet vi foreldre kan ha. Det er også en trygg måte å få barna til å bli glade i å bade og trygge på vann.

Jeg gleder meg til hun blir gammel nok til å være med å leke selv, er så mye jeg har lyst til å gjøre sammen med henne! Men tiden går vist fort nok, så jeg får nyte kveldene hvor hun fremdeles er den lille babyen som sovner på fanget mitt etter at vi har badet.

#baby #familie #barn

Å være mormor er en viktig jobb

Min mamma er den viktigste personen i mitt liv. Hun har alltid vært der for meg, og vil alltid være der for meg, uansett hvor mye tull jeg kan finne på. Fra henne har jeg alltid fått ekte og ubetinget kjærlighet, selv om jeg kanskje ikke alltid har fortjent det. Om jeg har vært lei meg, redd eller hatt vondt et sted, så har mamma alltid vært den jeg kunne gå til for å få trøst.

Nå er jeg så overlykkelig og takknemlig for at datteren min har fått en så fantastisk mormor som min mor. Å vite at hun alltid vil være der for henne, og stille opp for henne slik hun har gjort for meg i alle år. Vår familie er liten, men vi har alt det vi trenger så lenge vi har hverandre.

Mine egne besteforeldre var også herlige mennesker, men de har alltid vært veldig gamle og orket ikke å komme på klasse avslutninger og forestillinger jeg var med i. Skulle jeg være med mormor og morfar måtte vi som oftest på besøk til dem i leiligheten deres. Begge døde også før jeg fikk muligheten til å bli voksen. Så det at datteren min har en frisk og ung mormor er jeg evig takknemlig for.

Takk mamma, for at du har vært en mor jeg bare kan drømme om å leve opp til. Takk for at du har holdt ut med meg i alle år og for at du lar meg og datteren min få bo sammen med deg til vi får kjøpt egen leilighet. Du har tatt rollen som verdens beste mamma seriøst, og nå fortjener du også tittelen som verdens beste mormor.

Jeg har en mor som er snill og grei,
en mormor som alltid vil være der for meg,
og en hund som elsker meg.
Hva mer trenger jeg?

#familie #mamma #barn

Min lille Tornerose

Helt fra første stund har datteren min hatt et veldig godt sove hjerte. Hun sover godt om nettene, og våkner bare når hun er sulten. Den første måneden måtte jeg til og med vekke henne hver 3 time for å få i henne mat, siden hun helst ville sove videre. Nå er hun snart 3 måneder, og jeg lar henne sove slik som hun vil. I stedet for å vekke henne, er det nå hun som vekker meg med litt god lyder og dult i siden. I natt fikk jeg helt sjokk da jeg våknet av lydene hennes og skulle sjekke hva klokken var blitt.

Hun sovnet rundt 22.00 i går kveld, og ville ikke ha mat før 05.45 i natt. Altså har hun nesten sovet i 8 timer i strekk. Er ikke det litt lenge når de er så små? Jeg skal ikke klage for min del, siden jeg føler meg fantastisk uthvilt i dag! Dette er det nærmeste jeg har kommet 8 timer sammenhengende søvn siden før fødselen.

Alle sa til meg at jeg måtte sove mye under graviditeten, siden jeg ikke kom til å få sammenhengende søvn før babyen var blitt 2-3 år og lærte seg å sove igjennom natten. Så nå føler jeg meg veldig heldig som har fått en så snill liten prinsesse. Hun er våken nesten hele dagen med unntak av når vi er på trille tur, så det kan hende det er derfor hun sover så godt om nettene. Jeg har prøvd flere ganger å få henne til å sove litt på dagtid, men det vil hun bare ikke. Da er det maks 15 min på kvelden når det begynner å nærme seg leggetid for henne.

#baby #barn #helse #familie

Romantiske filmer skaper for høye forventninger

Som de aller fleste jentene der ute, har jeg alltid vært glad i kjærlighets filmer og jeg elsker å lese romaner. Spesielt er jeg glad i litt eldre filmer, helst med handling fra før 2000'tallet. Og romanene jeg leser er helst enda eldre.

Alle liker å drømme seg vekk fra hverdagens problemer, med enten en god bok i sengen eller en kveld på sofaen med en romantisk komedie og drama. Det finnes ikke noe mer avslappende en å se på andres problemer, slik at vi glemmer våre egne!

Men dessverre er det ikke mange av de filmene og bøkene vi leser i dag som er aktuelle i dag. Romanse er en døende sjanger i virkeligheten, og har gjort det slik at flertallet av ungjenter som først kommer i et forhold har altfor høye forventninger. Om det så er din første kjærlighet eller den femte, så er de vanligvis ingenting i forhold til fiksjons figurene vi sammenligner dem med.

Vi har nok alle blitt forelsket i en fiksjons karakter en eller annen gang i livet. Jeg husker mitt første "crush" var på Johnny Depp i filmen Pirates of the Caribbean (greit nok så spilte han ikke en romantisk og kjærlig karakter, men karismatisk og sjarmerende var han). Og etter han ble det flere av Jane Austins herlige karakterer, der av Mr. Darcy i Stolthet & Fordom. Min første kjæreste fikk jeg i 9'ende klasse på ungdomsskolen og vi var sammen i hele 4 år. Han var en fantastisk og skjønn gutt, men med ikke et eneste romantisk ben i nesen. Så han fikk gjennomgå en del på den fronten.

Om vi som kvinner hadde gått inn i nye forhold med lavere forventninger, hadde nok flere av dem kanskje vart lengre også. Er det ikke bedre å bli positivt overrasket, enn å møte skuffelser igjen og igjen? Om jeg velger å gå inn igjen i et forhold igjen vil jeg prøve å kontrollere forventningene mine. Menn er ikke perfekt, kvinner er ikke perfekt og virkeligheten er ikke slik som på film.

#romanse #samliv #forhold #kjærlighet

Dating på 2000-tallet er tragisk

I den tiden vi lever i nå, er det altfor lett å "få seg noe" og enda lettere å innlede et nytt forhold i stedet for å kjempe for det vi allerede har. I løpet av de siste ti-årene har forhold blitt en slags bruk og kast opplevelse, der man gjerne innleder til et nytt forhold og har det kjekt med en person et par ganger, men helst ikke noe mer.

Med apper som Tinder og Happn, er det ikke vanskelig å skaffe seg en date. Dessverre brukes de helst til kortsiktige forhold, hvor det fysiske er det eneste som betyr noe. Her er det ikke mye romanse inne i bildet, og heller ikke "hederlige intensjoner" fra de fleste menns side.

Det samme gjelder menn som sjekker deg opp en kveld på byen. Som de fleste single jenter, drømmer vi om et skikkelig forhold, helst med mye romanse og kjærlighet. Og er det en stund siden du har vært sammen med noen, tar det som oftest ikke lang tid før du blir sjarmert i senk av litt oppmerksomhet, kjærtegn og ord som skaper forventninger. I desperate øyeblikk hvor ølbrillene kontrollerer hva du ser og føler, kan det av og til føles som om du har møtt den rette i tillegg. Nå er jakten over, og du kan gi deg fullstendig over til denne fantastiske personen som har kjøpt 5 øl og 3 tequila shots til deg. Når dagen derpå kommer, merker du fort at drømmeprinsen ikke var så vakker som du trodde og i hvert fall ikke like sjarmerende bakfull.

Hva skjedde med lange dype samtaler, romantiske middager og utflukter, hvor vi rekker å bli kjent med hverandre først? Livet før man begynte å bruke nattelivet for å sjekke hverandre ut og finne sin utkårede for kvelden? Og disse datings appen som like gjerne kunne hatt navnet "gratis ubetinget sex" apper?

Jeg er nok veldig gammel dags av meg, og hadde nok passet bedre inn om jeg levde for hundre år siden om ikke enda lengre tilbake i tid. Se for deg hvordan dine besteforeldre møttes en gang på 1900-tallet. Tror du de hadde sex første gang de møttes? Tror du at din bestefar brukte replikker som "Faen du ser deilig ut i den kjolen" eller "Du har en jævlig digg rumpe", for å få oppmerksomheten til din bestemor? Om han hadde gjort det, kan jeg love deg at du ikke hadde vært her den dag i dag. Mest sannsynlig spurte han om han kunne få lov til å betale middag for henne en dag, slik at de kunne bli mer kjent med hverandre. Og om daten ble vellykket ville de sette opp en ny, og en ny igjen og igjen etter det. Kanskje om din bestemor ikke var en veldig tradisjonell dame ville de ha sex før ekteskapet, men ikke før de var sikre på at de ville være sammen med hverandre og bare hverandre resten av livet.

Ingen liker å være alene, og vi kvinner har fått en tendens til å desperat ta det første og beste vi kommer over for å slippe å føle oss så ensomme. I noen tilfeller møter vi på den rette til det rette tidspunktet og alt ordner seg. Men for å komme dit er det som oftest en haug med drittsekker og egoistiske mannfolk vi må brøyte oss igjennom. Nå er jeg litt stygg mot mennene der ute og putter dem alle under samme kategori, det finnes jo selvfølgelig jenter som bare er ute etter one nights stand også.

Selv foretrekke jeg å være singel i stedet for å være sammen med menn som ikke ønsker å jobbe for et bra forhold. For et forhold er mye arbeid, og det blir ikke bra med mindre begge parter ønsker at det skal fungere og jobber for det.

#forhold #sex #samliv #dating

Hvor vanskelig kan det være å reservere et bord?

Siden jeg fremdeles har bekkenløsning er det ikke så mye jeg kan være med på denne 17.mai, det at jeg har en baby på 3 måneder setter også en stopper for en vill feiring. Tidligere har jeg alltid jobbet og gått ut på byen, men dette året blir nok mye mer avslappet.

Vi hadde reservert bord på SAS hotellet som ligger på bryggen, slik at det ikke skulle være så lang vei for meg å gå med barnevognen. Tidligere i dag fikk vi en telefon fra hotellet om at reservasjonen vår ble kansellert på grunn av streik. Dette er jo selvfølgelig leit, men vanligvis ville det ikke vært et problem å finne et annet sted å spise. Nå viser det seg at 90% av alle restaurantene i Bergen by, ikke tar bord reservasjoner på 17. Mai. Begrunnelsen er at siden det er så mange folk i byen er det vanskelig å passe på at ingen tar bordet som blir satt av. Om de ikke klarer å passe på bordene og reservasjonene, klarer ikke de ansette å gjøre jobben sin.

Da jeg jobbet for Brazil Churrascaria tok vi imot bord reservasjoner på alle hellig dager og selv om disse dagene alltid var hektisk og gikk i ett sett, klarte alle å gjøre jobben sin. Den viktigste grunnen til at restauranter bør ta i mot bordreservasjoner er at det skal være mulig å planlegge restaurant besøket. Spesielt på dager som 17. Mai. Siden jeg har bekkenløsning klarer jeg ikke å gå så lenge om gangen. Derfor er det å dra fra den ene restauranten til den andre for å lete etter et ledig bord, med barnevogn i kø, lite aktuelt. Dette er noe restaurant eiere burde ta hensyn til og heller sørge for at de har nok ansatte på jobb de dagene vi vet det kommer til å bli hektisk.

I fjor jobbet jeg på Brazil Churrascaria som bartender og selv om det var utrolig mye som var gjort feil på dette arbeidsstedet, så er det dager jeg lengter tilbake dit. Alt i alt med alle problemene har det vært den gøyeste jobben min hittil, med de beste medarbeiderene.

Vi ringte til hele 5 restauranter som alle hadde det samme svaret. "Dere er hjertelig velkommen på 17. Mai, men vi tar dessverre ikke reservasjoner denne dagen". Tilslutt fikk vi et positivt svar fra restauranten oppe på Fløyen, og fikk satt av et bord med lunsj buffet. Så får vi krysse fingrene om at vi kommer oss opp ditt uten altfor lang kø.

#restaurantbransjen #17mai #kultur

Sommer klær fra Spania

Selv om jeg er alene mor, har datteren min fått så mye oppmerksomhet fra venner og familie at det å ikke ha pappaen her ikke spiller så stor rolle. Hun får så mye oppmerksomhet og kjærlighet, at jeg håper hun aldri vil føle at noe mangler!

I dag fikk vi en pakke fra noen venner som bor i Spania, med masse fine sommer klær. Det er så kjekt å få gaver, jeg blir nesten mer glad når folk kjøper noe til henne enn til meg. Nå er hun bare 3 måneder og har minst 3 ganger så mye klær som meg! Det er nesten for mye til at hun får brukt alt, men selv har jeg kun kjøpt 2-3 sett til henne. Det som blir for lite får vi heller gi til organisasjoner som sender klær til mindre heldige barn, det vil nok alltid være noen som får bruk for dem.

Det finnes ikke noe herligere enn baby klær, alt er jo så søtt og smått!

#barn #baby #klær #sommer

Nye fraværs regler og skole streik

I går var det nasjonal streik mot de nye fraværs reglene som er blitt satt for skole året 2016/17 og over ti tusen skole elever i landet skulket skolen for å være med i streiken.

Den nye regelen som det streikes mot er innført av kunnskapsministeren Torbjørn Røe Isaksen og går ut på at alle som har mer en 10% udokumentert fravær vil da ikke få halvt års karakter eller standpunkt karakter i faget. Dette er en regel som blir gjeldende fra høsten, i hele Norge. Hadde denne regelen vært gjeldende mens jeg var videregående elev, hadde jeg aldri kommet meg videre fra første året på vgs.

Det at denne regelen blir innført i håp om å redusere skulk på norske skoler er forståelig, men den kommer nok til å ha motsatt virkning i praksis. Skulk har, og vil alltid være et problem i skolen. Blir reglene for strenge vil nok flere skulke i protest i tillegg, slik som i dag. Reglene som gjelder for skole elever blir bare strengere og strengere hvert år, uten at de medfører til mye langvarig forandring når det kommer til elevenes oppførsel.

Selv er det et par år siden jeg gikk på videregående, og jeg droppet også ut av skolen 5 måneder før det siste skoleåret var ferdig. Jeg tror jeg hadde opp imot 45% skulk, hvor minst 35% var udokumentert. Til slutt fant jeg ut at det var like greit å slutte, siden jeg slet mye med depresjon og kom ingen vei med skolen på den tiden. Det er flere elever enn hva vi tror som sliter på skolen, og det er ikke alltid at man kan få en gyldig dokumentert grunn til å ikke møte opp på skolen.

Selvfølgelig burde de som bare skulker for å kunne dra på senteret eller for å bli hjemme å game, få konsekvenser for sin latskap. Dessverre vil nok denne nye regelen heller gå ut over de svakeste elevene som ikke tørr å be om hjelp til sine problemer fra verken skolen eller familien.

Nå er det faktisk så høye tall som 1/3 av alle videregående elever som dropper ut av skolen, og stort sett er det på grunn av psykiske lidelser de ikke får hjelp til. Med denne nye regelen som skal "fange" alle skulkerne kommer nok antall elever som dropper ut, til å stige til nærmere 1/2 på kort tid. Presset er alt for stort for skole elever. Ved å sette nye regler som dette tvinger kunnskapsministeren de elevene som faktisk sliter så sterkt med depresjon, men prøver å klare seg igjennom skole året så godt de kan, til å droppe ut.

Ja det hjelper å være blant andre mennesker og henge med i samfunnet om du sliter med depresjon, men da må du ha kommet til selvrealiserings stadiet ved depresjonen som gjør at du vil kjempe for å komme deg ut av det. Det hjelper lite å sitte på skolebenken og prøve å følge med når alt er som mørkest. Da er det ingen kunnskap som kommer inn likevel. Og enda verre er det å sitte i friminuttene og se på alle glade og "normale" elever som ler og spøker, når du selv ikke orker/ klarer å være med. Det som faktisk hjelper da er en samtale med psykolog og en dag eller to hjemme, hvor du gjør noe som faktisk kan snu humøret rundt litt. Slik at du vil klare å følge med når du faktisk kommer på skolen igjen.

#skole #vgs #streik #psykiskelidelser #barn

Sommer dager i Bergen

Bergen er kjent for å være regn byen i Norge, med et gjennomsnitt på rundt 300 dager med regn i året. Hittil i år har vi faktisk vært veldig heldige, og den siste uken er sommer været kommet for fullt.

Helt til opp imot et år siden, har jeg alltid hatt noe å klage på når det kommer til hjembyen min. Jeg trivdes ikke, syns det var konstant vått og kaldt, kjipe folk og ingenting å gjøre på. Om det var en ting jeg var sikker på da jeg var yngre, så var det at jeg IKKE skulle bosette meg i Bergen! Så absolutt ikke. Da ville jeg heller flytte til utlandet og bo enten i Amerika, England eller Australia.

Nå ser jeg på Bergen igjennom nye øyne, og elsker nesten alt jeg ser. Ja det har en tendens til å regne mye her, men det er da ingen byer som er så fine som vår når solen først titter frem! Og uansett hvor vi reiser i verden, vil vi møte på kjipe mennesker, flotte mennesker og mennesker du velger å holde kontakt med resten av livet. Her har jeg min mor, som er kvinnen i mitt liv. De fleste av mine beste venner bor her, jeg kan endelig si at jeg begynner å bli godt kjent i byen og vi har en absolutt nydelig natur.

Den siste uken har trær, planter og blomster virkelig strålet opp og fått farge. Det er så deilig å gå ut og se alt det grønne. Det er så mange land som ikke har den naturen som vi har, og det er mange av oss som ikke tenker over hvor vakker den faktisk er og hvor heldige vi er som bor i Norge. Jeg bodde 3 måneder på Lanzarote, hvor fjellene var gamle vulkaner og trærne var gamle og tørre palme trær. Øyen var fin og hadde sine egne særpreg, men den manglet naturen.

I dag har vi vært å grillet med en barndomsvenninne av meg som nå studerer nord i Norge. Vi har vært bestevenner siden første klasse, og det er så kjekt at selv om hun bor så langt vekke så tar hun seg alltid tid til å møtes når hun kommer til Bergen. Hun er en av de få vennene jeg har, hvor det kan gå flere måneder i mellom når vi møtes og prates, men når vi først møtes igjen flyr samtalen av seg selv og det føles som om vi aldri har vært vekke ifra hverandre. Slike venner er gull verdt.

Her kommer et lite bildedryss fra denne solskinnsdag!

Sliten baby i varmen

Det er så ufattelig deilig å endelig se solen skinne og kjenne den deilige følelsen når varmen treffer naken hud. Etter den triste sommeren vi bergensere fikk i fjor, har vi alle håpet på en litt varmere og lengre sommer. Jeg elsker varme, og jo mer jo bedre har jeg alltid sagt. De latinske genene mine har nok litt av grunnen til det. Dessverre ser det ikke ut til at datteren min føler det samme. Det er vist ikke så kjekt å være baby i denne varmen!

Her hjemme har vi ikke aircondition (hvem har vel egentlig det i Bergen?), så når solen står på blir det en badstue inne i leiligheten. I går fikk jeg min far til å kjøpe en elektrisk vifte til oss, slik at jeg kan kjøle ned rommene litt når det blir på sitt verste. Datteren min er som oftest en glad jente, men etter at varmebølgen kom har hun vært ekstremt grinete og lei. Noe som også er forståelig når hun er så liten og ikke skjønner hvorfor hun plutselig blir svett og klam.

Sommeren er deilig den, men det er ikke gøy med for mye varme når man har en baby.

#sommer #baby #familie

NÅR MAN DRAR LIKESTILLINGEN FOR LANGT

Det er ingen tvil om at det er stor forskjell om man er mann eller kvinne i denne verden. Helt siden tidenes begynnelse, om du så tror på Adam og Eva eller The Big Bang, har det vært store forskjeller i hvilke oppgaver som ble fordelt mann og kvinne. Jeg er 100% for likestilling, spesielt når det gjelder arbeid og lønn. Om du så er mann eller kvinne, burde det være en selvfølge at du får betalt det samme om du gjør den samme jobben.

I går var det en sak på nyhetene om to jenter på 12 år som gikk til stortinget med en klage. Saken var altså at de følte at emotikon (smile fjesene) vi har på mobilen og Facebook, var kjønnsdiskriminerende. De begrunnet dette med at alle emotikon som skulle forestille jenter, var da sterkt kjønns preget. Alternativene vi har å velge mellom blant jente emotikoner er da enten sminke, klær, en flamenco danser og en brud. Ønsket til disse to jentene var da å få noen tøffere jente emotikoner. Det er urettferdig at det kun finnes mannlige brannmenn, politi og osv.

Jeg synes helt ærlig at dette blir for drøyt. Om du har lastet ned de nyeste IOS oppdateringene på mobilen, kan du selv gå inn og se forandringene som er blitt gjort etter ar folk har sent inn klager om at emotikoner var rasistiske og imot homofile par forhold. Nå kommer de med farge alternativ fra lys til svart, og du kan velge om du vil ha gutt+jente, gutt+gutt og jente+jente emotikon par, ut ifra ditt seksuelle standpunkt.

Nå kan vi selv velge hvilke hudfarge det skal være på de fleste emotikoner vi sender. Noe som kan være kult det, men er vi ikke mer rasistiske om vi faktisk har valget mellom hvilke farger vi skal bruke og velger å sende en hvit "thumbs up" i stedet for den svarte?

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Det var jo faktisk enklere når vi bare hadde et valg før. Om jeg poster en hvit emotikon istedenfor en annen farge på Facebook, er jeg nesten redd at folk skal tro jeg er rasistisk. Nei da blir det enklere å bare velge de gule... Så får jeg krysse fingrene for at asiaterne ikke har noe imot det da.

Nå blir vel det neste at vi får alternativer mellom brannmann/branndame, politimann/ politidame , kvinnelig brud og mannlig brud. Hadde ikke forundret meg om det er noen tullinger der ute som klarer å få presset på at ulike jobb titler skal forandres også. Snart må vi vel begynne å si "brannmenneske" og ikke brannmann. Ønske om likestilling begynner å spore på ville veier.

I stedet for å stresse over at emotikoner er diskriminerende på grunn av den ene og andre grunnen, burde oppmerksomheten heller rettes mot at det fremdeles er mange arbeids plasser hvor menn får betalt mer en kvinner for den samme jobben som blir gjort. At kvinner fremdeles opplever seksuell trakassering på arbeidsstedet og at menn fremdeles blir favoritisert til enkelte jobb stillinger. Når dette er blitt fikset opp i, kan oppmerksomheten heller bli flyttet til hvilke smilefjes dere sender til hverandre i undervisningen for å uttrykke frustrasjon og kjedsomhet.

#likestilling #forhold #samliv #familie

Vil du oppnå økonomisk frihet?

Har du alltid hatt et ønske om å være din egen sjef og kontrollere din egen arbeidstid? Ved å registrere deg som selvstendig distributør hos It Works! vil du ta det første steget mot dette målet. Som en distributør har du ingen forpliktelser og du jobber nøyaktig så mye som du selv vil. Dette er en super grei og lett jobb du kan ha på siden av studiet eller i tillegg til den jobben du allerede har.

Produktene vi selger er fantastisk og er veldig ettertraktede, derfor trengs det stadig flere distributører. Best selgeren vår, Ultimate Body Applicator, er en body wraps med en botanisk urtemix som former, toner og strammer opp de områdene du bruker den på. Alle produktene er økologiske og de aller fleste har fått fantastiske resultater ved å prøve dem ut.

Som distributør får du 15% av hva dine lojale kunder kjøper og 45% om det er andre kunder som bestiller produkter via din nettside. Altså er det opp til deg hvor mye du ønsker å tjene. I tillegg har firmaet mange fantastiske bonuser og kampanjer hvor du kan tjene mye på.

Akkurat når har vi en kampanje på gang hvor alle nye og gamle distributører kan vinne seg en plass på verdens femte største cruise ship, hvor alt blir betalt for. Dette er bare for distributører rundt om i hele verden, og ingen andre enn dem som jobber for It Works har muligheten til å bli med !

Som du ser er det bare gode fordeler ved å bli en distributør, og du har ingenting å tape på det. Det er ingen bindingstid og du jobber nøyaktig hvor mye du vil, når du vil og hvor du vil.

Hvis dette høres spennende ut, ta en titt innom nettsiden min: http://www.drage.itworkseu.com/no

Send meg gjerne en email via nettsiden om du vil ha mer informasjon eller lurer på hvordan du kan bli med.

#itworks #entrepreneur #jobb #økonomi

Hvorfor ignorerer vi faresignalene?

Vi kvinner har alltid hatt et problem når det gjelder hvilke menn vi faller for. I mange forhold hvor alt begynner bra og det kan kjennes ut som om vi har truffet den rette, snur det seg plutselig så brått at vi ikke vet hva vi gjorde galt. Når mannen begynner å trekke seg unna og sender ut signaler om at han ikke lengre er like interessert, burde vi akseptere det og ende forholdet.

Dessverre ligger det ikke i blodet til de fleste av oss å bare gi opp når ting blir mer vanskelig. Det skumle er at mange kvinner ser på det som en utfordring og blir faktisk mer interessert i forholdet når mannen trekker seg vekk. Hva gjorde jeg galt? Hvorfor er han ikke like interessert i meg lengre? Dette er tanker vi alle har hatt eller kommer til å oppleve i et forhold. Automatisk begynner vi å prøve å fikse opp i "feilen", og forandre på oppførselen vår. Mange kvinner blir også mer underdanige og føyelige, i håp om å tilfredsstille mannen.

Dette fungerer faktisk relativt sjeldent, i så fall er det ikke et veldig sunt forhold du har å se frem til. Når du merker at du har begynt å forandre deg for å kunne klare å tilfredsstille partneren din, burde det gå opp et lys for deg. Om de bare hadde slått opp med oss hadde det ikke vært så gale. Et par uker, kanskje måneder med hjerte smerte, også kunne vi gått over til den neste. Det er veldig få menn som bare slår opp når de mister interessen, hvorfor kan vi bare gjette oss til. Noen av de er da utro, mens andre bare gir oss mindre og mindre oppmerksomhet eller til og med blir stygg mot oss i håp om at vi vil slå opp med dem i stedet.

Er det tårene de er redd for? Jeg klare bare ikke å forstå hvorfor noen kan gidde å være sammen med en person, som de har mistet interessen for? Det beste for alle er jo da så klart å gjøre slutt på forholdet. Nei de aller fleste av oss har nok vært i en slik situasjon, hvor det første vi tenker er: Hva er galt med meg? Ikke døm deg selv for fort, følg med på signalene han sender ut. Og om han ikke tar tid til deg, vil møte familien din eller viser kjærlighet og omsorg, så ikke prøve å forandre på deg selv slik at han kanskje vil det. Liker han deg ikke for den du er, er han ikke verdt å være sammen med. Ta signalene for det de er, og slå opp før ting blir verre

#forhold #samliv #kjærlighet

.

Folkehøyskole for enslige mødre

For en liten stund siden fortalte min mor meg at det fantes en folkehøyskole for enslige mødre i Kristiansand. Der kan enslige mødre bo sammen med barnet/ barna og ta fag under programmet "barn og oppvekst". Det er et relativt nytt tilbud som ble laget for å få enslige mødre tilbake til skolen. Dette er den eneste folkehøyskolen som har et egent linje tilbud for de med barn. Skolen har et sørlandshus til disposisjon for elever med barn, slik at de skal få muligheten til å bo sammen ved skolen. Denne linjen koster 22.000kr i tillegg til ekstra kostnader for å dekke hytte og barne pass, men som enslig forsørger kan du søke stipend fra skolen og blant annet støtte fra nav.

Jeg syns dette høres ut som et kjempe bra tilbud, noe flere skoler rundt om i landet burde ha. Når man er blitt alene med et barn er det ikke så lett å få tatt seg en utdanning. Selv om skolen bare har en linje beregnet til enslige mødre, er det en god start for de som gjerne vil komme seg tilbake på skole benken. Det høres også fint ut å være sammen med andre i samme situasjon.

#folkehøyskole #barn #ensligmødre

Alt er bedre når vi er sammen

I dag har vært en strålende dag, med sol, venner, grilling, hund og baby ! Alle mine favoritter på en og samme dag. Vi Bergensere har en tendens til å samle oss som saueflokker ved berg og bade plasser de dagene det faktisk blir sol. Vi som bor i Bergen lærer å gjøre det meste ut av de solskinnsdagene vi får, siden det kan være lenge til den neste. Som hundeeier prøver jeg alltid å dra til steder der jeg kan ha hunden min med, slik at hun slipper å måtte ligge hjemme alene. Spesielt på dager som denne.

Jeg har vært veldig lite sosial etter fødselen siden jeg har hatt så mye problemer med bekkenet, så det var deilig å få komt seg ut. Det hjelper også med frisk sjø luft! Jeg er så glad for at jeg har en så god og snill baby som liker å være med på ting. Hun er skikkelig sosial og trives nesten bedre når hun får vært med ut en tur, enn om vi er hjemme hele dagene. Alt blir så mye bedre når hun er med meg. Selvfølgelig måtte hun være mest i skyggen i dag, men jeg ser frem til hun blir såpass stor at hun begynner å leke i vann kanten og vi kan bygge sand slott på badestrender og leke sammen.

Kan man være lykkelig alene?

Det er alle gravides mareritt å bli alene under et svangerskap. Under en graviditet skjer det så utrolig mye med kroppen og vi trenger så sårt noen å støtte oss til og en vi kan betro alle tankene som surrer i hodet. Dessverre er det veldig mange kvinner i alle aldre som blir alene med det lille barnet i magen i løpet av et svangerskap. Noen er det allerede fra sekundet de finner ut at de er gravid, mens andre har en partner som går i fra dem under svangerskapet.

Da jeg fortalte min da værende kjæreste at jeg var blitt gravid, var hans første reaksjon at jeg måtte ta abort. Tidligere hadde han sagt at han var i mot det selv, men når han plutselig var i en situasjon hvor han hadde fått en kvinne gravid var det ikke så viktig lengre. Jeg har alltid vært imot abort og ville aldri klart å gå igjennom det og samtidig vært mentalt frisk etterpå. Så for meg var det ikke så mye jeg kunne gjøre når jeg først hadde vært dum nok til å havne i en slik situasjon. Den første måneden kranglet vi konstant og han prøvde å manipulere meg til å gå med på å ta abort. Han forandret seg totalt fra den personen jeg trodde han var, og plutselig ble alternativet om å være alene med barnet mer attraktiv enn å være sammen med en mann jeg verken kunne fordra eller stole på.

Svangerskapet mitt var veldig tungt å komme seg igjennom, men heldigvis hadde jeg min mor som var med på alle tøffe tak jeg måtte ta. Og med en gang den lille i magen var blitt født, var det plutselig ikke så forferdelig å være alene lengre. For når man får et barn, er man egentlig aldri alene lengre. Selvfølgelig hadde det vært deilig om noen kunne hjulpet meg de første nettene, når jeg som ny mor ble fortvilet da babyen gråt og jeg ikke klarte å finne ut hvorfor. Men det at jeg faktisk klarte å komme meg igjennom det også "alene", gjorde at jeg ble veldig stolt over meg selv. Jeg fikk en mestringsfølelse jeg aldri har kjent på maken til før.

I papirene er jeg en "enslig mor", men jeg har ikke følt meg enslig en eneste dag etter fødselen. Og det har jeg den fantastiske datteren min å takke for. Så er du blitt singel og alene under svangerskapet ditt og føler deg enslig, ikke fortvil. Din beste venn, partner og den største kjærligheten du noen gang kommer til å oppleve, vil snart komme inn i ditt liv og forandre på det.

#familie #gravid #baby #ensligmor

Jeg spiser aldri alene

Etter at jeg fikk baby er det svært få ting jeg gjør lengre alene. Datteren min er en engel, men en veldig klengete og oppmerksomhets syk en..

Hun skal sitte på fanget mitt når jeg spiser, hun skal være med å lage maten på kjøkkenet, vi sover sammen i sengen og hun skal til og med være med inn på do når jeg må dit ! Heldigvis når min mor kommer hjem på kveldstid får jeg mulighet til å ta meg en dusj. Så lenge babyen blir holdt av noen, er hun strålende fornøyd. Vi krysser fingrene for at med tiden vil hun kunne lære å ligge litt mer alene og kanskje underholde seg med litt leker også. Hun liker å ligge i baby gymmen sin, men da må vi helst sitte ved siden av henne og risle i ranglene.

Å være mamma er fantastisk, slitsom, gøy, krevende, herlig, tungt, morsomt, utmattende, koselig og rart på en og samme tid. Jeg føler jeg skled veldig naturlig inn i mamma rollen med en gang prinsessen ble født. Men så er hun også en fantastisk datter å være mor til, selv om hun kan være veldig krevende til tider.

#mamma #baby #love #familie

Akupunktur for bekkenløsning

Akupunktur er en kinesisk alternativ medisinsk behandling, som har blitt mer og mer populært som behandlings metode mot ulike lidelser her i vesten også. I en akupunktur behandling blir det tatt i bruk sterile engangs nåler som festes på forskjellige områder på kroppen, ut ifra hva din lidelse er.

Jeg prøvde dette ut for første gang i dag mot bekkenløsningen og er hittil positivt overrasket. Sprøyte skrekk er noe jeg alltid har hatt, og gruet meg derfor veldig til behandlingen. Stikkene kjente jeg bare med en gang hun festet dem, og det gjorde heller ikke vondt i forhold til blodprøve og sprøyte stikk. Rommet var fint pyntet og lyst opp med stearin lys, mens lukten av røkelse behagelig preget arbeidsstedet.

Først fikk jeg satt tre nåler i lysken som skulle virke inn på bekkenet. Etterpå satt hun inn noen små steiner på forskjellige punkter i ørene mine, som skulle få effekt på blant annet nakken, muskulaturen i ryggen og området rundt bekkenet. Disse steinene henger fremdeles fast med magneter, og vil sitte fast opp i mot en ukes tid.

Kvinnen jeg gikk til var en godt voksen natur terapeut, med mye erfaring på området. Hun var kjempe hyggelig og masserte både bekkenet, ryggen og nakken etter akupunktur behandlingen. Jeg betalte 575 kr for en time, men det var absolutt verdt det. Så får vi se om det har noe langtids effekt på bekkenet. Jeg har fått en time igjen om 10 dager og gleder meg allerede til å dra tilbake.

#akupunktur #bekkenløsning #alternativmedisin

Oreo Kake til konfirmasjon

Min mor skal i konfirmasjon i morgen til datteren av en venninne av henne, og det ble spurt om jeg kunne bake en kake. Jeg elsker å bake så det sa jeg selvfølgelig ja til dette. En alltid sikker vinner er Oreo kaken! Den er da også stappfull av kalorier, så får ikke smakt på den selv dessverre.

Jeg har prøvd mange forskjellige oppskrifter på Oreo kake før og den jeg er blitt mest fornøyd med fant jeg på bloggen detsøteliv.no.

Du trenger:

1 pakke Philadelphia ost

2,5 dl Melis

1 Kremfløte

2,5 pakke med Oreo kjeks

100 g margarin

1 pose med sjokolade mousse

1 mørk sjokolade til pynt og evt bær

Kaken er veldig enkel å lage, men den tar litt tid siden hvert lag skal stå 30 min i kjøleskapet før du kan ta på det neste.

Jeg begynner med 1/3 av den lyse kremen i bunnen, så et lag med sjokolade moussen og tilslutt resten av oste kremen.

Det finnes mange forskjellige måter å lage og pynte kaken på, så du får prøve deg frem til hva du selv synest er best. Kaken smaker det samme om du begynner med det lyse eller mørke laget. Pynt på med smeltet sjokolade og gjerne knuste oreo biter i mellom hvert lag.

#oreokake #sjokolade #kake

VIKTIG om du er blitt sykemeldt under graviditeten

For et par dager siden fikk jeg vite fra en annen kvinne som også hadde hatt mye problemer med bekkenet sitt både under svangerskapet og etter, at om bekkenet ikke blir bedre etter fødselen har vi rett på å utsette permisjonen. Altså skal man ikke begynne på permisjons tiden før man er blitt erklært frisk, slik at vi faktisk kan få kost oss under permisjons tiden med de små.

Jeg ble sykemeldt allerede i andre graviditets måned (faktisk før jeg viste at jeg var gravid) og sliter fremdeles med bekkenet nå nesten 3 måneder etter fødselen. I dag var jeg hos legen og fortalte han fortvilt at det fremdeles var ingen bedring, og at jeg går 2-3 ganger i uken til fysioterapaut. Jeg fikk da en ny sykemelding og "pauset" permisjonen, slik at den ikke starter igjen før jeg er helt frisk. Slik får jeg lengre tid med babyen også. Om jeg bare hadde gjort det rett etter fødselen hadde jeg nå hatt 3 måneder ekstra tid hjemme.

Derfor er det viktig at om du som nybakt mor ikke kommer deg fullstendig etter fødselen av ulike grunner, kontakter lege og får sykemelding slik at du ikke bruker opp permisjons tiden på å være "syk". Vi har permisjon for å kunne nyte tiden med det lille barnet hjemme og lære det å kjenne. Om man er hemmet med en sykdom eller en lidelse er det ikke like lett å ta seg av barnet og få brukt tiden slik man vil. Derfor er det viktig å ta i bruk den hjelpen vi kan få. Som kvinner i Norge er vi veldig heldige med at vi nesten får et helt år betalt permisjon, i tillegg til at det er flere rettigheter og stønader vi kan få som foreldre. Som alene forsørger for et barn får du også utvidet barnetrygd og rett til overgangsstønad blandet annet.

Jeg håper selvfølgelig på å kunne bli frisk fortest mulig, men det hjelper å vite at det ikke er et time glass som holder på å renne ut. I morgen skal jeg prøve ut akupunktur også, selv om jeg har en forferdelig skrekk for nåler. Nå kan jeg vel si at jeg er kommet til det punktet hvor jeg gjør hva som helst for å bli frisk igjen. Så jeg krysser fingrene for at det funker og at jeg ikke besvimer under behandlingen!

#gravid #baby #bekkenløsning #mamma

Hund på cellegift

Nå har hunden mistet så mye hår at det er flaut å gå tur med henne. Flere spør om hun er syk og om det er normalt at hun skal miste så mye pels. Det ser ut som om hun har kreft og går på cellegift. Hun er blitt skikkelig skabbete og fremdeles flyr det hår av henne når hun børstes.

Jeg pleier å ta henne opp i skogen bak blokkene der vi bor for å børste henne, og etter bare 10 minutter blir det nok til å strikke en genser. Det er nok flere ekorn som får ekstra fine reir nå til høsten.

Det første bildet er tatt for en måned siden og bilde nummer to i går. Nå ser det ut som to forskjellige hunder!

#hund #dyr #vår

Bolig drømmen

Jeg bruker store deler av kveldene på å bla igjennom leiligheter som er lagt ut til salgs, og drømmer meg vekk i jakten på den perfekte leiligheten. Det er mange fine og spennende bolig prosjekter så nettopp er ferdig og som vil bli ferdig i 2017/2018. Planen er å kjøpe bolig i løpet av første kvartal av 2017, om jeg finner drømme hjemmet til riktig pris klasse.

Problemet er vel egentlig ar jeg har altfor høye krav til hva jeg vil ha, og at jeg aldri kommer til å finne en bolig som oppfyller dem alle! Hittil har jeg ikke funnet en eneste leilighet hvor jeg er 100% fornøyd med badet, men det kan jo også pusses opp med tiden. Jeg vil både ha balkong og hage, noe som nesten er umulig med mindre man kjøper hus. Siden det blir bare meg og datteren min orker jeg heller ikke noe som er altfor stort hvor det krever mye arbeid, derfor må der bli en leilighet eller eventuelt et rekkehus.

Jeg har sett mye på bolig prosjektet Portalen og de andre som har vært/ holder på i Damsgårdssundet. Egentlig så er jeg veldig interessert, det eneste problemet er at de nye ikke vil være ferdig før 2018, noe som blir litt for lenge å vente.

Min drømme bolig må ha følgende :

- Stort og lyst bad med helst både badekar og dusj

- Fine og lyse soverom

- Peis i stuen

- Terrasse med sjø utsikt/ eller hage med inngjerdet gress plen utenfor

- Flere tur muligheter i nærområdet

- Leke plass som hører til nabolaget

- Sjø/ vann i nærområdet

- Kort avstand til sentrum

Her kommer et lite bilde dryss hentet fra forskjellige leiligheter jeg har sett på. Sammen ville de dannet en perfekt leilighet, men dessverre langt over mitt budsjett!

#bolig #inspirasjon #flytte

Hund & baby

Å ha hund og en baby kan være veldig energi krevende, spesielt som alene mor. Heldigvis har jeg en fantastisk mamma som har hjulpet meg mye med å ta hunden på lengre turer når jeg ikke har vært i stand til det selv. Jeg var veldig sta på at jeg ikke ville omplassere henne når babyen kom, selv om det kom til å bli slitsomt.

Lana er nå fire år og en fantastisk snill og god hund. Hun har enormt med energi og vil konstant leke, men hun har skjønt at jeg ikke har like mye tid til henne nå som babyen er her. Jeg tror hun syns det er rart å ha baby, og kanskje ikke helt skjønner hva det er for noe enda. Men hun er veldig forsiktig og tørr bare så vidt å sleike henne på hånden av og til. Hittil har hun ikke vært så veldig sjalu, noe som jeg setter enormt pris på!

Jeg syns det er viktig for barn å vokse opp sammen med dyr, slik at de lærer fra begynnelsen av at alle levende skapninger har en verdi. Selv vokste jeg opp med en katt vi hadde helt til jeg ble 13, og var utrolig knyttet til den. Jeg håper at babyen og Lana vil kunne bli like gode venner med tiden.

#hund #baby #familie

Forandringer fryder

Før jeg ble gravid var jeg en totalt annerledes person. Jeg jobbet fulltid og mye overtid i baren og når jeg ikke stod bak baren selv var jeg den som shottet 10 tequila shots på en søndags kveld. Ikke akkurat ideell livsstil for en blivende mamma. Når jeg tenker tilbake på hvordan livet mitt var for bare ett år siden, virker det som om jeg ser tilbake til en helt annen persons liv og ikke mitt.

Vi forandrer oss alle litt i løpet av et svangerskap. Kroppen går berserk med alle hormonene vi får, samtidig som vi kjenner på et lite liv som blir mer og mer aktivt inne i magen. Det er nok en grunn til at det tar 9 måneder å gå gravid for oss mennesker, slik at vi skal modnes sammen med prosessen og bli klare til foreldre rollen.

Jeg hatet å være gravid, men jeg elsker å være en mamma. Ting som var av betydning for meg før er blitt mindre viktige, og livet mitt har fått en ny hoved person. For mange av vennene mine har jeg nok blitt en utrolig kjedelig person nå, i forhold til den party jenta jeg var før. Men jeg er mye mer lykkelig nå som jeg har fått en mening med livet mitt, og jeg har aldri hatt det så kjekt som jeg har det nå sammen med den nydelige skapningen jeg har laget.

#livetsommamma #foreldre #baby

Banan & Havre kjeks

Som dere kan se fra de tidligere oppskriftene jeg har postet, så har jeg fått dilla på havregryn! Er så mange digge matretter man kan lage med havregryn, samtidig som diverse bakevarer blir mye sunnere med å bytte ut hvete mel med enten havre mel eller havregryn. Her kommer en oppskrift på deilige og sunne kjeks!

Du trenger:

2 bananer

4 dl havre gryn

1 dl hvete mel (kan sløyfes)

100 g mørk sjokolade

2 ss Sukrin Gold

Det blir ikke så veldig mange kjeks ut av denne røren, men de er ganske kraftige på smak og du blir fort mett. Passer bra til frokost eller som et mellom måltid om du er på farten !

Enjoy!

#sunnkost #foodlovere #kjeks

Hva du burde vite om svangerskapet før du blir gravid

Å bli gravid skal være noe av det mest fantastiske som kan skje et par. En mann og en kvinne går sammen om å skape et nytt menneske i en kjærlighets akt, ni måneder seinere skal resultatet fødes og etter noen timer med skrik og store smerter fra kvinnens side skjer det et mirakel og det fødes et barn. Før jeg ble gravid selv, var dette stort sett alt jeg visste om hvordan et svangerskap forløper seg. Alle vet at det gjør vondt å føde, men hva med det å være gravid?For meg var fødselen en glede og bare barnemat i forhold til det å gå igjennom et svangerskap. Jeg tror jeg må ha vært en av tidenes dårligste kvinner til å være gravid. Selvfølgelig hadde det hjulpet på om det hadde vært et planlagt svangerskap og om jeg hadde hatt tid til å sette meg inn i hva som ville skje med kroppen, før det skjedde.

Så hvilke svangerskaps problemer er det man kan få når man går gravid?

 1. Kvalme
 2. Hodepine og svimmelhet
 3. Trøtthet og energi tap
 4. Forstoppelse og hemoroider
 5. Urinveis infeksjon
 6. Underlivs sopp
 7. Bekkenløsning og ryggsmerter
 8. Vann i kroppen
 9. Sure oppstøt og halsbrann
 10. Legg kramper
 11. Svangerskaps diabetes
 12. Svangerskaps forgiftning

Dette er en liste over de mest vanlige plagene du kan få under svangerskapet, og de aller fleste opplever 2-3 av problemene nevnt ovenfor. Jeg var så heldig at jeg slet med hele 9 av 12, hvor bekkenløsning og svangerskaps forgiftning definitivt var det verste å komme seg igjennom.

Hvis du planlegger å bli gravid anbefaler jeg deg å sette deg litt inn i de forskjellige tingene som kan skje med kroppen i et svangerskap. Ikke alle har det like tøft og jeg kjenner flere som selv syntes graviditet tiden var kjekk og koselig. Men det er definitivt en fordel å være i god form på forhånd og vite hva man går til. 

Lykke til!

 

#svangerskap #gravid #graviditetsproblemer #baby

Elsker hudpleie serien min

Den siste måned har jeg bare brukt hudpleie serien til It Works!, og resultatet er jeg kjempe fornøyd med. Produktene jeg bruker er:

- Cleanser til å vaske ansiktet med

-Repairage ansikts krem

- Lip & Eye kremen

- Facial

De tre første produktene bruker jeg morgen og kveld, og en gang i uken bruker jeg en Facial maske for å gi huden min en dyp fuktighet. Tidligere slet jeg mye med tørr hud, men etter at jeg begynte å bruke Facial har jeg fått en fin fuktighet som holder seg lenge.

- Bildet er tatt i dagslyset på terrassen

Hvilken hudpleie serie bruker du?

#skjønnhet #hudpleie #sminke

Deilige havre vafler

Jeg har fått dilla på havre som nøkkel ingrediens i bakevarene jeg lager. Det smaker godt, og en oppskrift blir mye sunnere om du klarer å kutte ut halvparten av hvetemelet med havre gryn eller havre mel.

Du trenger:

- 2 egg

- 5 dl melk

- 4 dl lettkokte havre gryn

- 2 dl hvetemel

- 3 ss sukrin

- 1 ts vanilje sukker

- 2 ss Kesam eller lett rømme

Begynn med å blande sammen alle de "våte" ingrediensene, før du rører inn det tørre. Denne røren blir litt tykk, men du kan tilpasse det etter hvordan du liker vaflene dine med mer eller mindre melk.

Dette er supert både som en deilig helge frokost, lunsj eller kvelds. Nytes med syltetøy og sukrin. Vanlig sukker går også fint om du ikke er så glad i sukrin smaken!

Håper det smaker!

#vafler #sunnkost #havre #helgefrokost

Christine Drage

Hei og velkommen til min blogg! Jeg er hovedsakelig en mammablogger men skriver også om helse, kosthold og produktene jeg selger. For kontakt eller samarbeid, send mail til christinedrage.itworks@gmail.com.

Kontakt meg

christinedrage.itworks@gmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits