hits

Christine Drage

- www.christinedrage.blogg.no -

Et tilbakeblikk på en annerledes tid

 • 19.08.2016, 19:03

For tre år siden gikk jeg på den Europeiske Bartender Skolen i Hellas, og levde et veldig annerledes liv enn det jeg gjør den dag i dag. Siden Facebook er blitt så vennlig å påminne oss om hvert eneste minne vi har fra fortiden, fikk jeg opp mange bilder da jeg skulle sjekke siden i dag morges. Det var både morsomt og litt trist å se igjennom de gamle bildene, og alle de fantastiske menneskene jeg møtte på kurset. Etter at jeg begynte å reise rundt i verden har jeg møtt utrolig mange herlige mennesker, som jeg aldri kommer til å glemme. Det eneste som er negativt med å møte så mange flotte mennesker fra forskjellige steder, er at vi aldri vet når vi kan møtes igjen.

Kurset jeg tok på øyen Kos i Hellas var en game changer for meg. Jeg fikk tilbake livsgnisten etter en dårlig nedtur ved et langtids forhold som kom til en slutt, og klarte til slutt å "finne meg selv". Det er en av de beste opplevelsene jeg har vært med på, og jeg kan anbefale til alle som er sliten etter 3 år på videregående å ta seg et fri år ute i den store vide verden. Selv om det ble veldig mye festing og alkohol på kurset (man kan jo ikke kalle seg en bartender før man har smakt på alle drinkene på menyen), så fikk jeg også en lidenskap jeg tok med meg videre. Altså bartending. Dette er et yrke jeg har absolutt elsket, på grunn av blant annet den store variasjonen i arbeidsdagen og alle menneskene man treffer. Her kommer et lite bildedryss fra tiden på bartender skolen:

Jeg er utrolig glad for denne opplevelsen og at jeg hadde muligheten til å være ung og dum før jeg ble gravid. Et par år med festing og eventyr, gjør at det å slå seg ned til en roligere hverdag er mye enklere. Det er trist når mødre som ble gravid alt for tidlig, plutselig skal være ung og barnslig når barna er blitt store nok til å være uten oppsyn. Det er selvfølgelig sunt å dra ut en gang i blant, men det skal ikke gå ut over morsrollen. Selv om jeg elsket livet mitt på den tiden, ville jeg aldri ha byttet ut det livet jeg har den dag i dag. Det er et kapittel av livet mitt som jeg alltid vil kunne se tilbake på med glede, men nå er jeg klar for de neste og det største eventyret jeg noen gang kommer til å oppleve. Nemlig livet sammen med datteren min.

#mammablogg #mammablogger #reise #alkohol #opplevelse #bartending

Mitt lille land

 • 23.07.2016, 20:13

Da var vi hjemme i Bergen igjen, etter en fin tur igjennom et vakkert landskap. På denne bilturen har jeg blitt skikkelig forelsket i våre norske fjell, som det virkelig ikke finnes maken til. Under ferien ble det en del mobil blogging siden jeg lot PCn være hjemme, men nå har jeg fått lastet over bildene jeg tok fra kameraet. Her kommer det en del bilder som jeg tok i Sogn og som jeg vil dele med dere.


Mitt lille land
Et lite sted, en håndfull fred
slengt ut blant vidder og fjord


Mitt lille land
Der høye fjell står plantet 
mellom hus og mennesker og ord
Og der stillhet og drømmer gror
Som et ekko i karrig jord


Mitt lille land
Der havet stryker mildt og mykt 
som kjærtegn fra kyst til kyst


Mitt lille land
Der stjerner glir forbi 
og blir et landskap når det blir lyst
mens natten står blek og tyst


Mitt lille land
Et lite sted en håndfull fred
slengt ut blant vidder og fjord 


Mitt lille land
Der høye fjell står plantet 
mellom hus og mennesker og ord
Og der stillhet og drømmer gror
Som et ekko i karrig jord


Teksten er hentet fra diktet Mitt lille land, skrevet av Ole Paus.

Det er ingenting som er vakrere enn å nyte den norske naturen på en solskinnsdag ! 

#mammablogg #natur #norge #ferie #sommer #fjell #nasjon #samfun

Hvorfor Bergen er Norges beste by

 • 13.06.2016, 21:11

Bergen blir av mange sett på som vestlandets hovedstad, og ligger på andre plass blant Norges største byer. Oslo slår Bergen når det kommer til antall innbyggere, men Bergen vinner når det kommer til alt det andre. På sine solskinnsdager er det ingen andre steder jeg kunne tenkt meg å være, enn her hjemme i Bergen.

Bergen er byen som har alt:

1. Naturen

Det er umulig å ikke forelske seg i den norske naturen. Bergen er kjent for sine syv fjell, hvor syv fjells turen blir arrangert hvert år. Både i sentrum og utenfor er det ufattelig mange tur muligheter for både store og små. Om du vil høyt opp på fjellet eller dypt inn i skogen finner du mange alternativ i Bergen.

2. Menneskene.

Beklager til østlendingene der ute og dere andre som leser bloggen, men jeg drister meg til å si at folk fra Bergen er blant de hyggeligste. Det er enkelt å bli kjent med en bergenser, og de fleste av oss er veldig utadvendt og imøtekommende. Vi snakker litt rart, men vi gjør opp for det med å være veldig hyggelige.

3. Turist attraksjonen

Byen har mye å by på til besøkende, i alle aldre. Fløyen og Ulrikken blir sett på som hoved attraksjonene, som du må få med deg når du besøker byen. Akvariet er koselig for både store og små og det er mange flotte båtturer som går fra Bergen sentrum. Det er flere kjekke og koselige steder som også er verdt å ta turen innom slik som Gamle Bergen, Trollhaugen, Arboretet og Lysøen.

4. Restaurant & Utelivsbransjen

Vi har et rikt utvalg av restauranter, barer og nattklubber. Uansett hva du måtte føle for en kveld, er det garantert noe som vil falle i smak. Zachariasbryggen er et fantastisk sted hvor du kan sitte og drikke vin og nyte sommer solen på dagtid, og når solen går ned kan du nyte solnedgangen oppe på Taket.

5. Den bergenske sjarmen

Med brygge husene, fiske torget og Fløybanen som kommer og går, skapes det en spesielt god stemning. På sommer halvåret kan man sitte ute og nyte solen på bryggen og få uteservering, mens man følger med på båtene som kommer og går.

Bildene i innlegget er tatt under Hansa dagene i Bergen.

Hadde det ikke vært for regnværet Bergen er så kjent for, hadde byen vært perfekt! Heldigvis har det faktisk regnet mindre de siste 2-3 årene enn hva som tidligere har vært normalt. Så det er håp der også.

Er du glad i hjembyen din?

#Bergen

Skillingsbollens dag & Gamle Bergen

 • 05.06.2016, 17:40

I dag er skillingsbollenes dag i Bergen, og det feires ute på Gamle Bergen med musikk, kultur og BOLLER! Siden jeg følte meg litt mer oppegående i dag med mindre vondt i halsen, bestemte vi oss for å ta en liten tur ut et sted vi kunne komme til med barnevogn og hund. Siden det er evigheter siden sist vi var i Gamle Bergen bestemte vi oss for å dra dit. Da vi kom frem var det kjempe mange folk der og ingen av oss forstod hva som var på ferde. Vi måtte betale inngangs billett ved inngangen, men heldigvis hadde min mor med seg bankkortet. Vi fikk forklart at det var Skillingsbollenes dag i dag, og at i samarbeid med Baker Brun ville det bli delt ut boller og være ulike aktiviteter i dag. Så snakk om å velge riktig dag altså.


                                      Skillingsbolle gutta som delte ut gratis boller

Jeg hadde laget klar en kylling salat på forhånd og planlagt så bra at vi skulle være sunne i dag også, men så var det den bolle dagen da. Som en ekte bergenser følte jeg at vi måtte støtte byen vår og dens tradisjoner! Så jeg gjorde jobben min og fikk i meg hele fire skillingsboller... Jeg må vist begynne på en ny detox kur snart.. Men kjekt å kunne kose seg litt ekstra av og til!

Her kommer et lite bildedryss fra denne solskinnsdag: 
Funfact: Vet du hvordan Skillingsbollen fikk navnet sitt?
- Navnet kommer fra den gamle skikken av å gi brød og kaker navn etter pris, altså kostet en skillingsbolle før i tiden en skilling.
Skillingsbollen blir også regnet som vestlandets nasjonal bakverk.

Håper alle har hatt en like fin dag i solen som oss!

#familie #barn

Flower Power - Blomster magi på Arboretet

 • 28.05.2016, 16:28

For en fantastisk fin blomsterpark! Bare litt over en halvtime fra Bergen sentrum med buss, finner du Arboretet blomster park.

Hele området er på til sammen 600 mål, og består av flere forskjellige hage områder. Alt fra en Rhododendron hage til en asiatisk hage med flere elementer fra japansk hagetradisjon og blomster skjønnheter hentet fra Japan. Siden jeg sliter litt med å gå fikk jeg ikke sett alt denne gangen, men de stedene jeg klarte å komme meg bort til var utrolig vakre. Akkurat nå er den perfekte årstiden til å besøke Arboretet, nå som blomstene er i full blomstring.

Til sammen er det over 5000 planteslag, så det perfekte stedet for alle plante og blomster entusiaster!

Selv er jeg utrolig glad i den grønne og vakre naturen vi har her i Norge. Alt er så friskt og fint på denne årstiden at det er fantastisk herlig å være ute. Ekte medisin for sjelen.

I morgen er faktisk Arboretets dag, og det skal være mange forskjellige aktiviteter der ute for både store og små. Så om du bor i Bergen og ikke har noen planer for morgendagen anbefaler jeg deg å ta turen dit.

#Arboretet #Bergen #sommer #hage #blomster #familie

European Bartending School

 • 21.05.2016, 13:04

Sommeren 2013 reiste jeg til den fantastiske øyen Kos i Hellas, for å gå på den Europeiske Bartender Skolen. Det var både en av de smarteste investeringene jeg har gjort hittil og en fantastisk opplevelse. Den Europeiske Bartender Skolen er en skole som trener opp fremtidens bartendere. Om du har lyst til å ha en sosial og gøy jobb, samtidig som du kan jobbe hvor som helst i verden, er bartender yrket for deg.

 

Jeg har hatt utrolig mange og forskjellige jobber for å bare være 21 år gammel. Det har aldri vært vanskelig for meg å skaffe meg en jobb, hoved problemet har alltid vært at de ikke har vært givende eller nok utfordrende. Helt til jeg begynte med bartending. Du kommer i et miljø med mange sosiale mennesker, og det er alltid rom for å utvikle seg selv. Selvfølgelig må du være glad i utelivsbransjen og klare å jobbe bra under press for å kunne lykkes og trives.

Den Europeiske Bartender Skolen har skoler på 24 forskjellige destinasjoner, altså kan du slå sammen bartender utdanningen din med en eventyrlig opplevelse. De mest populære skolene ligger på øyen Kos hvor jeg gikk, og en øy i Thailand med navn Phuket. Etter at jeg var ferdig med bartender utdannelsen på Kos, fikk jeg meg først en jobb i Lanzarote hvor jeg jobbet i 3 måneder før jeg dro ned til Thailand for å arbeide for skolen der nede. Begge destinasjonene er helt fantastiske og absolutt til å anbefales.

Bartender kurset varer kun i en måned, hvor du vil lære det aller viktigste med å være en bartender og de mest populære drinkene.
Fagene de har på skolen og pensumet er det samme på alle destinasjonene:

 • Free Pour
 • Flairing
 • Alkohol historie
 • Kunnskap og miksing av drinker

Skolen er fra mandag - fredag 09.00 til 16.00, og i helgene er det forskjellige utflukter og aktiviteter du kan være med på. På kurset mitt ble jeg kjent med mange fantastiske mennesker fra alle verdens kanter, og vi holder fremdeles kontakt med hverandre den dag i dag.

Det ble mye alkohol og galskap, men også en av de beste opplevelsene jeg har vært med på. På slutten av kurset må du ha eksamen i alle fagene for å kunne bestå. Så det blir både mye morro og arbeid på en og samme tid. Hadde jeg hatt muligheten til det, ville jeg gjerne ha tatt kurset en gang til for å friske opp enkelte ting og for å få vært med på det sosiale enda en gang. 
Består du alle fagene får du et sertifikat som du kan ta med deg til fremtidige arbeids plasser. Å begynne å jobbe som bartender uten noen som helst erfaring er nesten umulig, siden alt foregår så hektisk bakom de fleste barer. Så å ta kurset er en stor fordel for dere som kunne tenkt dere å prøve ut bartender yrket!


#bartender #EBS #utdanning


 

Sommer dager i Bergen

 • 11.05.2016, 16:31

Bergen er kjent for å være regn byen i Norge, med et gjennomsnitt på rundt 300 dager med regn i året. Hittil i år har vi faktisk vært veldig heldige, og den siste uken er sommer været kommet for fullt.

Helt til opp imot et år siden, har jeg alltid hatt noe å klage på når det kommer til hjembyen min. Jeg trivdes ikke, syns det var konstant vått og kaldt, kjipe folk og ingenting å gjøre på. Om det var en ting jeg var sikker på da jeg var yngre, så var det at jeg IKKE skulle bosette meg i Bergen! Så absolutt ikke. Da ville jeg heller flytte til utlandet og bo enten i Amerika, England eller Australia.

Nå ser jeg på Bergen igjennom nye øyne, og elsker nesten alt jeg ser. Ja det har en tendens til å regne mye her, men det er da ingen byer som er så fine som vår når solen først titter frem! Og uansett hvor vi reiser i verden, vil vi møte på kjipe mennesker, flotte mennesker og mennesker du velger å holde kontakt med resten av livet. Her har jeg min mor, som er kvinnen i mitt liv. De fleste av mine beste venner bor her, jeg kan endelig si at jeg begynner å bli godt kjent i byen og vi har en absolutt nydelig natur.

Den siste uken har trær, planter og blomster virkelig strålet opp og fått farge. Det er så deilig å gå ut og se alt det grønne. Det er så mange land som ikke har den naturen som vi har, og det er mange av oss som ikke tenker over hvor vakker den faktisk er og hvor heldige vi er som bor i Norge. Jeg bodde 3 måneder på Lanzarote, hvor fjellene var gamle vulkaner og trærne var gamle og tørre palme trær. Øyen var fin og hadde sine egne særpreg, men den manglet naturen.

I dag har vi vært å grillet med en barndomsvenninne av meg som nå studerer nord i Norge. Vi har vært bestevenner siden første klasse, og det er så kjekt at selv om hun bor så langt vekke så tar hun seg alltid tid til å møtes når hun kommer til Bergen. Hun er en av de få vennene jeg har, hvor det kan gå flere måneder i mellom når vi møtes og prates, men når vi først møtes igjen flyr samtalen av seg selv og det føles som om vi aldri har vært vekke ifra hverandre. Slike venner er gull verdt.

Her kommer et lite bildedryss fra denne solskinnsdag!

Thailand

 • 15.04.2016, 23:01

For 2 år siden reiste jeg til Thailand med 3000kr på kontoen og et jobb tilbud for den Europeiske Bartender Skolen på øyen Phuket. Før det hadde jeg selv tatt bartender kurset mitt på øyen Kos som hører til Hellas. Jeg hadde minimalt med kunnskap om landet før jeg reiste ned dit, og det jeg kunne hadde jeg lest meg til på nettet uken før jeg reiste.

Januar 2014 landet jeg på den tropiske party øyen Phuket og var klar for mitt livs største eventyr. Jeg ble hentet av en danske på scooter som skulle kjøre meg bort til kontoret hvor vi jobbet. Han slengte de to store koffertene mine opp på den lille scooteren sin og ba meg hive meg på og med et glis om munnen ønsket han meg velkommen til Thailand.

Jobben jeg hadde fått var salgs konsulent for firmaet i hverdagene og i helgene skaffet jeg meg en ekstra jobb som bartender. I hverdagene gikk vi på stranden og spiste frokost før jobb og ut til bar street området når vi var ferdige

Vi spilte biljard minst 2-3 ganger i uken etter jobb, og å gå ut på byn ble som en rutine når vi var ferdige. Utelivet der borte er helt annerledes en i Norge, og det er også vanlig å drikke mer en hva vi gjør her hjemme.

I løpet av tiden min i Thailand møtte jeg fantastiske mennesker fra alle mulige deler av verden, jeg lærte å kjøre scooter, har ridd på elefanter, sovet i flytende bungalows på vannet, tatt tatoveringer, vært på fullmåne fest og opplevd den Thailandske nytt års aften.

Thailand er det vakreste landet jeg hittil har fått gleden av å besøke.

Noen av de beste vennene jeg har i dag, møtte jeg i Thailand. I løpet av tiden min der nede har jeg bodd med tre australske jenter og en danske. Husleien vi betalte for en liten to roms leilighet var 400kr hver i måneden og vi spiste middag ute hver dag. Prisene varierte fra 5-100 kroner, ut ifra om vi hadde thai mat eller europeisk.

Strendene er så lange som øyet kan se, og hvis jeg lukker øynene og tenker på paradis er det tilbake dit jeg ender opp.

Thailand vil alltid ha en plass i mitt hjerte, Phuket, Koh Phi Phi, Krabi og Kao Sok var noen av de vakreste stedene jeg besøkte, og jeg gleder meg veldig til å kunne dra tilbake og besøke flere steder, og møte flere fantastiske mennesker.

Happy Songkran and year 2559!

 • 13.04.2016, 23:02

I dag er den første dagen i vann festivalen Songkran, som markerer nytt år i Thailand. Denne festivalen varer i 3 dager, hvor både barn, eldre og alle midt i mellom går ut i gatene og har en vanvittig vannkrig med hverandre.

Originalt var det ment at når det nye året kom, skulle familie medlemmene helle vann i ansiktet på hverandre, som et tegn på hell og lykke. Opp igjennom århundrene har det eskalert til tidenes største vann krig, og nå er det fullstendig kaos i gatene og umulig å gå utenfor døren i disse tre dagene festivalen pågår, uten å bli fullstendig kliss våt.

For to år siden bodde jeg i Thailand og var med på å feire denne vanvittige festivalen. Ikke et eneste menneske i hele bar området hadde tørre klær på seg de dagene festivalen stod på. Her kommer noen bilder vi klarte å ta fra festivalen, før mobil telefonene ble for fulle av vann.

Jeg bodde sammen på denne tiden med to festglade australske jenter, som jeg opplevde mye sammen med i Thailand.

Thailand følger en buddhistisk lunisolar kalender, og følger derfor ikke den samme års beregningen som vi gjør. Nå som vi er i år 2016 går de inn i år 2559. Merkelig å tenke på.

Godt nyttår alle sammen!

Mine topp 10 drømme destinasjoner

 • 13.04.2016, 21:00

Å reise har alltid vært en stor lidenskap for meg. Jeg elsker å oppleve nye steder, møte nye kulturer og mennesker. Så fort datteren min blir litt større skal jeg ta henne med meg på reisene mine og vise henne den store og fantastiske verden som er der ute. Hittil har jeg selv vært veldig heldig og hatt muligheten til å bo og jobbe en del i utlandet, men det er fremdeles så mange steder jeg ønsker å besøke!

Her kommer listen min over topp 10 destinasjoner jeg ønsker å reise til i fremtiden.

 1. Portugal 
 2. Hawaii
 3. Bali
 4. Kina
 5. Australia
 6. Japan
 7. Russland
 8. Skottland
 9. Maldivene
 10. USA - New York

 


 

Om meg

Christine Drage

Velkommen til min livsstilsblogg! Jeg er en kvinne på 23 år som er over gjennomsnittet interessert i kosthold og trening. Her på bloggen vil jeg dele hverdagen min med dere som en alenemor med flere kroniske sykdommer, dele treningstips, oppskrifter og forhåpentligvis vise og motivere til en riktig livsstil.

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no