Christine Drage

www.christinedrage.blogg.no

Å introdusere sunn mat til barn

Etter innlegget mitt om sunn mat i går tenkte jeg å ta et lite innlegg på hvorfor det er viktig å introdusere sunn mat allerede på baby stadiet. Når babyen din er fire måneder kan du begynne å introdusere baby grøt og spesielle baby glass som er egnet for de minste. Etter hvert som barnet blir større og vant til konsistensen av mat kan vi begynne å gi dem mer og mer vanlig mat etter hva de er interessert i å smake.

Det aller første babyen min fikk smake var faktisk vannmelon, noe som var en stor suksess. Nå vil hun ha det så ofte som mulig, og hun får det av og til som "dessert" om hun har vært flink til å spise grøten sin. De første månedene er det ikke så mye vi kan gjøre feil i matveien når det kommer til babyer. Det er på grunn av at de må sakte men sikkert vennes til maten, for ikke å snakke om det å få tenner først.

Det er når barnet kommer opp i ett års alderen og videre jeg har lagt merke til at foreldrene slakker av litt. Jeg har sett altfor mange foreldre som gir barna sine saft på flaskene i stedet for vann, sjokolade pålegg på alle brødskivene sine og McDonalds mat til middag. Og det er ikke ok. For det første så ødelegges tennene til barnet allerede før de har fått alle ut. Du gjør også barnet ditt avhengig av sukker før de har begynt å snakke. Når du da sitter ved middagsbordet og klager på at barnet ditt ikke vil spise grønnsakene sine, kan du tenke at det bare er din egen feil.

Jeg sier ikke at det ikke er greit å gi dem søtsaker av og til, når de er store nok til det. Men som foreldre burde vi sette grenser for barnet tidlig, slik at de lærer hva som er bra og ikke. Det aller viktigste vi må ta i betraktning er at barnet lærer av sine foreldre. Om du sitter å gomler i deg sjokolade hver kveld, kommer barnet automatisk til å lære at dette er normalt og ville gjøre det samme. Hvis du da bytter sjokoladen ut med gullerøtter i stedet, vil barnet smake på det. Hvorfor? På grunn av at du spiser det selv og ser ut til å like det, dermed får barnet inntrykk av at det er noe godt allerede før de får smake på det. Det er en grunn til at det er overflod av fedme i Amerika (blant annet) når foreldrene spiser hamburger og pizza 2-3 ganger i uken og barna vokser opp med at dette er normalt.

Selvfølgelig vil både babyer og barn foretrekke den søte smaken over noe som gjerne har lite smak, men om vi hadde gjort like mye ut av barnets første opplevelse med for eksempel en brokkoli som vi gjør når de får sjokoladekake, så ville kanskje barnet vært mer villig til å spise alt det grønne også. Det finnes mange gode alternativer til kveldskos slik som grønnsaker og dipp, frukt fat eller også fruktsalat. Mye frukt inneholder en god del sukker, men det er av den naturlige varianten noe som er langt bedre for et barn enn søtningsstoffer. De skal selvfølgelig ikke ha for mye av dette heller, men det er langt bedre enn at barnet skal få 1 kg godteri hver lørdag som gjerne varer til både søndag og mandag også. Da er det bedre å kjøpe inn en spesiell ting som barnet liker, det kan være en sjokolade eller noe annet, la barnet få kose seg med dette til Barne-TV også finne frem noe sunt å knaske på etterpå. På den måten får barnet kose seg litt ekstra på lørdag uten at det blir for mye.

Det viktigste å huske på er at barnet tar etter deg. Ofte vil det du spiser virke veldig interessant og det du selv sier æsj til være noe barnet vil takke nei til å smake på, eller ikke like når de først får det. Bli vant til å spise sunt, både dere selv og barnet og si aldri at noe er ekkelt foran et lite barn.

#mammablogg #baby #foreldre #barn #kosthold #fitness

Sunnhet til folket

Det er ingen hemmelighet at sunne mennesker har det best med seg selv. De fleste av oss vet at vi holder oss i form med å spise sunt, får mer energi og renere hud. Likevel er det ufattelig mange som velger å hive innpå med hamburger, pizza og brus. Selv om vi vet hva usunn mat gjør med kroppen vår, er det mange som velger det uten større bekymringer for hva det vil si å ha et sunt kosthold av en veldig enkel grunn. Det smaker jo så godt! Mennesker er svake vesner som faller for fristelser, meg selv inkludert.

De siste årene har det blitt gjort flere steg for å få oss nordmenn sunnere og i riktig retning av et sunt kosthold. Kiwi droppet først moms på alt frukt og grønt og med ordtaket "sunnhet til folket" tok de riktig steg i å få ned prisene på sunne matvarer slik at flere gjerne vil handle sunt. Nå får vi 7,5% i bonus på all fersk frukt og grønnsaker hos Kiwi og Meny er kommet med sunnehtsbonusen 7% på alt frukt, grønnsaker, grove brød og fersk fisk. Altså har flere store matkjeder tatt et riktig steg mot å gjøre sunn mat mer økonomisk og ettertraktet for folket.

I 2009 gikk Helsedirektoratet og Mattilsynet sammen og lanserte nøkkelhullordningen i Norge, hvor alle matvarer som er kvalifisert som et sunnere alternativ blir merker med et nøkkelhull. Dette ble satt i gang for at det skulle bli enklere for vanlige folk å velge sunne matvarer, uten å måtte ha for store kunnskaper om kosthold. Merket kan også finnes på matvarer jeg selv ikke ville anbefalt som sunne, slik som for eksempel Grandiosa, men så skal jo nøkkelhullsmerket bli brukt som en guide til å velge sunnere alternativer. Det betyr ikke at vi skal hive innpå med alt som har et nøkkelhull og tro at vi slanker oss.

Kunsten å spise sunt er egentlig ikke noe vanskelig. Vi trenger et balansert kosthold for at vi skal få i oss alt vi trenger av vitaminer, mineraler og næring generelt. Sannheten er at kroppen vår trenger både sukker, fett, karbohydrater og proteiner, men at vi ikke skal overdrive det. Når mange tenker på fett får de panikk og innbiller seg at alt som inneholder 2% fett eller mer er farlig, og enda verre ble det da karbohydrater ble shamet og lavkarbo bølgen begynte. Karbohydrater er ikke farlig... MEN, vi skal ikke spise for mye av det heller. Vil du slanke deg så legg vekt på proteiner og fiber fremfor karbohydrater og sukker, enkelt og greit.

Lett for deg å si tenker du sikkert nå. Jeg har et fryktelig søtsug slik som de aller fleste der ute, men jeg har likevel klart å gå ned 13 kg på 4 måneder (jeg gikk opp 26 kg under svangerskapet) ved å spise meg i form. Ikke kan jeg trene heller på grunn av plagene mine med bekkenløsning, så da snudde jeg om på kostholdet etter fødselen. Nå spiser jeg veldig sunt 3 uker i måneden og har en uke hvor jeg kan spise det jeg selv føler for (du kan selv tenke deg til hvorfor). Dette funker faktisk veldig bra. Blir søtsuget for ille, så finnes det flere oppskrifter med lavt innhold av fett og karbohydrater som kan dekke behovet. Sunn mat kan også være veldig godt om du planlegger hva du skal spise.

Ved å bytte ut noen enkle matretter med andre i kostholdet ditt kan du få i deg mer næring og samtidig komme i bedre form. Du vil også føle deg mer opplagt og føle at du har mer overskudd når du spiser sunt. Altså er det flere helsemessige årsaker til å legge vekk pizzaen og bytte den ut med fisk og grønnsaker. Kutt ut ferdig mat og spesielt mat som har vært fryst ned over lengre tid. Kjøp heller hele og rene råvarer og lag maten selv fra bunnen av. Nei det tar ikke så utrolig mye lengre tid, men ja det koster litt mer. Skaff deg bonus kortene til både Kiwi og Meny, så sparer du en del i måneden med å handle der.

Ønsker du å slanke deg anbefaler jeg også veldig å prøve ut body wraps. Disse er laget av kun økologiske produkter og har en detox effekt som både tømmer kroppen for avfallsstoffer og gir en slankende virkning. Body wraps kan du få kjøpt her.

Sunnhet til folket!

#mat #fitness #sunnhet #kosthold

SKAM sesong 3

I dag kom endelig promoen til SKAM sesong 3 ut på NRK p3. Jeg var litt sen til å hive meg på denne serie bølgen, så jeg så alle episodene i ett kjør rett etter siste episode i sesong 2 kom ut. Som de aller fleste synes jeg denne serien var ganske avhengighets skapende og gøy å få med seg, spesielt kjærlighets dramaet til Noora og William. Det er noe med det å se på andres drama og problemer som både er avslappende og underholdende.

Den nye promoen kan du se her: SKAM Sesong 3 .

Sesong 3 ser altså ut til å handle om Isak, noe som kan bli interessant i seg selv siden karakteren hans virker som en forvirret tenåring med ganske mange problemer. Allerede i slutten av sesong 1 kom spørsmålet om Isak var homofil opp. Det blir spennende å se hvordan serien kommer til å ta for seg hans problemstilling og hvordan samfunnets unge (herregud, jeg er jo fremdeles ung men nå tenker jeg i første omgang på videregående elever som er seriens målgruppe) kommer til å reagere. Etter sesong 2 hvor Noora ble utsatt for hevn-porno var det veldig mange som kom frem med lignende historier, der av dem mest kjente også Sophie Elise.

Det er veldig interessant å se at en serie kan gi unge mot til å uttrykke seg selv, men det viser jo også hvor viktig og stort sosiale medier er blitt.

Anyway, sesong 3 av SKAM kommer til høsten og jeg gleder meg til mer drama!

#skam #serier #vgs

Hvorfor barn burde vokse opp sammen med kjæledyr

Jeg har alltid vært enormt glad i dyr, og mener at et hjem ikke er et hjem uten et kjæledyr i hus. Selv vokste jeg opp med katter, men vi har også hatt fugl, kanin og hund. Akkurat nå har vi en nydelig Buhund/Border collie blanding som babyen er overbegeistret over.

Det er noe spesielt å vokse opp sammen med kjæledyr. For det første så har du alltid noen å snakke med (dyr er fantastiske lyttere). For det andre så lærer du å respektere dyr og å sette pris på dem som et familie medlem. Og for det tredje så er det faktisk helsemessige fordeler med å ha en katt eller en hund i huset.

Det har blitt gjort undersøkelser som viser at barn som vokser opp sammen med dyr i huset blir skjeldnere utsatt for luftveissykdommer enn andre barn. Selv om de fleste mødre går amok med hygienen etter at babyen er kommet i hus (meg selv inkludert), så er det fordeler med å bli utsatt for litt småbakterier slik at immunforsvaret forsterkes og barnet kan lettere unngå å få sykdommer senere i livet. Barn som har nærkontakt med dyr får sterkere immunforsvar på grunn av at dyrene bringer med seg skit og bakterier inn i hjemmet. Det høres kanskje ekkelt ut, men sannheten er at vi trenger bakterier for å holde oss friske!

Selv om verden har fått en sterk bakterie-fobi så er det sunt å bli utsatt for bakterier (alt med måte så klart), for å bygge opp immunforsvaret. Dette gjelder spesielt for små barn slik at de kan bekjempe infeksjoner, allergier og virus senere i livet. Dette betyr selvfølgelig ikke at du skal la det vokse over med skit og smuss i hjemmet. Det er viktig å ha det hygenisk når du har barn, men du trenger heller ikke å smøre alle overflater med antibak. Ja jeg gjorde faktisk det de første ukene, tror jeg brukte antibak 15-20 ganger om dagen! Hvis vi skjermer barna fullstendig for alt av bakterier kan det bli mye hardere for dem å overvinne en sykdom.

Så kjæledyr er helt greit, nesten fordelaktig når du har barn! Når det er sagt så vil jeg bare understreke at det også er et stort ansvar å ha dyr. Er du alene mor vil jeg ikke anbefale deg å ha hund i tillegg, i hvert fall de første årene (med mindre du hadde en før du ble gravid slik som jeg), siden det kan bli veldig slitsomme hverdager. Og selv om det er kjempe kjekt for barna å ha et kjæledyr i huset, så burde du av sikkerhetsmessige årsaker heller aldri la dem være alene i et rom med dyrene. Ikke før barnet er blitt litt større og har lært at å dra i halen eller hive ting på dyr ikke er ok, slik at de begge har en felles respekt for hverandre.

#dyr #barn #familie #baby #hund

Blodig brillianse

Dette blir et raskt innlegg fylt med ærefrykt over sesong finalen i Game of Thrones. Jeg elsker serier, virkelig elsker, synes dem er mye bedre enn filmer. Med serier kan du følge et eventyr over en lengre tids periode hvor du også får se karakterene vokse inn i rollen sin. I tillegg er det ikke over bare etter 2-3 timer, neida vi kan faktisk kaste vekk hundrevis med timer av livet vårt foran en TV-skjerm. Genialt ikke sant? Og når sesongen er over kan du glede deg i månedsvis til neste sesong kommer ut, hvor du teller ned dagene akkurat slik som små barn gjør før julaften.

Jeg har virkelig møtt min make når det kommer til serien Game of Thrones. Den er bare helt genial og jeg lovpriser den fantastiske og sadistiske mesterhjernen til George R.R Martin. Jeg skal prøve å ikke gi noen spoilere om det er noen lesere her ute som faktisk ikke har sett Game of Thrones enda, men herregud så mye som skjer i sesong 6! Nå er jeg nettopp ferdig med siste episode i sesong 6, og jeg gleder meg som et lite barn med tanken på sesong 7. Selv om den ikke kommer ut før en gang i 2017.

Game of Thrones er en serie som tar for seg virkelig alt om du er interessert i sjangeren fantasy og science fiction. Det er spenning, drama, kjærlighet, intriger, magi og mystiske vesner, kriger, religion og død. Haugevis med død faktisk. Jeg skal ikke gå i detaljer men hittil har 16 av de viktigste hoved personene død hittil i serien, og krigen er langt ifra over. Dette i seg selv er veldig spesielt ved en serie, vanligvis har hovedpersonene vært nødt til å holdes i livet for å holde seer-tallene oppe.

"When you play a game of thrones you win or you die"

Kort fortalt for dere som ikke vet hva Game of Thrones handler om (er det virkelig noen der ute som ikke har fått med seg serien enda?!?), handlingen befinner seg i en oppdiktet verden av GRRM hvor hoved plottet handler om hvem som skal styre kongeriket. Det er syv kongeriker og flere familier som tar opp kampen om hvem som har rett til å sitte på jerntronen. Denne serien er bare helt fantastisk, jeg har aldri klart å føle så mye på en gang ved å bare se på en TV-skjerm, men her har jeg altså ledd, grått, hylt, sukket og hatt flere milde raseri utbrudd over seriens vendinger.

Skal du være mye hjemme i sommer anbefaler jeg deg på det sterkeste å skaffe deg en HBO Nordic konto, hvor du nå kan få sett alle de 6 sesongene til Game of Thrones.

#serier #gameofthrones #got

Du lukter så fantastisk deilig

OK før jeg begynner vil jeg bare kommentere at dette kommer til å være et veldig rart innlegg for de fleste av dere. Altså jeg følte et sterkt behov for å fortelle hvor sabla godt datteren min lukter. For dere som ikke har barn eller aldri har luktet på en baby, virker jeg sikkert ekstremt merkelig.

Også til innlegget. Før jeg ble gravid viste jeg så og si ingenting om babyer eller barn. Nå er det stort sett hva jeg tenker på hele tiden. Det mest fascinerende med datteren min er hvor utrolig godt hun lukter. Jeg har forstått det slik at alle babyer har en ren og tiltrekkende duft (så lenge de har fått et bad og en ren bleie), men at hver enkelt mor føler at sin baby lukter spesielt godt. Allerede fra det første stadiet i magen knyttes vi til hverandre, og babyen blir kjent med og trygg på feromoner vi mødre sender ut. Etter fødselen forsterkes båndet mellom mor og barn med at vi tiltrekkes hverandres luktstoffer ytterligere. Jeg synes faktisk at lukten virker litt berusende, og er jeg litt trist eller lei meg blir alt bedre om jeg har henne på fanget og kjenner både varmen og duften av henne. Det er en følelse som er vanskelig å forklare og vanskelig å sammenligne med noe annet.

Når du er forelsket synes du at den personen du er sammen med lukter ufattelig deilig. Det kan faktisk sies at vi blir forelsket via nesen. Akkurat det samme som skjer med at våre feromoner og barnets tiltrekkes hverandre, skjer når du faller for en partner. Har du noen gang vært i et forhold hvor du ligger i sengen med din kjære og tatt deg selv i å lukte på partneren din? Den behagelige lukten og følelsen av trygghet og kjærlighet er den samme du føler ovenfor barn ditt, bare ti ganger sterkere!

Vi blir faktisk forelsket i barna våre, allerede før vi ser dem. Kroppen vår er konstruert på denne måten slik at barna skal gå en trygg verden i møte med foreldre som vil gjøre hva som helst for dem. Så det at vi foreldre sitter og lukter på barna våre er egentlig helt normalt, selv om det kan høres litt rart ut. Om jeg har tatt en dusj eller vært vekke fra babyen min et par minutter, er det første jeg gjør å løfte henne opp og lukte på henne. Hun lukter jo bare så himmelsk deilig.

Lurer litt på når de mister denne lukten, eller om barna våre alltid kommer til å lukte spesielt godt for oss foreldre. Kanskje når de begynner å være i mer aktivitet og starter å svette mer. Hvem vet, babyen min lukter i hvert fall sabla godt.

Shit, jeg innså nettopp etter å ha lest igjennom dette innlegget at jeg har et stort problem. Haha, snakk om å ha baby på hjernen!

#baby #barn #familie #kjærlighet

Min aller største fan

Det fantastiske med å ha sine egne barn, er hvor mye de ser opp til oss som foreldre, i hvert fall de første årene. Det virker nesten som om alt jeg gjør og sier er hysterisk morsomt og genialt. Datteren min er nå litt over fire måneder og blid som en solstråle hele dagen, så lenge hun har fått nok mat i magen og en tørr bleie på seg. Bare jeg sier hei til henne så gliser hun fra øre til øre sitt mest sjarmerende tannløse smil. Hun elsker at jeg snakker og synger til henne, selv om det meste jeg sier ikke gir mye mening for intelligente mennesker. Sangtekstene til de barne sangene jeg kan blander jeg alle sammen til en rar mashup av de ordene jeg husker slik at normale folk ville sett stygt på meg. Men hun smiler og hun ler, så da er jeg fornøyd med resultatet.

Det å ha ditt egent barn er som å bo sammen med din aller største fan. Barnet vil konstant ha oppmerksomhet av deg og forventer at du skal gjøre noe morsomt og gøyalt til enhver tid. Du er den beste så hvorfor skal barnet ville sitte på fanget til noen andre enn deg? Og går du utenfor synsfeltet til barnet, ja da smeller det. Når du da kommer tilbake og løfter barnet opp så er det akkurat som å se inn i ansiktet til en lottomillionær som nettopp har vunnet jackpoten. Den gleden, en ren ubetinget kjærlighet over at du, nemlig du eksisterer og er der for dem.

Det er både smigrende og skremmende på en og samme tid at barna våre kan se så mye opp til oss som foreldre. Det er som å konstant ha to små øyne som følger med på hver eneste ting vi gjør. Om jeg klør meg på baken eller med en feiltagelse sier et stygt ord, så får hun det med seg. Barna tar etter oss og lærer av det vi gjør og sier, noe som er et enormt ansvar. Det er faktisk vi som former den neste generasjonen.

Å være et forbilde betyr ofte at man må passe på å oppføre seg anstendig og ikke gjøre noen feil andre kan kommentere senere, men å være en mamma betyr ikke nødvendigvis at man er nødt til å være perfekt. Barna våre kommer til å elske oss uansett så lenge vi gir dem nok kjærlighet, oppmerksomhet og trygghet. Datteren min liker faktisk å høre på meg synge selv om jeg ikke treffer riktig på alle tonene. Hun bryr seg ikke om jeg synes det er for varmt til å gå med klær på og sprader rundt i undertøyet. Hun elsker meg like mye med og uten sminke på, og er den personen jeg kan være 110% meg selv med. Jeg elsker å være en mamma.

#barn #baby #familie

Når skal marerittet ta slutt?

Jeg har vært veldig heldig med å få en fantastisk grei og snill baby. Selv har jeg vært mer uheldig etter fødselen og sliter med et bekken som ikke vil feste seg. Enkelte dager går det veldig bra, men så løsner det igjen og helvete braker løs. Det lengste bekkenet mitt har vært fast etter fødselen er nå 16 dager. Jeg var overlykkelig og sikker på at nå måtte det jo feste seg slik at jeg kan bli normal igjen, men neida.

Forrige torsdag løsnet bekkenet utpå kvelden og jeg ble nødt til å ringe min far for å komme og hjelpe meg. Min mor var på hyttetur i Trysil og jeg var alene med babyen, noe som vanligvis pleier å gå helt fint. Hun er jo en engel så det er aldri det som er problemet. Når bekkenet først løsner klarer jeg så vidt å gå den dagen det skjer. Jeg kan humpe meg bortover med stavene jeg har liggende hjemme, men jeg kan ikke bære noe i armene så det sier jo i seg selv at det er vanskelig å være alene med et lite barn. Heldigvis har jeg fantastisk støtte i mine foreldre og en far som kunne stille opp på kort tid. Han hjalp meg å få byttet på babyen, lagt henne i sengen og bar inn alt jeg trengte på rommet slik at jeg hadde det innen rekkevidde. Så vi klarte oss den natten også. Neste morgen kjørte han oss til fysioterapauten min som fikk satt bekkenet på plass igjen.

Nå sitter jeg på bussen hjem fra byen hvor vi har vært på røntgen og tatt bilde av bekkenet, i håp om å finne ut noe mer om hva som feiler meg og hvorfor jeg ikke er blitt frisk igjen. Mens jeg la meg ned på det harde underlaget som skal føre deg inn i røntgen maskinen, kjente jeg at bekkenet begynte å løsne igjen. Jeg klarte heldigvis å kommer meg derfra uten altfor mye smerter, men jeg føler meg ganske hjelpesløs. Nå må jeg vente til mandag før jeg får kommet meg tilbake til fysioterapauten som kan hjelpe meg. Han skal ta ferie nå den 6. juli og jeg har litt smålig panikk over hva jeg skal gjøre mens han er vekke. Det er forferdelig å være så avhengig av andre. Jeg savner å være selvstendig og lengter etter den dagen jeg klarer å ta meg av datteren min og meg selv alene.

Når skal jeg bli frisk igjen?

#bekkenløsning #baby

Tiden flyr når du har små barn

Etter at du får barn, ser du virkelig hvor fort tiden går. Allerede fra de første dagene ser du forandring hver dag og uke fra uke, både på utseende og utviklingen kunnskapsmessig. Barna lærer å smile, le , gripe og holde leker, løfte seg opp på magen, rulle rundt og reagerer på navnet sitt. Det er så mye som skjer hver eneste dag, at jeg av og til blir redd for at noe nytt skal skje mens jeg snur meg bort i et lite øyeblikk.

Jeg kan virkelig ikke forstå meg på de foreldrene som kan velge vekk slike dyrebare øyeblikk med barna sine. Hver eneste dag sammen med datteren min er en gave. Selv om jeg ofte legger meg til sengs fullstendig utslitt så er jeg lykkelig når jeg ser på det fredlige ansiktet hennes som sover. Nå er hun blitt så stor at vi har begynt med baby grøt og smoothies for de minste. Dette er et stort steg for en liten baby og vi koser oss mye og griser minst like mye!

I dag fikk hun endelig triptrap stolen som jeg bestilte for et par uker siden, og jeg er så stolt! Hun er egentlig for liten til å sitte i stolen selv, men nå kan vi øve litt på det til hun blir stor nok slik at hun ikke velter fra side til side.

Også er jo triptrap stolene til Stokke utrolig fine. Både stolen og baby innlegget kommer i forskjellige farger og puten kommer i mange forskjellige motiver slik at du kan sette sammen din egen stol. Jeg valgte selvfølgelig rosa stol siden jeg fikk dilla på rosa under graviditeten, men med et hvit sete innlegg og en pute med sommerfugl mønster ble det ikke for mye rosa denne gangen.

Jeg har fått mange kommentarer på at jeg kler henne i ekstremt mye rosa, og at alle tingene jeg kjøper skal være rosa. Jeg håper virkelig at hun ikke blir lei fargen når hun selv blir stor nok til å velge ut hvilke klær det er hun vil gå med. Nå har jeg prøvd å kjøpe inn litt flere farger, slik som lilla, lys brun og hvit (ikke det at hvit er en farge da), slik at jeg har mer å variere mellom. Du kan gjerne kalle meg gammeldags eller tradisjonell, men jeg synes at gutte babyer skal gå i blått og jente babyer i rosa. Jeg skjønner hvorfor enkelte kler gutte babyer i rosa og jenter i blått på grunn av likestillingen, men det er jo bare veldig forvirrende da. Ser jeg en baby i blått tenker jeg automatisk at det er gutt og sier til foreldrene at de har fått en vakker sønn. Om de da blir fornærmet og sier at det er en jente, så er det ikke min feil altså. Jeg har en fullstendig rosa barnevogn, og har faktisk fått spørsmålet om hvilket kjønn barnet er flere ganger. Da må jeg se rart på dem og le litt. Det er jo en grunn til at jeg har på henne kjole og kjøpte den mest feminine barnevognen på markedet. Nemlig det at jeg har en jentebaby!

Nok om det, håper alle får en fantastisk fin helg!

#baby #barn #familie #stokketriptrapstol

Drømme jobben

Hva vil du bli når du blir stor?

Dette er nok det mest spurte spørsmålet vi får av de voksne når vi er små. Opp igjennom årene har svaret mitt på det spørsmålet variert veldig. Gang på gang har jeg sagt at akkurat dette, ja det skal jeg bli når jeg er stor. Også finner jeg noe annet jeg vil bli en uke eller to senere.

Som liten hadde jeg mange ideer om hva drømmejobben min skulle være. Den aller første tror jeg var havfrue, jeg var helt obsest med havfruer, alver og Peter Pan som liten (dette var altså på det stadiet hvor alle små jenter ville være prinsesse og guttene ville være Pokemon). Etterpå var det profesjonell danser og skuespiller jeg ville bli, noe jeg faktisk egentlig har tenkt på igjennom hele oppveksten, men så er det jo ikke så lett å lykkes og faktisk tjene penger på det. Jeg har vært med i forskjellige små teatergrupper og har alltid elsket det, men så kom jeg til et punkt hvor jeg la vekk barne drømmen. Så innimellom der et sted var det veterinær jeg ville bli, men jeg fant fort ut at de faktisk må avlive dyrene selv så da ble den drømmen også lagt på hylla.

Når jeg begynte på videregående ville jeg bli psykolog, men det mast jeg egentlig fort interessen for. Videre har jeg tenkt på fysioterapeut, naturterapeut eller det å jobbe med noe innenfor helse og ernæring. Jeg kunne også tenkt meg å bli både lege, advokat og psykiater men så er det den lange utdanningen da. Jeg har jo lyst til å fullføre det jeg først begynner på! Så bestemte jeg meg for å bli bartender, noe som egentlig har vært et av de smarteste valgene mine hittil, for det virkelig elsket jeg. Jeg fikk både reist rundt i verden og jobbe i flere forskjellige land, samtidig som jeg møtte nye kulturer og mennesker. Nå har jeg plutselig en baby så det er ikke så aktuelt å gå tilbake til det, men jeg kunne fremdeles tenkt meg å jobbe kanskje deltid som bartender en gang i fremtiden.

Akkurat nå tenker jeg på å studere business hvis jeg først skal tilbake på skolen siden jeg allerede jobber med salg selv, i tillegg til at jeg en dag kunne tenkt meg å åpne min egen kafé/bar. Så får vi se hva som blir aktuelt igjen om et år.

Planene mine er vist i stadig forandring, men så tror jeg også at det er sånn det er å vokse opp. Vi drømmer, vi lever og vi lærer, hver eneste dag i livet vårt. Noen drømmer forandrer seg, noen blir knust, mens det plutselig en dag kommer noen helt nye. Sommeren jeg ble gravid hadde jeg faktisk kommet inn på universitetet i Hawaii på linjen reiseliv & ledelse. Akkurat da tok jeg det litt tungt fordi jeg viste at valget om å beholde barnet ville gjøre det umulig for meg å gå på denne skolen. Likevel viste jeg at det var det eneste rette valget for meg, og nå føles det som om det var skjebne bestemt at jeg skulle få akkurat denne babyen. Nå er jeg faktisk voksen med et egent barn, og jeg har begynt å lure på hva det vil bli av henne når hun en gang blir stor. Selv om jeg nå kvalifiseres som stor selv, så kan jeg si med hånden på hjertet at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre. Jeg trodde som liten at når jeg kom i en viss alder og fikk barn selv, ja da måtte jeg vel selvfølgelig ha funnet ut av det og ha en plan. Men nei, jeg tar det litt som det kommer, og jeg tror egentlig at det er går fint. Det er ikke alle som våkner opp en morgen og vet nøyaktig hva de vil bli, som faktisk klarer å gjennomføre det!

Hva ville du bli når du var liten?

#barn #baby #familie

Vårt første gårds besøk sammen

I dag ble vi med min far på gårdsbesøk i Arna. Babyen fikk være med i bæresele som min far hadde på seg, og hun stor koste seg. Siden vi har hund er hun vant til dyr fra før av, men jeg tror det var veldig stas for henne å få se både hester, sauer, høns og kaniner på så nært hold. Hun fikk til og med klappe (ta forsiktig på nesen) til sin første hest.

Bekkenet mitt har nå vært fast i over to uker (ny rekord siden babyen kom ut), så jeg klarer å bevege meg litt mer enn før, men jeg må fremdeles være veldig forsiktig med å gå for mye. Så da var det kjekt å ha min far med som kunne gå rundt med babyen slik at jeg fikk sitte og slappe av når jeg trengte det.

At barn tidlig lærer at de skal respektere og være snille mot dyr, synes jeg er veldig viktig. Da er det kjekt å vokse opp med kjæledyr og å få lov til å gå på gårdsbesøk. Det å lære barna sine at alle dyr har en verdi og sin plass her i verden på et tidlig stadium er lurt. Circle of life altså, for dem som digger løvenes konge. I hvert fall dyr er vår hovedkilde til næring som kjøttetere, nå håper jeg det ikke er noen vegetarianere som blir sure der ute, men de er altså det. Samtidig så kan et dyr være din aller beste venn. Det finnes ikle noe verre en dem som er stygge mot dyr og små barn. Jeg skal gjøre mitt beste til å lære datteren min å elske dyr, like mye som jeg gjør. Så får vi bare krysse fingrene for at hun ikke utvikler dyreallergi da.

#barn #baby #familie

Å være småbarns mor

Når man får barn skjer det en stor forandring i livet, den største mange av oss kommer til å oppleve, faktisk. Plutselig har du fått en liten versjon av deg selv, som krever konstant oppmerksomhet. Barna vil ha mat, har vært på do, er trøtt eller enkelt og greit bare griner på grunn av at de ikke vet hva de vil.

Som en småbarns mor lærer vi fort hvordan vi skal takle ulike situasjoner og barnas signaler. Jeg blir tisset på minst 2-3 ganger i uken og blir vekket klokken 06.00 av en liten tulling som klorer meg og drar meg i nesen for at jeg skal våkne. Jeg har en liten jente som nekter å spise de første gangene jeg prøver å gi henne mat, men som plutselig begynner å hulke og grine om hun ikke får maten sin i akkurat det sekundet hun finner ut at hun er sulten likevel.

Hver gang jeg skal dusje er det to små øyne som stirrer på meg, to armer som spreller og to føtter som sparker på gulvet. Bruker jeg for lang tid eller slutter å snakke med henne skriker hun til jeg løfter henne opp i armene mine. Når jeg sitter meg ned for å spise skal hun absolutt sitte på fanget, og ofte finner hun ut at akkurat nå ville hun ha mat selv! Så da blir det ofte kald mat på mamma.

Selv om det kan bli mye stress og tøys i hverdagen med en liten baby, så ville jeg ikke hatt det annerledes på noen måte. Jeg ler når jeg blir tisset på, vi synger når vi skifter bleien og for alle andre en datteren min ser det nok ut som om jeg får både en og to anfall om dagen hvor jeg snakker i tunger. Vi koser oss i hverandres selskap, og selv om vi er mye alene har vi det egentlig veldig bra. Det er slitsomt å være en småbarns mor, men det er også ganske fantastisk.

#mamma #barn #baby #småbarnsmor #alenemor #familie

Mine resultater med body wraps

Jeg jobber som selvstendig distributør for firmaet It Works, hvor hoved produktet vi selger er de fantastiske body wrapsene. Grunnen til at jeg ville begynne å selge disse produktene er først og fremst at jeg har brukt dem selv og sett de utrolige resultatene. Jeg brukte body wraps en del i fjor før jeg ble gravid, men så kom jo alt tilbake sammen med babyvekten i graviditeten. Etter at jeg måtte slutte å amme, begynte jeg på igjen med wraps og er så ufattelig fornøyd med resultatet hittil at jeg vil dele det med dere! Jeg har fremdeles langt igjen å gå, men nå går det i hvert fall fremover.

Under graviditeten gikk jeg opp 26 kg på grunn av at jeg var sengeliggende med bekkenløsning. Siden jeg har hatt så mye problemer med bekkenet mitt også etter fødselen har jeg ikke hatt mulighet til å begynne å trene enda. Dermed er jeg utrolig takknemlig for disse body wrapsene som har gitt meg en sjanse til å komme meg i bedre form på tross av sykdommen min.

Jeg spiser relativt sunt til vanlig, mens når jeg går på en wrap-kur så er jeg veldig streng med meg selv på hva jeg kan og ikke kan spise. Slik at jeg får de beste resultatene.

Hvilke produkter jeg har brukt:

- Stretch Marks i en periode på 3 måneder

- Body Wraps jeg holder nå på med min andre kur

- Defining Gel bruker jeg morgen og kveld de dagene jeg holder på å wrappe meg

-Greens i en periode på 1 måned.

Alle produktene kan kjøpes i nettbutikken min og akkurat nå har jeg et tilbud på body wraps hvor du får 2 for 1 på alle pakker, som avsluttes i morgen kl 06.00. Så hiv deg på dette tilbudet du også og bli fornøyd med kroppen din igjen, om det så er etter fødselen du sliter eller om du bare har et ønske om å stramme opp litt.

Du finner produktene på denne nettsiden.

Her kan du også se hva produktene har gjort for strekkmerkene mine etter fødselen. Slik ser altså en mamma mage ut etter en hard fødsel... Strekkmerker er ikke enkle å bli kvitt, men nå har jeg brukt Stretch Marks kremen jeg selger i 3 måneder, og sammen med body wraps er de altså nesten helt borte! (Beklager dårlig kvalitet på bildene)

Jeg kommer nok til å bruke 2-3 wrap kurer til før jeg blir fornøyd, men nå ser jeg i hvert fall mye bedre ut en hva jeg gjorde for 3-4 måneder siden. Målet er at jeg kan være stolt over kroppen min igjen til vinteren, og at til neste sommer skal jeg være i bedre form en hva jeg var før graviditeten.

Har du spørsmål om produktene må du gjerne fyre løs!

#helse #fitness #slanking #kropp #diet #velvære #skjønnhet #komiform #bodywraps

2 for 1 på body wraps!

Hva er body wraps og hvorfor trenger du det, tenker du nå. Vel body wraps er kort fortalt en stoff klut dekket med en botanisk urtemix (kun økologiske ingredienser), som strammer, toner og former kroppen. Disse wrapsene er kjempe enkle å bruke og gir veldig fort raske resultater. Du kan ha den på fra 45 minutter til 8 timer, hvor resultat vil vises allerede etter 45 minutter.

I dag har jeg et kjempe tilbud på de fantastiske body wrapsene! For hver eske du kjøper får du en til med på kjøpet, helt gratis. Disse produktene er litt dyre originalt, så du sparer veldig mye på det.

I hver eske er det 4 body wraps, altså får du 8 body wraps til kun 697,50kr.

Produktene finner du på nettsiden min her.

Resultat etter kun 4 body wraps 💚

#bodywraps #helse #skjønnhet #diet #slanking

Til deg som tisser på busstoppene

Kjære deg som tisser på busstopp i helgene.

Om du er en drittunge på 15-16 som har betalt fremmede for å kjøpe et par øl til seg og er dritings for første gang, eller en eldre man med blære problemer, så er det fremdeles ingen akseptabel unnskyldning for å urinere på offentlige busstopp.

For det første så er det ubeskrivelig ekkelt å sitte i en aroma av tisselukt når man venter på busstoppet. For mange er det OK å stå rett opp og ned i 10-15 minutter for å vente på en buss, men for en person med bekkenløsning slik som meg selv blir jeg tvunget til å sitte inne i busskuret sammen med ditt lille uhell.

For det andre er det faktisk ulovlig i Norge å urinere på offentlige steder. Blir du tatt i å urinere av politiet på steder du ikke burde, så får du faktisk et forlegg og vil bli tvunget til å betale mellom 4000-8000kr i bot. Er dette verdt det?

Og for det tredje så er du bare helt idiot om du tisser på et busstopp. Hørt om å gjømme deg bak et tre eller en busk, hvis du absolutt ikke klarer å vente med det til du kommer hjem? Busstoppet der jeg bor stinker piss etter hver eneste helg. Det slår aldri feil. Om jeg skal ta bussen en søndag eller mandag, så må jeg være forberedt til å sitte inne i et busskur med tomme øl flasker, cider og duften av gammel urin. Høres herlig ut ikke sant?

Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor dere konstant må urinere inne i busskuret. Det tar omtrent 1 min å gå bort til Efes (kebaben i området hvor jeg bor), hvor du helt sikkert kan få låne toalettet om du spør fint. Er jeg ekstremt uheldig slik at dette bare skjer på busstoppet der jeg bor, eller er det drittunger andre steder som driver med det samme?

Slutt å tiss inne på busstoppene!

Tiden som flyr

Det har blitt lite tid til blogging og stort annet de siste dagene på grunn av at det har vært mye som har skjedd rundt babyen. Vi fant til slutt ut at hun har fått atopisk eksem og melke allergi, og har jobbet med å få henne til å like den nye alternative melken. Kan ikke akkurat si at hun er så veldig begeistret over den, men nå går den i hvert fall ned. Så den siste uken har jeg bokstavlig talt bare hatt baby på hjernen, altså mer enn vanlig.

Hun har hatt utslett i ansiktet som kommet og gått ganske uregelmessig fra den tredje uken, men helsesøster og de fleste mødrene jeg har snakket med har bare sagt at det var et hormon utslett. En dag i forrige uke var utslettet blitt så ekstremt at jeg tok henne med til legevakten for å få råd til hva vi kunne gjøre. Legen sa med en gang vi var kommet inn i rommet at dette var et atopisk eksem, noe som ikke er farlig men kan være plagsomt for barnet. Det kommer vanligvis av en allergisk reaksjon, og som oftest i matveien. Dermed har vi prøvd å trappe ned på vanlig melk, og endelig kan jeg se store forskjeller i ansiktet hennes! Hun virker også mer glad (når hun tilslutt får i seg flasken), og klør mindre. Så da er alt bra! Veldig dumt at sånne små skal få allergi og problemer, når de ikke skjønner hva som skjer. Hun var fryktelig fornærmet da vi måtte begynne med den spesial melken...

I dag er min kjære fire måneder! Så dermed kunne vi begynne å introdusere baby grøt, noe som var en kjempe suksess!

Vi begynte med en mild og god grøt basert på ris, banan og mais. Selv om det ble mye gris, fikk hun også i seg en god del. Nå er triptrap stolen også bestilt, så da er det ikke lenge til hun kan sitte i sin egen stol og spise!

#baby #barn

Hvorfor er det så vanskelig å slå opp?

De aller fleste av oss har vært i et forhold, seriøst eller ikke seriøst, hvor personen du har vært sammen med plutselig begynner å trekke seg tilbake og gir deg mindre og mindre oppmerksomhet. Spesielt hos mannfolk er dette et tegn på at han ikke er like interessert i deg. I stedet for å gjøre det riktige i en slik situasjon og slå opp selv, vil det naturlige for flertallet av menn være å gi deg mindre oppmerksomhet, være utro eller behandle deg dårligere slik at det faktisk ender opp med at du er den som ender forholdet. Hvorfor har det blitt slik?

Selvfølgelig gjelder dette ikke alle forhold, men altfor mange ender faktisk på denne måten. Når sluttet menn å oppføre seg som menn? Jeg forstår at det kan være ubehagelig å slå opp for noen. Om den du slår opp med fremdeles er forelsket i deg kan det blir tårer og drama, mens om du får personen til å like deg mindre og slå opp selv vil du slippe unna med bare et for en drittsekk stempel. Likevel er dette ikke riktig for kvinner som konstant prøver å tolke signalene til mannfolka. Viser de mindre oppmerksomhet er det første vi tenker at det er noe galt med oss. At vi selv må forandre oss eller gjøre noe for å få oppmerksomheten tilbake. Dette er ikke riktig.

Så er det dem som er sammen med noen de ikke liker eller ikke liker godt nok til å se for seg en fremtid med den de er sammen med. Hvorfor i all verden vil du være i et forhold da? Når du vet at det kommer til å ta slutt? Nei det forstår jeg bare ikke. For det første er du bare helt idiot, tenk om den rette for deg plutselig dukker opp også er du sammen med en du vet det aldri kommer til å skje noe mer med. For det andre står du i veien for den personen du dater. Det beste er bare å ende forholdet slik at begge to kan få sjansen til å møte den rette.

Er du den type person som ikke liker å slå opp med andre, og finner på idiotiske årsaker for å slippe unna? Så skjerp deg. Det er ikke ok.

#forhold

Takk for at du er min

Hver dag jeg våkner og ditt ansikt er det første jeg ser, er jeg så takknemlig for at jeg har deg. Du er den vakreste lille skapningen jeg har møtt, og jeg tviler på at noen andre vil kunne få meg til å føle meg så fantastisk som det du gjør. Du er lyset i livet mitt, varmen i hjertet og smilet om munnen min.

Takk for at jeg fikk akkurat deg, og for at du er her for å bli. Jeg kan ikke love deg at jeg vil bli verdens beste mor, men jeg lover deg at jeg skal gjøre mitt beste hver dag for å gjøre deg lykkelig. Du er en liten engel jeg er så heldig at jeg får beholde og nyte selskapet til hver eneste dag. Takk for at du kom inn i livet mitt og ga meg denne sjansen til å være en mor, på tross av at jeg ikke viste at dette var det jeg ville. Du kom likevel og er kommet for å bli her med meg. Takk for at du er så snill og grei mot meg og for at du alltid er så glad og blid. Tusen takk for at du har gitt livet mitt mer mening hver eneste dag etter at jeg møtte deg.

Mamma elsker deg.

#baby

Står alle småbarns foreldre opp tidlig?

Datteren min blir fire måneder i neste uke, og jeg har latt henne kontrollere søvnen sin selv hittil. Når jeg lar henne legge seg tidlig, altså rundt 20.30-21.00, våkner hun en til to ganger om natten for å få mat. Hun pleier også da å være lys våken etter siste måltid, noe som er rundt klokken 05.30-06.30. Dette er litt vel tidlig å stå opp etter min mening, og jeg klarer så vidt å stå på beina om jeg må stå opp før klokken 07.00. Bare for et år siden pleide jeg faktisk å komme hjem fra jobb rundt 05.00 om morgningen!

De gangene hun sover litt på kveldstid, våkner igjen og jeg klarer å holde henne våken en stund så sover hun mye bedre om natten. Hvis jeg klarer å gi henne siste måltid mellom 22.00-23.00, kan hun sove opp imot 7-9 timer i strekk! Altså det er jo helt fantastisk for en sånn liten baby. Og en uthvilt mamma = en glad mamma.

Men jeg kan vist ikke fortsette å legge henne så sent når hun blir eldre, det er jo det med at småbarn skal helst ha strenge legge rutiner. Så hva burde jeg gjøre? Er jeg bare nødt til å bite det i meg, sette på to kanner med kaffe og stå opp, eller kan jeg fortsette å holde henne lenge våken og håpe på at døgnrytmen hennes fikser seg selv når hun begynner i barnehagen?

Hilsen en trøtt mamma

#barn #baby #foreldre

Vannmelon Juice

I denne sommer varmen er det kjempe godt med noen forfriskende drinker. Da jeg bodde i Thailand var juicing enormt populært. Jeg prøvde ut mange forskjellige og falt for flere av dem. Der av var vannmelon juice blant favorittene. Her kommer en super enkel og super rask juice oppskrift:

Vannmelon Juice:

🍉 4 dl med oppkuttet vannmelon

🍉 1,5 dl vann

🍉 1 ts sukrin/sukker (kan sløyfes)

🍉 4-5 isbiter (drinken er best kald)

Her er det veldig viktig at steiner og frø fjernes ut av vannmelon bitene før de kan kjøres i en blender. Vannmelon, vann og evt sukker mixes i en blender på ca 30 sekunder og helles direkte over i et glass med isbiter. Denne juicen er drikke klar med en gang og tar omtrent 5 minutter å lage.

Enjoy!

#juice #drink #sommer

Hvordan kan et menneske velge vekk barnet sitt?

Det ble slutt mellom meg og barnefaren nesten med en gang jeg fant ut at jeg var gravid. Før dette hadde vi hatt et veldig av og på forhold, men vi var sammen under denne perioden. Hans første reaksjon var at jeg måtte ta abort, hvis ikke kom jeg til å ødelegge livet hans og alle rundt meg. Heldigvis er jeg ikke en jente som blir veldig lett påvirket av hva andre mener og synes er riktig, og jeg har alltid brukt det hodet jeg selv har fått tildelt. Så etter et par uker med konstant krangling, hvor han kontakter vennene mine bak ryggen min for å prøve å få dem til å overtale meg til å ta abort, slo jeg opp og sa jeg skulle klare dette alene.

Det er faktisk overraskende hvor bra jeg har klart meg som alene mor hittil. Mye av det er nok takket være veldig god støtte fra foreldrene mine og venner. Egentlig er jeg glad for ar jeg ikke må dele henne, hun er min og bare min. Faren har sendt et par meldinger hvor han spør om det går bra med henne, men sett bort ifra det er det ikke mye interesse han har vist datteren sin. Måneden før termin datoen flyttet han også til Danmark, noe som sier seg selv hvor mye det betyr for han å være en far.

Jeg kan bare ikke forstå hvordan noen kan velge å leve borte fra barna sine. Å velge dem vekk. Det er hundrevis, ja sikkert tusenvis av historier der ute om foreldre som velger å ikke stille opp eller ta del i barna sine liv, om ikke mer. Hva er galt med dem? Jeg kan helt ærlig si at jeg hater barne faren til datteren min. Ikke fordi han var utro mot meg mens vi var sammen eller på grunn av at han er et dårlig eksempel på den mannlige rasen generelt. Men på grunn av at han kan være så egoistisk at han valgte et liv borte fra datteren sin. Spesielt når han kan si at han fremdeles "bryr" seg om henne. Jeg får så vondt i hjerte mitt når jeg tenker på at det er akkurat han som er den biologiske faren hennes. En så fantastisk og snill liten jente hadde fortjent så mye mer.

Når jeg ser på henne, er det absolutt ingen andre jeg kunne tenkt meg å være sammen med. Den ene dagen jeg var ute og spiste med venninnene mine uten datteren min, sendte jeg flere meldinger til min mor for å forsikre meg om at alt var bra. Jeg savnet henne så mye at jeg til og med dro hjem tidlig for å få lagt henne selv! Når jeg er i dusjen eller har lagt i badekaret en stund og ser henne igjen, kan jeg med hånden på hjertet si at jeg har savnet henne. Hvordan noen foreldre kan da velge å ikke være i nærhetene av barna sine, vil jeg aldri kunne forstå.

#barn #baby #familie

Hvorfor Bergen er Norges beste by

Bergen blir av mange sett på som vestlandets hovedstad, og ligger på andre plass blant Norges største byer. Oslo slår Bergen når det kommer til antall innbyggere, men Bergen vinner når det kommer til alt det andre. På sine solskinnsdager er det ingen andre steder jeg kunne tenkt meg å være, enn her hjemme i Bergen.

Bergen er byen som har alt:

1. Naturen

Det er umulig å ikke forelske seg i den norske naturen. Bergen er kjent for sine syv fjell, hvor syv fjells turen blir arrangert hvert år. Både i sentrum og utenfor er det ufattelig mange tur muligheter for både store og små. Om du vil høyt opp på fjellet eller dypt inn i skogen finner du mange alternativ i Bergen.

2. Menneskene.

Beklager til østlendingene der ute og dere andre som leser bloggen, men jeg drister meg til å si at folk fra Bergen er blant de hyggeligste. Det er enkelt å bli kjent med en bergenser, og de fleste av oss er veldig utadvendt og imøtekommende. Vi snakker litt rart, men vi gjør opp for det med å være veldig hyggelige.

3. Turist attraksjonen

Byen har mye å by på til besøkende, i alle aldre. Fløyen og Ulrikken blir sett på som hoved attraksjonene, som du må få med deg når du besøker byen. Akvariet er koselig for både store og små og det er mange flotte båtturer som går fra Bergen sentrum. Det er flere kjekke og koselige steder som også er verdt å ta turen innom slik som Gamle Bergen, Trollhaugen, Arboretet og Lysøen.

4. Restaurant & Utelivsbransjen

Vi har et rikt utvalg av restauranter, barer og nattklubber. Uansett hva du måtte føle for en kveld, er det garantert noe som vil falle i smak. Zachariasbryggen er et fantastisk sted hvor du kan sitte og drikke vin og nyte sommer solen på dagtid, og når solen går ned kan du nyte solnedgangen oppe på Taket.

5. Den bergenske sjarmen

Med brygge husene, fiske torget og Fløybanen som kommer og går, skapes det en spesielt god stemning. På sommer halvåret kan man sitte ute og nyte solen på bryggen og få uteservering, mens man følger med på båtene som kommer og går.

Bildene i innlegget er tatt under Hansa dagene i Bergen.

Hadde det ikke vært for regnværet Bergen er så kjent for, hadde byen vært perfekt! Heldigvis har det faktisk regnet mindre de siste 2-3 årene enn hva som tidligere har vært normalt. Så det er håp der også.

Er du glad i hjembyen din?

#Bergen

Endelig har vi fått en baby venn

Å få barn er den største livsstils endringen vi kan ta. Jeg har veldig få venner som selv har barn, derfor blir vi ganske mye alene. Fra å være konstant omringet av folk, dra på byen, jobbe og stå opp tidligst 13.00-14.00, til å være helt alene med en baby jeg selv har ansvaret for. Jeg elsker henne så utrolig mye at ord i et innlegg ikke vil være nok til å beskrive det, men jeg føler også at jeg blir litt hjernedød av å bare være med henne. Da er det kjekt å ha en annen mamma å snakke sammen med!

Jeg har en barndomsvenninne som nettopp har fått sin andre datter. Hun kan regnes som min aller første venn, siden hun bodde i samme blokk som oss og min mor var dagmamma for henne. Det er så kjekt å ha en venninne på min alder med barn. Å gå i barselgruppe er liksom ikke det samme selv om damene der er kjempe hyggelige.

Det å få muligheten til å snakke om basjebleier, barsels problemer og livet som en småbarns mor generelt, uten å gjøre den jeg snakker med flau eller forlegen er veldig kjekt. Vi småbarns foreldre får alle sett det samme og stort sett mange av de samme problemene. Og som en mor vil det viktigste i livet alltid være barnet/barna våre. Det er veldig kjekt å finne på ting med andre som har barn, slik at datteren min får begynt å sosialiseres litt. Hun er veldig glad i å se seg omkring og blir mer og mer observant for hver dag som går. Det blir gøy å følge med på døtrene våre og se om de blir lik oss med tiden! Jeg føler allerede datteren min har fått likhetstrekk med meg i ansiktet, slik som nesen. Så lenge hun blir en frisk, fornuftig og fin jente er det viktigst. Nå har hun i hvert fall fått en baby venninne!

#baby #familie #barn

Jeg fryktet at jeg ikke ville bli en god mamma

Å bli en mor er den største forandringen som kan skje i en kvinnes liv. Fra å bare ha ansvaret for seg selv eller et kjæledyr, til å få ansvaret over en liten persons liv. Hvordan denne personen kommer til å ha det og hvilke moral og etikk barnet kommer til å utvikle, har mye med hvordan vi som foreldre klarer jobben vår. Vil barnet bli snill mot andre mennesker og dyr? Vil barnet være fornøyd med meg som sin mor?

Da jeg gikk gravid var jeg veldig redd for at jeg ikke ville bli en god mamma. Tenk om jeg ikke falt naturlig inn i mamma rollen, eller om barnet mitt ikke ville være glad i meg? Ville jeg plutselig finne ut av hva jeg ville gjøre med livet mitt og ha en god plan klar når babyen ble født?

Jeg har aldri vært så lykkelig og så redd på en og samme tid som da datteren min ble født. Det føltes som om livet mitt endelig hadde fått en mening, nå som jeg hadde en som trengte meg. Nå har jeg vært mamma i snart 4 måneder, men jeg føler meg ikke helt som en mamma på den måten jeg trodde jeg ville etter fødselen. Det er noe rart med det. Når jeg ser på min egen mor, ser jeg et flott eksemplar på en suksessfull mamma. En kvinne som gjør alt for barna sine og som har den varmen en mor skal ha. Selv vil jeg gjøre alt i min makt for å gjøre datteren min lykkelig, og for å sørge for at hun har alt hva hun trenger. Men jeg føler ikke jeg passer helt inn i den mamma rollen enda. Jeg hadde kanskje forestilt meg at det skulle gå opp et lys for meg og at jeg plutselig over natten fikk en mamma glorie over hodet eller noe sånt. Jeg er jo fremdeles bare en jente, som ikke vet hva hun vil her i livet og som fremdeles trenger mammaen sin. Hvordan kan jeg da plutselig være en mor selv?

Når jeg ser ned på den lille skapningen jeg har laget, klarer jeg fremdeles ikke å fatte at hun er min. Hun er bare så fantastisk vakker og utrolig snill. Jeg tar meg selv i å skule mot døren i mine paranoide stunder, hvor jeg er redd noen vil komme og ta henne ifra meg. Det tror jeg faktisk at jeg ikke ville ha overlevd. Kanskje jeg bare trenger litt mer tid på meg til å føle på det, men det å være en mamma er bade fryktelig rart og helt utrolig fantastisk. Jeg har selv alltid vært en mamma jente, og krysser fingrene for at datteren min blir det samme. Foreldre oppgaven blir jo en god del vanskeligere når man er alene, men jeg tenker også at det kan være en fin mulighet til å knytte enda sterkere bånd.

Kanskje vi, uansett alder og hvor mange barn vi får, alltid vil være avhengig av mammaen vår. Foreldre er jo vanlige mennesker de også, selv om vi ofte kan ha en tendens til å glemme det. De ler, gråter, gjør feil og lærer av dem, akkurat slik som oss. Selv om jeg ikke føler meg som en skikkelig mor enda, så er jeg ikke så veldig redd for at jeg vil bli en dårlig mamma lengre. Jeg får gode råd og støtte fra min egen mor, og med en datter som er så snill som min egen, har det ikke vært en vanskelig jobb hittil. Jeg er stolt over å kalle meg selv en mamma.

#familie #barn #baby #foreldrerollen #mamma

Ikke undervurder bananen

Bananen er lenge blitt altfor undervurdert. Den er det perfekte mellommåltidet, samtidig som bananen kan brukes i veldig mange matretter. Når en banan er skikkelig moden, er den faktisk brun og er like grei å spise som de gule og grønne. Jo mer moden en banan blir, jo høyere stiger sukkernivået i bananen. Det er også da den er enklest å bake med. Du kan kutte ut store mengder av sukkeret i en oppskrift med bananen, som er en kilde til naturlig sukker.

Det har vært en del snakk om at banan og druer ikke er så sunne som vi gjerne vil ha det til, på grunn av det høye sukker nivået i disse fruktene. Jeg leste en artikkel av Birger Svihus som da er en ernærings professor som hevder at det er mer sukker i en banan enn hva det er i en Coca-Cola. Dette er riktig i seg selv, men så er det enormt stor forskjell på naturlig sukker og sukker som har blitt bearbeidet. For dere som tror at det nå er bedre å drikke Cola enn å spise banan, så er det veldig feil... Både sukker og karbohydrater er næringsstoffer vi trenger på lik linje med proteiner og fett. Da er det bedre å sjekke opp i hvilke kilder det er du får i deg disse næringsstoffene fra.

Bananen er en trygg kilde til sunne kalorier og naturlig sukker. Det er derfor bra å ha bananen i kostholdet sitt. Men som alle andre matretter og ingredienser, så skal det ikke overdrives.

En banan kan brukes til så utrolig mye forskjellig, her er mine favoritter:

🍌 Banan pannekaker/ protein pannekaker

🍌 Banan brød

🍌 Frokostblanding med banan

🍌 Banan is

🍌 Smoothie med banan

🍌 Banan muffins

Det finnes hundrevis av gode oppskrifter som ligger ute på nett, med hva du kan bruke din overmodne banan til! Jeg foretrekker selv mine egne protein pannekaker.

Oppskrift på protein pannekaker finner du her.

#banan #helse #kosthold

Hvorfor bartending er det beste yrket

Å jobbe som bartender tenker du nok er en fin deltids jobb, hvor du kan jobbe i helgene og studere i hverdagen. Til du er ferdig utdannet og kan skaffe deg en skikkelig jobb. Mange ser på bartenderen som en kul person om du er i begynnelsen av tyve årene, og som en person som har kastet vekk livet sitt om de fremdeles arbeider bak baren etter tredve årene. Realiteten er at det er mange som faktisk studerer for å kunne bli en bartender, med et ønske om å drive med dette i mange år.

Det er ikke et lett yrke som passer for den delen av arbeidsklassen som ønsker å gjøre minst mulig arbeid og få mest mulig penger.

Å jobbe som en profesjonell bartender, krever kunnskap, tålmodighet, utholdenhet og en utadvendt personlighet. Det er ikke en jobb du kan gi 10% i og forvente et bra resultat, helst må du være 100% på eller mer til en hver tid for å kunne tilfredsstille alle. Du må være flink til å takle press og jobbe i et raskt tempo. Til gjengjeld vil di bli kjent med ufattelig mange mennesker og få et enormt sosialt nettverk.

Hva jeg savner mest med å jobbe som bartender:

🍸 Det sosiale med jobben.

Jeg savner veldig det å møte så mange forskjellige mennesker på en dag. En del av jobben er å bli kjent med kundene slik at de vil komme tilbake til akkurat din bar. Når kundene dine stopper deg opp på gaten og spør om du blir med ut en kveld, vet du at du gir en god service!

🍸Å konstant bli utfordret med mulighet til forbedring.

Som bartender finnes det ingen grense for hvor mange oppskrifter på drinker du kan lære deg. Etter at du har arbeidet en stund kan du også begynne å eksperimentere på egen hånd, og mikse dine egne drinker. Det å kunne presentere sine egne cocktails og få gode tilbake meldinger er en fantastisk følelse.

🍸Musikken og utelivet.

Jeg har alltid elsker utelivet, men er bedre på baksiden av baren enn på fremsiden. Slik husker jeg alt hva som skjer hver kveld, og får fremdeles være med på alt det morsomme med mine venner. Samtidig som jeg blir kjent med mange fantastiske DJs og kan høre på kul musikk hele kvelden.

🍸Kollegaene.

Det er en spesiell type mennesker som blir suksessfull som bartender, og blir i bransjen mer enn et år. Det å kunne jobbe sammen under stort press, forstå hverandres tegnspråk når musikken er for høy til å prate og avslutte dagen med et smil på leppene er en fantastisk ting.

🍸Tips.

Som bartender får du ofte mye tips om du er flink i jobben din. Siden jeg jobbet både som bartender og i restaurant, klarte jeg fint å leve på tipsen min i måneden og kun bruke lønningen på husleie/ sette resten inn på spare konto. Jeg fikk rundt 1000kr kontant i tips i uken, som jeg brukte på kaffe, mat, buss og diverse jeg måtte trenge.

🍸Arbeidstiden.

Jeg var faktisk veldig fornøyd med å jobbe om nettene! På den måten kan jeg nyte morgningen med kaffe og slappe av, sole meg om det er fint vær eller gå for frokost/lunsj med noen venninner. Når ettermiddagen eller kvelden kom var det tilbake i baren og klar for festen.

#bartending #uteliv #jobb

SKAM - norsk tenårings serie som tar Norge med storm

Ja da har jeg også hevet meg på denne SKAM bølgen. Først tenkte jeg at dette blir for tragisk, å se på en serie som følger en gruppe tenåringer igjennom videregående skole, med alt det dramaet det innebærer. Vi har jo alle vært der selv, hvorfor skal vi gidde å se på andre som sliter seg igjennom disse tre ufattelig lange skole årene?

Det som til slutt gjorde at nysgjerrigheten min tok overhånd, var vel at venninnene mine begynte å snakke om denne serien også. Venner jeg har som ikke har halvparten av min entusiasme når det kommer til TV- serier, og som meget sjeldent er med på å diskutere en serie sammen med meg. Da ble det for mye for meg og jeg måtte komme til bunns i denne SKAM galskapen. Voksne fornuftige mennesker i 30-40 års alderen sitter hjemme og diskuterer en serie ment for tenåringer, hvor de debatterer om de to hoved personene i sesong to. Siden det er sesong to alle snakker om, sesongen som følger Nora i venne gjengen, begynte jeg rett i sesong to for å finne ut hva det er som gjør denne jenta så spennende å følge.

For det første er skuespilleren som spiller Nora utrolig pen, samtidig som karakteren er en sterk feministisk og fornuftig person. Hun faller for den typiske badboy karakteren i serien, selv om all fornuft sier at hun burde holde seg unna han. Både på grunn av at bestevenninnen er forelsket i han, samtidig som han sender ut enorme mengder meg kontrollerende faresignaler. Dette i seg selv gir et utgangspunkt for en suksessfull drama serie. De fleste av oss som har gått på videregående skole i Norge kan kjenne seg igjen i serien og gjerne se seg selv i en av karakterene. Venne gjengen består av en gruppe veldig ulike jenter, der du finner den tøffe gutte jenta, jenta med lav selvtillit som drømmer om å være populær, den selvstendige og fornuftige jenta, den ærlige og selvsikre jenta og den jenta usikre jenta som ofte tar feile avgjørelser.

Denne serien er nok blitt så populær som den er, på grunn av at mange kjenner seg igjen i serien. Samtidig som alle elsker å se på drama som ikke omhandler sitt egent liv. Det finnes ikke noe mer avslappende en å se på andres problemer, slik at vi glemmer våre egne. I tillegg har produsenten av serien vært flink til å velge ut skuespillere som passer perfekt til den rollen de skal spille. Jeg må ærlig talt si at jeg har blitt hooket på denne serien, og følger spent med på forholdet til Nora og William. Serien er morsom, avhengighetsskapende og fullstappet med tenårings drama. Alt i alt, veldig god underholdning.

#skam #tvserie

Jeg fikk kjeft for at jeg IKKE ammet i offentligheten

Dette har egentlig vært en veldig fin dag, med unntak av en liten hendelse jeg ikke helt klarer å legge ifra meg. Jeg sluttet å amme for litt over en måned siden, etter at jeg hadde prøvd alt absolutt ALT jeg kunne for å lære datteren min å amme. Hun nektet altså å ta fra brystet, så det aller enkleste ble å slutte slik at jeg slapp å måtte pumpe meg for hånd, konstant ha brystspreng og krangle med babyen min til hvert eneste måltid.

 

Når vi er ute har jeg alltid med en flaske eller to med morsmelk erstatning og en termos kopp med kokt vann, slik at jeg kan blande mat til henne når hun blir sulten. I dag satt vi ute ved Gamle Bergen på en benk i parken og koste oss, mens min mor hadde tatt med seg hunden for å kjøle henne ned ved bryggen. Jeg lagde flaske slik som jeg alltid gjør og satt meg godt til rette med babyen i armen og matet henne. Etter en liten stund kom det en godt voksen kvinne forbi, stoppet opp rett ovenfor oss slik at jeg så opp på henne og sa surt: "Får ikke babyen morsmelk? Stakkars barn !" Jeg ble så satt ut at jeg ikke fikk samlet meg til å svare henne før hun hadde trasket videre.

 

Hva ga denne kvinnen rett til å gjøre seg opp en mening om meg og mitt barn? Hva viste vel hun om alle problemene jeg har hatt med akkurat ammingen? Det føltes skikkelig ekkelt å bli snakket til på den måten, som om det jeg gjorde var noe galt. Jeg kan bare forestille meg hvordan det føles for en kvinne som faktisk sitter og ammer barnet sitt i offentligheten. Det er ekkelt å amme et barn ute blant folk, og det er tydeligvis ikke akseptabelt å gi dem flaske heller. Så da får vi bare holde oss hjemme til barna blir 1-2 år, slik at alle blir fornøyd. Hvem trenger vel å gå utenfor leiligheten og ha et sosial liv?

Når skal folk slutte å legge seg opp i andre menneskers problemer? Greit at vi har ytringsfrihet i landet, men enkelte ting skal vi ikke legge oss opp i, når vi ikke har noe med det å gjøre. Små grinete kommentarer kan være veldig sårende, spesielt for en nybakt mor som gjerne vil gjøre det beste ovenfor sitt barn. Det er ikke akseptabelt å hakke ned på en kvinne som sitter i en privat sammenheng med sitt barn, uansett hvordan hun velger å mate barnet sitt. For dere der ute som tror det er OK å slenge ut en spydig kommentar i forbifarten, TA DERE SAMMEN! Det kunne like gjerne vært din mor som satt der med deg for et par år siden. Burde hun ha holdt deg inne stengt i 1 år kanskje? Personlig skjønner jeg ikke hva som feiler folk og hvorfor det skal være så lett å dømme andre.

Kjære sure kjerring, nei hun får ikke morsmelk fordi hun ikke klarer å ta fra brystet og jeg går på medisiner som kan gå over i morsmelken. Nei det er ikke synd i henne fordi jeg pumpet opp mye morsmelk på forhånd og fryste det ned slik at hun får er måltid om dagen. Dessuten foretrekker hun flasken og jeg slipper å ha kloremerke på brystene mine. I stedet for å hakke ned på meg kan du ta et sekund til å reflektere over ditt egent liv. Kanskje det er noe du burde forandre med deg selv, slik at du ikke trenger å hakke ned på andre for å få deg selv til å føle deg bedre? Hilsen en fornærmet og oppgitt mamma.

#foreldre #barn

Skillingsbollens dag & Gamle Bergen

I dag er skillingsbollenes dag i Bergen, og det feires ute på Gamle Bergen med musikk, kultur og BOLLER! Siden jeg følte meg litt mer oppegående i dag med mindre vondt i halsen, bestemte vi oss for å ta en liten tur ut et sted vi kunne komme til med barnevogn og hund. Siden det er evigheter siden sist vi var i Gamle Bergen bestemte vi oss for å dra dit. Da vi kom frem var det kjempe mange folk der og ingen av oss forstod hva som var på ferde. Vi måtte betale inngangs billett ved inngangen, men heldigvis hadde min mor med seg bankkortet. Vi fikk forklart at det var Skillingsbollenes dag i dag, og at i samarbeid med Baker Brun ville det bli delt ut boller og være ulike aktiviteter i dag. Så snakk om å velge riktig dag altså.


                                      Skillingsbolle gutta som delte ut gratis boller

Jeg hadde laget klar en kylling salat på forhånd og planlagt så bra at vi skulle være sunne i dag også, men så var det den bolle dagen da. Som en ekte bergenser følte jeg at vi måtte støtte byen vår og dens tradisjoner! Så jeg gjorde jobben min og fikk i meg hele fire skillingsboller... Jeg må vist begynne på en ny detox kur snart.. Men kjekt å kunne kose seg litt ekstra av og til!

Her kommer et lite bildedryss fra denne solskinnsdag: 
Funfact: Vet du hvordan Skillingsbollen fikk navnet sitt?
- Navnet kommer fra den gamle skikken av å gi brød og kaker navn etter pris, altså kostet en skillingsbolle før i tiden en skilling.
Skillingsbollen blir også regnet som vestlandets nasjonal bakverk.

Håper alle har hatt en like fin dag i solen som oss!

#familie #barn

Når en bergenser klager på varmen

Ja når en bergenser klager på sol og varme, da vet du at det er varmt!

De siste dagene har sommer varmen slått til for fullt i nesten hele landet og mange jubler, men det er også en del som sliter når det er så varmt. Jeg har alltid elsket sol og varme, og før var jeg veldig tilfreds med 30 grader ++. Nå er jeg ikke like begeistret for denne hetebølgen. Med en liten baby som foretrekker å ha det kjølig og en hund som puster og peser med en gang vi går utenfor døren, er det ikke så kjekt å være ute i solen.

I tillegg så har jeg klart å bli forkjølet, noe jeg ikke helt forstår hvordan går an i denne varmen. Så her har du en bergenser som sitter inn med vifte på, ser ut av vinduet på den sterke og klare solen og beklager seg over varmen. Min mor har tatt med seg babyen og den firbente ut på en trilletur, slik at jeg skal få slappe av og prøve å samle kreftene. Det er ikke gøy å være syk når man har en baby. Spesielt når stemmen svikter og den lille er glad i sang og lyder. Så nå har jeg nettopp hatt et forfriskende bad, og hiver jeg innpå med min egen te-kur. Jeg er veldig glad i te, men er ikke en stor fan av de ferdig lagde te posene. De inneholder ofte ingredienser vi kan klare oss uten, kunstige smaks tilsetninger, toksiner og blant annet sukker. Da er det bedre å kjøpe organisk te og gjerne løsvekt, eller handle inn ingrediensene du liker og blande selv!

Når jeg er syk lager jeg alltid ingefær og sitron te. Ingefærrot er kjekt å ha liggende til alle anledninger, den er først og fremst betennelses dempende noe som er veldig bra om du bygger på en forkjølelse. Den hjelper også mot kvalme, og det er derfor supert med en kopp te morgen etter en hard fyllekjøring, for de som har muligheten til det! Sitron er da vanndrivende og hjelper med å skille ut avfallsstoffer som blir lagret i kroppen.

Brennenesle te er også til å anbefale for de som liker det! Et merke som er trygt og økologisk som du kan kjøpe er Bioform, de selger det meste innenfor natur medisin.

#sommer #helse #naturkost

Når skal vi begynne med leggetid for de små?

Når er det vanlig å innføre leggetid til babyer? Skal de få være våken så lenge de vil, eller bør en fast leggetid innføres fra starten?

Min datter er nå tre måneder og to uker, og hun sover mer på dagtid nå enn hva hun gjorde den første måneden. Jeg prøver egentlig å ha henne våken så lenge som mulig på kveldene, for da sover hun lengre igjennom natten. Ofte tar hun en liten blund mellom 20-21 på kvelden og sover litt på fanget mitt, men jeg prøver å vente med å gi henne den siste flasken til klokken er blitt 22. Vil hun være våken lengre en kveld, så er jo det supert. Når jeg legger henne såpass seint, kan hun sove i mellom 6-8 timer i strekk før hun våkner og er sulten igjen. Det er utrolig deilig å få den sammenhengende søvnen, men jeg er litt bekymret for om jeg burde legge henne litt tidligere.

De fleste små barn skal jo legge seg tidlig på kveldene, men når blir dette gjeldene for babyer? Hvis vi legger oss tidlig og jeg lar henne sovne før 21, så er hun som oftest våken igjen rundt 01-02, og da har jeg ikke fått mange timer med søvn før jeg må våkne og lage klar en flaske til henne. Når hun legger seg seint holder det som oftest med en flaske om natten, mens om vi legger oss tidlig blir det gjerne 2-3. Siden dette er mitt første barn blir det litt prøving og feiling til vi finner ut av ting, men det er alltid kjekt å få råd.

Når legger du barnet/barna dine?

#familie #baby #barn

Å ta profesjonelle baby bilder er hardere enn det ser ut som

I går bestemte jeg meg for å investere i et skikkelig kamera, noe jeg lenge har gått og siklet etter. Når jeg tar så mange baby bilder som jeg gjør, er det kjekt å ha noen som blir fine nok til å henge på veggen. Også er det jo ekstra kjekt når det er mine egne bilder.

Jeg har lyst til å lage en foto collage med bilder av datteren min hvor hun er 6 mnd, 1 år , 2 år , 3 år , 4 år osv. Da vil jeg at hun skal posere så mye som det gjør seg mulig likt på alle bildene, slik at jeg kan følge hvordan hun vokser steg for steg og henge bildene opp i leiligheten. Hun må nok bare bli vant til å posere foran kamera ja! Enten så kommer hun til å hate det, eller så blir det kanskje en liten modell ut av henne. Håper på det siste, siden jeg er enormt glad i å ta bilder.

Å få en liten jente på 3-4 måneder til å ligge fint, smile og posere er vanskeligere enn det ser ut som! Helst vil hun ikke smile så lenge jeg holder kamera oppe, da ser hun bare rart på det og lurer på hva det er for noe. Og å holde hodet og overkroppen oppe lengre en 3-4 sekunder om gangen er heller ikke enkelt for en sånn liten tass. Da blir det nok lettere å fotografere henne om en til to måneder.

Her kommer noen av bildene fra dagens baby fotoshoot:

#baby #foto #barn #familie

Tanken på fremtiden skremmer meg

Hva tenker du, når du tenker på fremtiden?

Er det noe så skremmer meg, så er det tanken på fremtiden og hvordan livet mitt vil se ut da. Jeg har så mange drømmer og ønsker, spesielt når det kommer til datteren min. Jeg vil så gjerne gi henne en fantastisk oppvekst og alt hun måtte trenge her i livet. Selv hadde jeg en ganske tøff barndom og slet i flere år med anoreksi, bulimi og depresjon. Det er noe jeg vil passe på at datteren min aldri vil slite med.

Vil jeg klare å forsørge oss begge, og skaffe det vi begge trenger til alle tider? Jeg ser på de unge i dag, hvor høyt mote presset er. Alle må ha det nyeste og det dyreste som er kommet ut på markedet. Barn på 13-14 går med dyre merke vesker på skolen til flere tusen, og de som ikke har råd til å henge med på den siste moten blir hengende utenfor. Ja mange av disse veskene og klærne er fine, men hvorfor gi sine barn så dyre gaver? Hva med å vente litt til de får en viss forståelse for hvor mye verdi det faktisk ligger i gavene. Jeg har selv familie i Oslo som konstant må følge med på denne moten. Min tante kjøper det dyreste og beste til barna sine, men hva skjer når de plutselig flytter ut og er vant til en viss livsstil og rikdom?

Er ikke mange merkeklær en fattig student har råd til med egen inntekt nei. Og jobber du heltid i en butikk eller en restaurant og sliter deg ut hver dag for de lusne 15-20.000kr i måneden, har du lite lyst til å bruke opp lønningen på dyre klær.

Hva jeg skal gjøre etter at permisjons tiden min går ut er fremdeles er mysterium. Ikke kan jeg gå tilbake til å jobbe som bartender, når jeg er alene med et lite barn. Forhåpentligvis finner jeg noe som er like givende. Hvem vet, kanskje jeg burde begynne å studere igjen.

Hva er dine planer for fremtiden?

#barn #baby #familie #oppvekst

Daniel Wellington

Da var den nye klokken levert, under 24 timer etter at jeg bestilte den! Det er jo helt fantastisk, spesielt med tanke på at frakt er gratis på nettsiden deres. Jeg er strålende fornøyd og anbefaler deg å besøke hjemmesiden og sjekke ut det fantastiske utvalget.

Frem til 11. Juni får du med en gratis reim på kjøpet av en klokke, så trenger du en klokke er det bare å løpe å kjøpe!

Hjemmesiden finner du her:

Daniel Wellington

Det som er så spesielt og bra med akkurat disse klokkene er at de kommer med utskiftbare stropper som gjør klokkene unik. Dermed kan du bytte utifra hvilket humør og antrekk du har på deg, og alltid ha det lille tilbehøret som gjør et antrekk komplett.

#mote #fashion #danielwellington

Hun har fått seg en som forfølger henne

Vi har en nabo katt som kom til blokken vår for et par måneder siden, som fort fikk kallenavnet gatas skrekk. Første gangen jeg klarte å gå utenfor blokken med hunden etter fødselen, var katten der og satte fart rett mot oss. Jeg kjente hjertet stige opp i halsen da jeg så at katten var interessert i Lana. Akkurat da var jeg veldig ustabil på beina på grunn av bekkenløsningen, så ikke kunne jeg løfte hunden opp i armene om katten så skulle angripe heller (ja det har jeg dessverre gjort en gang tidligere).

Heldigvis ble det ikke noe slags mål den gangen, og det har heller ikke blitt det siden. I begynnelsen holdt katten seg på 1-2 meters avstand, og bare observerte henne. Litt etter litt tok han motet til seg og nå skal han helst hilse på henne hver gang vi går ut. Siden det eneste hunden min har øyne for og bryr seg om er baller, gir hun ikke mye oppmerksomhet til katta. Nå er den der nesten hver dag og ber om oppmerksomheten til Lana.

De krangler som hund og katt, er vist et ordtak. Her er det nok stikk motsatt. Skulle tro katten var blitt forelsket i hunden så ofte den slår følge etter henne og prøver å få kontakt med henne. Til og med når vi leker med ball i skogen bak blokken vår er katten der og løper etter hunden. Ikke det at hun bryr seg, hennes kjærlighet er nok for lengst gitt vekk til alle de store og små fine ballene hun får tak i.

#hund #katt #husdyr #kjæledyr

Christine Drage

Hei og velkommen til min blogg! Jeg er hovedsakelig en mammablogger men skriver også om helse, kosthold og produktene jeg selger. For kontakt eller samarbeid, send mail til christinedrage.itworks@gmail.com.

Kontakt meg

christinedrage.itworks@gmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits