Christine Drage

www.christinedrage.blogg.no

Jakten på det perfekte julekortet

Å ta fine nok bilder til at de kan brukes på julekort, er en kunst i seg selv. Spesielt når det skal være både hund og baby med på bildet. Vi pleier alltid å lage og bestille julekort i November, slik at de kan skrives og sendes i begynnelsen av Desember. I år fikk jeg lov til å stelle i stand en litt mer profesjonell photoshoot enn tidligere, siden jeg har fått en enorm lidenskap for foto. Alle måtte pyntes, men heldigvis for hunden så fant jeg ikke igjen nisse luen hennes... Jeg har heklet nisse kjolen til datteren min, og må si meg veldig fornøyd med resultatet!

Nå har det seg sånn at det faktisk er veldig vanskelig å holde fokuset til både en hund og baby på en og samme tid. Derfor ble det en del bilder som ikke ble akkurat slik som planlagt. Ut av 100 bilder ble det nemlig kun 2 som var brukbare til julekort! Her kan dere se noen av de bedre bildene vi fikk ut av photoshooten:

Nå har vi pyntet juletreet og julestemningen er definitivt på plass! Flere som gleder seg til jul?

#mammablogg #mamma #baby #blogg #familie #hund #barn #advent #julestemning

Galskapen lenge leve

Black Friday. Verdens største tilbuds-dag, eller verdens dårligste?

Nå har det vært annonsert tilbud og fantastiske kampanjer i stort sett alle butikker og kjøpesentre i flere uker. Alle mener at de beste tilbudene er å finne hos dem. I dag var det lange køer utenfor kjøpesentrene og butikker for å sikre seg de beste tilbudene. Galskap.

Det er noe merkelig som skjer med mennesker hver gang det annonseres at ting er på tilbud. Selv om det er helt unødvendige ting som vi gjerne ikke trenger. Så er det noe som skjer inne i oss når vi ser at det står skrevet med store bokstaver Tilbud 50-70%. Hva? Ja men kanskje jeg trenger det like vel... Sier den lille stemmen inne i hodet ditt som ønsker å svi hull i lommeboken.

De siste årene har Black Friday slått hardt til i Norge, hvor nordmenn flest legger julegave shoppingen til denne spesifikke dagen. Det betyr at det er enormt med trafikk på sentrene på slike dager. I år har det vært en del i media at disse tilbudene som blir annonsert i flere av butikkene bare er tull og lureri. Hvor butikkene setter opp prisene uken før, for så å sette dem på "salg" når Black Friday dagen er der. Slik kan vi faktisk ende opp med å betale mer for den rabatterte varen, enn hva den egentlig koster til normal pris. Så pass på hva det er du hamstrer med deg i butikkene. Alt er ikke billig selv om det er på tilbud.

I år bestemte jeg meg for å holde meg unna butikk stresset. Det er noe med det å kaste bort tid i lange køer med bekkenløsning og en liten baby, som ikke frister. Derfor har det blitt litt online shopping her hjemme i stedet. De aller fleste butikkene har også salg i nettbutikken, for dem som ikke har fått det med seg. Slik fikk jeg gjort unna litt julegave shopping i dag tidlig, uten å stresse, svette eller få vondt i beina.

Black Friday kan være både positivt og negativt, ut ifra hvor flinke vi er til å undersøke før prisen på varene vi vil kjøpe. Jeg har handlet litt på CDON, Jollyroom og Lekmer, hvor jeg på forhånd sjekket ut hva prisen på de varene jeg ville ha var. Slik kan vi være sikre på at vi faktisk gjør en god deal. Og når det er sagt, har jeg faktisk en egen Black Friday kampanje i nettbutikken min. Hvor det er 2 for 1 på flere av bestselger produktene. Om du ønsker å ta en titt på det og kanskje kjøpe inn litt originale julegaver til familien i år så finner du link her. Tilbudet varer helt til mandag.

Har du gått bananas i dag og handlet for flere tusen? Eller er du en av dem som foretrekker å holde deg hjemme mens gribbene herjer i butikkene?

#mammablogg #baby #familie #blackfriday #shopping #fredag #blogg #barn

Babyer er små monstre

Dette er ansiktet til et monster, mitt lille monster. Hun klorer, slår, vekker meg før klokken 05.00 og skriker om hun ikke får være med meg inn på do. Jeg har en liten, utspekulert baby med sadistisk humor som konstant prøver å utfordre tålmodigheten min. Jeg har ikke sovet mer en 3-4 timer sammenhengende på 6 måneder, og føler meg som en av zombiene i the Walking Dead hver morgen jeg må stå opp.

Å være småbarnsforeldre er utrolig slitsom, mer enn du noen gang kan forestille deg. Du vil konstant bli utfordret og du vil finne sider av deg selv som du ikke viste eksisterte. Babyer er små monstre forkledd som små uskyldige engler. Vil du ha barn kan du kysse nattesøvnen din farvel, ønske velkommen til overvekt og pakke vekk alle merkeklærne og ting du har av verdi. For fra den dagen du gir liv til en liten baby, må du gi slipp på ditt gamle liv.

Fra den dagen av lever du først og fremst for å oppdra og beskytte barnet ditt. Og akkurat det, er ingen enkel jobb! Om du er en av dem som ser på Instagram kontoer og tenker at småbarns livet ser så idyllisk ut, ikke tro på bildene. Virkeligheten er tøff. Det vil bli utallige søvnløse netter og mange dager med tårer, men også utrolig mange dager med latter og glede.

Midt i all frustrasjonen over det lille monsteret du har vært med på å lage, vil du føle en ubeskrivelig kjærlighet. En kjærlighet så sterk at absolutt alt dette lille monsteret måtte finne på, øyeblikkelig blir tilgitt. Det at hun saboterer leiligheten, gulper på dine favoritt antrekk eller river av deg store deler av håret ditt vil bli glemt det øyeblikket den lille smiler til deg. For det finnes ingenting vakrere enn sitt egent barn, monster eller ikke monster.

#baby #babyer #kids #familie #barn #samfunn #mamma #mammablogg #alenemor

Stor baby, lite barn

I dag er verdens beste lille troll blitt 9 måneder! Det er helt utrolig hvor fort de små utvikler seg, etter at de kommer over 6 måneders perioden. Hun mister mer og mer de tydelige baby pregene og blir mer og mer et lite barn. Jeg prøver å finne et ord som beskriver den fasen hun er i nå, men klarer rett og slett ikke å finne frem til det. Noe som er ganske uvanlig for meg. Det nærmeste ordet jeg kommer til er toddler på engelsk, som da er fasen mellom baby og barn. Den fasen blir oftes satt til 1-3 år, men jeg føler hun er blitt så stor at hun allerede er der.

Nå kryper hun på sin egen merkelige måte, og kommer seg frem dit hun vil. Hun klarer å stå så lenge hun har noe å lene seg til, og hun vinker med armene hver gang noen sier hei eller hade til henne. Hvis hun føler at hun har fått litt lite oppmerksomhet de siste minuttene så hyler hun og synger på en og samme tid, for å forsikre oss om at hun fremdeles er her. Nå kommer personligheten sterkere frem, og jeg kjenner jeg er litt nervøs for hvem hun kommer til å bli. Foreløpig er hun verdens godeste koseklump, men hun er så sta og egenrådig at det av og til er litt skremmende.

Til tider kan hun være en skikkelig trollunge. Skal vi få på henne pysjamasen om kvelden, så må vi være to for å få det til. Hun spreller med både armer og ben hver gang vi løfter henne opp, og er i konstant bevegelse. Jeg skjønner virkelig ikke hvor hun får energien sin fra. Hun er den rake motsetningen fra meg, når jeg var liten. Om nettene vekker hun meg fremdeles 2-3 ganger for å få melk, selv om hun spiser godt av både melk, grøt og middag på dagtid.

Den lille jenten min blir mer rampete for hver uke som går, men hun er også helt ufattelig herlig. Hun har skikkelig glimt i øyet, og jeg synes synd på dem som får ansvaret over henne i barnehagen!

#mammablogg #baby #familie #barn #toddler

Vi har fått barnehage plass!

Etter mye frem og tilbake forandret jeg søknaden om barnehageplass til januar, i stedet for august. Egentlig vil jeg ikke ha henne i barnehage før hun er blitt en god del større, men jeg kjenner på meg at både hun og jeg trenger det. Nå viser det seg at hun allerede har fått plass i desember! Men siden hun bare er 10 måneder da har jeg ikke tenkt å la henne begynne skikkelig helt enda. I stedet kan vi dra sammen på besøk et par ganger, slik at hun kan leke og bli kjent med de andre i barnehagen.

Hvis alt går bra kan hun heller begynne litt mer i Februar når hun har blitt et år. Slik at jeg kan sitte meg ned og jobbe litt uforstyrret på dagtid. Datteren min er en ekstremt sosial person, som må ut og finne på noe hver dag. Hvis ikke blir hun helt forferdelig å ha med å gjøre. Det er faktisk ikke mulig å være hjemme en hel dag. Hun må enten ut på trilletur og få se på hunden leke og på naturen rundt seg, eller være med å besøke noen.

Selv om jeg har bekkenløsning så er det blitt enklere å dra ut og finne på noe med henne enn å være hjemme. For når vi er hjemme alene, blir hun så ekstremt klengete. Da snakker vi ikke om å bare sitte på fanget og kose. Skal jeg på do må hun bæres med inn på toalettet og helst sitte på fanget. Skal jeg vaske opp etter frokost, lunsj eller middag så må hun sitte rett ved siden av meg og helst kaste det jeg prøver å rydde på gulvet. Skal jeg gå fra rommet for å hente noe så hyler hun om hun ikke ser meg et lite øyeblikk. Helst vil hun at jeg skal bære henne hele dagen. Og akkurat det går ikke når man har bekkenløsning.

Derfor vil jeg prøve å få henne til å like barnehagen, slik at hun kan være der et par timer midt på dagen og få ut litt energi. Egentlig synes jeg det er fryktelig skummelt å etterlate henne hos folk hun ikke kjenner. Hun er jo blitt vant til familie vikaren vi har som passer hun når jeg er hos behandling. Men det å ha henne i barnehage med mange andre barn og voksne er noe helt annet. Spesielt når hun ikke klarer å snakke skikkelig eller gå.

Siden jeg er hjemmeværende har jeg i hvert fall muligheten til å la henne bli skikkelig trygg på barnehagen og de som jobber der, før jeg lar henne være der alene. Jeg har jo lest om mange som har barna sine i barnehagen før de fyller året, hvor det har gått helt fint. Så vi får bare prøve det ut og ta en uke om gangen.

#mammablogg #baby #familie #barn #barnehage #alenemor #kronisksyk

Når den første snøen kommer

Når den første snøen kommer er det mange som reagerer forskjellig. Noen jubler av glede mens andre feller en liten tåre. Veiene blir glattere og panikken kommer til dem som fremdeles ikke har byttet til vinterdekk. Barna gleder seg over de uendelige mulighetene til å gå ut med akebrett og stå på ski. De eldre gruer seg til å gå ut av leiligheten, mens skolebarna har snøballkrig.

Jeg blir alltid overlykkelig når snøen kommer, det er noe magisk med snø. Både babyen og hunden så rart på meg da jeg ikke klarte å holde tilbake et lite gledeshyl lørdags morgen. Så var jo det litt forgjeves, siden det lille hvite teppet som rakk å legge seg på gresset forsvant like fort som det kom. Jeg føler egentlig at det er det samme hvert år. Den første snøen forsvinner den dagen den kommer, så blir det natt og den nye snøen legger seg. Er vi heldig varer den opp imot en uke før alt blir til slaps og søle. Også går det et par uker før snøen kommer tilbake igjen. Jeg elsker snøen, men jeg kan ikke fordra den perioden når snøen smelter og når det både er vått og glatt på bakken. Spesielt nå med tanke på bekkenløsningen så er det litt skummelt. Da hadde det vært bedre om snøen kunne lagt fint frem til julen.

Det virker ikke som om den lille har gjort seg opp en mening om snøen enda, men det blir kjekkere når hun kan få krype rundt i den litt senere. Jeg er på jakt etter overtrekks sko, som hun kan ha på seg for å krype i snøen uten å bli våt.

Jeg er født i desember og derfor et vinterbarn, så når det nærmer seg den tid blir jeg alltid ekstra giret. Jeg elsker snøen. Elsker vinteren. Elsker julen.

Er du glad i snø?

#baby #mammablogg #snø #vinter #familie #hund #mamma

Stillhet, frost og kalde hender

Nå er vinteren kommet. Det er frost på bakken, det er kaldt i luften og det er mørkt ute klokken 17.00. Det var utrolig kaldt når vi var ute på trilletur i dag, men også ganske deilig. Vi våkner jo skikkelig av den skarpe og friske luften. Egentlig så er vinteren en veldig deilig årstid så lenge man kler seg skikkelig.

Siden jeg er alene med baby og hund, så blir det en god del trilleturer på oss. Har man hund så må man ut i alt slags vær. Jeg har alltid vært et friluftsmenneske og elsker å tilbringe tid utendørs. Det finnes gode sider med alt slags vær, til og med når det regner. Har du det kjipt når du er ute så er det enten noe feil med innstillingen din eller så har du for lite klær på deg. Så enkelt er det.

Her kommer noen koselige bilder fra parken i dag, hvor de siste restene etter høsten holder på å forsvinne. Jeg synes det er noe magisk med frosten og kulden, selv om det er trist å se de fine høstfargene forsvinne. Frost er et tegn på at snøen ikke er langt vekke, så snart blir det kanskje litt snøbilder også.

Håper alle har hatt en fin onsdag<3

#mammablogg #baby #familie #natur #hund #høst #vinter #norge #mammalivet

Måneden som gikk #oktober

Jeg skal begynne med en generell oppdatering for hver måned som går, siden det er så utrolig mye som skjer i livet med et lite barn. Så her vil jeg ramse opp månedens beste og verste øyeblikk for dem som er interesserte i å følge med!

Oktober.

Månedens beste øyeblikk:
Oktober har vært en utrolig bra måned, med mange gode øyeblikk. Været har vært overraskende bra, og det har egentlig ryggen min også vært. Så da har vi hatt muligheten til å tilbringe mer tid utendørs, noe som har vært fantastisk deilig. Hvis jeg må velge bare et øyeblikk , så må det ha vært øyeblikket Freya begynte å snakke. Det er en utrolig følelse å se et lite barn utvikle kunnskapene sine, spesielt når det lille barnet er sitt egent!

Månedens ord:
Det er definitivt MAMMA, med store bokstaver og utropstegn! Det finnes virkelig ikke et vakrere ord enn nettopp dette.

Månedens opptur:
Jeg fikk endelig svar på alle undersøkelsene og testene jeg har gjort angående ryggen og bekkenet. Etter å ha gått i mange måneder med intens smerte, så er det utrolig deilig å få vite hva som er galt. I tillegg til å slite med kronisk bekkenløsning har jeg en revmatologisk betennelse i bekkenet, altså må jeg begynne på medisiner mot det. Det viser seg også at jeg har fått fibromyalgi etter fødselen. Dette er jo ikke akkurat to gode nyheter, men når man vet hva som er galt er det lettere å behandle det! Så jeg forholder meg ganske positiv.

Månedens nedtur:
Bekkenet har begynt å bli ustabilt igjen, etter 1,5 mnd på plass. Det er veldig kjedelig å gå tilbake til gangvansker etter å ha vært bedre over en lengre periode. Jeg har nok ikke vært like flink til å trene de siste to ukene på grunn av ekstremt lite søvn og mye hodepine, så der må jeg skjerpe meg litt. Ingen liker å trene når de føler seg uvel, men så er det ekstremt viktig å prøve å gjennomføre det likevel. Spesielt hvis man får negative konsekvenser ved å ikke trene.

Månedens bilde:Forventninger til neste måned:
November er den måneden jeg alltid ser minst frem til. Det er en måned som alltid har gått ekstremt sakte. Siden jeg er en ekstrem juleelsker, så går dagene før desember utrolig sakte. Igjennom hele november blir vi lokket med julemotiver, butikkene begynner å spille julemusikk, for ikke å snakke om alle julekakene og julegodteriet som sitter på hyllene og roper ut til oss. Likevel er det litt for tidlig å slippe vårt indre julemonster ut. På den andre siden har jeg planer om å bli ferdig med alle julegavene før desember begynner, slik at vi kan bruke all tid og energi på koselige aktiviteter når julemåneden er her.

Hvordan har din måned vært?

#mammablogg #baby #familie #oktober #månedensomgikk #mamma #hverdag

 

 

Christine Drage

Hei og velkommen til min blogg! Jeg er hovedsakelig en mammablogger men skriver også om helse, kosthold og produktene jeg selger. For kontakt eller samarbeid, send mail til christinedrage.itworks@gmail.com.

Kontakt meg

christinedrage.itworks@gmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits