hits

Christine Drage

- www.christinedrage.blogg.no -

Verdens enkleste Julekake!

 • 19.12.2016, 19:50

I går ble den lille prinsessen min 10 måneder, og i den anledning lagde jeg en Pavlova kake med en jule vri, til familie besøket. Jeg må si den både smakte og så utrolig god ut, og ga rikelig med julestemning.

Pavlova kaker er kaker som passer til alle anledninger, som er lette å lage og som faller i smak hos de fleste. Det er også godt med en litt friskere kake blant alle søtsakene i julen. Så er det heller ikke en feil at kaken er glutenfri!

Så her kommer min super enkle oppskrift på en vakker Pavlovakake til jul:

Til marengs bunnen trenger du:

3 Store eggehviter

1,5 dl sukker

Et par dråper med sitron

Til fyllet trenger du:

1 Kremfløte

Valgfri blanding av bær, jeg brukte bringebær, rips og blåbær.

Grønn konditor farge.

Melis

Sett ovnen på 115 grader. Visp ingrediensene sammen med høy hastighet til blandingen er blitt så fast at du kan snu bollen over hodet, uten at noe renner ned i håret.

Så former du marengsen etter ønsket form, jeg valgte en krans siden det gir meg mer julestemning enn en vanlig rund kake. For at kremen ikke skal renne over på sidene anbefaler jeg å lage en liten grop i midten av kransen, før steking. Stek bunnen i ovnen i ca 45 minutter, og la bunnen stå igjen i ovnen til den er helt avkjølt. Jeg pleier å la marengsen stå i ovnen helt frem til den skal dekoreres og serveres.

Sett av ca 15 minutter før kaken skal serveres hvor du begynner med å lage krem ut av kremfløten. Separer en liten del av kremen i en skål, hvor du blander inn den grønne konditor fargen. Den hvite kremen plasserer du pent i gropen du lagde før kaken gikk i ovnen, til du får ønsket høyde. Legg farge blandingen til sides, mens du dekorerer kaken med bær.

Jeg brukte en Wilton 2D kake tip for å forme de grønne "blomstene" som da skapte litt kontrast i kakepynten. Av en eller annen grunn synes jeg at rips gir kaken litt mer jule stemning, så anbefaler å pynte med det!

Kjempe fornøyd med en enkel og klassisk julekake!

#kake #blogg #kakeblogg #jul #julestemning #julebakst #mammablogg

Eplemuffins/ Eplekake uten klumper!

 • 07.09.2016, 16:20

Her kommer en enkel og god oppskrift på deilige eplemuffins uten klumper. Denne deigen kan også lages som kake, da øker du bare steketiden med et par minutter. Jeg prøver alltid å gjøre det jeg baker så sunt som mulig, slik at jeg kan lette litt på samvittigheten og kose meg med maten jeg lager. Det er små, enkle tiltak alle kan gjøre for å bake sunnere bakverk. Bytter du ut margarin med kesam, hvetemel med havremel og sukker med sukrin, så garanterer jeg at du har kuttet heftig ned på kalori innholdet på det du baker. 

Sunne eplemuffins:

Du trenger:

2 epler
1 dl eplejuice
3 egg
4-5 ss vanilje kesam
1 dl sukrin
0,5 dl sukrin gold
2 ss sukrin melis
2 ts bakepulver
10-15 dråper med vanilje steviosa
3-4 dl med hvetemel (havremel)
Kanel

Først begynner du med å vispe sammen egg, sukker og melis. Tilsett vanilje kesam, bakepulver og vanilje dråpene. Alt skal vispes sammen til en lett røre før du tilsetter eplemiksen og melet. 

For at deigen skal bli uten eple klumper, kan du kjøre eplene i en blender sammen med 1 dl eplejuice eller bare kjøre eplene i en stavmikser. Jeg brukte smoothie blenderen min, og fikk en tykk eplemos til resultat. Vend inn eplemiksen og melet til deigen får den riktige tykkelsen.


Ovnen skal settes på 190 grader. Om  du ønsker å ha eplebiter i røren, kan det legges i muffinsene etter at du har smurt formene og fordelt røren. Strø over litt sukker og kanel på toppen. La muffinsene stå i ovnen i ca 30-35 minutter før du tar dem ut. Denne røren ble jeg kjempe fornøyd med. Konsistensen ble litt kompakt, men muffinsene ble veldig gode på smak.

#mammablogg #mamma #blogg #mat #oppskrift #muffins #eplemuffins 
 

 

Havre & Sjokolade Pai

 • 01.08.2016, 18:55

I går lagde jeg en kjempe god havre og sjokolade pai. Det var første gangen jeg prøvde meg på en versjon litt utenom det vanlige. Den ble heldigvis suksessfull og dette er en pai jeg kommer til å lage flere ganger! På grunn av at deler av hvetemelet blir byttet ut med havre, er den derfor en god del sunnere også. Så jeg tenkte at jeg skulle dele oppskriften med dere i dag!

Til pai deigen trenger du:

2 dl havre
4 dl hvete mel / havre mel
75 g margarin
1 dl sukrin
0,5 dl sukrin Gold
3 ss Kakao pulver
1 egg
3 ss vann

Til fyllet kan du bruke akkurat det du synes smaker godt, men på denne paien brukte jeg altså sitron og blåbær, for en litt høstlig smak. Siden jeg har hatt høst stemning i over to uker nå. Ble en kort sommer her i Bergen ja.

Sitron & Blåbær fyll:

3 egg
1 dl sukker
1 dl sukrin
Saften fra 2 sitroner
1 dl blåbær

Begynn med å blande sammen alle de tørre ingrediensene til deigen, før du kutter opp smøret i små biter og knar det godt inn i selve melblandingen. Tilsett så litt vann for at deigen ikke skal bli så tørr. Sett deigen i en skål i kjøleskapet og la den stå der i 30 minutter.

Sett ovnen på 220 grader (når det kommer til steking av pai, må man justere litt på steketiden ut ifra hvilken ovn du har hjemme), og stek pai bunnen i ca 20-25 minutter.

Når det kommer til fyllet tar du og blander sammen sukker og eggene til eggedosis, før du tilsetter sitron saften. Rør så inn blåbærene og fyllet er klart.

Still inn ovnen på en litt lavere varme etter at du har stekt ferdig pai bunnen (jeg bruker 180 grader), og legg på fyllet og eventuelt gitter om du ønsker det. La paien steke i ytterlige 25 minutter.

Denne paien smaker like godt dagen etter som den gjør den dagen du lager den, og kan spises både varm og kald! Det er kjempe kjekt å eksperimentere med oppskrifter, spesielt når resultatet blir vellykket.

Håper oppskriften falt i smak. Ønsker alle sammen en riktig god kveld!

Min versjon av grove scones

 • 10.07.2016, 20:23

Jeg har alltid vært glad i å bake og jeg elsker å eksperimentere på kjøkkenet. Under graviditeten lagde jeg brownies minst to ganger i uken i tillegg til en porsjon med enten muffins, scones eller boller når jeg følte for det. Og det var ikke noe lavkarbo eller diett oppskrifter da for å si det sånn (ikke rart jeg gikk opp nesten 30kg). Etter fødselen slapp heldigvis søtsuget taket og jeg klarte endelig å innføre litt disiplin i hverdagen min... Jeg har gått ned 13 kg på 4 måneder med å bare spise sunt og bruke body wraps ( kan kjøpes herhttp://www.drage.itworkseu.com/no annonse lenke), men jeg lager fremdeles litt kosemat en gang i blant. 

Ikke all god mat trenger å være så veldig usunt! Med å gjøre et par justeringer i enkelte oppskrifter, kan du redusere både sukker og fett innholdet samtidig som karbohydratene for de som bryr seg om slikt. I kveld tenkte jeg å dele med dere en oppskrift på litt sunnere scones, som vi kan kose oss med uten altfor dårlig samvittighet. 

Ingredienser du trenger:

- 50 g margarin
- 1,5 dl lett melk
- 3/4 dl lett rømme
- 100 g sammalt hvete
- 100 g havremel (kan være lettkokte havregryn også)
- 25 g sukrin
- 25 g sukrin gold
- 25 g sukrin melis
- 2 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 5-6 dråper med vanilje stevia

Du begynner med å raspe margarin til det ser ut som pizza ost, og fryser dette ned i 25 minutter.


I mellomtiden tar du og blander alt det tørre i en skål, mel, sukker, bakepulver, salt og melis. Bland dette godt sammen, sikt gjerne melblandingen og melis om du får tid for å få vekk klumper.

Deretter blander du sammen de våte ingredientsene, melk og rømme. Rør det godt sammen til du får en flytende væske.

Bland både den våte blandingen og margarinen inn i det tørre. Du trenger ikke å røre mye, blandingen skal være litt klissete.

Legg deigen på bordet med en god del mel under, mens du knar blandingen 5-6 ganger.

Surr et bakepapir rundt deigen, frys dette ned i 15 minutter før du henter frem deigen igjen.

I mellomtiden kan du kutte opp eventuelt fyll du måtte ønske å ha i sconesene, jeg foretrekker mørk sjokolade og ferske jordbær.

Rull sammen deigen som om du skulle laget en rulle kake og del opp i biter. Jeg foretrekker å først dele deigen på midten før du deler resten inn i firkanter. tilslutt deler du alle firkantene på langs midt på, slik at du får to fine trekanter.

Sett ovnen på 215 grader og la dem steke i 20-25 minutter.

Jeg liker å lage litt forskjellig når jeg først lager scones, slik at jeg har litt å velge mellom. Hvis du lager helt vanlige scones uten fyll passer de ypperlig til en helgefrokost med litt pålegg på!

La dem stå i 10-15 minutter før du hiver innpå!

Håper dette så fristende ut og ønsker dere en flott søndags kveld!

#mammablogg #scones #mat #foodlovers 
 

 

Vannmelon Juice

 • 14.06.2016, 19:35

I denne sommer varmen er det kjempe godt med noen forfriskende drinker. Da jeg bodde i Thailand var juicing enormt populært. Jeg prøvde ut mange forskjellige og falt for flere av dem. Der av var vannmelon juice blant favorittene. Her kommer en super enkel og super rask juice oppskrift:

Vannmelon Juice:

🍉 4 dl med oppkuttet vannmelon

🍉 1,5 dl vann

🍉 1 ts sukrin/sukker (kan sløyfes)

🍉 4-5 isbiter (drinken er best kald)

Her er det veldig viktig at steiner og frø fjernes ut av vannmelon bitene før de kan kjøres i en blender. Vannmelon, vann og evt sukker mixes i en blender på ca 30 sekunder og helles direkte over i et glass med isbiter. Denne juicen er drikke klar med en gang og tar omtrent 5 minutter å lage.

Enjoy!

#juice #drink #sommer

Når en bergenser klager på varmen

 • 04.06.2016, 12:51

Ja når en bergenser klager på sol og varme, da vet du at det er varmt!

De siste dagene har sommer varmen slått til for fullt i nesten hele landet og mange jubler, men det er også en del som sliter når det er så varmt. Jeg har alltid elsket sol og varme, og før var jeg veldig tilfreds med 30 grader ++. Nå er jeg ikke like begeistret for denne hetebølgen. Med en liten baby som foretrekker å ha det kjølig og en hund som puster og peser med en gang vi går utenfor døren, er det ikke så kjekt å være ute i solen.

I tillegg så har jeg klart å bli forkjølet, noe jeg ikke helt forstår hvordan går an i denne varmen. Så her har du en bergenser som sitter inn med vifte på, ser ut av vinduet på den sterke og klare solen og beklager seg over varmen. Min mor har tatt med seg babyen og den firbente ut på en trilletur, slik at jeg skal få slappe av og prøve å samle kreftene. Det er ikke gøy å være syk når man har en baby. Spesielt når stemmen svikter og den lille er glad i sang og lyder. Så nå har jeg nettopp hatt et forfriskende bad, og hiver jeg innpå med min egen te-kur. Jeg er veldig glad i te, men er ikke en stor fan av de ferdig lagde te posene. De inneholder ofte ingredienser vi kan klare oss uten, kunstige smaks tilsetninger, toksiner og blant annet sukker. Da er det bedre å kjøpe organisk te og gjerne løsvekt, eller handle inn ingrediensene du liker og blande selv!

Når jeg er syk lager jeg alltid ingefær og sitron te. Ingefærrot er kjekt å ha liggende til alle anledninger, den er først og fremst betennelses dempende noe som er veldig bra om du bygger på en forkjølelse. Den hjelper også mot kvalme, og det er derfor supert med en kopp te morgen etter en hard fyllekjøring, for de som har muligheten til det! Sitron er da vanndrivende og hjelper med å skille ut avfallsstoffer som blir lagret i kroppen.

Brennenesle te er også til å anbefale for de som liker det! Et merke som er trygt og økologisk som du kan kjøpe er Bioform, de selger det meste innenfor natur medisin.

#sommer #helse #naturkost

Sunn og god middag

 • 26.05.2016, 18:34

Har du litt god tid til å lage mat, kan du lage kjempe mye som er sunt og godt. Dag to i detox dietten min lagde jeg en skikkelig god fiske middag med ferske grønnsaker. Fisk er sunt og godt samtidig som du kan lage mange spennende middager.

Grønnsakwok av Paksoi, ruccula, spinat, løk og cachu nøtter

Laks i ovnen med gulrot, brokkoli, tomat og selleri.

Jeg er veldig glad i å spise, da er det godt å kunne spise med god samvittighet !

#foodlovers #mat #sunt #fisk

12 dagers detox diett

 • 25.05.2016, 17:20

Når man går gravid er det en selvfølge at man legger på seg en del under svangerskapet. Jeg gikk opp 26 kg til sammen på 9 måneder, og hadde håpet at jeg ville bli kvitt disse kiloene på 9 måneder etter fødselen. Det blir vist ikke så enkelt som jeg forestilte meg, når jeg sliter med bekkenløsning og ikke får lov til å trene.

Jeg bruker noen fantastiske body wraps produkter, som tømmer kroppen for avfallsstoffer. Sammen med et sunt kosthold strammer de opp og toner det området du vil bruke dem på. Så i dag har jeg begynt på en veldig streng 12-dagers diett. En kur med disse body wrapsene tar 12 dager, det er da 4 wraps jeg skal bruke med 72 timers mellomrom for optimalt resultat.

Hva jeg kan spise:

- Ferske grønnsaker og frukt

- Ris

- Havre

- Melkeprodukter som inneholder 2% Fett eller mindre

Hva jeg ikke kan spise:

- Hvete produkter / Bakverk

- Pasta og Potet

- Søtsaker og sukker

- Juice, brus, alkohol & kaffe

Å gå på en veldig streng diett over lengre tid, vil gjøre at de fleste av oss blir altfor utålmodige og går på en kraftig smell. Så derfor begynner jeg med 12 dager og ser hvordan det går! Nå har jeg jo også mye mer tid til å kunne lage god og sunn mat fra bunnen av, så da blir det litt enklere.

Så til dagens sunne måltid:

Frokost: Omelett med grønnsaker & salat

Lunsj: Protein Pannekaker med Kesam & blåbær

Middag: Grønnsakwok & Ris

Så langt så bra! Sunn mat er jo veldig godt, og vi trenger alle mer av frukt og grønt.

#mat #sunnhet #diett

Oreo Kake til konfirmasjon

 • 07.05.2016, 15:29

Min mor skal i konfirmasjon i morgen til datteren av en venninne av henne, og det ble spurt om jeg kunne bake en kake. Jeg elsker å bake så det sa jeg selvfølgelig ja til dette. En alltid sikker vinner er Oreo kaken! Den er da også stappfull av kalorier, så får ikke smakt på den selv dessverre.

Jeg har prøvd mange forskjellige oppskrifter på Oreo kake før og den jeg er blitt mest fornøyd med fant jeg på bloggen detsøteliv.no.

Du trenger:

1 pakke Philadelphia ost

2,5 dl Melis

1 Kremfløte

2,5 pakke med Oreo kjeks

100 g margarin

1 pose med sjokolade mousse

1 mørk sjokolade til pynt og evt bær

Kaken er veldig enkel å lage, men den tar litt tid siden hvert lag skal stå 30 min i kjøleskapet før du kan ta på det neste.

Jeg begynner med 1/3 av den lyse kremen i bunnen, så et lag med sjokolade moussen og tilslutt resten av oste kremen.

Det finnes mange forskjellige måter å lage og pynte kaken på, så du får prøve deg frem til hva du selv synest er best. Kaken smaker det samme om du begynner med det lyse eller mørke laget. Pynt på med smeltet sjokolade og gjerne knuste oreo biter i mellom hvert lag.

#oreokake #sjokolade #kake

Banan & Havre kjeks

 • 03.05.2016, 20:07

Som dere kan se fra de tidligere oppskriftene jeg har postet, så har jeg fått dilla på havregryn! Er så mange digge matretter man kan lage med havregryn, samtidig som diverse bakevarer blir mye sunnere med å bytte ut hvete mel med enten havre mel eller havregryn. Her kommer en oppskrift på deilige og sunne kjeks!

Du trenger:

2 bananer

4 dl havre gryn

1 dl hvete mel (kan sløyfes)

100 g mørk sjokolade

2 ss Sukrin Gold

Det blir ikke så veldig mange kjeks ut av denne røren, men de er ganske kraftige på smak og du blir fort mett. Passer bra til frokost eller som et mellom måltid om du er på farten !

Enjoy!

#sunnkost #foodlovere #kjeks

Deilige havre vafler

 • 01.05.2016, 10:12

Jeg har fått dilla på havre som nøkkel ingrediens i bakevarene jeg lager. Det smaker godt, og en oppskrift blir mye sunnere om du klarer å kutte ut halvparten av hvetemelet med havre gryn eller havre mel.

Du trenger:

- 2 egg

- 5 dl melk

- 4 dl lettkokte havre gryn

- 2 dl hvetemel

- 3 ss sukrin

- 1 ts vanilje sukker

- 2 ss Kesam eller lett rømme

Begynn med å blande sammen alle de "våte" ingrediensene, før du rører inn det tørre. Denne røren blir litt tykk, men du kan tilpasse det etter hvordan du liker vaflene dine med mer eller mindre melk.

Dette er supert både som en deilig helge frokost, lunsj eller kvelds. Nytes med syltetøy og sukrin. Vanlig sukker går også fint om du ikke er så glad i sukrin smaken!

Håper det smaker!

#vafler #sunnkost #havre #helgefrokost

Gulrøtter og dipp

 • 30.04.2016, 22:06

Jeg elsker å knaske på ting om kveldene! Jeg lager dipp med ulike grønnsaker flere ganger i uken, og da er favoritten hvitløks dipp og gulrot.

Dette er kjempe godt og går veldig fort å lage!

Du trenger:

2-3 gulrøtter

1/2 boks lett rømme

1 hvitløksfedd

Smak til med valgfri krydder, jeg bruker:

- pepper

- oregano

- basilikum

Du må smake til med hvor mye hvitløk og krydder du vil ha i dippen, men jeg pleier å ha et hvitløksfedd til en halv boks med rømme.

Len deg tilbake i godstolen og nyt en sunn kvelds kos!

#mat #kveldskos #sunnkost

Protein pannekaker

 • 29.04.2016, 14:12

Dette er en super frokost/lunsj for treningsglade mennesker, full av protein og kjempe enkelt å lage!

Før jeg ble gravid var jeg kjempe glad i å trene og lagde meg alltid protein pannekaker før jeg dro på treningssenteret. Nå har jeg dessverre ikke hatt muligheten til å begynne å trene igjen etter fødselen på grunn av bekkenløsningen, men så fort bekkenet har festet seg skal jeg begynne på igjen.

Alt du trenger er:

- 1 banan

- 3 egg

- 2 ss med protein pulver

(Jeg bruker med sjokolade smak)

Du begynner med å mose bananen til den får en barnemat konsistens. Jeg bruker en bar muddler, siden det blir lite mixing av drinker for tiden blir bartender utstyret mitt brukt på kjøkkenet.

Så tilsetter du et egg om gangen og mixer det skikkelig godt sammen, til du får flere luftbobler og en fin kremet konsistens til røre.

Til slutt tilsetter du protein pulveret og blander det godt sammen med resten.

Dette blir nok røre til ca 4 tynne pannekaker og er beregnet til frokost til en person. Skal du lage til flere så kan du doble oppskriften ut ifra hvor mange du beregner å lage til.

Dette er en kjempe sunn og deilig frokost! Om du ønsker kan du tilsette litt sukrin i tillegg for en søtere smak, men jeg syns de smaker godt uten også. Som tilbehør pleier jeg å bruke vanilje kesam og friske blåbær. Det passer så utrolig godt sammen.

Håper det smaker!

#pannekaker #protein #sunnmat #suntkosthold

Sjokolade erstatning

 • 28.04.2016, 20:48

Som de fleste kvinner har jeg en svakhet for sjokolade. Dette passer veldig dårlig når jeg prøver å opprettholde et sunt kosthold og kvitte meg med baby vekten. Derfor har jeg funnet to gode alternativer som jeg kan ta i bruk når sjokolade suger blir for stort.

Disse sjokolade kulene er laget med kakao, havre og sukrin og er derfor et sunnere alternativ til sjokolade elskere. De er litt kraftige, så du trenger heller ikke å spise så mange av dem for å bli tilfredsstilt.

Du trenger:

400g store havregryn

100g margarin

1dl sukrin

2 ss kald kaffe

2 ss vann

Denne sjokolade miksen får du tak i Sunn Kost butikker, og alt du trenger å tilsette er vann. Enkelt og greit! Liker du mørk sjokolade vil du like smaken på denne. Også basert på kakao og sukrin.

Anbefales å prøve!

#sjokolade #sunnkost #foodlovers

Sunt lørdags godt

 • 23.04.2016, 22:04

Som de fleste der ute elsker jeg god mat! Jeg har et skikkelig søtsug som gjør at jeg pleide å få i meg veldig mye unødvendig fett og kalorier.

Etter at jeg fikk datteren min har jeg prøvd å snu om kostholdet slik at jeg sakte men sikkert vil komme i form igjen, men jeg liker fremdeles å ha noe godt å kose meg med.

Så da har jeg funnet noen gode alternativer til sjokoladen og kakene !

1. Banan og havre muffins

Disse er et godt og "sunt" alternativ til muffins, laget av banan, små havre gryn, litt mel, olje, egg, sukrin og bakepulver.

2. Sunne sjokolade boller

Dette er en oppskrift moren til min den gang da "high school sweetheart" brukte, hun lagde disse deilige kulene hver fredag som kvelds kos. Du trenger store havregryn, kakao, sukrin, smeltet margarin og kaffe.

3. Vanilje Kesam med bær

Dette er vel noe av den enkleste kose maten man kan lage seg siden det eneste du trenger er å kjøpe en boks med lett vanilje kesam og litt friske bær. Jeg pleier å hakke opp jordbær og blåbær, og om jeg har det tilgjengelig så smaker det alltid godt med bringebær også!

Nå skal vi kose oss :) god helg!

Kafé besøk

 • 20.04.2016, 20:38

I dag tok vi turen til Horisont i Åsane og hadde lunsj med en god venninne av meg. Før sommeren jobbet jeg for Godt Brød et par ganger i uken som en ekstra jobb.

Jobben var underbetalt men maten der er kjempe god! Som bartender og en drikke entusiast synes jeg det også er kjempe kjekt å lage kaffe! Spesielt når man har en skikkelig barista maskin, så det var kjekt å hilse på gamle medarbeidere og spise den gode maten igjen.

Nesten alt de selger er økologisk, fra de gode juicene til bakverket de lager. Alle boller og brød blir laget på natt tid på kjøkkenet bak kafeen så det er alltid fersk mat klar til åpning.

Om meg

Christine Drage

Velkommen til min livsstilsblogg! Jeg er en kvinne på 23 år som er over gjennomsnittet interessert i kosthold og trening. Her på bloggen vil jeg dele hverdagen min med dere som en alenemor med flere kroniske sykdommer, dele treningstips, oppskrifter og forhåpentligvis vise og motivere til en riktig livsstil.

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no