Christine Drage

www.christinedrage.blogg.no

Hvorfor jeg ikke kan fordra nyttårsaften

Hvert nyttår skjer det samme. Mennesker med lite hjerneceller skyter opp fyrverkeri flere dager før nyttårsaften, og torturerer små dyresjeler rundt om i hele verden. Fyrverkeri er kanskje magisk for noen å se på, men hva med alle dyrene som ikke har muligheten til å forsvare seg? Nå er det jo sånn at fyrverkeri på nyttårsaften er en tradisjon som vi aldri kommer til å kunne bli kvitt, uansett hvor mange mennesker og dyr som har blitt skadet opp igjennom årene. Det jeg ikke skjønner og aldri vil klare å akseptere er hvorfor feiringen må begynne flere dager i forveien, og vare i over 10 timer på selve nyttårsdagen. 


I dag hørte vi første fyrverkeri allerede rundt 13.00 tiden, hvor det ble fyrt av fire - fem skudd i parken like ved der vi bor. Etter klokken 17.00 har det blitt fyrt opp kontinuerlig med fyrverkeri, med ikke lengre pauser enn maksimalt 10 minutter. Tispen i huset har vært et totalt nervevrak de siste to ukene, på grunn av flere idioter i nabolaget som ikke klarer å vente til selve nyttårsdagen med å skyte opp fyrverkeriet. Det sliter henne mentalt ut, samtidig som det gjør oss fysisk slitne. I kveld har det vært ekstremt og det virker som om hun ikke klarer å finne et trygt sted å gjemme seg. Etter å ha hatt henne innestengt på badet og vaskerommet, har hun nå blitt forflyttet til boden som er det mørkeste og minste rommet. Der ligger hun og hører på meditasjons musikk på maksimal styrke.

Når galskapen som heter nyttårsaften skal bli så ekstrem, er det vanskelig for dyreeiere å feire eller glede seg over dagen. Når all energi går til å bekymre seg over familiemedlemmet som ikke forstår hva det er som skjer. I fjor var tispen paranoid igjennom hele januar, og det var vanskelig å få henne med ut på turer. Om vi i det hele tatt klarer å få henne utenfor i morgen for å gå på do, så er det fantastisk i seg selv. 

Nyt kvelden og kos deg med å feire nyttårsaften sammen med venner, familie, god mat og champagne. Bare tenk deg om når du skyter flere tusen kroner bokstavelig talt rett ut i luften for, underholdningens skyld. Det finnes bedre alternativer som plager færre, koster mindre og som gir deg mer glede på sikt. Med det sagt så gleder jeg meg veldig til å legge 2016 bak meg og til en ny start i det nye året. 

Godt nyttår.

#mammablogg #fyrverkeri #baby # blogg #nyttår

Goodbye 2016

Roses are red, and violets are blue, 2016 was shit, and this is the truth. I've felt more pain than the years before, I have shed more tears and cried much more. I got stranded alone with a baby yet to come, with a back so bad I could barley walk. After birth I got crippled and new challenges came, I was a mother but I would never be the same.

Trough all the pain and the heartbreak I found my own voice, I gave birth to a baby and this was my choice. I knew I'd be alone and that the path would not be easy.

I lost some friends and I lost a lover, but what I gained was so much better than the other. I got my baby girl and she is truly fine, even though Its sad I love that she is only mine.

I'll protect her and love her, and always be there. I will do anything for her and clean up her tears. Through the years that will come she will never be alone, and through the years that will pass I will show her just how strong I am as a mom.

Though it has not been a day this year that I'v had a good nights sleep, that's not the reason why I weep. I cry for the times I am to weak to lift you up, I cry for the times my body just stops.

Today I fell a tear for the year that will come, for all the memories we will have and for the little one that is my new home.

This is my 2016 in review, in both good and bad. It's been hard and it's been sweet, it's been funny and it's been sad and there is no Facebook video that can show you the fucking year that we have had.

Happy New Year!

#nyttår #newyear #2016 #mammablogg #babyblogger

O jul med din glede

Så var julen over for denne gangen også, eller delvis over for vi har jo et par dager igjen av juletiden. Jeg får alltid en tom følelse som sitter og gnager et sted inne i meg, når julaften er overstått. Det er rart når man har gått og gledet seg i mange dager, uker og for noen i flere måneder, også er det plutselig over. Det er litt av et antiklimaks. Julen var koselig den, det er ikke det jeg mener. Men at jeg faktisk foretrekker de vente dagene i forveien. Nå er det jo ikke noe å glede seg til lengre.

Vi hadde en koselig julefeiring, hvor min far og samboeren hans kom til julelunsj hos oss på formiddagen og åpnet litt pakker sammen med oss. Etterpå var det en liten lur for prinsessen og julemiddag, etterfulgt av flere gaver. Jeg tror den lille fikk litt mye inntrykk på en og samme tid, så hun var veldig sliten da kvelden kom. Her er litt bilder fra vår første jul med en baby i hus!

Håper alle har hatt en fin juletid hittil,

God Jul fra oss !

#blogg #baby #jul #christmas #mammablogg #familie

Verdens enkleste Julekake!

I går ble den lille prinsessen min 10 måneder, og i den anledning lagde jeg en Pavlova kake med en jule vri, til familie besøket. Jeg må si den både smakte og så utrolig god ut, og ga rikelig med julestemning.

Pavlova kaker er kaker som passer til alle anledninger, som er lette å lage og som faller i smak hos de fleste. Det er også godt med en litt friskere kake blant alle søtsakene i julen. Så er det heller ikke en feil at kaken er glutenfri!

Så her kommer min super enkle oppskrift på en vakker Pavlovakake til jul:

Til marengs bunnen trenger du:

3 Store eggehviter

1,5 dl sukker

Et par dråper med sitron

Til fyllet trenger du:

1 Kremfløte

Valgfri blanding av bær, jeg brukte bringebær, rips og blåbær.

Grønn konditor farge.

Melis

Sett ovnen på 115 grader. Visp ingrediensene sammen med høy hastighet til blandingen er blitt så fast at du kan snu bollen over hodet, uten at noe renner ned i håret.

Så former du marengsen etter ønsket form, jeg valgte en krans siden det gir meg mer julestemning enn en vanlig rund kake. For at kremen ikke skal renne over på sidene anbefaler jeg å lage en liten grop i midten av kransen, før steking. Stek bunnen i ovnen i ca 45 minutter, og la bunnen stå igjen i ovnen til den er helt avkjølt. Jeg pleier å la marengsen stå i ovnen helt frem til den skal dekoreres og serveres.

Sett av ca 15 minutter før kaken skal serveres hvor du begynner med å lage krem ut av kremfløten. Separer en liten del av kremen i en skål, hvor du blander inn den grønne konditor fargen. Den hvite kremen plasserer du pent i gropen du lagde før kaken gikk i ovnen, til du får ønsket høyde. Legg farge blandingen til sides, mens du dekorerer kaken med bær.

Jeg brukte en Wilton 2D kake tip for å forme de grønne "blomstene" som da skapte litt kontrast i kakepynten. Av en eller annen grunn synes jeg at rips gir kaken litt mer jule stemning, så anbefaler å pynte med det!

Kjempe fornøyd med en enkel og klassisk julekake!

#kake #blogg #kakeblogg #jul #julestemning #julebakst #mammablogg

Vår Lucia-dag

Da er det den 13. Desember og hele landet baker boller! Eller i hvert fall, veldig mange barnefamilier. Nå har det seg sånn at hvis vi Googler noe vi har lyst til å lage, så blir vi bombadert med tusen forskjellige oppskrifter. Så siden jeg ble kjempe fornøyd med den oppskriften vi brukte i dag vil jeg gjerne dele den her, dere finner oppskriften på bloggen Det søte liv .

Dette er en kakeblogg som sikkert de aller fleste har vært innom minst en gang, i jakten på gode oppskrifter. Jeg har prøvd ut veldig mange oppskrifter fra denne bloggen her, og har blitt ganske så fornøyd med alle. Faktisk så er de fleste bloggene jeg følger matblogger! Det er så deilig å få gode tips til mat som er enkelt og raskt å lage i en ellers så hektisk hverdag.

Vi hadde en venninne og sønnen hennes på besøk i dag for å bake sammen med oss. De små hadde det kjempe kjekt med å grise litt med bolledeig, spise rosiner og ikke minst de ferdig stekte bollene! Her er et lite bildedryss av vår Lucia-dag.

Det er så koselig å bake med Freya, hun stor trives med å få grise masse og smake litt på det vi holder på med. Og boller, det er hun glad i!

#luciadagen #13desember #saintlucia #jul #juleglede #mammablogg #baby #barn #familie

Vi baker pepperkaker!

I går bakte vi sesongens første pepperkaker, noe som var utrolig koselig. Vi brukte Bertas ferdig lagde deig, som ble anbefalt som den beste i Foreldre & Barn. Tidligere har vi ofte kjøpt den som selges på IKEA i tillegg til at vi lager en porsjon med hjemmelaget deig. Nå viser det seg at den deigen fra IKEA har et veldig høyt salt innhold, og det skader ikke å prøve ut noe nytt en gang i blant. Og denne ble en suksess! God å jobbe med og enda bedre på smak.

Pepperkaker er en fast juletradisjon hos oss, og vi ender ofte opp med å lage både 2 og 3 porsjoner. En del går selvfølgelig til å lage pepperkakehus som vi skal gjøre senere.

Nå er den lille jenten min snart 10 måneder og hun får stort sett lov til å smake på det meste. Selv om jeg prøvde å holde henne vekke fra pepperkakedeigen så fikk hun i seg et par biter. Den falt vist veldig i smak...

I løpet av bakingen endte hun opp med ganske mye gris i håret, og fikk derfor en rask hårvask før kakene kunne nytes til Barne-Tv. Og det var stas! Kakene likte hun veldig godt, så de skal vi nok kose oss en del med i julen.

Foretrekker du å kjøpe ferdig laget pepperkakedeig eller liker du å lage den selv?

#mammablogg #familie #baking #jul #kaker #pepperkaker #baby

Måneden som gikk #november

November.

Månedens beste øyeblikk
November har vært en veldig fin måned, jeg har fått god utbytte av de nye medisinene mine og orker å finne på mer ting i hverdagen. Denne månedens beste øyeblikk var da datteren min viste meg at hun er en liten spøkefugl. Nå er hun mer med på det vi gjør, og hun forstår så utrolig mye. Hun elsker tittei-leker og er en skikkelig tullefant. De gangene Freya ikke er klar til å legge seg, selv om det er tid for en lur, pleier jeg å fortelle henne et eventyr. Da ligger vi i sengen og bare koser oss sammen til hun blir litt mer trøtt. Siden det eneste eventyret jeg husker uten å ha en bok tilgjengelig er De tre bukkene bruse, så har jeg altså brukt dette eventyret mye. Så nå kan hun det utenat og for omtrent en uke siden begynte hun å tulle seg når "Trollet kommer". Hver gang jeg sier "Nå kommer jeg og tar deg" Hyler hun og biter meg før jeg klarer å "ta" henne. Og det er utrolig herlig! 

Månedens ord
Hittil har det ikke blitt sagt noen flere ord, så mamma er fremdeles øverst på listen.

Månedens opptur
Jeg har begynt på et nettbasert magasin journalist kurs, som jeg absolutt elsker! De siste ukene har jeg kriblet med ny inspirasjon og skrevet mye mer enn før. Det blir mindre innlegg på bloggen, siden jeg jobber med artikler jeg har tenkt å selge til ulike magasiner i stedet. Derfor blir det litt mindre oppdateringer enn vanlig, men jeg skal prøve å være mer aktiv nå i desember.

Månedens nedtur
Etter mange turer til forskjellige leger og fysioterapeuter har jeg blitt hevet på den ene diagnosen etter den andre. Det er litt fortvilende å sitte igjennom den samme samtalen om og om igjen hvor jeg må fortelle om alle plagene jeg har hatt etter fødselen.Til slutt har de vist kommet til en konklusjon om at jeg har diagnosen Bekhterev, så nå har jeg lest meg litt opp om hva det går ut på. Nedturen var å få høre at det jeg lenge har trodd var bekkensmerter, viste seg å være noe langt mer alvorlig som jeg må leve med resten av livet. Likevel prøver jeg å være positiv og se ting fra den lyse siden. Nå som jeg vet hva som er galt, kan jeg få riktig behandling for smertene.

Månedens bildeForventninger til neste måned
Nå som desember måneden er godt i gang er jeg full av forventninger. Jeg elsker julemåneden og alt som kan minnes om jul! Og siden dette blir den første julen sammen med den lille i hus, så gleder jeg meg ekstra mye.

Bring on the Chrismas Spirit! 

#baby #mammablogg #hverdag #familie

 

Christine Drage

Hei og velkommen til min blogg! Jeg er hovedsakelig en mammablogger men skriver også om helse, kosthold og produktene jeg selger. For kontakt eller samarbeid, send mail til christinedrage.itworks@gmail.com.

Kontakt meg

christinedrage.itworks@gmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits