Christine Drage

www.christinedrage.blogg.no

Happy Halloween fra oss

Så var den siste dagen i oktober kommet, dagen som de aller fleste kjenner til som Halloween. Jeg er en fan av alt som kan feires og som gjør hverdagen litt mer interessant. Derfor synes jeg at Halloween kan være både gøy og koselig, men det er jo selvfølgelig opp til hvordan hver og enkelt feirer den.

Halloween er en høytid som har blitt dratt litt for langt, de siste tiårene. Nå var det jo ikke slik at Halloween startet en gang for lenge siden av en gjeng med små unger som kom på slagordet "Knask eller Knep". Det er den nyere og amerikanske tvisten på feiringen som vi nordmenn har begynt å herme etter. Halloween var originalt en feiring for å markere overgangen mellom sommer og vinter. Det var faktisk en keltisk tradisjon, som ble tatt med til Amerika av irske og engelske innvandrere. Derfra har det eskalert så til de grader.

Folk feirer denne høytiden ganske forskjellig, og jeg er både for og imot feiring av Halloween generelt. Jeg er for utkledning og kostyme fest for dem som er gammel nok til å gå ut, og jeg er veldig for gravering av gresskar. Det er jo bare kjempe kjekt. Og jeg elsker Halloween filmer (ironisk nok er de fleste typisk amerikanske).

Det jeg ikke er særlig glad i er selve "Knask eller Knep" delen. Spesielt ikke nå etter at jeg har fått en baby. Nå ligger den lille og sover godt i sengen, men det har allerede blitt ringt på døren her hjemme hos oss to ganger. Om det bare hadde vært dørklokken som gikk av hadde nok frøkna klart å sove videre. Så har det seg sånn at vi har en hund her hjemme som absolutt mister all fornuft og disiplin når dørklokken går av. Det betyr at hun begynner å ule som om det skulle vært fullmåne, og bjeffer i ett sett til hun får hilse på vedkommende bak døren. Altså det er lite ideelt med en sovende baby i hus. Så nå har jeg koblet ifra ringeklokken slik at det ikke vil skje flere ganger i kveld! Blir ikke noe godteri å få her nei.

Throwback til de siste to Halloween feiringene mine, i 2014 og 2013. Jeg klarer faktisk ikke å huske hva jeg gjorde i fjor, så jeg tar det som et tegn på at det ikke skjedde noe spesielt den dagen! Jeg var jo gravid i andre trimester med bekkenløsning, så mest sannsynlig lå jeg på sofaen hjemme og spiste sjokolade!

Siden jeg elsker å hekle, så har jeg laget et Halloween kostyme til den vesle jenten min. Det er jo tross alt hennes første Halloween selv om vi ikke gjorde så veldig mye ut av det i år. For hva skal man finne på med en liten baby? Bortsett fra å kle dem ut i søte kostymer da, selvfølgelig!

Hva er dine tanker om Halloween?

#Halloween #baby #mammablogg #mamma #kostyme #familie #barn

Halloween GiveAway!

Akkurat nå så har jeg en stor Halloween GiveAway med It Works produkter på Facebook. Konkurransen varer frem til søndag, så her er det bare til å hive seg på!

For dere som ikke vet hva It Works er, så er det et kosmetikk firma drevet av selvstendige distributører. Alle produktene de produserer er 100% økologiske, alt ifra hudpleie produkter til slankende produkter. Og viktigst av alt er dette produkter som gir skikkelige resultater! Jeg elsker å lage konkurranser og GiveAways og har nå laget i stand en gavepose med testere av de mest populære produktene vi selger. I denne gaveposen finner du:

1. En Body wrap
Body wraps er bestselgeren vår. Det er et produkt som tømmer kroppen for avfallsstoffer samtidig som den strammer, former og toner området den blir brukt på.

2. En Facial wrap
Facial wrap er en dyp hydrerings maske til ansiktet som både gir fuktighet og renser huden.

3. En Defining Gel tester
Defining Gel er en krem som gir ny glød til huden. Den er super mot strekkmerker, cellulitter og arr.

4. To WOW testere
Wow er en rynkekrem som reduserer synligheten av rynker og fine linjer i ansiktet.

Hvis dette høres ut som noe du kunne vært interessert i å prøve ut, så meld deg gjerne på ! For å bli kvalifisert til å vinne gaveposen må du følge disse punktene:

1. Lik Facebook-siden wrapsbydrage .

2. Bli med og legg til 15 venner i Facebook gruppen min som dere finner her.

3. Kommenter et "💚" i enten dette innlegget eller en av dem på Facebook slik at jeg vet at du vil være med.

Vinneren vil bli trukket og annonsert på Facebook Søndag den 30. Oktober. Altså kvelden før Halloween. Håper du vil være med på konkurransen!

#konkurranse #giveaways #gratis #itworks #gaver #mammablogg #mamma #Halloween

Hun sa mamma!

Finnes det et vakrere ord enn mamma? Akkurat nå så er jeg ikke så sikker på om det gjør det. Et lite ord med stor betydning. Min lille prinsesse sa nemlig mamma for aller første gang for to dager siden. Hun har over en lengre periode sagt "mam" når hun er trøtt eller vil ha viljen sin. Nå først klarte hun å fullføre det magiske ordet. Mamma.

Det er helt utrolig hvor lite som skal til for å røre en forelder, men dette er altså veldig stort. Freya er nå litt over 8 måneder og kan si "ja", "mamma" og "tata". Det er ikke veldig ofte hun snakker, men når hun gjør det så er det den vakreste stemmen jeg kan høre. Tenk at det er jeg som har laget det lille vesenet som ser opp på meg med store øyne. At jeg har bært henne inne i meg i 9 måneder, for så å gi liv til henne. Og nå vokser hun og lærer raskere enn hva jeg er klar for.

Å få barn er definitivt det mest givende vi kan gjøre med livet. Det finnes ikke ord for den kjærligheten vi har for våre barn. Det er rett og slett noe som må oppleves. Å høre datteren min kalle meg mamma er hittil den største bragden jeg har fått til. Nå vet jeg at hun vet hvem jeg er, og det er tydelig at hun skjønner mye av hva jeg sier til henne. Selvfølgelig har det nok hjulpet at jeg har gått rundt og sagt mamma minst hundre ganger om dagen den siste uken.

Babyen min kan snakke, og det er helt fantastisk!

#mammablogg #baby #mamma #familie #barn

Norsk høst på sitt beste

Jeg er en stor fan av den norske naturen, og da spesielt disse fantastiske årstidene vi har. Vi er så heldige som faktisk har skikkelige og markerte årstider. Selv om de aller fleste bergenserne vil si seg enige i at sommeren her blir litt i korteste laget, så har vi sterke og fine overganger fra vår, sommer, høst og vinter.

I dag hadde jeg en fin trilletur med mine to jenter, Freya og Lana. Det er helt utrolig hvor fint vær vi har hatt nå i oktober, og det er så fantastisk deilig å være ute på tur. Det gjør godt for både mamma, baby og bikkje. Så er det jo litt romantisk å gå ute å trille også når det er så mange herlige høstfarger å se på. Jeg tror hunden ble litt irritert på meg i dag siden jeg konstant skulle stoppe opp og ta bilder. Heldigvis så er hun ganske tålmodige og lot meg bruke henne som modell på et par av bildene. Her kommer dagens bildedryss som forhåpentligvis vil gi deg litt høststemning!

Jeg har fått en ting for trær denne høsten. De er jo så utrolig vakre å se på i alle høstens farger! Folk synes sikkert at jeg ser helt idiot ut som går å tar bilder av alle trær og busker jeg ser med litt farge på, men jeg er blitt helt fascinert. Høsten er en vakker årstid.

#mammablogg #tur #hund #natur #norsknatur #høst #høstbilder #inspirasjon #mamma #skjønnhet

Vi koser oss med en dag ute

I dag har vi vært på trilletur og matet ender, noe den lille jenten min var veldig begeistret over! Det er så deilig å ha overskudd til å være ute og nyte det deilige høstværet vi har. De siste to månedene har bekkenet mitt endelig begynt å stabilisere seg, og jeg føler meg sakte men sikkert mer som meg selv igjen. Det er en herlig følelse å klare å ta med meg datteren min med ut og finne på ting med henne. Det er jo veldig tydelig at hun er en sosial jente som elsker når det er noe som skjer rundt henne.

Vi er så heldige at det er et ganske stort vann like i nærheten av der vi bor, med gå sti og benker hele veien rundt. Det er perfekt for trilleturer, spesielt for meg som fremdeles må ta mange sitte pauser på grunn av ryggen. Så i dag kjøpte vi FirstPrice pølsebrød (kun 4 kr!), som vi delte opp i biter og ga til endene ved vannet. Disse endene er veldig vant til mennesker og kom helt opp til vognen til den lille slik at hun fikk sett dem på nært hold. Hun var helt fascinert og ville nok helst komme seg ned på bakken til dem.

Jeg er ekstremt glad i å mate ender på høst tid og om vinteren, og har hatt det som tradisjon i ganske mange år. Det er noe jeg vil ta med meg videre til jenten min og en kjekk hobby vi kan ha sammen. Siden disse endene ikke flyr sørover og får mesteparten av maten sin om vinteren av oss brødkastere, så er det bra at det er så mange som kommer og mater dem.

Denne måneden har vært helt fantastisk og jeg er så glad for at vi har fått så mange fine dager ute. Det gjør godt for både mamma og baby, for ikke å snakke om hunden!

#mammablogg #mamma #familie #utpåtur #baby #hund

Se - hun snakker!

I går begynte prinsessen min plutselig å lage noen nye lyder som vi ikke har hørt tidligere. Det var ikke akkurat noen konkrete ord, men fra å bare lage dype og bråkete gurgle lyder til å totalt forandre rytmen på språket sitt, går hun i hvert fall et steg i riktig retning. Om jeg prøver å tyde hva hun sier så har hun nå tre "ord" og melodier hun tar i bruk. Den første høres ut som dadadada, den tredje høres ut som tatata og den siste lyden hun lager høres ut som jajaja. Disse tre ordene/lydene gjentar hun om og om igjen som om hun nettopp har funnet meningen med livet.

Det er skikkelig herlig å høre på henne prate, og jeg kan ikke få nok av de søte lydene hun lager. Så er det jo slik at hver gang barna våre gjør noe de aldri har gjort før, eller lærer seg noe nytt, så føles det som å vinne i jackpot for oss foreldre. Det er helt utrolig hvor mye disse små skal lære seg, og hvor fort de klarer det. Hver dag med en baby er full av forventninger, og jeg venter i spenning på den vakre dagen den lille jenten min vil kalle meg mamma. Nå er det tydelig at hun prøver å kommunisere med oss og tar etter hva vi gjør og sier, så jeg krysser fingrene for at den dagen ikke er langt vekke.

Så nå sier jeg mamma minst hundre ganger om dagen i håp om at det skal smitte over. Min mor gjør det samme med mormor, så får vi se hvem som vinner. Min far føler allerede at han har vunnet konkurransen om Freyas første ord, siden kallenavnet til morfar på spansk er "Tata". Jeg er ikke 100% enig i det siden hun ikke har sagt ordet i seg selv enda, men heller som en oppramsing av mange lyder. Skal jeg være helt ærlig så vil jeg ikke innrømme at hun kan ha et annet "første ord" enn mamma. Vi får vi se hva som skjer i de følgende dagene!

#mammablogg #baby #babylivet #hverdag #mamma #familie #barn

Julen starter ikke i oktober

Hvert år føles det som om julen starter før den skal. Det har blitt spesielt ille de siste 5-10 årene. Nå er ikke julen bare en høytid, som skal feires med venner og familie i desember. Julen er blitt til et pengemarked for bedriftene som stadig prøver å melke hva de kan i høytidens navn, lenge før desember er her og helt inn i det nye året.

Julen er min desiderte favoritt høytid, og jeg elsker alt fra å bake julekaker, se julefilmer, jule lunsj og jule middager, kjøpe julegaver og dekorere til julen. Men julen burde ikke begynne i oktober. Da forsvinner jo julestemningen før desember er her og før den egentlig skal starte. Allerede den første uken i oktober var det laget plass til julehyllen i matbutikken der vi bor, hvor det er fult av julegodteri og julekaker. Jeg merker at jeg nesten blir litt sint, siden jeg faktisk er en juleentusiast og får lyst til å kjøpe absolutt alt på den hyllen.

Oktober er en høst måned, der vi skal kose oss med fårikål, kakao og varme strikkegensere med høstmotiv på. Hyggelige ting som ikke er jule relaterte. Jeg har forståelse for dem som sprekker mot slutten av november, og selv har jeg nesten aldri klart å vente helt til første desember med pepperkaker og julebrus. Nå derimot går jeg inn for å respektere julen og juletradisjonene, og skal sørge for at jeg lærer datteren min at den som venter på noe godt, venter ikke på noe forgjeves! Jeg har tenkt å lage tradisjoner vi kan ha sammen, og som hun kan glede seg til hvert år når hun blir større. Og da må jo jeg som faktisk er den voksne først og fremst ha selvdisiplin, for å få det til å fungere. Så i år venter jeg til første desember med alt. Til og med julekakene (hjelp), så skal vi heller bake ekstra mye i desember og kose oss da.

Når det er sagt så gleder jeg meg sykt til min første jul sammen med datteren min! Den skal bli magisk, perfekt og helt spesiell, for nå har jeg en nydelig liten jente som vil bringe julemagien tilbake i hjemmet. Det er jo for barnas skyld at vi feirer julen, og de siste årene har det vært noe som har manglet. Siden alle i familien har blitt "voksen" eller kommet i tenårene. Så jeg gleder meg enormt til desember og til julefeiringen.

Er du glad i julen eller foretrekker du å holde deg vekke fra alt juledramaet?

#familie #mammablogg #jul #oktober #julen #høytider #feiring

Hjelp vi holder på å få tenner!

Nå er datteren min nesten 8 måneder og har tann nummer tre og fire på vei ut. Når de to første kom var hun kjempe grinete og fikk til og med litt feber slik at hun måtte få sin første Paracet. Slik som ting ser ut nå så virker det som om det blir verre for henne med hver tann hun får. Jeg kan tåle de våkne nettene med lite søvn og jeg har ikke noe imot å kose litt ekstra når hun blir sutrete. Det jeg ikke takler er å høre på datteren min grine, rettere sagt hulke seg i søvn på grunn av at hun har vondt. Det må jo gå imot alle mødres morsinstinkter?

Derfor skriver jeg dette innlegget i dag i håp om å få noen gode råd og tilbakemeldinger som kan hjelpe datteren min med å få en litt bedre opplevelse med de neste tennene. Hittil har jeg prøvd å gi henne kavringer hun kan bite på når det klør. Vi har skaffet henne en genial biteleke med vann i, som kan legges i frysen slik at den da er kjølig og god å bite på når vi tar den ut. Jeg har kjøpt inn en krem som skal lindre smertene i tannkjøttet (Multi-mam, Babydent), men hittil har den hatt motsatt effekt og gjør henne mer grinete. Og vi pusser alle de tre tennene hver kveld før vi skal legge oss med en mild fluor tannkrem. Hun får også låne tannkosten i løpet av dagen for å bite på den når hun blir ekstra sutrete, siden det virker som om det hjelper på en liten stund.

Hun begynte å ta smokk når hun var rundt 6 måneder og den første tannen var på vei ut, noe jeg er evig takknemlig for. Det har nok hjulpet en del, spesielt på kveldene og når hun våkner om natten. Nå har jeg tre smokker i sengen sånn i tilfelle hun kaster dem vekk og jeg ikke finner den i tide. Likevel, med alle tingene jeg har prøvd så er det fremdeles utrolig ubehagelig for henne med tannutbrudd. Jeg er så fortvilet for nå har jeg altså gått tom for ideer og vet ikke hva jeg skal gjøre for å hjelpe henne. På det verste så er det 2-3 netter for hver tann hvor hun da hulker hysterisk om kveldene. Jeg ligger med henne tett inntil meg, synger for henne i 1-2 timer og susser henne mykt i bakhodet. Et par netter har jeg måtte ligge med henne på brystet slik at hun får sovnet oppo meg, før jeg da kan legge henne ned ved siden av meg og la henne sove videre. Det hjelper litt, men slik går kveldene og både hun og jeg er utmattet før neste dag begynner. Det virker som om det er verst om kveldene, og mindre vondt på dagtid så lenge hun har noe å bite på.

Så, har du hatt en lignende situasjon med barnet ditt eller har du en liten som også får store smerter når tennene kommer? Hva hjelper på dine barn/ har hjulpet? Siden det er en del tenner til som skal komme i tiden fremover vil jeg gjerne ha en plan klar og noe jeg kan prøve ut for å forhindre den verste smerten. Paracet hjelper, men jeg vil ikke bruke det på henne hver kveld det gjør vondt, siden det kan bli ganske mange... Så alle tips taes imot med stor takknemlighet!

 

Hilsen en fortvilet mamma

#mammablogg #mamma #baby #barn #tenner #hjelp

Heklet babykjole med blomster

I går hadde jeg en liten photoshoot hjemme med babyen min, hvor hun hadde på seg den vakre blomsterkjolen jeg heklet til navnedagen. Jeg har ikke lagt ut så mange bilder med den enda siden jeg følte at de bildene vi tok på navnedagen ikke fikk frem kjolen slik jeg ville. Så da ble babyen pyntet og plassert på kjøkkenbordet. Hun digger oppmerksomheten, så det ble en del herlige bilder!Jeg brukte omtrent en uke på å lage denne kjolen, og kunne ønske jeg hadde planlagt litt bedre på forhånd. Siden kjolen ble ferdig natten før navnedagen skulle være! Som alltid er jeg litt sen ute med å bestemme meg for ting, og når jeg ikke følte at jeg fant den perfekte kjolen til henne i butikkene uken før navnedagen, bestemte jeg meg for at jeg skulle lage den selv. Og fin ble den! Jeg må faktisk skryte litt av meg selv og si at det er den fineste kjolen jeg har laget hittil. Nå holder jeg på med å hekle Halloween kostymet til Freya, og etter det så blir det en julekjole! Det er så kjekt å ha noe håndarbeid å holde på med om kveldene, og jeg elsker så absolutt å hekle. Denne kjolen var faktisk ikke så veldig vanskelig å lage, men det tar jo litt tid. Spesielt med blomstene. Det triste er jo at det ikke kommer til å være mange ganger hun får sjansen til å bruke den, siden hun vokser så fort. Kjolen er midt i mellom 68 og 74, men jeg tror ikke jeg klarer å selge den, selv om den snart blir for liten. Det er jo kjekt å ta vare på noe av det jeg lager slik at hun kan få arve det en gang om det blir aktuelt. 

Kjolen er laget av bomullsgarn og mønsteret fant jeg på underveis.

#baby #familie #håndarbeid #hekling #kjole #mote #fashion #mammablogg #crochet #crocheting 

Søvngruppe

Alle foreldre sliter en eller annen gang i løpet av barnas første år med å enten få inn sove rutiner eller legge tid, men først og fremst sliter vi med å få barna til å sove frivillig. Jenten min var et perfekt eksemplar på en drømme baby helt frem til hun ble 4 måneder. Rundt på den tiden så lærte hun seg å rulle rundt fra rygg til mage, og ble straks mer kravstor.

Hun hadde mange ganger før det sovet både 9 og 10 timer i strekk, altså hele natten igjennom. Men så ble hun mer rastløs og våknet flere ganger om natten for å få mat. Nå er det over 3 måneder siden jeg har sovet mer enn maks 4-5 timer i løpet av en natt (ikke sammenhengende søvn) og jeg kjenner at det ikke holder i lengden. Jeg er den eneste som klarer å legge Freya, siden hun alltid begynner å tulle seg når hun blir lagt i sengen. Så i dag var vi på en søvngruppe for mødre som sliter, hvor jeg møtte andre i samme situasjon og fikk en del veiledning om hva jeg kunne prøve ut.

De andre mødrene på gruppen slet så og si med det samme som meg, bare med litt forskjellige utgangspunkt. En hadde baby i krybbe men måtte løfte ham opp og vugge han hver halvtime. En annen måtte la babyen amme hele natten for å få sove. Det vi hadde til felles var at det ble enormt lite søvn på familien. Siden alle babyene nesten var jevnaldrende, altså rundt 8 måneder mente helsesøsteren som ledet søvngruppen at vi burde få maten ut fra soverommet. Siden babyene begynner å bli såpass store så trenger de ikke lengre "nattmat". Jeg mater alltid den lille i sengen når jeg legger henne, for da spiser hun mer og er som oftest mer rolig. I dag prøvde jeg å gi henne kvelds i stuen i stedet før vi pusset tennene og gikk til sengen, men da spiste hun altså 2/3 mindre mat. Så det endte til slutt opp med at hun fikk en flaske i sengen likevel, en time senere siden hun fremdeles ikke hadde sovnet og bare klaget. Rett etter at hun fikk flasken sovnet hun.

Så vi får heller prøve igjen i morgen med å kutte ned på nattmaten. Det hadde jo vært fryktelig deilig om hun kunne lagt i ro helle natten og ikke våkner for å få mat. Så jeg kommer nok til å jobbe med det fremover en stund.

#mammablogg #baby #sove #søvn #mammaproblemer #familie

Vi har endelig byttet til sportsvogn

I går fikk vi besøk av min far som hjalp meg med å bytte vugge delen av barnevognen ut med sportsvogn delen. Altså har den lille prinsessen min endelig fått seg en stor jente vogn!

Jeg har ventet litt lengre enn hva som er vanlig med å bytte til sportsvogn, men det er på grunn av at babyen min fremdeles ikke klarer å sitte uten støtte. Jeg har vært utrolig glad i barnevognen vår, og elsker så absolutt å kjøre rundt med den. En annen grunn til at jeg ventet litt lengre enn hva som er normalt med å bytte til sportsvogn, er at det ikke er lett å få jenten min til å sove! Hun sovner i vognen etter at hun blir vugget frem og tilbake og gått rundt med en god stund, men jeg har altså vært redd for at hun da ikke vil sove i det nye setet. Jeg har nemlig enda en vogn som jeg har brukt oppe i leiligheten til å kjøre henne frem og tilbake i når bekkenet har vært på det værste, og i den så nekter hun å sove. Det er da altså en sportsvogn.

Slik så barnevognen ut før vi byttet til sportsdelen og etter.

Jeg elsker vognene til Emmaljunga, og anbefaler dem til alle som er i stuss over hva de skal kjøpe under graviditeten. Vognene er spesial laget til å takle skandinavisk vær, og de har alle forskjellige modeller og alt man måtte trenge til barnevogn. Jeg brukte flere måneder av svangerskapet mitt på å finne en rosa Emmaljunga, siden de ikke blir produsert lengre i Norge. Jeg vurderte å bestille en fra Sverige da jeg plutselig kom over denne nydelige vognen i butikken til Barnevognservice. Den ble produsert i 2014 og er derfor en utgått modell, men jeg kjøpte den helt ny og er kjempe fornøyd!

#mammablogg #mamma #emmaljunga #baby #barnevogn

Min første #momschallenge

Siden gruppebloggen Momscollective ble startet for en liten stund tilbake har jeg fulgt bloggene og lest innleggene med jevne mellomrom. Det er en veldig koselig gruppeblogg som blir skrevet av et par forskjellige jenter som da skriver om deres liv som mamma. Siden jeg er en mammablogger selv og har hatt baby på hjernen siden den dagen jeg fant ut at jeg var gravid, så synes jeg det er ekstra kjekt å lese om andres opplevelser, følelser og erfaringer som mamma. Så da jeg så ukens challenge, bestemte jeg meg for å hive meg på Momschallenge #6 - Throwback.

Nå er det egentlig ikke så veldig lenge siden jeg ble en mamma, selv om det gjerne føles som om jeg har vokst og eldet utrolig mye siden det første møtet med den lille engelen min. For å være helt nøyaktig så blir prinsessen min 8 måneder om 9 dager. Det første halvåret har vært utrolig vanskelig for meg, samtidig som det har vært de beste månedene i mitt liv. Jeg var veldig uheldig under svangerskapet og fikk kraftig bekkenløsning i tillegg til mange andre plager slik som blant annet svangerskapsforgiftning. Dette gjorde at den ellers så spennende og nervepirrende opplevelsen som førstegangs gravid ikke ble slik jeg hadde håpet. Da den lille prinsessen min endelig ble født forventet jeg at kroppen skulle gå tilbake til det normale, men så fikk jeg kronisk bekkenløsning i stedet. Jeg har felt flere tårer disse månedene enn hva jeg har gjort tilsammen i mine første tyve år, men jeg har også ledd flere ganger enn jeg klarer å holde styr på. Selv med alle smertene som kom fra graviditeten og bekkenløsningen, så ville jeg aldri forandret på noe eller ønsket meg noe annerledes. For jeg fikk nemlig verdens vakreste og snilleste baby som resultatet av alt strevet.Jeg blir helt overveldet når jeg tenker på den lille jenten min som allerede har forandret seg så utrolig mye på de månedene jeg har kjent henne. Når jeg ser tilbake til de aller første baby bildene jeg tok av henne, er det akkurat som om jeg går flere år tilbake i tid. For den lille babyen jeg fikk i armene mine som så vidt veide 3000 gram og som bare ville fortsette å sove, ser nesten ikke ut som den lille jenten min som nå er blitt over 8 kg, krabber rundt på gulvet og ler seg igjennom dagene. Det er ingen som virkelig begriper meningen bak ordtaket "tiden flyr", selv om vi alle hører det når vi venter barn. For det å være en foreldre kan ikke sammenlignes med noe, men er noe som må oppleves for å forstås. Hver dag med et lite barn er annerledes fra den forrige. Av og til føles det som om hun forandrer seg om jeg bare blunker et sekund for lenge. Jeg er livredd for fremtiden og for at det skal skje noe med den lille babyen min, samtidig som jeg vet at babyer vokser og blir til barn, barn blir til tenåringer og tenåringer blir til slutt voksne. Så er det opp til oss som foreldre å ta vare på alle de gode minnene fra de forskjellige stadiene, og gjøre vårt beste til å lære dem å bli ansvarlige og skikkelige mennesker.
Tiden flyr og barna vokser. Akkurat nå er jeg så evig takknemlig for at jeg faktisk lever i de sosiale mediers gullalder, og for at jeg har både en smarttelefon, kamera, film kamera og en PC hvor jeg kan dokumenter og lagre hvert eneste øyeblikk i livet til datteren min på. Slik at når jeg en dag blir gammel og grå , så kan jeg se tilbake på hver eneste dag i livet til den lille jenten min! 

#mammablogg #baby #momscollective #momschallenge #familie #alenemor #mamma
 

I'm back

Nå er det en stund siden jeg har blogget aktivt, men jeg kommer litt etter litt til å komme ut med flere innlegg. Det er utrolig hvor mye som kan skje om man ikke er aktiv på sosiale medier i løpet av bare en dag, og enda mer om det går et par uker i mellom gangene man åpner pcn. Jeg er mildt sagt sjokkert over teamaet som har gått rundt på de sosiale medier i det siste, og ja da snakker jeg om Mannegruppen Ottar. Jeg kommer ikke til å skrive noe innlegg om saken, siden det er så mange som har skrevet det allerede, men jeg finner den saken helt motbydelig. Det er skremmende at det er menn i landet vårt med en slik syk humor som i tillegg får lov til å ha barn. Ja akkurat nå er jeg glad for at jeg er en alenemor.

Det har vært deilig med en pause fra bloggingen til å fikse diverse ting i livet vårt og for å finne en balanse vi kan klare å leve med, men jeg har virkelig savnet å ha mitt egent private sted hvor jeg kan skrive om saker og ting som er viktige for meg. Jeg er en typisk person som har flere tanker i hodet enn hva jeg klarer å bearbeide i løpet av en dag. Dermed hjelper det utrolig å kunne sitte meg ned om kveldene og skrive ned hva jeg føler og tenker. Slik får jeg jobbet meg ferdig med en tanke og får den ut av veien, før jeg går videre til den neste. Tidligere har jeg alltid vært den som begynner på et prosjekt, men aldri klarer å fullføre det 100% på grunn av at jeg får minst 10 nye ideer som jeg begynner på samtidig. Det er ikke særlig praktisk i lengden, så det er definitivt noe jeg har tenkt til å jobbe en del med fremover.

Nå har jeg fått fikset både hjemmehjelp som kommer å vasker og støvsuger hos oss en gang i uken, og familie vikar hjemme til den lille når jeg skal til behandlingene mine. Vi har også fått kontakt med en del hyggelige mennesker fra frivillighetssentralen som kommer og tar hunden på litt lengre turer en gang i blant. Min mor kommer seg raskt etter den akutte operasjonen hun hadde for snart 4 uker siden og jeg blir sakte men sikkert bedre igjen etter å ha hatt bekkenløsning i et år. Så egentlig er alt ganske bra akkurat nå! Solen skinner i Bergen og livet er herlig.

Etter at jeg fikk lov til å begynne å trene opp igjen ryggen min for litt over en måned siden, så har jeg endelig vist fremgang og begynt å føle at jeg mestrer mer i hverdagen. Og DET er en fantastisk følelse det. Jeg er langt ifra bra igjen, men nå klarer jeg å komme meg ut av leiligheten og på tur med hunden uten å bli sengeliggende resten av dagen, så jeg har et lite håp om å bli mer sosial i den nærme fremtiden også. Jeg lover også å komme med en del flere innlegg, nå som jeg har tid til å sitte meg ned og kose meg med å skrive litt!

#mammablogg #baby #oppdatering #familie #hverdag #bekkenløsning #sykmamma

Vår navnedag feiring

Forrige søndag feiret vi navnedagen til den lille prinsessen min. Det er noe som har vært planlagt lenge og flyttet frem og tilbake flere ganger, men når vi til slutt fikk datoen til å passe og det perfekte lokalet så var det utrolig kjekt! Det var veldig slitsomt å holde på med forberedelser, planlegging, mat og pynting, men når dagen var der og alt gikk slik som det skulle ja da var det definitivt verdt det!Det har vært en del forvirring og missforståelser blant venner og familie angående navnet til den lille prinsessen, så det var nok flere som hadde godt av en liten gjennomgang om hvorfor jeg valgte å ha det akkurat slik. For selv om navnet hennes skrives Freya, uttaler jeg det Frøya. Jeg følte at jeg måtte velge et litt internasjonalt navn til henne siden hun tross alt er halvt portugisisk (faren sin side), slik at familien der også vil klare å uttale navnet hennes. Selv om jeg har minimalt kontakt med barnefaren så snakker jeg ukentlig med familien i Portugal. Jeg håper at de kan være en større del av livet til jenten min en gang i fremtiden og håper vi kan dra dit på besøk en gang i løpet av neste år.

Vi leide et lokale like i nærheten av hvor vi bor, og stod for all matlagingen selv. Det hadde nok blitt enklere med catering, men så er det noe spesielt å stå for mat og servering selv da. Heldigvis fikk jeg utrolig mye hjelp av både venner og familie. Selv bakte jeg pizza boller til hovedrett, en oreo kake og iskake, mens min tante lagde flere forskjellige paier. Jeg har også flere gode venninner som hjalp til med å bake kake. Så da ble det vellykket! 

Det kom faktisk flere gjester enn hva jeg først hadde regnet med, men vi hadde heldigvis leid et stort lokale slik at det var fint mulig å hente inn flere bord og stoler. Ofte er jo det slik at folk sier de kan eller ikke kan komme bare et par dager før en fest eller feiring skal skje. Både barnefaren og søsteren hans kom på besøk i helgen for å stille opp til anledningen, noe som gikk bedre enn forventet. Freya var veldig fornøyd med all oppmerksomheten hun fikk, og oppførte seg bedre enn hva jeg hadde forestilt.Den lille prinsessen min hadde en strålende dag og fikk så mange fine gaver fra herlige mennesker, at det på en måte føltes som hennes første bursdags feiring. Når det blir tid for bursdagsfeiring blir det nok langt ifra like mange personer, men vi må jo ha en skikkelig feiring med kake og gaver da også. Jeg elsker å feire til alle slags anledninger, halvtårsdag, bursdag, navnedag og alt som gir grunn til å feire. Til navnedagen lagde jeg en festkjole og et hårbånd, samtidig som jeg kjøpte en ukulele til den lille og et baby leke piano med dyrelyder. Jeg kommer til å legge ut et innlegg senere med flere bilder av kjolen som jeg har heklet og den nydelige prinsessen min.

Alt i alt ble det en veldig vellykket dag og jeg er strålende fornøyd over at så mange herlige mennesker kunne komme!

#babyblogg #mammablogg #baby #familie #navnedag #feiring #mamma

Christine Drage

Hei og velkommen til min blogg! Jeg er hovedsakelig en mammablogger men skriver også om helse, kosthold og produktene jeg selger. For kontakt eller samarbeid, send mail til christinedrage.itworks@gmail.com.

Kontakt meg

christinedrage.itworks@gmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits