Christine Drage

www.christinedrage.blogg.no

Jeg er bare et menneske

Den siste uken har vært så slitsom at jeg har kjent på bloggingen som et ork, i stedet for en glede. Jeg elsker å skrive og det er en av mine favoritt hobbyer om jeg får velge hva jeg vil gjøre på fritiden. Nå har det seg sånn at jeg ikke har hatt den luksusen i det siste med alt som har skjedd med min mor og de to jentene mine jeg må ta meg av. Når kvelden kommer og jeg vanligvis har tid til å sitte meg ned og skrive, er jeg så trøtt og sliten at jeg bare vil sove sammen med babyen min.

Derfor har jeg bestemt meg for å ta en liten pause fra bloggingen, til jeg føler at jeg har fått litt mer kontroll i hverdagen vår. Om det blir et par uker eller lengre det vet jeg ikke, men jeg har ikke tenkt å gi opp bloggingen helt siden det tross alt er noe jeg er blitt ekstremt glad i ! Det er jo viktig å ta seg tid til å holde på med aktiviteter som gir oss lykke og mening i hverdagen, men først og fremst må de fysiologiske behovene dekkes. Så om jeg blir vekke et par uker eller lengre er jeg ikke helt sikker på, men jeg kommer nok til å bli aktiv igjen om en stund!

Så vi får blogges senere!

#mammablogg #hverdag #mamma #bekkenløsning #sykdom

Puss puss så får du en suss

Den vakre prinsessen min har nå to tenner som er godt på vei opp. Hun er begynt å bli ganske grinete, på grunn av at det klør i tannkjøttet der de er på vei ut. Hun prøver å bite på alt og alle rundt seg, så nå har hun fått både biteleke og tannkost. Siden hun bare har en og en halv tann så er det ikke mye å pusse, men på den måten kan hun bli vant til tannkosten slik at det blir lettere å pusse tennene hennes når alle er kommet opp.

Det var vist veldig kjekt å få bite og leke med tannkosten. Jeg kjøpte den på apoteket og i tillegg til tannkosten så har den en biteleke som den lille kan gnage på. Hun brukte litt tid til å finne ut hvilken siden som skulle være opp, men når jeg prøvde å pusse tennene hennes så åpnet hun munnen frivillig og gliste. Så jeg har et lite håp om at dette kommer til å gå fint!

Noe av det kjekkeste med babyer, er at de setter så stor pris på alt vi gir til dem. Om det så er en tannkost, en sokk eller en leke, så lyser ansiktet opp som om det skulle vært julaften hver gang jenten min får noe å holde på. Det spiller egentlig ingen rolle hva det er, så lenge det er jeg som gir det til henne og hun får lov til å ta det i munnen. Det kommer nok ikke til å vare evig, så jeg får nyte det så lenge det varer! Alt for tidlig begynner de å be om dyre leker, iPhone og til slutt merkeklær og vesker.

Jeg skal gjøre mitt beste for å sørge for at den lille blir en fornuftig jente, men det er en vanskelig jobb i det samfunnet vi nå lever i. Så nå nyter jeg små øyeblikk slik som dette. Hvor en tannkost er det gøyeste og kjekkeste i hele verden!

#mammablogg #baby #mamma #familie #alenemor #livetsommamma

Slutt å oppfør deg som en baby

Etter at jeg ble gravid og fikk babyen min, så forstår jeg bedre uttrykket ;"Du oppfører deg som en baby". For babyer kan oppføre seg skikkelig teit og være veldig uskikkelige av og til! Jeg elsker gullungen min, men hun blir mer og mer rampete for hver dag som går.


(Dette er smilet til en jente med rampestreker på lur)

Jeg har hatt brillene mine inne på reparasjon fire ganger siden fødselen, og må nå inn med dem for femte gang. Hun tar enhver anledning hun får til å ta tak i alle som har briller og hiver brillene på gulvet. Hun skal ikke leke med de, hun skal bare se om hun klarer å ødelegge brillene... En annen ting er at hun har null tålmodighet. Uansett hvor mange ganger vi har gjort de samme tingene slik som når hun vet at nå skal hun få mat, så hyler hun om jeg legger henne ned og ikke har flasken i munnen hennes på akkurat det sekundet hun treffer sengen. Det er sykt frustrerende, og jeg har ved flere anledninger tatt meg selv i å kalle henne "Din baby" eller "Må du være så baby", i et irritert øyeblikk.

Så er hun jo faktisk bare en baby da som ikke har dannet seg en logisk tankegang enda. Jeg må minne meg selv på det flere ganger i situasjoner hvor jeg blir skikkelig oppgitt over den lille. Som for eksempel når jeg skal synge god natt sang til henne, og hun er skikkelig overtrøtt men ikke vil legge seg likevel. Da spytter hun smokken i ansiktet på meg slik at jeg får du lite blåmerke der dagen etterpå. Eller når jeg nettopp har byttet en bæsjebleie på henne og legger den på stellebordet ved siden av hun, og ser at i det jeg strekker meg etter en ny bleie så drar hun den skitne opp i ansiktet sitt slik ar hun får bæsj over hele fjeset. Ja da blir mamma litt oppgitt over babyen som ligger der og prøver å smake på sin egen bæsj.

Jeg har utrolig mange slike historier hvor jeg ender opp med å stirre på babyen min med en blanding av forundring, sjokk og irritasjon. Du vet den følelsen du får når du ikke vet om du burde grine eller le. Slik er det nok spesielt for oss førstegangs mødre. De som får både to og tre barn har nok opplevd det meste her i livet. Jeg er både nervøs og spent på hva slags tull og rampestreker denne jenten kommer til å finne på i fremtiden!

#mammablogg #baby #familie #barn #kids #mamma #alenemor

Vi våknet av et hyl

Rundt fem på morgningen i dag våknet vi av et hyl og gjentatte hulk som kom fra naborommet i leiligheten. Jeg fant frem noen leker til babyen som jeg la i sengen og buret henne inne med dynen min, før jeg gikk inn på badet hvor jeg fant min mor med intense smerter. Midt på natten hadde hun begynt å kjenne på sterke smerter i magen, som bare hadde blitt verre og verre.

Jeg ringte til ambulansen med en gang siden det var klart at disse smertene ikke kom til å gå over av seg selv. Kort tid etterpå kom det en ambulanse og hentet henne. Uten å vite helt hva jeg gjorde rasket jeg med meg de viktigste tingene jeg tenkte at hun kunne få bruk for, mens jeg prøvde å berolige babyen (og meg selv) om at alt gikk bra. Det er litt utrolig hvor effektiv man kan være, når hjernen tapper inn i en kontrollert panikk tilstand.

Siden jeg er funksjonshemmet og har et lite barn kunne vi ikke følge min mor i ambulansen selv om jeg gjerne ville være med. Det er forferdelig å sitte med en telefon i hånden og vente på et svar, spesielt når man ikke vet hva det er som foregår. Jeg føler hele denne dagen har gått til å vente. Jeg har vært nervøs og irritert, babyen har vært grinete og hunden har virket deprimert. Selv om babyen er for liten til å skjønne alvorlige ting, kan hun nok merke stemningen i rommet akkurat slik som hunden gjør. Og når ikke mormor er ved frokost bordet begynner hun alltid å lete etter henne.

Etter flere timer med venting ble det funnet ut at smertene hennes kom av at tarmen hadde vridd seg, slik at den stoppet opp blodtilførselen. Dette er ganske alvorlig om det ikke blir rettet opp i med en gang. Hun ble operert i dag og holder på å komme seg etter en lang og slitsom dag. Det er utrolig ekkelt når slike ting skjer, spesielt når det kommer helt uventet. I går virket hun frisk og fin, og det er ingen som kunne gjettet at hun ville bli så dårlig bare et par timer senere. Jeg vil ikke at hun skal være dårlig. Mamma har jo alltid vært klippen min, den ene personen jeg alltid har kunnet vende meg til om jeg er lei meg, har vondt eller er redd for noe. Så når det er hun som sliter vet jeg ikke hva jeg skal gjøre eller hvem jeg skal vende meg til. Hele verdens bildet mitt blir jo satt opp ned på hodet.

God bedring mamma <3

#mammablogg #mamma #familie #sykdom

Heklet baby klokke

Det er så kjekt å holde på med håndarbeid om kveldene nå som babyen har fått en fast leggetid. Jeg har så utrolig mange ting jeg har lyst til å lage. Nå har jeg nettopp laget ferdig en leke klokke til den lille babyen min. Jeg heklet en kopi av Daniel Wellington klokken min, som den lille alltid skal sleike på eller dra i når jeg går med den. Hun er utrolig fasinert av klokker, noe jeg tenker meg at de fleste babyer er. Så da fant jeg på at jeg skulle lage en baby klokke!

Denne klokken var kjempe enkel å lage, og det tok ikke lang tid i det hele tatt. Den kan lages på en kveld om du har tid til å sitte med hendene i fanget og jobbe litt. Alt du trenger er garn i den fargen du ønsker at klokke reimen skal være, en hekle nål, sy nål og enten en gull eller sølv trå til selve klokken. Jeg hekler alltid med bomullsgarn om jeg lager noe til babyen, slik at hun kan gnage så mye hun vil på det jeg gir henne. Lager du en til litt større barn går det nok fint med andre type garn også. Så nå har den lille jenten min fått sin egen klokke, som hun kan leke med når hun plutselig husker at den er der på armen hennes! Kjempe morsomt samtidig som hun ser ekstremt søt ut med en klokke på armen

.

Også er det selvfølgelig ekstra kjekt med alt man lager selv!

#mammablogg #mamma #blogg #håndarbeid #babyklokke #hekling #crochet #danielwellington #baby

 

Eplemuffins/ Eplekake uten klumper!

Her kommer en enkel og god oppskrift på deilige eplemuffins uten klumper. Denne deigen kan også lages som kake, da øker du bare steketiden med et par minutter. Jeg prøver alltid å gjøre det jeg baker så sunt som mulig, slik at jeg kan lette litt på samvittigheten og kose meg med maten jeg lager. Det er små, enkle tiltak alle kan gjøre for å bake sunnere bakverk. Bytter du ut margarin med kesam, hvetemel med havremel og sukker med sukrin, så garanterer jeg at du har kuttet heftig ned på kalori innholdet på det du baker. 

Sunne eplemuffins:

Du trenger:

2 epler
1 dl eplejuice
3 egg
4-5 ss vanilje kesam
1 dl sukrin
0,5 dl sukrin gold
2 ss sukrin melis
2 ts bakepulver
10-15 dråper med vanilje steviosa
3-4 dl med hvetemel (havremel)
Kanel

Først begynner du med å vispe sammen egg, sukker og melis. Tilsett vanilje kesam, bakepulver og vanilje dråpene. Alt skal vispes sammen til en lett røre før du tilsetter eplemiksen og melet. 

For at deigen skal bli uten eple klumper, kan du kjøre eplene i en blender sammen med 1 dl eplejuice eller bare kjøre eplene i en stavmikser. Jeg brukte smoothie blenderen min, og fikk en tykk eplemos til resultat. Vend inn eplemiksen og melet til deigen får den riktige tykkelsen.


Ovnen skal settes på 190 grader. Om  du ønsker å ha eplebiter i røren, kan det legges i muffinsene etter at du har smurt formene og fordelt røren. Strø over litt sukker og kanel på toppen. La muffinsene stå i ovnen i ca 30-35 minutter før du tar dem ut. Denne røren ble jeg kjempe fornøyd med. Konsistensen ble litt kompakt, men muffinsene ble veldig gode på smak.

#mammablogg #mamma #blogg #mat #oppskrift #muffins #eplemuffins 
 

 

Vi har vært på epleslang!

Er det en type mat som får meg i høststemning så er det deilige, norske og syrlige epler. Da vi var i Oslo plukket jeg med meg en del epler fra familiens eple tre, som jeg fylte kofferten min med. Nå er eplene akkurat blitt så modne at de faller ned fra treet av seg selv (det er da de smaker best). Den lille jenten min synes også at det var kjekt å dra i både bladene og eplene, og hun klagde ikke når hun fikk et eple på fanget å leke med.

Jeg vasket et eple og delte det opp til henne slik at hun skulle få smake på det, men det var tydelig at disse eplene var litt for sur på smaken for henne. Det som er så fantastisk med disse norske eplene er at de smaker fantastisk i bakverk. De er gode å spise som et mellommåltid eller kveldskos også, men jeg må si meg enig med datteren min at de naturlige "hage eplene" er litt i det sureste laget. 

Det er tydelig at dette året er et bra år for norske epler. Eple treet i hagen til familien min i Oslo har aldri vært så fult som det er dette året. Hadde vi hatt en hage med så mye ferske epler og frukt i hagen, så hadde jeg følt meg forpliktet til å bake eplekaker og lage eplemos til hele nabolaget. 

Jeg kommer til å eksperimentere litt med epler i bakst de neste dagene, så det blir nok en del oppskrifter her på bloggen senere i uken. Jeg elsker eplekake, men jeg har alltid vært en av de irriterende barna som sier "nei takk" til klumper i mat. Altså i alt fra syltetøy, yoghurt og så klart eplekake. Selv om jeg elsker smaken av en god eplekake så har jeg aldri vært særlig glad i de store og bløte eple bitene i kaken. Så nå skal jeg prøve å komme frem til en eplekake som jeg, og alle andre barn med kresen smak kan like!Er du glad i eplebakst? Noen gode tips til hva jeg kan prøve å lage?

#mammablogg #mamma #blogg #eple #høst #høststemning #baby #sommer

Borte bra, men hjemme best

Da var vi hjemme igjen etter en helg i Oslo. Det er alltid ufattelig deilig å komme hjem til sin egen seng og egent hus, uansett hvor lenge man har vært vekke. Spesielt nå som vi reiser med en baby. Det er så utrolig mye utstyr som skal være med til den lille. Og så blir alt mye mer tungvint uten hjelpemidler slik som vippestol, stellematte/stellebenk, tripptrap stol med bøyle, bade balje osv...

Det var utrolig kjekt å være i Oslo igjen. Spesielt når solen skinte og det faktisk var mulig å sitte i hagen uten jakke eller genser. Oslo er en fin by med bedre vær enn hva vi har i Bergen, likevel foretrekker jeg å komme på besøk i stedet for å bo der. Jeg er veldig hjemme kjær, og blir bare mer og mer glad i hjembyen min. Nemlig Bergen. Hadde været vært litt finere så hadde det ikke vært behov for å gå utenfor byens grenser! Så det var spesielt deilig å komme hjem og se at det var sol og fint vær her også. Det er litt stress å reise vekk med en baby bare for en helg, så det gjør vi nok ikke igjen før jenten min er litt større.

Tanten min hadde tatt vare på triptrapstolen som ble brukt på fetteren og kusinen min, men baby bøylen og puten var blitt borte for lenge siden (det er jo 12-13 år siden stolen er blitt brukt), så der måtte vi improvisere. Jeg klarte å binde fast babyen med hjelp av et sterkt sjal, men vi kunne selvfølgelig ikke gå ifra henne i denne stolen siden det ikke var 100% sikkert.

Jeg er så utrolig glemsk, at jeg klarte faktisk å glemme skoene mine i Oslo. Å glemme å ta på seg sko burde være umulig tenker du kanskje, men så går jeg rundt i skikkelig behagelige tøfler til vanlig som skal dempe smerten i ryggen når jeg går. Så da gikk jeg bare rett ut i bilen med tøflene min og reiste i dem hjem! Hadde det ikke vært for min mor som nevnte det, hadde jeg nok ikke funnet ut av det før vi kom hjem igjen. Det er livet som mamma i et nøtteskall det. Har blitt helt fjern og glemsk etter graviditeten, glemmer alt fra mobil, nøkler, klær og baby utstyr over alt hvor jeg går. Har du opplevd det samme etter en fødsel?

#mammablogg #mammalivet #livetsommamma #baby #blogg #mamma

Er det trygt å fly med barn?

I går var min første gang på fly med den lille babyen. Selve flyturen gikk bedre enn forventet, men under hele flyturen satt jeg og holdt så godt rundt den lille jenten min som jeg klarte, med hjertet i halsen. Det er rart hvordan man forandrer seg etter en graviditet. Nå synes jeg det mildt sagt var ekkelt å fly, jeg klarte ikke å slutte å tenke på alt som kan gå galt når man flyr. Før jeg fikk barn hadde jeg ikke fly skrekk, men nå synes jeg at det ikke var en kjekk opplevelse.

Det var vel i det øyeblikket når de fant frem en liten redningsvest til babyen, og skulle demonstrere til meg hvordan den virket at panikken skikkelig slo til. Bare tanken på at det var en liten mulighet for at flyet kunne styrte med den lille jenten min ombord, gjorde at jeg fikk lyst til å løpe hjem igjen og bli i Bergen. Også var det den lille selen vi fikk til å feste barnet på fanget vårt med. Jeg er utrolig overrasket over at det ikke er kommet en bedre form for sikring av babyer og små barn på fly. Når det faktisk er lenge siden flyene først ble oppfunnet. Det er jo rart at ingen har tenkt på å øke sikkerheten til barna på flyet, eller klaget på den tidligere. Hva er egentlig sannsynlighet for at et lite barn vil overleve en flystyrt? Eller vent, jeg tror faktisk ikke jeg vil vite det. Da kommer vi oss nok ikke tilbake til Bergen med det første.

Det beste hadde jo vært en lignende barnesete ordning slik som det er på flybussene. Tror jeg, egentlig så vet jeg jo ingenting om hvordan et fly fungerer og hvilke løsninger som hadde funket best i en ulykke. Men det føltes ikke trygt å bare ha henne i en sele rundt magen.

#mammablogg #baby #fly #familie #barn #sikkerhet

Vår første flytur

Nå sover babyen trygt i sengen vår i Oslo, og jeg er på vei til å følge henne inn i drømmeland, etter en slitsom tur. Flyet vårt gikk på det tidspunktet den lille frøkna min har leggetid så hun var veldig trøtt når flyet var på vei opp i luften. Det verste var egentlig alt styret på flyplassen før vi kom oss ombord på flyet. Med å sjekke inn, sende vognen og finne en rullestol til meg. Da alt det var overstått og vi kom oss frem til setene våre, gikk resten egentlig veldig fint.

Jeg tror det var jeg som var den mest nervøse på reisen. Freya sovnet med en gang hun hadde fått flasken i munnen og drukket seg mett. Det er definitivt tyngre å reise med en baby, spesielt når babyen bare vil sove. Den lille jenten min klarte ikke å sove på hverken bussen inn til byen, eller flybussen. Hun var faktisk i et overraskende godt humør på flybussen og lo og koste seg i setet på bussen hele veien til flyplassen. Da vi kom frem hadde hun brukt opp all energien sin og ville sove, men siden vognen skulle sendes ble det ikke aktuelt for henne akkurat der og da.

På flyet sov hun helt frem til flyet begynte å riste litt mot landing, men da hadde vi en ny flaske klar som hun fikk med en gang hun våknet. Dermed ble det ingen gråting på flyet og turen fra Bergen-Oslo gikk bedre enn forventet.

#mammablogg #baby #familie #blogg #barn #reise #mamma

Baby i lufta

Denne helgen skal vi fly til Oslo for å dra i konfirmasjonen til min fetter. Det blir babyens første gang på fly, og jeg har like mye nerver nå som jeg pleide å ha dagene før en eksamen. Det er litt merkelig siden jeg aldri har hatt fly skrekk eller hatt noe problem med å være på reisefot før, tvert imot. Etter at den lille engelen min kom har jeg merket at jeg er blitt ganske paranoid. Ting jeg aldri tenkte over når det bare var meg selv jeg skulle ta vare på, tenker jeg nå ekstra nøye over. Jeg regner med at det verste som kan komme til å skje på denne flyturen er at babyen får dotter i ørene og begynner å gråte, slik at resten av flyet vil hate oss. Sjansen for at noe skal være galt med flyet eller at en ulykke skal skje er minimal, likevel så er jeg litt nervøs for å reise. Det er veldig lenge siden jeg har tatt fly, faktisk så tror jeg ikke at jeg har vært på et fly siden jeg kom hjem igjen fra Thailand for omtrent 2,5 år siden. 

Nå har vi nesten pakket ferdig, og det meste er klart for turen på fredag. Flyet går ikke før på kvelden, så jeg håper babyen min klarer å holde seg litt våken selv om det er etter hennes leggetid. Dette blir i hvert fall en spennende dag! Krysser fingrene for at alt skal gå bra. Jeg skal ha med en flaske i stellevesken som hun kan få på vei opp og smokken skal jeg ha klar i lommen. Hva er din erfaring fra å fly med en baby? Noen gode råd til reisen?

#mammablogg #baby #mamma #fly #reise #oslo #barn #familie

Christine Drage

Hei og velkommen til min blogg! Jeg er hovedsakelig en mammablogger men skriver også om helse, kosthold og produktene jeg selger. For kontakt eller samarbeid, send mail til christinedrage.itworks@gmail.com.

Kontakt meg

christinedrage.itworks@gmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits